ענו לך מאוד לעניין בינתיים
אבל אני אנסה גם. אני מהאזור, אבל מהתיאור שלך עולה שהחששות שלך לא תלויים כל כך באזורינו החביב אלא בך.
את כותבת שיש לכם חיים טובים, ביישוב, עבודות טובות ומבוססות, חברים, משפחה תומכת. "אנחנו רוצים לנסוע בשביל החוויה. לראות מקומות, להתנסות בדברים חדשים, להכניס קצת צבע לחיים." אני חושבת שעד פה טוב ויפה, אבל לעצור את החיים בשביל החוויה, ובעיקר אם זו חוויה זמנית, עלול להסתיים במפח נפש, כי תגלו חיים שונים לגמרי כשתחזרו לישראל. אנשים ימשיכו בלעדיכם ואתם די תתחילו מחדש- למצוא עבודה, למצוא את עצמכם ולהשתלב. לכן אני בדיעה שרילוקיישן לא עושים לתקופה קצרה, זה לא שווה את כל ההתעסקות, ההתאקלמות, הקשיים. החוויה עלולה להתגמד לעומת כל הקשיים במעבר ובמעבר חזרה. אנחנו הגענו לכאן במטרה להישאר, אבל זה כי לא היינו ממש מסודרים בארץ והחיים שם לא נעשו קלים יותר. לא ראינו את עתידנו שם, הרגשנו קצת זרים במולדת שלנו וגם ידענו גם שכל מעבר הוא רילוקיישן בפני עצמו, גם אם זה חזרה ארצה.
חלק מההצלחה ברילוקישן זה להיות באותו ראש עם בן הזוג, לתאם ציפיות. אם את לא יכולה לשבת בבית, כהגדרתך, את צריכה לחשוב על תסריט בו את כן נאלצת לשבת בבית תקופה לא קצרה (ואולי כל התקופה(- תחשבי אם מתאים לך. הרבה ישראליות אומרות שהן חייבות לעבוד, אבל אולי כדאי לשאול את עצמך למה א-ת חייבת לעבוד (הגשמה עצמית אפשר למצוא בלימודים, תחביב, התנדבות שקשורה לבי"ס של הילדים או למשהו אחר). זוג שהקשר שלו לא חזק, או שהאופי של בני הזוג לא חזק, יתקשה מאוד ברילוקיישן, בריחוק מהמשפחה ומכל מה שמוכר. זה לא קל ולא מתאים לכל אחד, למרות שבארץ יש מן נטייה עכשיו לעודד רילוקיישן כי קשה. לכם נשמע שיש חיים מסודרים וטובים, ואולי באמת חבל לוותר עליהם בשביל הלא נודע.
1. בולי- "מה יהיה אם לא תצליח להתגבר על הפרידה מהחברים כאן? מה יהיה אם לא תצליח ליצור קשרים משמעותיים שם? זה בכלל קיים שם?" אני גם חושבת שאת משליכה חששות ממך עליה, לכולם יהיה תקופת הסתגלות אבל אם תשדרו לה שזה חוויה וכיף, ושיהיו לה חברים חדשים בגן חדש והרבה הרפתקאות חדשות היא עשויה להפתיע ולהתנהג די דומה לאיך שהיא בארץ.
"אני יודעת שבארה"ב צריך לקבוע איזה שבוע מראש אם רוצים להיפגש אחר הצהריים, זה באמת כך?" לא ממש. זה תלוי אופי. לי קשה לקבוע מעכשיו לעכשיו ואני לא אמריקאית. אני צריכה לפחות יום התראה, אבל יש לנו חברים אמריקאים שלא זקוקים להודעה מראש.
2. סבא סבתא - אני חושבת שהדאגה למשפחה הגרעינית היא מעל הכל, ומה שתחליטו ההורים שלך יקבלו. הם באמת עוד צעירים, ויוכלו להגיע לביקור אם תצטרכו אותם (אחרי לידה למשל או עזרה אחרת) וכנ"ל אתם, אם הם יצטרכו אני מאמינה שתוכלו להגיע לעזור. לכל חברנו כאן, וגם לנו, יש הורים שלא נעשים צעירים יותר. כולם מתמודדים, וזה לא בהכרח קל (אחד הקשיים של רילוקיישן). אבל זו בחירה שעושים. רגשות אשמה זו גם בחירה.
3. אני - "הבעיה היא בעיקר משום שאנחנו נוסעים לתקופה ולא חושבים לעזוב לתמיד, אז מה יקרה כשאחזור? האם אצליח למצוא עבודה טובה כמו זו שאני מוותרת עליה היום? נשים היו נותנות הרבה בשביל עבודה כמו שיש לי....
אני מוותרת על הרבה, וזה לא פשוט לי בכלל...." כמו שאמרתי, אולי במצב הספציפי שלכם, רילוקיישן לא מתאים. אז אולי תשאלו תמיד "מה אם?", אבל בעצם לא רע לכם בנישה שבניתם.