מחפשת המלצות למיילדת בית

מחפשת המלצות למיילדת בית

שלום לכולן, תודה לכן על פתיחת הפורום הזה! שמי הילה, אני בת 29 נשואה ואמא (לאחד בינתיים) אחרי שילדתי את הבן שלי הבנתי מה שלא ידעתי קודם - ללדת בבי"ח זה נורא. עברתי ממש טראומה, למרות שהלידה הייתה "טבעית" כלומר, ללא אפידורל או זרוז. היה לי אמנם ברור מראש שאני לא מוכנה בשום אופן לקחת, אבל הייתי צריכה להלחם בצוות כדי שאוכל ללדת כמו שאני רוצה. ובסוף זה לא היה כמו שרציתי, זה היה מתיש לעמוד מולם, זה היה משפיל, זה היה... כואב, התפרים שעשו לי כאבו במשך חודשים אחרי (חבל שלא שמעתי אז על אפי-נו). היום הבן שלי בן שנתיים כמעט וחצי, ילד מקסים שממלא לנו את החיים באור. ו.... אנחנו מצפים לעוד אחד/אחת!!! (חודש רביעי). אז אני כבר המון זמן עושה "מחקר" בנושא לידות בית, קראתי המון בבאופן ובעוד אתרים - לי ולבעלי ברור שזה מה שאנחנו רוצים. רציתי לשאול אם מישהי פה (אולי אילנה שמש) יודעת על מיילדת בית דתיה (אנחנו דתיים) או מישהי שעובדת גם עם ציבור דתי. זה לא הכרחי אבל יש כל מיני הבטים בלידה שהייתי רוצה להתייעץ בקשר אליהם עם מישהי דתיה שמבינה בתחום. (למשל, שמעתי שיש רבנים שאוסרים לידה בבית בגלל פיקוח נפש, כלומר, סכנה לתינוק ולאמא, ואני דווקא מרגישה שזה בדיוק להפך, בבי"ח הרגשתי הרבה יותר בסכנה... אני יודעת שחוץ ממקרים של סיבוכים נדירים אין סכנה בלידת בית אבל לא יכולה ללדת בבית אם יש איסור הלכתי. מה שאומר שנצטרך לשכנע את הרב...) תודה ויום טוב ושמח

שכחתי עוד פרט

בלידה הקודמת הייתי צריכה לקבל אנטיביוטיקה באינפוזיה תוך כדי לידה בגלל סטרפטוקוקוס B , הבנתי שגם זה לא הכרחי (ממה שקראתי) - האם זה מהווה הגבלה בלידת בית?

סטיוויה

New member
מיילדות שעשויות להתמצא בנושאים

הללו הם ג'ויס בטלר מירושלים וג'ודי סלום כהן מאלון שבות.

כרמית מ.

New member
יש הרבה דתיות שיולדות בבית

(הרבה יחסית, סה"כ כמות היולדות בבית קטנה יחסית...), וגם המיילדות היותר חילוניות שאני מכירה (אם כי לא מכירה את כולן) עובדות גם עם דתיות, ומתוך כבוד רב לחוקים ולמנהגים - וסביר שגם ידעו לענות לך - למרות שלא נראה לי שיש איסור הלכתי ללידת בית, שוב - כי חלק ניכר מיולדות הבית הן דתיות וחלקן אף חרדיות. לגבי אנטיביוטיקה בלידה - בעקרון זו לא מניעה ללדת בבית, אבל חשוב לדבר ולסכם עם המיילדת מראש, ולוודא שזה אפשרי מבחינתה (ואם לא, לחפש מיילדת אחרת).

mise

New member
לגבי רבנים..

נדמה לי שזה היה הרב קנייבסקי שאמר: "כשבאים לרב, צריך גם לדעת איך לשאול". לרב אין זמן לחקור ולבדוק. הוא עונה על פי רוח השאלה. משהו בסגנון "בדרך שבה אדם רוצה לילך, שם מוליכין אותו". למשל: נניח מגיע זוג לרב, כדי להתייעץ באיזה סוג טיפול לנקוט, האשה חולה במה שמוגדר כ"דלקת פרקים". יש שתי דרכים להצגת המצב: 1. כבוד הרב, אשתי חולה כבר הרבה זמן, יש כל מיני טיפולים אלטרנטיביים ויש את הטיפול ברפואה הרגילה עם כדורי קורטיזון שאומרים שהוא מעביר את הדלקת ולפחות את הכאב, האשה לא מתפקדת בבית ולא עם הילדים! (התשובה תהיה: קחו את הטיפול הקונבנציונלי). 2. כבוד הרב, אשתי חולה כבר הרבה זמן, לא מתפקדת בבית ועם הילדים, יש טיפול בכדורי קורטיזון, אומרים שזה מאוד מזיק עם הרבה תופעות לואי, מצד שני יש טיפול ברפואה אחרת, שיש בו 80% הצלחה. (התשובה תהיה: קחו את הטיפול השני!!) את יכולה להקיש מזה לגבי לידת בית. אם תגידי לרב שיותר מסוכן ללדת בבי"ח ותסבירי לו בקצרה ובאופן ברור וענייני מדוע, אין לי ספק שהוא יגיד לך ללדת בבית

mise

New member
חוצמזה..

ממתי רבנים נהיו סמכות בעינייני רפואה? כתוב "עשה לך רב", היינו, את בוחרת לך את האדם ע"פ הלך רוחך והשקפתך, שתוכלי לגשת ולהתעייץ איתו. זה לא שהוא מהווה סמכות להחליט החלטות גורליות בחייך. היום הרבנים מייעצים על ימין ועל שמאל בנושאים שאינן מבינים בהם. לא נכנס כאן לנושא תאולוגי, אבל במשפט אחד (אני חייבת..): לא סתם כתוב: "(..) ופני הדור כפני הכלב (...) והרבנות תהיה מושחתת".

טוב, ברור שחשוב מאוד איך שואלים

ולכן לא קפצנו מיד ושאלנו, אלא אנחנו מנסים לבר כמה שיותר מידע לפני שנפנה לרב. מבחינתי אני גם מרגישה שליחות מסויימת כי מן הסתם אין הרבה נשים שפונות עם השאלה הזו, ועצם העניין שזה עולה למודעות זה חשוב לדעתי. אני באמת לא חושבת שהרבנים מודעים לנזקים שעלולים להגרם מלידה בבי"ח, הרי הקונצנזוס היום זה שהכי בטוח שם. כמו שרוב הנשים לא יודעות איזה נזקים יכולים להגרם להן מאפידורל או כל התערבות אחרת - פשוט לרוב האנשים אין גישה לחומר הזה לצערי. האמת, בכלל לא חשבתי לשאול אף אחד, לא היה נראה לי שיש פה איזו שאלה בכלל! אבל אז חברה אמרה לי (הזהירה אותי, יותר נכון...) שיש איסור הלכתי. ולכן אני לא יכולה "לעצום עיניים" כאילו לא שמעתי ואני חייבת לשאול. מה לעשות. ולגבי "פני הדור" וכו' - אין לנו אלא הרבנים שיש בדור שלנו, וזו מצווה לשמוע להם גם אם בדורות קודמים היו רבנים גדולים מהם (טוב, הנושא הזה ממש לא שייך לפורום...
)

קודם כל ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ואני שמחה שיש עוד דתיות שהגיעו למסקנה שלידת בית זה הכי טוב. אישית, אני דיברתי עם מיילדת רגילה, חברה שלי, שהיא לא מיילדת בבית ושאלתי אותה לגבי כל מיני דברים שצריך לדעת לגבי לידות בכלל מבחינה הלכתית. אני שאלתי יותר לגבי לידה בשבת, מה צריך לדעת וכו', והבנתי שאין שום בעיה עם זה וכל מה שהיולדת צריכה - עושים בשבילה כי זה נחשב פיקוח נפש. קשה לי להאמין שיש ממש איסור הלכתי ללדת בבית. אבל אם אתם שואלים את הרב שלכם, אולי סתם הוא יגיד לכם להימנע מזה מחוסר יידע! רוב היולדות שדיברתי איתן מהמגזר החרדי בכלל לא מבינות למה ללדת בבית ומאמינות שבית חולים זה הרבה יותר בטוח... אז טוב, אם הן גרות בבני ברק, על יד בית חולים מעיני הישועה, אין לי מה לומר כל כך, כי זה נחשב בית חולים טוב וידידותי ליולדות ורוב היולדות שדיברתי איתן מאוד מרוצות מבית החולים הזה, אז אני לא מוצאת טעם לנסות אפילו למשוך אותן לכיוון לידת בית. אז את מבינה שהסטיגמה הכללית היא ללדת בבית חולים ואצל החרדים תשמעי תמיד את המונח "פיקוח נפש" לגבי לידת בית פשוט מתוך חוסר הבנה ולא יותר. אם תרצי, את מוזמנת ליצור איתי קשר אישי (במסר), אולי בעלך ירצה לשמוע מה שיש לבעלי לומר בעניין. ושיהיה בהצלחה!

נעים מאוד

תראי, אני שמעתי על העניין הזה של "אסור ללדת בבית" מחברה ששמעה את זה מחברה שהייתה בהרצאה של מכון פוע"ה, הם סמכות הלכתית די ידועה. אבל לא שמעתי ממקור ראשון מה בדיוק נאמר. בגלל שכבר אמרו לי שזה אסור אני חייבת לשאול, מה לעשות, אסור לי להתעלם. אני אישית מכירה מישהי דתיה שיולדת רק בבית, ובלי מיילדת - אני מתארת לעצמי שהיא לא שאלה אף אחד, ולי זה נראה מסוכן מדי ללדת לבד (למרות ששקלתי את זה). אנחנו עכשיו מנסים לגשש ולהכיר עוד נשים עם נסיון. והי, זה ילד ראשון שלך? שיהיה בהצלחה! מתי את אמורה ללדת?

mise

New member
אני מכירה כמה נשים חרדיות

שיולדות רק בבית.

tonti

New member
ומה?

הן יותר סמכות מ"סתם"נשים דתיות? סתם. לא אוהבת את הקביעה הזאת. גם אני לפני שילדתי בבית שאלתי רב מה מותר ומה אסור.

mise

New member
הממ..טונטי יקרה..

אני לא רמזתי אפילו לרגע שהן יותר דתיות..נראה לי שזה פשוט כפתור אצלך. אני באה ממשפחה שהיא בחלקה חרדית והקרובה לי ביותר, הורים, אחים וכו' הם כיפות סרוגות.. פשוט ציינתי שהן חרדיות, כי הן באמת כאלה. אם הייתי כותבת "דתיות" זה לא היה נכון.

tonti

New member
../images/Emo12.gifאני? כפתור?

לא חשוב. מה זה משנה באמת?

mise

New member
חוצמייזס -

היא לא מדברת על לשאול רב מה מותר מה אסור, אלא - על זה שיש פסק הלכה נגד לידות בית ושהיא רוצה לשכנע את הרב שיתיר לה.

את יכולה לתת לי יותר פרטים?

מדובר בנשים שיש לך ממש קשר איתן? אם אני ארצה לדבר עם מישהי או להפגש תוכלי לקשר ביננו? אם כן אודה לך מקרב לב. הייתי מאוד רוצה להכיר.

mise

New member
כן, אני אברר איתן.

זה בסדר שהן מהמגזר החרדי דוקא ולא כיפות סרוגות? למרות שכיפות סרוגות אני לא מכירה באופן אישי, אבל חברות של אחותי חלקן יולדות בית, הן כיפות סרוגות, אני יכולה להגיד לה שתשאל, אם זה יותר יתאים לך.

mise

New member
היי..ראיתי בהודעה למטה

שכתבת שאת מאזור ירושלים, אז גם אחותי וחברותיה מירושלים, חוץ מזה, ג'ודי סלום כהן שהיא מיילדת בית מגוש עציון והבנתי שלא חסרות שם לידות (באופן יחסי). תוכלי גם ליצור קשר עם ג'ודי ולבקש ממנה שתקשר אותך עם יולדות מהאזור.

למעלה