מחפשת דעה שניה

רותי ע

New member
אני לא אוהבת סטטיסטיקות ../images/Emo31.gif

בגלל זה גם עשיתי מי שפיר "ללא סיבה מיוחדת" ולא חלבון עוברי או שקיפות שהם סטטיסטיקות. סטטיסטיקה זה טוב ויפה כל עוד את לא נופלת בצד הרע שלה ואז בשבילך זה 100%. וחוץ מזה שמעתי שהסטטיסטיקה מטעה. משווים את אחוז הסיבוכים בלידת בית מול אחוז הסיבוכים בבית חולים. אלא מה? האוכלוסיות אינן זהות. ללידת בית מגיעות מראש נשים לא בסיכון ואילו לבית חולים מגיעות כולן-גם כאלו בסיכון.

דיאנה1

New member
הטיעון הזה עובד לשני הצדדים. ומה

לגבי הסיכון לסיבוכים בעקבות התערבויות מיותרות בבית חולים שהצוות הרפואי לא הצליח להתגבר עליהם? גם כאן הסיכוי קטן אבל אם זה קורה לך זה לא ממש מעניין אותך. לכן בכל זאת חוזרים לסטטיסטיקה ובודקים מה הסיכויים הקטנים יותר, אם זהו השיקול. הסטטיסטיקה שאני קראתי השוותה נשים העונות לאותם קריטריונים של סיכון נמוך. אם משווים את הסיבוכים בכלל הלידות בבית חולים אז ודאי שהסטטיסטיקה נוטה לכוון לידת הבית כבטוחה יותר. גם בבדיקת מי שפיר, אם הנבדקת מתה מהבדיקה, כפי שכבר קרה (שבועות ספורים לפני שאני עשיתי את הבדיקה), זה לא ממש יעניין אותה שזה מאד מאד נדיר. בכל זאת לוקחים את הסיכון כי הוא נמוך יותר מאשר הסיכון ללדת ילד פגוע.

ממש לא

לידה ראשונה קלה איננה תמיד סימן לבאות (למרות שאני מאחלת לך לידה קלה) ולו רק בגלל הסיכון שישתבש משהו, ואין בנמצא ציוד מתאים לטיפול במצבים מסוכנים אני שוללת את הדבר.

למעלה