מחפשת המלצות למיילדת בית

מעדיפה דוקא

כן חרדיות - אנחנו חב"דניקים אבל בלי קשר - יש סיכוי שאני מכירה את אחותך או חברות שלה... גרתי שלוש שנים בגוש עציון. תשלחי לי מסר אם בא לך, שיהיה שבוע טוב ומבורך

תשאלי, למה לא?

אנחנו לא חשבנו לשאול, אבל מסיבות אחרות לחלוטין. לא שמעתי שיש על זה איסור. זה די מצחיק... מה עשו לפני שהיו לידות בבתי חולים?? את יודעת משהו? משגע אותי לחלוטין... אני קוראת מלא סיפורי לידה, בעיקר אלה שיולדות בבתי חולים, וכמעט לכוווולן יש איזשהו סיבוך בזמן הלידה... ובמה זה מתבטא? פתאום צריך לעשות זירוז, או שאין מנוס מניתוח קיסרי, או שחייבים, אבל ממש חייבים לידת ואקום... ואני שואלת את עצמי - מה זה צריך להיות? כבר אין לידות רגילות בשום מקום???? וזה די תמוה, הרי דווקא בגלל שזה בית חולים, היה אפשר לחשוב באמת שזה המקום הכי בטוח, בו את מקבלת את כל מה שאת צריכה כדי ללדת בצורה הטובה ביותר... אז איך זה שכמעט תמיד יש איזה משהו??? לפי ההגיון, האשה באה ללדת, ונותנים לה את התנאים הטובים ביותר ללדת, ואז ברור שאם יש בעיה באים ועוזרים. אבל כמעט כל הסיפורים מלווים בכל מיני בעיות שרובן קשורות להתלחשויות של הרופאים, החלטות של המיילדות, הדבקות למוניטור רציף "אחרת אי אפשר..." ועוד כל מיני דברים שרק גורמים ליולדת ללחץ מיותר ולסבל, וכמובן שמתוך כך באים כאבים נוראיים וברור שחיייבים אז אפידורל וכו' וכו'... לא נראה לי בכלל הגיוני שפעם רוב הלידות היו כאלה! ממש לא! נכון שהיתה תמותה של יולדות ותינוקות מתוך כך שלא היתה תמיד אפשרות לעזור להם, אבל תמותה כזאת בדרך כלל נגרמה מבעיות שאז לא יכלו לעשות כלום, אבל היום זה קיים פחות ופחות, כך לפחות נראה לי, בלי לעשות סטטיסטיקות. ואפילו לידות של תאומים ושלישיות - מה, לא ילדו פעם תאומים ושלישיות??? בטח ילדו! אז מה פתאום היום החליטו שרק בקיסרי אפשר ללדת תאומים ושלישיות?? ופעם גם לא היה מצג עובר, לא היה א.ס., אז מה? לא ילדו? נכון שהיו קשיים גדולים יותר, אבל בתכל'ס - נשים ילדו תמיד בבית, עם מיילדת או לבד וזהו! היום, כל ה"סיבוכים" למיניהם נובעים הרבה מאוד מלחץ מיותר של היולדות, גם מתוך בדיקות הסטריות מיותרות של העובר בא.ס. וכל הבדיקות המתלוות לזה. ההריון הזה רציתי לעשות רק מה שהרופאה אמרה שצריך מבחינת בדיקות. אז לא עשיתי מי שפיר ולא חלבון עוברי, אבל כן עשיתי בדיקות דם וסקירה. פעם הבאה נראה לי שפשוט אוותר על הסקירות למיניהן. בשביל מה???? כמה אני קוראת בפורום הריון ולידה על לחצים של בנות כי המצג הראה שהתינוק הפוך - ואז הלחץ - האם הוא יתהפך לקראת הלידה? ומה עושים ואיך? ברוב המקרים התינוק מתהפך... ובכלל, אם לא בודקים, אז פשוט גם לא נלחצים... ואני בטוחה שגם המיילדת יכולה לבדוק כזה דבר ללא מכשירים ותקנו אותי אם אני טועה. אז מה אני רוצה להגיד? לא צריך לעשות דוקטורט על הריון בשביל ללדת טבעי, ולא צריך לרוץ לרופאים על כל שטות, ואז מגיעים למצב הטבעי שהריון זה דבר טבעי והלידה היא טבעית ולא צריך רופאים בכלל ובטח לא בתי חולים! לשאלתך, כן, זה ילד ראשון ואני מאוד שמחה ששמעתי על האופציה של לידת בית עכשיו ולא אחר כך. אני אמורה ללדת בחנוכה בע"ה ומקווה שאף לא יום אחד לפני!

שלום הילה ומזל טוב!

יש מספר לא מועט של נשים דתיות שמשתתפות בפורום ויוכלו לענות לך על שאלותיך (צר לי, אך איני מתמצאת בנושאים אלו), אני מאמינה שעד סוף היום תקבלי תשובות מנשים שונות שמבינות בזה. כמו שכתבו לפני, הרבה מיילדות חילוניות יילדו נשים דתיות, נראה לי שמה שחשוב זה לתאם לפני הלידה את הבקשות שלך ואז אני מאמינה שזה זורם נהדר. בהצלחה בינתיים וברוכה הבאה לפורום

אמא אדMה

New member
מאיזה אזור את בארץ?

אם את בצפון, יש את ליהי המדהימה, שיילדה הרבה נשים דתיות ובעצמה חזרה בתשובה.

למעלה