מחפשת דעה שניה

Big Al

New member
מחפשת דעה שניה

הלידה הראשונה שלי היתה נהדרת טבעית ומהירה יחסית(8 שעות) את הלידה הבאה אני רוצה לעבור בבית מה אתם חושבים.?

רותי ע

New member
זה מאוד מקובל היום באירופה

ואני לא שוקלת את זה בכלל. מה אם חו"ח יש מקרה חירום בו כל דקה קובעת? נכון שזה לא קורה הרבה אבל זה קורה לפעמים. ואת לא תרצי להיות הפעם ההיא... אני זוכרת כשהייתי בחדר לידה אמרו לי שצריך לקחת אותי לניתוח קיסרי בגלל לידה שלא התקדמה. כבר התחילו לגלגל אותי ופתאום הפסיקו כי היה מקרה חירום. איזו ריצה של הצוות היתה לחדר הניתוח... כל דקה היתה קריטית. אז הלידה שלי נדחתה ב-15 דקות אבל כל מה שיכולתי לחשוב שאיזה מזל שלא אני שם במקרה חירום. ותארי לעצמך שאת בסיטואציה כזאת בבית. מה יקרה אז?

meira

New member
אני ילדתי בבית - לא מתוכנן ../images/Emo2.gif

אור נולד בבית תוך 1/4 שעה, בלי צירים בכלל אבא היה המיילד עם שירותי החרום בטלפון שהדריכו מה לעשות האמבולנס עם החובשים הגיע כשהוא היה 3/4 בחוץ מצרפת את ההפניה לסיפור הלידה צריך לחשוב המון!!! לפני החלטה כזו כי בלי להיות יותר מדי פסימים, כל כך הרבה יכול לקרות

רותי ע

New member
סיפור מדהים !

וכל זה בילד ראשון? את גורמת בטח להרבה בנות (ואני בראשן) להוריק מקינאה
ואת מוזמנת לצרף את הסיפור שלך לסיפורי הלידה שלנו (במאמרים). שיהיה עוד סיפור אופטימי...

meira

New member
תודה, אכן לידה ראשונה

ובגיל לא צעיר (39) ואני יודעת עד כמה אני מבורכת... אשמח שזה יתפרסם במאמרים. למי לשלוח? קובץ WORD יתאים?

שקדון

New member
איזה סיפור לידה מרגש, עברה בי

צמרמורת!! הרבה בריאות ואושר. דעתי בקשר ללידות בית: גיסתי שהשקפתה בחיים היא לא "קונבציונלית", ילדה את 2 בנותיה בבית, בפעם הראשונה עם מיילדת, כשהיא בחוץ על הדשא ובפעם השניה בביתה באמבטית מים. לשמחתנו כולנו הכל הלך כשורה ולבנות ולאם שלום. אני מאמינה שזה בגלל תהליך נפשי ארוך, קשב לגוף וקבלת התהליך הטבעי של הריון ולידה. אצלי, זה לא היה עובר כ"כ בקלות, אני רציתי למחוק את הכאב, רציתי את הבטחון של העולם המודרני, את האפידורל מהתחלה ועד סוף לידה כולל בשלב צירי לחץ, את המיילדת שתעקוב באמצעות המכשור החדש אחרי דופק עובר. כך שכל החלטה שתעשי חייבת להיות מתוך עצמך פנימה. בהצלחה, לידה קלה.

יונית ש

New member
מדהים - התרגשתי לקרוא

איזו לידה הלוואי על כולנו באמת חוויה יוצאת דופן שתמיד תזכי ללידות כאלה נפלאות
יונית

וואוו ../images/Emo70.gif איזה סיפור

ממש מרגש, עמדו לי דמעות בעיניים, הרגשתי שאני חווה מחדש את הלידה שלי ביחד עם הסיפור שלך. נראית לי חוויה מדהימה של פעם בחיים. מזל גדול שהלידה התקדמה כגיל ללא סיבוכים

פישון

New member
שמעתי על שלוש לידות שלא בבית חולים

אחת כמו של מאירה: בבית, בטעות, אבל לידה שלישית. האמא קמה לשירותים בלילה והתינוק נשאר במיטה (בחיים לא שמעתי על אשה שילדה מתוך שינה, טבעית, חוץ ממנה). זו חברה של אמא שלי, כך שאני בטוחה בפרטים. השניה של שכנה במעונות בטכניון, שרצתה מיילדת בבית והמיילדת אחרה כי האוטו שלה התקלקל ולקח זמן עד שהמונית הגיעה. הלידה היתה יופי, והיולדת לא הסכימה לנסוע גם אחר כך לבית חולים, מה שלפי דעתי זה פשוט חוסר אחריות לגבי התינוק. לפחות להגיע תוך יום-יומיים לבדיקת רופא, לא? בעלה אמר שהוא קיבוצניק שמלווה כבשים בהמלטות, כך שהוא לא פחד מהאחריות. למען האמת הוא לא עשה הרבה, כי הוא עצבן אותה. הוא בא אחר כך לעזור לה להניח את התינוק ולהניק אותו. דרך אגב, אפילו השכנים שלה לא שמעו כלום עד לבוקר. השלישית של אמא במעון: היא ניסתה להגיע למשגב לדך וילדה באוטו תוך כדי נסיעה. בעלה אמר לה שרואים את הראש אבל לא הספיק לעצור עד שהתינוקת לא היתה כולה בחוץ. בכל זאת, דעתי היא שכדאי ללדת בבית חולים. במקרה וקורה משהו, אין אפשרות תמיד להגיע בזמן לבית חולים. כדאי אולי לנסות ולהגיע לבית חולים בו מכירים מישהו, כדי שלבקשה להתערב כמה שפחות יהיה יותר כוח. אני אומרת את זה כי חברה שלי ספרה לי שהלידה שלה התנהלה כרגיל, עד שהראש היה בחוץ כמעט לגמרי. אז התינוקת הכניסה חזרה את הראש, וכולם נכנסו להיסטריה ועשו לה קיסרי חירום כולל הרדמה מלאה בגלל המון סיבות רפואיות. זה לדוגמא משהו שאי אפשר לחזות.

jole

New member
לידה בבית../images/Emo104.gif

אני חושבת שאם מישהו היה מבטיח לי שהכל ילך כמו שצריך בלי סיבוכים לא הייתי חושבת פעמיים. האוירה, הרוגע של הבית, הייתי מדליקה נרות בכל הבית, שמה מוסיקה של רייקי, מכנסת את האנשים שהכי חשובים לנו והופכת את זה לחוויה מיסטית כמעט. א ב ל.....מכוון שאין ערובות לשום דבר בחיים , לא הייתי מוכנה לקחת ולו את הסיכון הקלוש ביותר שמשהו ישתשבש. אבל זו אני. חייבת לשעת שעשיתי את המקסימום להבטיח את שלום הגוזלים. בכל אופן אני מאחלת בהצלחה בכל דרך שתבחרי. העיקר שתהיי שלמה איתה.

אני באותה התלבטות לגבי ההריון הבא

(שעוד לא קיים אל תבהלו). לי היתה לידה טבעית וקלה מאוד (שעה ועשרים וחמש דקות בחדר לידה). אני מאוד בעד גישה טבעית בלידה וחולמת את הלידה הבאה לעבור במקום יותר סימפטי רך ואוהב מבית-חולים. אני חושבת על קליניקה פרטית כמו של אילנה שמש או אם עד אז יוקמו מרכזי לידה אז גם טוב. בעלי לעומת זאת לא מוכן לשמוע על כך. הוא פוחד (ואי אפשר שלא להבין אותו) ולא מוכן לשמוע לעל לידה מחוץ לבי"ח. בכל מקרה אם את ובעלך מחליטים ללכת על זה חשוב ללמוד את הנושא טוב טוב טוב, ולהיות מוכנים לעניין ולהבין את המשמעויות שלו. ממליצה לך ללמוד רבות מאתר לידה ומפורום לידה

אותי זה מפחיד

היו לי שתי לידות די קשות וללא אפידורל ולמרות זאת הלידות לא זכורות לי כאירוע טראומתי. אצלי הכי הכי חשוב שלא תהיה שום סכנה לתינוק ולידה בבית היא בפירוש יותר מסוכנת לתינוק (בלידה רגילה וחלקה אין מה לחשוש, אבל אם קיים סיבוך הכי קטן , יש בעיה). כשיהיה הריון הבא אני אשתדל לעשות לידה פרטית עם מיילדת פרטית, אבל עדיין במסגרת של בית חולים. בכל מקרה, איך שלא תחליטי, שתהיה לידה קלה ומהירה.

דיאנה1

New member
הסטטיסטיקה מראה אחרת

במדינות בהן נפוצה לידת בית או לידה במרכזי לידה עם מיילדות בלבד וללא רופאים מצאו שבמידה ועושים סינון נכון, כלומר מאפשרים רק לנשים עם הריון בסיכון נמוך שמתאימים לקריטריונים מחמירים ללדת בבית או במרכזי לידה, לידה כזו בטוחה במידה שווה או אפילו יותר בטוחה עבורן ועבור התינוקות שלהן מאשר לידה בבית חולים. הבעיה שלי עם לידת בית - חוסר האפשרות לקבל אפידורל. אני לא יודעת אם הייתי מצליחה להתמודד עם הכאבים.

vered4

New member
לפי זה, יכול להיות שרותי נחשבת

כהריון, שלא היה מקבל עידוד ללידת בית. ואז לא בטוח שיש על מה להתלבט.

דיאנה1

New member
בכל זאת, רק לידיעה: לפי תשובה שנתנה

לא מזמן אילנה שמש, מיילדת בית, באמת אשה שילדה בעבר בניתוח קיסרי לא יכולה ללדת בבית. אף מיילדת אחראית לא תקח את זה על עצמה.

למעלה