שמעתי על שלוש לידות שלא בבית חולים
אחת כמו של מאירה: בבית, בטעות, אבל לידה שלישית. האמא קמה לשירותים בלילה והתינוק נשאר במיטה (בחיים לא שמעתי על אשה שילדה מתוך שינה, טבעית, חוץ ממנה). זו חברה של אמא שלי, כך שאני בטוחה בפרטים. השניה של שכנה במעונות בטכניון, שרצתה מיילדת בבית והמיילדת אחרה כי האוטו שלה התקלקל ולקח זמן עד שהמונית הגיעה. הלידה היתה יופי, והיולדת לא הסכימה לנסוע גם אחר כך לבית חולים, מה שלפי דעתי זה פשוט חוסר אחריות לגבי התינוק. לפחות להגיע תוך יום-יומיים לבדיקת רופא, לא? בעלה אמר שהוא קיבוצניק שמלווה כבשים בהמלטות, כך שהוא לא פחד מהאחריות. למען האמת הוא לא עשה הרבה, כי הוא עצבן אותה. הוא בא אחר כך לעזור לה להניח את התינוק ולהניק אותו. דרך אגב, אפילו השכנים שלה לא שמעו כלום עד לבוקר. השלישית של אמא במעון: היא ניסתה להגיע למשגב לדך וילדה באוטו תוך כדי נסיעה. בעלה אמר לה שרואים את הראש אבל לא הספיק לעצור עד שהתינוקת לא היתה כולה בחוץ. בכל זאת, דעתי היא שכדאי ללדת בבית חולים. במקרה וקורה משהו, אין אפשרות תמיד להגיע בזמן לבית חולים. כדאי אולי לנסות ולהגיע לבית חולים בו מכירים מישהו, כדי שלבקשה להתערב כמה שפחות יהיה יותר כוח. אני אומרת את זה כי חברה שלי ספרה לי שהלידה שלה התנהלה כרגיל, עד שהראש היה בחוץ כמעט לגמרי. אז התינוקת הכניסה חזרה את הראש, וכולם נכנסו להיסטריה ועשו לה קיסרי חירום כולל הרדמה מלאה בגלל המון סיבות רפואיות. זה לדוגמא משהו שאי אפשר לחזות.