אני אשמח מאוד להעלות אותן
תודה שהצעת!
ראיתי שאתן מתכתבות כאן על עיניני היום, אז לא רציתי כל כך להפריע עם כל ההתלבטויות שהן עדיין פרה-מעבר.....
את ממש צודקת, השאלות הללו הן בהחלט שאלות שיש לכל אחד במעבר לארץ זרה, לא משנה להיכן.
אז הנה קצת הרקע והחששות, מזהירה מראש, חפירה ארוכה!
בעלי עובד מזה זמן רב בחברה גלובאלית עם המון רילוקישן לחו"ל, עוד טרם התחתנו בכלל תמיד זה עמד על הפרק.
ותמיד רצינו אבל תמיד היו תירוצים: נסיים תואר ראשון, ואז נתחתן, ואז נסיים תואר שני, ואז בהריון, ועכשיו הקטנה קטנה מידי, ועכשיו הקטן הנוסף וכו וכו.
וההצעה היתה תמיד על אוסטרליה, שזה היה רחוק מבחינתנו, בעיקר מחשבתית, למרות שהוא תמיד נסע הלוך ושוב בנסיעות עבודה לשם וגם עשינו ירח דבש בניו זילנד.
עכשיו כבר הסיטואציה היא כזאת: הצעת עבודה באטלנטה. יותר נכון פרבר בשם אלפרטה, יש שם מלא ישראלים.
הגדולה בת 4 והקטן בן שנה.
אני עובדת באותו מקום כבר 6 שנים, מאוד מרוצה, אוהבת את מקום העבודה, הוא נותן לי בטחון כלכלי וגם יכולת להפנות את הזמן שצריך לטובת טיפול בילדים (אין לנו כמעט עזרה מבחוץ).
ומשום מה, עם כל השנים שעברו ועם כל ההצעות שהיו לנו ושתמיד דחינו, פתאום דווקא עכשיו זה יותר קורץ מתמיד.
אני חושבת שבעיקר התבגרנו. פעם אם היו אומרים לי רילוקישן ישר הדמעות היו מתחילות לזלוג מהעינים.
אנחנו לא בורחים משום דבר, יש לנו כאן חיים טובים, כבר יש ברשותנו דירה חדשה בישוב שאנחנו אוהבים וכבר הספקנו למכור אותה לטובת דירת גן גדולה ומרווחת יותר באותו הישוב (ממש עומדים לפני קבלת מפתח באוגוסט הקרוב).
אנחנו רוצים לנסוע בשביל החוויה. לראות מקומות, להתנסות בדברים חדשים, להכניס קצת צבע לחיים.
אז איפה החשש? בעיקר כאן:
1. בולי (שם כינוי לילדה הגדולה) היא ילדה מאוד מיוחדת והלב של הבית. הקושי הגדול יהיה אצלה. כמו שאמרתי היא בת 4. ילדה סופר סופר חברותית. מנהיגה אמיתית עם מיליון חברים ועיסוקים בשעות אחר הצהריים (והיא רק בת 4!)
קושי השפה לא מטריד אותי. כבר היום היא יודעת לספור עד עשר באנגלית וגם יודעת מילים בודדות שאת רובן למדה לבד (ותודה לרינת ויויו...).
מה יהיה אם לא תצליח להתגבר על הפרידה מהחברים כאן? מה יהיה אם לא תצליח ליצור קשרים משמעותיים שם? זה בכלל קיים שם? היום אם היא לא נפגשת עם חברים אחר הצהריים או אם אין חוג היא אומרת לי "אמא אני רוצה ללכת לחברה" "אמא משעמם, בואי נלך ל... או ל..."
ותמיד יש לנו לאן ללכת, תמיד מזמינים אותה לחברים ותמיד מזמינים אלינו. חיינו גדושים בחברים שלה ובעניינים שלה.
אם שם לא תמצא את מקומה ותהיה ילדה עצובה, כל הרילוקישן יתחרבש, כי כולנו נהיה עצובים בגלל זה.
אני יודעת שזאת החולשה שלה, היא ילדה של ילדים, קשה לה למצוא את מקומה לבד, תמיד היה ככה.
אני יודעת שבארה"ב צריך לקבוע איזה שבוע מראש אם רוצים להיפגש אחר הצהריים, זה באמת כך?
2. סבא סבתא - ההורים שלי. מאוד מאוד משמעותיים בחיים שלנו ושל הילדים. אני הבכורה ויש לי רק אח אחד קטן ממני, שאני לא יכולה לסמוך עליו לדאוג להם, אבל הם יחסית עדיין צעירים (בני 63) ועדיף עכשיו ממאוחר יותר.
מעבר לגעגועים שלי ושלהם, בולי מאוד קשורה אליהם ותתגעגע. אני גדלתי בלי סבא סבתא, ולא בא לי שגם ילדי יגדלו בלי. אבל זה דבר שהוא בר התגברות לפחות נראה לי.
איך אתם חווים את זה? את הריחוק מהמשפחה הקרובה? מפחדת שנהיה שם קצת בודדים.... למרות שיש שם מלא ישראלים ובטח עוד חברים חדשים שנכיר אבל מבחינתי זה לא באמת תחילף למשפחה.
אלו הנכדים היחדים של ההורים שלי, אני יודעת שאני קורעת להם את הלב, אבל הם כבר שומעים את התוכניות המון שנים והם כבר קצת הרפו ובעיקר מפרגנים ויקבלו כל החלטה שלנו בהבנה, גם אם היא מאוד תהיה להם קשה.
3. אני - פעם לא יכולתי לראות את עצמי ללא עבודה. אני בת 33 ולא היה יום בחיי שלא עבדתי מאז השחרור מהצבא. אבל מאחרי הלידה של נוקי (כינוי לבן הקטן) מודה שמשהו בי קצת השתנה.
אני לא חוששת לראות את עצמי תקופה בלי עבודה. אני יודעת שלפחות בהתחלה אצטרך להקדיש את עצמי למשפחה לטובת הסתגלות של כולנו ואני עושה זאת בשמחה.
מניחה שבהמשך הזמן (הנסיעה היא לשלוש שנים) כבר אחפש עבודה, בתחום שלי או בתחום אחר, נראה מה שיסתדר.
הבעיה היא בעיקר משום שאנחנו נוסעים לתקופה ולא חושבים לעזוב לתמיד, אז מה יקרה כשאחזור? האם אצליח למצוא עבודה טובה כמו זו שאני מוותרת עליה היום? נשים היו נותנות הרבה בשביל עבודה כמו שיש לי....
אני מוותרת על הרבה, וזה לא פשוט לי בכלל....
זהו פחות או יותר... בעצם יש עוד המון המון על הלב ובראש, אבל אלו מרכז ההתלבטויות שלנו.
בעלי לא נחרץ בדעתו, הוא לא רוצה להיות זה ששם את הכף וכל הקשיים שהעלתי כאן, קשים עליו באותה מידה שגם עלי.
הצלחת המעבר תלויה בכמה טוב יהיה לכל אחד לבד וגם לכולם ביחד וזה חשוב לו מאוד מאוד.
תודה למי שהגיעה עד לכאן
ואשמח לשמוע מניסיונכן העשיר במגורים במדינה זרה (אני מניחה שחלקכן כבר כל כך הרבה זמן שם, שכבר לא מרגישים זרות...)
שבוע מקסים ותודה לינירת שפתחה לי פתח לשפוך את הלב
אווה