מחפשת חברת אכסון שיתופי

קרמיט524

New member
טוב, די.
שמישהו יסביר לי עכשיו מה העניין עם

ה-cloud, ו-CDN, ומה ההבדלים ביניהם, ומה עושים עם כל אחד.

FreeSoft

New member
אמאזון מאפשרים שנה חינם

גוגל נותנים לך 300$ לחודשיים.
שורה תחתונה ענן לא בחינם והוא רחוק מאוד ממחירי שיתופי ו/או VPS אז סתם לטחון מים....

אה ...

"ענן" - זה לא באמת ענן, זה מחשב של מישהו אחר (מריץ מכונות וירטואליות בחוות שרתים, כך שלך לא אכפת ממיקום החומרה), וב"עננים" טובים, המכונות הוירטואליות "נודדות" בין המכונות הפיזיות (קלאסטר) לטובת "שרידות" וביצועים.
&nbsp
CDN ברמה הבסיסית הוא שרת מקומי שמחזיק עותק (לפחות) של הנתונים הסטטיים, כך שבקשות שכיחות מתבצעות מולו ולא מגיעות לשרת שלך (חוסך זמן תעבורה ומשאבי עיבוד).

קרמיט524

New member
כן.

וזאת הנקודה בערך שבה אני מפסיקה להבין מה מציעים לי וכמה עולה כל דבר.

באגומט

New member
בעיקרון

בענן את קונה משאבים, ב-CDN את קונה תעבורה.
&nbsp
ועוד קצת "עקרונות":
ענן אומר שאת יודעת מה המערכת שלך צריכה, זה מעבר לנפח של מסד נתונים.
את צריכה לחשב את כמות ה-RAM לדוגמה שתצטרכי עבור שאילתות מורכבות.
או אולי את כוח העיבוד שידרש לך.
ולא פחות חשוב - ברוב שירותי הענן, את מרימה את השרת מאפס, בעצמך. ומנהלת אותו.
רוצה תמיכת PHP? התקיני.. רוצה משהו אחר? כנ"ל.
אני מנחש, שאם את עכשיו חיה בשיתופי - את בכלל לא מתעסקת בזה.
יש לענן יתרונות ברורים למי שמריץ אפליקציות ווביות, כשזה נוגע לאתרי תדמית ומידע - זה פחות רלוונטי.
&nbsp
לגבי CDN, זה מאד דומה.
כשיש לך תעבורת נתונים "סטטית" (מדיה בדרך כלל, אבל גם קבצים "קבועים", כמו ספריות JS רשמיות), ויש לך אלפי כניסות בדקה\שעה, ספקי אחסון שיתופיים יגבילו את הביצועים שלך. לפעמים אפילו יחסמו חשבון "שהשתמש בכל המשאבים שלו".
אז CDN בא לידי ביטוי יעיל.. כמה שקלים שחוסכים ממך המון תעבורה.
CDN הוא שרת קבצים, הוא לא מריץ שום צד"ש עבורך..

קרמיט524

New member
אוקי, קצת מתבהר...

בעקרון, אין לי שום בעיה להשאר בשרת שיתופי, ושלפחות בתחום אחד אוכל להקטין ראש ולתת למישהו אחר לנהל את העניינים...

רוב האתרים שלי הם סטטיים.
הבעיה מתחילה עם אחד האתרים שלי (סטטי), שהוא אתר די פשוט על וורדפרס, ובזמן האחרון התחיל לג'עג'ע. במקרה הטוב, הוא עולה לאט, במקרה הרע, הדף לא מצליח לטעון קבצים אחרים מהשרת, ואני מקבלת כל מיני הודעות שגיאה שונות ומשונות. זה ממש רע.
בחברת האכסון (דרימהוסט - שבאופן מפתיע אני דווקא חיה איתם בשלום בדרך כלל), טוענים שמדובר בשימוש יתר במשאבי זכרון, שגורם לזה שהשרת הורג תהליכים.
הבעיה היא שאני ממש לא יודעת מה לעשות עם חתיכת האינפורמציה הזאת - מאיפה בכלל מתחילים לדבג כזה דבר? ממה זה נובע? האם מכמות תנועה חריגה, סקריפט דפוק, פלאגין, איך אפשר להתחיל לבדוק את זה? שאלתי גם את התמיכה שלהם כמובן, אבל הם די מעורפלים בתשובות שלהם. אז אני מנסה לחשוב מה האלטרנטיבות.
אם יש לך, או למישהו אחר רעיון, אשמח לפצוח פה באיזה מועצת חכמים קצרה, בעזרתכם האדיבה.

באגומט

New member
ספקי יותר מידע לגבי האתר הספציפי

איזה פלאגינים?
מבנה מסד הנתונים
כמות רשומות בטבלאות
כמו רשומות בכל עמוד..
&nbsp
ההסבר שלהם יכול להיות הגיוני, אבל גם יכול להיות ניפנוף..

קרמיט524

New member
זה אתר שבנוי על וורדפרס

הפלאגין הכי כבד שיש שם זה משהו שקוראים לו Wordfence.
בנוסף יש שם WPML.
מעבר לזה, שום דבר מיוחד.
אבל משום מה יש כל הזמן נסיונות של רוגלות לעשות לוגינים. בגלל זה שמנו את הוורדפנס.
משום מה האתר הזה מותקף די הרבה.
אני מניחה שזה גם יכול להיות חלק מהעניין.
וגם, אין לי מושג איך פותרים את זה, מעבר ללחסום כתובות איי פי.
היה שם גם W3cache control
אבל כרגע אין שם שום פלאגין קאש.

FreeSoft

New member
על פניו

עלית על הבעיה. נסי לבקש מהמארח להחליף לך IP כמובן אחרי שתבדקי שהמסד והקבצים לא נגועים. אם לא עוזר שירימו לך את הuser מחדש על שיתופי אחר ואם גם זה לא עוזר אז תעברי ספק איכסון בדגש על זה שאת בטוחה שכלום לא נגוע לך בקבצים/מסד.

אגב (I) גם ענן אפשר לתקוף ואף להפיל (לפני כחודשיים תקפו בהצלחה סינים את הענן של BellBoy) אגב (II) ענן לוורדפרס זה נשמע בלתי הגיוני בעליל. יש לך מושג כמה זמן יקח לך להבין מה ובעיקר איך לעשות אפילו דברים לכאורה פשוטים כמו להתקין וורדפרס. שלא לדבר על התועלת המועטה מול העלות.

FreeSoft

New member
ואגב, חשבון חינמי

ב CDN שנתתי לך יגן עלייך מפני חלק מההתקפות.

N0

New member
זה לא נשמע טוב

בעיקרון על כל IP שתרימי ברשת יש מאוד בוטים שינסו לעשות לוגין לכל שטות.
בד"כ אם האתר מוגן כמו שצריך אמור להיות מנגנון שמזהה את זה וחוסם אותם אוטומטית ואז הם מהר מאוד מבינים את העיניין וממשיכים הלאה למישהו אחר.
אני מקווה שזה שאת רואה דווקא שם הרבה נסיונות לא אומר שמשהו מצליח לחדור.
&nbsp
&nbsp
בכל מקרה לבעיה הזו נשמע שCDN יעודי שמש כפיירוול (WAF) ומגן על האתר יהיה פתרון אידאלי (אבל יכול להיות שמעט יותר יקר מCDN רגיל)
יש שתי חברות שאני מכיר שמתמחות בתחום -
https://www.cloudflare.com/
http://www.imperva.com/
לא השתמשתי אישית בשירותים של אף אחת מהן אבל שתיהן אמורות להיות רציניות וטובות. השנייה ישראלית אם זה משנה לך במשהו

קרמיט524

New member
מה זה אומר מוגן כמו שצריך?

מעבר לזה שוורדפרס מעודכן לגרסה האחרונה, וכנ"ל כל הפלאגינים, הטבלאות ב-DB עם קידומת יוניקית, שם האדמין הוא לא אדמין, הקבצים והספריות עם ההרשאות הנכונות, יש שם פלאגין שאמור להגן (Wordfence), יש שם מעט מאד פלאגינים נוספים, שאת כולם אני מכירה כאמינים. מה עוד אפשר לעשות כדי להגן על האתר?

N0

New member
מתי התקנתם wordfence

והאם זה היה על התקנה נקייה של וורדפרס ?
איזה עוד אתרים רצים על השרת ? כולם עם אותה רמה של אבטחה ?
בעיקרון קשה להגיד במצב שלך על אחסון שיתופי אין לך באמת שליטה על השרת אבל wordfence אמור לחסום את התוקפים אוטומטית וזה כנראה המקסימום שאת יכולה לעשות.
בכל זאת זה מוזר שיש לכם כל כך הרבה התקפות (לפי מה שאת מתארת)
אולי אם זה אתר מאוד מצליח ומישהו חושב שיצא לו משהו מיוחד מלהתמקד דווקא בו.
&nbsp
דרך אגב ניסיתם לבדוק את הלוגים של התוסף ולראות אם אולי הוא קשור למניעת גישה למשאבים מסויימים (בכל זאת הרעיון העיקרי של התוסף הזה זה לחסום גישה) וכמו כן לעקוב אחרי הלוגים באופן כללי ולראות הבעיות מתרחשות כשיש עומס מיוחד על השרת
&nbsp

למעלה