מחפשת את המתכון המושלם לרוגלך

ליאת59

New member
מחפשת את המתכון המושלם לרוגלך

שלום לכולם,
אורחת מזדמנת בפורום. אני מחפשת את המתכון המושלם לרוגלך כמו במאפיות הכי פשוטות, כמו בשופרסל. עם עלי בצק דקיקים וקריספים שאפשר לקלף מסביב מסביב :)
הכנתי כבר המון ורסיות וזה תמיד יוצא רך ועבה, אני מחפשת דק וקריספי. אם למישהו יש מתכון כזה אני ממש אשמח לשמוע. צירפתי גם תמונה להדגמה (לא משהו שאני הכנתי לצערי).

 

TCHM

New member
רוגלעך כאלו מכינים מבצק שמרים-עלים (פלונדר)...

שאותו יש לרדד ל-6 מ"מ, למרוח מלית לפי הטעם ולקפל לשניים, לרדד
שוב ל-3-4 מ"מ ולחתוך למשולשים, לגלגל לרוגלעך תוך כדי מתיחה.
מתכון לבצק שמרים-עלים יש הרבהלא מעט ברשת.
 

ליאת59

New member
האם פלונדר = בצק דפוף?

או שהלכתי לאיבוד עם המושגים?
ושניהם זהים לבצק כרוך?
&nbsp
help!
 

TCHM

New member
כן, בצק שמרים /עלים/כרוך/דפוף/פלונדר/קרואסון/דניש

 

yair_bar

New member
מנהל
אני כבר תקופה מחפש מתכון לרוגלעך עם בצק כמו של הסבתות

אכלתי כזה בקונדטוריה חגית מול בר אילן בימי שישי.
&nbsp
המקום ממש מומלץ והרוגלעכים שם הם ליגה לאומית.
&nbsp
&nbsp



 

TCHM

New member
הם יכולים לקרוא להם מה שהם רוצים אבל זה לא רוגלאך...

זאת גלילת בצק שמרים פשוט עם מלית בגלגול אחד וחתוכה,
פשוט וקל להכנה.
 

yair_bar

New member
מנהל
לפי מה אתה קובע מה ההגדרה לרוגלעך

ומה נחשב רוגלעך ומה לא?
 

yair_bar

New member
מנהל
זו לא תשובה

אני אשאל שוב - לפי מה אתה קובע הגדרות נחרצות למאפה עממי שעבר בין הדורות ביהדות אשכנז?
&nbsp
מי קבע את התקן?
&nbsp
אשמח למקור מידע מוסמך בנושא.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

TCHM

New member
גם השאלה שלך לא היתה במקומה...קנטרנות.

וזה לא יעשה אותך מבין ענין. החלטת שאלו רוגלאך? יבושם לך.
את ההיסטוריה של המאפים חפש בעצמך, הסבר/מתכון ממני
לא תקבל, אני לא חייב לך דבר.
 

yair_bar

New member
מנהל
אתה לא חייב לי. אתה חייב לפורום

קודם כל להתחיל לכתוב ולענות בצורה נאותה.

ואם תמשיך כך תחסם
 

רוני1955

Active member
הוא צודק.

זה לא רוגלך. לא לכל עוגה קטנה עם שוקולד קוראים רוגלך.
נראה לי שאתה בכל הזדמנות מחפש אותו. בנוסף, כל פעם שמישהו כותב את דעתו, שהיא לא מתיישרת עם דעתך, אתה מעיר לו הערות שכוללות איומי חסימה. הוא כתב שזה לא, אתה כתבת שזה כן. בזה זה נגמר. תן לגולשים להחליט איך הם רוצים לראות את הדברים.
ועוד הערה: טענו כאן בעבר שלא מעלים תמונה ללא מתכון, וזה בדיוק מה שעשית. העלית תמונה ללא מתכון.
 

yair_bar

New member
מנהל
אתה עושה את עצמך?

זו תמונה של רוגלעך מקונדטורית חגית. כתבתי שאני מחפש מתכון.
&nbsp
אם כבר מישהו העלה תמונה בלי מתכון זה TCHM. אבל מכיוון שהוא הרבה בהסברים על אופן ההכנה מצאתי את זה מקובל וראוי ולכן לא הערתי על כך.
 

רוני1955

Active member
אהבתי את התגובה שלך.

כתבתי על דברים נוספים וחשובים יותר, ואתה בחרת להתיחס רק להערה שלי בסוף.
מעניין.......
 

yair_bar

New member
מנהל
לדברים האחרים הגבתי במסר פרטי

וכאן נעצור את הדיון
 

TCHM

New member
לא זאת בלבד שאינני חייב לתת הסבר על דעתי בכל נושא...

אני כן נתתי הסבר לעצם השאלה למי ששאלה.
גם לשיטתו שלא לעלות תמונות ללא מתכונים שיסביר את זה ללא תגובתו.
כל זאת לאחר הויכוח שהיה ודרישתו לצרף מתכונים. לזה הוא כן חייב לתת הסבר.
 

yair_bar

New member
מנהל
מפנה אותך למה שכתבתי באותו שרשור

שאין לי בעיה עם תמונה, אך במידה ומישהו מבקש מתכון אני מבקש שהגולש שהעלה תמונה יצרף גם מתכון.

במידה ומראש הוא לא מעוניין לפרסם את המתכון שלא יעלה את התמונה.

שים לב שבשרשור הזה (וגם בתגובה שלי לרוני1955) כתבתי שלמרות שלא העלית מתכון, בתרומה שלך בהסבר על אופן הקיפול וכו' בהחלט תרמת לפורום ולכותבת השאלה.

אגב, לא הייתה לי שום בעיה עם ההסבר שכתבת כתשובה לגולשת ולא עם העובדה ששמת תמונה בלי מתכון (הנושא לא עלה על-ידי כלל בשרשור הזה).

הדבר היחיד ששאלתי הוא למה קבעת שהרוגלעך של קונדטוריה חגית הוא לא רוגלעך.
 

TCHM

New member
בא נדייק...

כתבתי בתגובה לתמונות שהעלית שאינן רוגלאך לטעמי,אינני מכיר את
הקונדטוריה ולא את מוצריה, ההתייחסות היתה לתמונות בלבד. זאת דעתי
ואינני חייב לך הסבר.

לענין הצגת התמונות שהועלו, זמן מה לפני כן ביקש ארתור דנט מתכונים
למספר מתכונים בשירשורי "מה נבשלים" ולא קיבל תשובה ולו אחת.
אם לדעתך מתכון שמצורף לו קישור לבלוג ולו בשביל לפרסם את הבלוג
וזה נעשה אין ספור פעמים ע"י אותה אחת וגם ללא מתכונים זה בסדר,
שיהיה כך.
העליתי תמונות רוגלאך בכדי להמחיש את את ההכנה ולטובת השואלת
שגם העלתה תמונה להמחשת בקשתה וזה בסדר גמור, מבחינתי עזרתי
לה.
 

yair_bar

New member
מנהל
איפה פה הדיוק?

אם היית כותב שהתמונות שהעליתי אינן של רוגלאך לטעמך - סבבה. גם אז הייתי שמח שתסביר את דעתך.

אבל לא כתבת זאת.

כתבת: הם יכולים לקרוא להם מה שהם רוצים אבל זה לא רוגלאך.

וגם על הסגנון הזה לא אמרתי כלום - רק שאלתי לפי מה אתה קובע מה ההגדרה לרוגלעך..

אם נמשיך את חוסר הדיוק שלך...

ארתור דנט24 קיבל מס' פעמים מתכונים לדברים שהוא ביקש:

קישור למתכון

קישור למתכון

קישור למתכון

ובקטע מוזר הוא ביקש מתכון לעוגת תפוחים ולא קיבל בפורום
הנה ממש כאן
 
למעלה