מחפשת המלצות לקריאה

Lhuna1

New member
קראתי עוד ספרים של קינג

פשוט זה היה מזמן ואין לי אותם בבית אז הם לא ברשימה.
&nbsp
אני אנסה את הציפור המכנית וגם את שאר ההמלצות אבדוק.
&nbsp
לגבי משחק הסוף, תכלס אני קצת מסכימה, הוא די טיפשי, פשוט העביר לי את הזמן

&nbsp

שומרת אחותי זה קלאסי

אבל אם אנחנו בעניין של ג'ודי כבר, אני חייבת להזכיר גם את 19 דקות (שקראתי פעמיים מרוב מדהימות), את זאב בודד (אם את חובבת חיות, הספר הזה לגמרי יגרום לך לחבק בובת פרווה ענקית של זאב ולבכות), ויש גם את עניינים שבלב שאהבתי, למרות שהטוויסט שלו לא הכי טוויסטי (אבל אם יש משהו שמוכיח איכות של ספר, זו העובדה שאת יכולה להינות ממנו גם כשאת יודעת מה הטוויסט).
ואם כבר אני פותחת את הפה ולא כדי לאכול, אני אמליץ גם על ספרים לא של ג'ודי - כמו למשל ספרים של טאנה פרנץ' (בלב היער הוא פשוט התגלמות המושלמות, וגם חוף רפאים די אדיר, את השאר אני אישית אהבתי פחות אבל יש אנשים שלא חושבים כמוני (מה שכן כולם חושבים הוא שטאנה פרנץ' מדהימה, אז ליתר בטחון תנסי כל דבר שהיא כתבה, כולל רשימות קניות P:)
בת העשן והעצם! אני ממליצה עליו לכל אחד בכל הזדמנות כי הוא פשוט דבר נהדר.
סאלי לוקהארט.
אדום כדם.
נפילת המלכים ואביב המורדים - הם לקחו פנטזיית-תככים סטייל משחקי הכס וניסו לפשט אותה (בין השאר ממין ואלימות) ולהתאים אותה לנוער. זה לא יצא יצירת מופת כמו משחקי הכס - מצד שני שום דבר לא יצא משחקי הכס גם אם הוא נורא יתאמץ. והספרים האלה ממש כיפיים ואקשניים סה"כ.
הגל החמישי. אם כבר מדברים על אקשן.
אה, נו, וכל הקלאסיים, משחקי הרעב, ריק ריירדן, וכו' וכו'.

דיאנה1

New member
הרבה ספרים שאהבתי ונראה לי שגם את תאהבי

לפי רשימת הספרים שאהבת לא תורגמו לעברית.
ספר שאהבתי מאד וכן תורגם הוא "לבד על מאדים" (במקור The Martian).
אם תחליטי בכל זאת לקרוא אנגלית, או אם יתרגמו יום אחד, ממליצה בחום על הספרים של פיטר פ. המילטון: כוכב פנדורה והמשכו Judas Unchanied, טרילוגיית ההמשך The Void, וספרו האחרון Great North Road.
ראיתי שאת אוהבת (כמוני) את קוני ויליס. אהבתי מאד את צמד הספרים האחרון שלה, שנדמה לי שתורגם לעברית Blackout + All Clear.
ממליצה גם על טרילוגיית "ארץ ים" של אורסולה לה גווין, למרות הנסיון הלא טוב עם צד שמאל של החושך - גם אני נטשתי אותו, אבל אהבתי מאד את ארץ ים. (באנגלית זו לא טרילוגיה אלא סידרה של שישה ספרים, אבל אני חושבת שרק שלושת הראשונים תורגמו. אין בעיה לקרוא רק אותם, הסיפור די סגור, אבל שווה גם לקרוא את ההמשכים שהם בוגרים יותר).
נהנתי כמוך מ"המשחק של אנדר", ולמרות שכתבת שאת לא מעוניינת בהמשכים, אני ממליצה בחום על "הצל של אנדר". זה לא המשך, אלא חזרה לאותה עלילה, הפעם מנקודת המבט של דמות אחרת, בין. בעיני טוב יותר מ"המשחק של אנדר".
אני אהבתי מאד גם את "הערפילאים" של ברנדון סנדרסון וגם את שני הספרים שיצאו בינתיים בסידרה החדשה שלו "דרך המלכים" ו"Words of Radiance". אבל אני רואה שלא התלהבת מאלנטריס, ובעיני הוא הטוב ביותר שלו, אז לא בטוח שתאהבי.
&nbsp

Lhuna1

New member
תודה רבה!

לא ידעתי על הספרים האחרונים של וויליס, אני בלי ספק אקרא אותם, אולי אפילו באנגלית אם לא אמצא, כי באמת אהבתי כל מה שכתבה עד עכשיו.
גם "ארץ ים" נשמע לי טוב ולבד על מאדים, ואולי אנסה גם את הצל של אנדר.
&nbsp

The Jabberwock

New member
אליס בארץ הפלאות ומבעד למראה, כמובן

ספרים נוספים שאהבתי ולא מצאתי ברשימה שלך (אולי פספסתי). כולם גם בעברית. כולם גם באלקטרוני:
מרחבים מסתברים
פרחי ריק
ראיה עיוורת
פנדמוניום
מכונת הזמן המקרית
לוחמת עלומה

ואם את אוהבת סיפורים קצרים:
האדם שמחוץ למשוואה וסיפורים אחרים
פוסטר אתה מת וסיפורים אחרים

ואחרון (קצר) שקראתי רק אתמול ואהבתי - האמת בעובדה, האמת ברגש.

Lhuna1

New member
תודה, חלקם באמת קראתי ואינם ברשימה

כי אין לי אותם בבית ודי שכחתי מהם:
מרחבים מסתברים, מכונת הזמן המקרית - שניהם אהבתי.
(את ראיה עיוורת ופרחי ריק נראה לי שהתחלתי והפסקתי)
&nbsp
אני אבדוק גם את האחרים

אוהבת גם סיפור מד"ב קצרים טובים (וממליצה לכולם בהקשר זה על "עשרה בדצמבר")
&nbsp

Y. Welis

New member
במד"ב קצרים - סידרת 'הטוב שבטוב' ב-6 חלקים

אמנם לא כולם באותה איכות תרגום (צילה אלעזר התחילה שם את הקריירה; הבת שלה היום ממשיכה), אבל הרוב שווים. בעיקר 'הולך לגלגל ת'קוביות' של פריץ לייבר - מהגדולים שהיו. + 'שיר לליאה' - מהמרגשים שישנם (הסיפור הראשון של גורג' ר.ר. מרטין שתורגם).

Lhuna1

New member
חושבת שקראתי את רובם, פעם כשהייתי בבי"ס

האמת שהייתי שמחה לקרוא שוב, לא זוכרת מהם הרבה, אבל בטח כבר אי אפשר למצוא היום בחנויות. אתה יודע איך הם נקראים באנגלית במקרה? (אולי אמצא אותם באלקטרוני)
&nbsp

Y. Welis

New member
The Hugo Winners בעריכת אסימוב

http://www.amazon.com/The-Hugo-Winners-Vol-1/dp/0449231909
&nbsp
הכרך הזה פוצל לשניים בגירסה העברית. סך הכל הכרכים כיסו את השנים 65' עד 68'. ב-94' הופיע ב'זמורה ביתן' כרך מאוחר יותר, של שנת 85'.
&nbsp
אגב אנגלית - הכרך של סילברברג 'מבחר הסיפורת' (במקור The Science Fiction Hall of Fame, Vol. 1: 1929-1964), היה ראשון מבין כמה. יצאו בהמשך לפחות עוד 3, שנערכו ע"י בן בובה.
&nbsp
בנוסף סילברברג הוציא כרך דומה של פנטסיה, ב-83' (Fantasy Hall of Fame). ב-92' הוא יצא מחדש עם תוספות -
http://www.amazon.com/Fantasy-Hall-Fame-Robert-Silverberg/dp/0061052159
&nbsp
מה שמזכיר לי את האנתולוגיה של אליסון, 'חזיונות מסוכנים', שתורגמה לפני עשור - הגדולה האחרונה שיצאה כאן.

Bacio

New member
מה שעלה לי בראש

(ולא כי אני יכולה להסביר למה)
&nbsp
- מלכת השלג של ג'ואן וינג'
&nbsp
ומה עם ספרים של מרגרט אטווד?

Lhuna1

New member
תודה שוב :)

באמת אתם נהדרים, נראה לי שקיבלתי פה אחלה המלצות.

avivs

New member
בהחלט מלכת השלג

וגם ההמשך, מלכת הקיץ. ספרים נפלאים עם שילוב מצוין בין דמויות עמוקות ובניית עולם נהדרת.
&nbsp
יש לה גם את טרילוגיית החתול, עם ספר ראשון מהנה, ספר שני מדהים וספר שלישי שמתרסק. אבל אפשר לסיים בשני.
&nbsp
באותה הנימה - גם לילד מלחמה יש שני המשכים באנגלית. שווה מאוד לקרוא אותם.

המלצות

אם אהבת את "גבעת ווטרשיפ" - אני ממליץ מאד על "יער דנקטון" / ויליאם הורווד
גם אני אהבתי את "הרוזן" של דיומא, ולא פחות אהבתי את "שלושת המוסקטרים" ואת המשכו "הרפתקאות המוסקטרים" נהדרים גם הם (בסדרת "מרגנית"). החלק השלישי (שהוא רק חלק מן החלק), "האיש במסכת הברזל" (בהוצאת מ. מזרחי) קצת פחות מוצלח
פנטסיה מאד לא קלישאתית ומומלצת:
  • מיכאל אנדה - "מומו" ו"הסיפור שאינו נגמר".
  • טים פאוורס: "הזדמנות אחרונה" (תני לו את ההזדמנות, למרות שלא התחברת ל"מזיגת הכהה" שאותו לא קראתי)
מד"ב רציני, חברתי וגם טכנולוגי:
  • "כרומוזום כלכתה" / אמיטאב גוש.
  • וגם עם (סוג של) הומור? מייקל מרשל סמית': "חלופיים", "אחד משלנו"

למעלה