מחפשת לפרוק קצת

nofi1456

New member
מחפשת לפרוק קצת

היי
אני קוראת סמויה פה, יכול להיות שכתבתי פה איזה פעם פעמיים..
אני חיילת משוחררת ועובדת כבר חודשיים וחצי בתור מלצרית.
אני עובדת בסושיה כשרה - לא עובד בשבת (כן עובד במוצ"ש) ולא בלילות. יש שתי משמרות ביום, ובגלל שזה מקום קטן אז 2 מלצרים בכל משמרת.
אני ממש אוהבת את המקום הזה. אני ממש מתחברת לסושי ואוהבת להסביר לאנשים שלא מבינים. תמיד עם חיוך במשמרת ונותנת את כל כולי, ואחרי חודשיים וחצי אני כבר ממש יודעת מבינה ועושה שם הכל, כאילו אני כבר איזה שנה שם.
בכל זאת, ואני כבר צופה את תגובות ה"ככה זה", אני מרגישה שהמקום ממש כפוי טובה אליי.
המשכורת שלי מתבססת על מינימום + טיפים. זאת אומרת שלא משלימים לי את הטיפים למינימום (כמו שרבים עוברים על החוק בעניין הזה) אלא שהטיפים ישר לכיס של המלצרים בסוף המשמרת.
כשמגיע הזמן לתת סידור עבודה, אני רושמת את עצמי בכל המשמרות. ב-כ-ל המשמרות! כדי שלא יהיה להם תירוץ למה הם שמו אותי מעט משמרות. ועדיין, שבוע אחרי שבוע אני מוצאת את עצמי עובדת 3-4 פעמים בשבוע. ממש כמו חצי משרה. ושמשמרת נמשכת גג 6 שעות זה אפילו יותר מבאס.
בפברואר קיבלתי קצת פחות מ1700 ש"ח. זה מינימום זה? ממש לא.
בתלוש של מרץ (שאני אקבל השבוע) אני מקווה לראות יותר מ2000, אבל עם כל הניכויים של ביטוח לאומי אני כבר לא יודעת (מודה שהתעצלתי לחשב).
אגב, על כל משמרת יורדים 2 ש"ח. למה? שאלה טובה (וגם לא אמרו לי את זה מראש - גיליתי רק בתלוש הראשון).
הוא לא משלם נסיעות. הוא לא משלם שעות נוספות (שיצא לי לעשות איזה פעמיים). יצא לי פעם אחת לעבוד לילה (בנקיונות פסח), לא נראה לי שהוא מתכוון לשלם יותר מ100 אחוז.
על ה-3 משמרות ראשונות הוא לא שילם כי זה התלמדות. ואני לא יודעת אם זה חוקי אבל הוא מוריד לי כסף על חצי שעה "הפסקה" כל משמרת
יצא לי לעבוד רק יומיים בינואר (חוץ מה-3 התלמדות) ולקח לו חודשיים וחצי לשלם לי על זה. וגם, לא הוציא תלוש משכורת, ומן הסתם זה אומר שהוא לא שילם ביטוח לאומי וכאלה.
מה שבאמת מעצבן, שכל הזמן הוא אומר לי שהוא מרוצה ממני. אז מה הקטע שלו?! אני לא צריכה שהוא ייתן לי מחמאות וימחא לי כפיים כי אני טובה. אני רוצה לראות תמורה על זה!
מינימום? סבבה. הבנתי. זה בחוק וזה המשכורת. אבל אם אתה מרוצה תן יותר משמרות!! אמרתי לו הרבה פעמים "יוסי, תקשיב, אני רוצה לעבוד מצידי 7 ימים בשבוע!!!".
העיקר לפני שהוא קיבל אותי לעבודה הוא אמר שהוא מחפש עובדים רציניים וכל הבולשיט הזה.. אפילו שאל אותי אם אני מתכננת ללמוד באוקטובר הקרוב. אמרתי לו שלא. איך הוא מצפה שאני אשאר אצלו כל כך הרבה זמן עם יחס כזה? אולי אני עובדת רצינית אבל הוא לא עושה עם זה יותר מידי.

בזמן האחרון זה מתחיל להיות ממש מוגזם - יש שם עובד שלא עושה כלום. והוא עובד שם כבר המון זמן והוא גם מקבל יותר ממינימום (27 ש"ח לשעה), אין לי מושג למה לעזאזל.
אז..בזמן האחרון שמים אותי איתו ואני מרגישה כאילו אני לבד במשמרת. וזה ממש קשה! הוא כל הזמן נעלם.. הולך לעשן, יושב לאכול, לשירותים, לדבר בפלאפון. להמון המון זמן.
באחת המשמרות, הוא רצה ללכת לאנשהו ואז אמרתי לו "אבל רציתי לשבת לאכול" אז הוא אמר "טוב, אני הולך, ואם יהיה לך כמה דקות פנויות תשבי לאכול"...
מה אני יכולה להגיד לו על זה? כמובן שבאותו יום לא אכלתי. אשכרה 10 שעות עבודה שלא הכנסתי כלום לפה. וזה הופך את זה להרבה יותר קשה כשמול הפרצוף שלי יש אנשים שיושבים ואוכלים.
אתמול למשל - שוב עם אותו אחד במשמרת, לא הצלחתי לשבת לאכול. בכל שניה רגועה יחסית, הוא ישר הולך. ואז כשהוא חוזר כבר יש לחץ.
אז יצא מצב שאכלתי בעמידה. באמת שזה אחד הדברים המשפילים. לוקחת ביס, הולכת לקחת הזמנה. עוד ביס - הולכת להוציא חשבון. עוד ביס- הולכת לשטוף כלים. וכל זה מול לקוחות.
גם בתור לקוחה לא הייתי רוצה שהמלצרית שלי תלעס לי מול הפרצוף.

כולי תקווה שבקרוב אני אמצא עבודה מועדפת. הבנתי שמקומות כמו בתי מלון ותחנת דלק הרבה יותר הוגנים מהבחינה הזאת. אולי אני חיה בסרט אבל עד שאני לא אנסה אני לא אדע. ועל זה לפחות אני אקבל מענק. אלה מקומות שאני יכולה לעבוד בהם לילות/שבתות/שעות נוספות ולקבל יותר מ100 אחוז.

וואו הייתי חייבת לפרוק את זה איפשהו. אני בטוחה שיהיו פה כאלה שיזדהו איתי (לפחות, אלו מכם שהיה להם כוח לקרוא עד פה חח).
אבל בתכלס, נכון שזה שהוא לא משלים לי את הטיפים למינימום אלא משלם לי "כמו שצריך".. זה לא הופך אותו לבסדר..נכון? כי..אני בטוח שיש פה הרבה דברים שהוא עושה לא בסדר..

ובכללי שבת שלום לכולם :)
 
הוא עושה הרבה דברים לא בסדר

לא מגיע לו צל"ש על זה שהוא משלם לך מינימום - זו חובתו בחוק, ולפי מה שאת מתארת, הוא לא אוכף את החוק מעבר לכך - עצם זה שהוא לא משלם לך על נסיעות זה לא חוקי, הסיפור עם תלוש השכר של ינואר לא חוקי וכבר אמרנו לך את זה, וגם נושא אי התשלום על התלמדות (זה נפוץ לצערנו, אבל עדיין לא חוקי). נוסיף את העובדה שעבדת 10 שעות רצוף שזה לא חוקי עוד לפני העובדה שלא יצאת להפסקה.

אין שום סיבה שתשארי שם, זאת לא קריירת חייך ובכל בית אוכל אחר/חנות את יכולה לקבל תנאים הרבה יותר טובים, תנאים הוגנים וחוקיים בתור התחלה. איפה את גרה? אם במרכז הארץ את יכולה תוך יומיים למצוא עבודה אחרת. אחרי שתעזבי - אני ממליצה בחום לדווח על מה שסיפרת לנו פה + לפנות לבית הדין לעבודה על מנת שיחייבו אותו לשלם לך על ההתלמדויות+ נסיעות+שעות נוספות+ביטוח לאומי לינואר.

ו-משהו קטן שאני חייבת לציין - העובדה שאת לא מקבלת הרבה משמרות פחות רלוונטית - ציינת שזה מקום קטן שלא עובד בשבת, הגיוני שהעובדים לא יקבלו הרבה משמרות, כי בעל עסק אחראי מודע לרוב לכך שאי אפשר לסמוך על עובד במקום כזה שיתחייב למשרה מלאה ויעבוד כל יום - אני עבדתי בזמנו במסעדה שהיינו 2 מלצריות במשמרת או אחת, היינו 4 מלצריות בצוות הכולל וזה היה נורא כי טחנו משמרות, ומתי שאחת הייתה חולה טחנו עוד יותר, וכשאחת התפטרה בכלל היה סיפור. במקרה הזה אותו יוסי דווקא פועל בצורה אחראית ועניינית.
 

nofi1456

New member
דבר ראשון, תודה שטרחת לקרוא הכל!


ולעניינינו - בוודאי שאני לא מתכוונת להישאר שם. מקווה שעוד שבועיים שלושה כל הסיפור יהיה מאחוריי. זה רק היה זמני כדי לא לשבת בבית ולהיקלע לעצלנות של השחרור מהצבא.
מה שכן, את עוזרת לי מאוד כשאת אומרת לי כן לדווח על הדברים שהוא עושה (או יותר נכון לא עושה).
בחיים לא עבדתי ולא יצא לי להיחשף לאיך פועלים במצבים כאלה. אם עדיף פשוט לוותר כי זאת עבודה זמנית, או להתעקש על כל הפרטים שאולי הם קטנים אבל הם מצטברים.
(מה גם, שאחת העובדות האחרות התקשרה למשרד התמ"ת בנוגע לזה שהוא לא משלם לנו יותר על לילה/שעות נוספות..והם קצת אמרו לה לוותר אז זה הרתיע).

אני גרה בצפון, אבל אני מאמינה שגם פה יש אפשרויות בלתי מוגבלות. צריך לא להתעצל ולצאת לחפש.

שוב, תודה רבה, אני אקח את כל הדברים שכתבת לי פה ואני מקווה שייצא לי מזה משהו טוב.

שבת שלום :)
 
עצה:

תרשמי לעצמך הכל.
שעות עבודה, הפסקות, מה שולם איך שולם וכו'.
לפעמים, כשנמצאים בתוך הסיטואציה קשה לפעול, וכשעוזבים לא נותר כמעט מה לעשות כי זו מילה מול מילה.
רישומים יהוו ראיה בבית הדין לעבודה.

גם אם את חושבת שלא תתבעי, תרשמי לעצמך. שיהיה.

 

varui

New member
לברוח מי שם

כמה יותר מהר

לפי מה את מתארת האם זה מצב ועוד של אחד העובדים
 

nofi1456

New member
אבל אי אפשר תמיד לקום ולברוח!

ידוע שנדיר למצוא מעסיק מלצרים שלא עובר על החוק בדרך כזאת או אחרת.
הייתם ממליצים לכל המלצרים פשוט לקום ולברוח?
למה המדינה לא עושה איזה תיקון ומקפידה יותר על דברים כאלה? למה תמיד יוצא שמלצרים נדפקים מבחינת המשכורת שלהם?
תכלס...מלצרות זה לא משהו שאפשר לוותר עליו. אני לא מדברת מבחינה אישית של כל בנאדם, אלא זה המון המון המון מקומות עבודה. תארו לכם שפתאום כולם מתפטרים כי התנאים לא מתאימים להם (ובצדק), יהיו המון מובטלים.
לדעתי לקום ולברוח זה לא פתרון. ולהגיד "גם ככה לא באמת כולם יתפטרו במכה" זה בעצם להתעלם ממה שקורה.
אם באמת אני לא אמצא עבודה אחרת? אני לא רוצה לקום ולעזוב! אני כן רוצה לעבוד ומוכנה לעבוד הרבה וקשה, פשוט נמאס לי שמנצלים אותי.
וגם אם אני כן אמצא עבודה אחרת ואתפטר, יש עוד המון כאלה שלא.
האם יש לנו סיכוי במדינה הקטנה והמסכנה שלנו לעשות איזשהו שינוי? לגרום למישהו לפתוח את העיניים ולפקח על זה יותר מקרוב?
 

Reutgold

New member
אבל להישאר ולסבול

זה גם לא משהו...

אדם אחד לא יכול לשנות את כל המערכת, את רוצה שינוי- תתלונני על המקום בקטע של זכויות עובדים, את לא תשפיעי על כל מקומות העבודה,
אבל על הספציפי הזה מקווה שכן
אני גם עובדת במקום עבודה "זמני" של סטודנטים וכו' (ארומה) אבל לנו כן משלמים על נסיעות, וחופשים ושעות נוספות וביטוח לאומי
וגם השתלמויות... אבל בארומה אין מלצרות, אז אין את הקטע של השלמת הכנסה מטיפים...
ומבקשים שנזדרז עם ההפסקה רק אם ממש ממש לחוץ...

בעל המקום מקבל הרבה עובדים כמו שאמרו באמת בגלל שהעובדים יכולים לעזוב פתאום במפתיע (גיוס, לימודים, מציאת עבודה טובה יותר)..
ולכן גם אין לו ממש תלות בעובד מסויים ולא ממש מעניין אותו אם תעזבי פתאום (רק אם עובד מסויים הוא ממש טוב, בקטע של אחמ"ש וכו')
אל תפחדי לעזוב, אם את אוהבת את העבודה ויש לך תודעת שירות לדעתי תסדרי ברוב המקומות...
וכמו שהוא מקבל עובדים רוב הזמן, ככה גם בעלי עסק אחרים....
בהצלחה!
 

nofi1456

New member
מקום העבודה שלך נשמע לי כמו מקום שמתייחס

בכבוד לעובדים שלו. משלם מה שצריך, כמה שצריך וכמו שצריך.
אצלי זה לא ככה וזה מה שהופך את זה למעצבן.
מה שיותר מעצבן - זה לשבת בבית. על זה אני בטח לא אקבל יותר כסף. פה בדיוק הפואנטה של להישאר. כי החיים עולים כסף ובנתיים זה מה יש. (מקווה שבקרוב כבר לא).

אגב, כמובן שאני אשמח להזדרז בהפסקות שלי אם אני רואה שהמלצרים האחרים מתרוצצים עם הלשן בחוץ מרוב לחץ. אבל כשלא יוצא לי לקבל אפילו הפסקה אחת בכל המשמרת, אין לי איך להוכיח את זה. כל כך הרבה דברים קטנים שמעצבנים אותי במקום הזה. כנראה שנפלת באמת על מקום הוגן.

כן, זה לא ממש מעניין אותו אם אני אעזוב פתאום כי על המקום שלי יקפצו הרבה אחרים. ובדיוק כאן זה מתנגש. הרי בסופו של דבר - מישהו יסכים לוותר על הזכויות שלו ולהיות מנוצל, ותחשבי כמה כאלה יש.

תודה :)
 
תגובה על תגובה

אתחיל בכך שמעולם לא הייתי מלצרית, כי זה לא מתאים לי, לא אישיותית ולא פיזית.
אבל לגבי החוק, אני קצת יותר מבינה....
לגבי ההפסקה - זה חוקי להוריד זמן הפסקה. זה קורה גם אצלי בעבודה הנוכחית (מזכירות מנכ"ל, יעני - עבודה של גדולים
).

לגבי הנסיעות - תבדקי בתלוש, האם יש גילום נסיעות בתוך המשכורת. לפעמים המשכורת הגלובלית כוללת נסיעות, ואז אין סעיף נפרד בתלוש. מעצבן - כן. חוקי - גם כן.

לגבי חוסר בתשלום בימי ההתלמדות - לא חוקי בעליל. אפשר ורצוי לפנות לתמ"ת / קו לעובד / שי"ל באותה העיר כדי לקבל הכוונה מה לעשות במקרה זה.

ובנוגע לפוסט של התפטרות המלצרים. אז אשתף אותך בסיפור שקרה בתל אביב.
ברמת אביב, באוניברסיטה יש בית קפה ממש ליד השער הראשי.
בית קפה שמשרת את הסטודנטים ואת תושבי האזור.
בשנת 2007, הוא היה שייך לרשת מסוימת, שלא נתנה את הזכויות המגיעות - לא למלצרים ולא לברמנים.
הם התאגדו, עשו שביתה. הראשונה מסוגה בארץ (ולדעתי גם היחידה מאז, אבל אל תתפסי אותה במלה).

אני, באותה תקופה, גרתי ליד, ואכן השתמשתי בשירות בית הקפה לא מעט פעמים.
ביום השני של השביתה, חלק מהמלצרים חילקו במדרכה ממול עלונים מטעמם, המסבירים על השביתה.
אני חייבת לציין, שתור אחת שתמיד מאמינה לצד "החלש", החרמתי את בית הקפה מאז ועד ליום בו סודר הנושא בבית משפט.
(דרך אגב, המלצרים זכו).
כך, שלא צריך להתפטר. מספיק לעורר את דעת הקהל. את לא יכולה לעשות לבד שביתה, אבל אם תדברי עם מספיק חברים, שיעשו את המתבקש וידירו את רגליהם, עד שיפתרו את העניין....

אני מצרפת לינקים, שהיו בשביתת המלצרים דאז.
 
ניהלנו דיון על הנושא בפורום בזמנו

גם אני עברתי שם וראיתי את המלצרים שהפגינו, דיברתי עם נציגה שלהם וביקשתי פרטים, והבענו תמיכה בהם. הם אכן פעלו בצורה הטובה ביותר ו"הראו" להנהלת הרשת, רק שלצערנו במקומות אחרים לא הושפעו מכך, ומסתבר שעדיין מצליחים לנצל צעירים שלא תמיד מודעים לזכויותיהם ו/או מוכנים לספוג את הפגיעה הזאת מתוך אמונה ש"אין יותר טוב"/"אין מה לעשות".
 

nofi1456

New member
מעורר השראה! כמה שאלות..

אני בספק אם מישהו בכלל יסכים לשמוע על לעשות שביתה אצלנו. אני גם יחסית חדשה שם (שוב אומרת, בערך חודשיים וחצי שם), אז אני לא מרגישה מספיק פתוחה ליזום מהלך כזה.
מה שכן, אין ספק שאני אפנה למשרד התמ"ת (או משהו כזה, לא מבינה בדברים האלה) בקשר לכל הדברים שהוא היה לא בסדר בהם.

יש לי שאלה.. האם זה חוקי להוריד כסף על דברים בלי להודיע לי מראש על זה? הכוונה - היו דברים שגיליתי שירדו לי בתלוש משכורת הראשון.
למשל - זה שהוא מוריד על הפסקות. נכון, עצם ההורדה זה חוקי. אבל האםפ חוקי שהוא לא הודיע לי על זה?

ועוד שאלה - הוא מוריד לי 2 ש"ח על כל משמרת. למה? שאלה טובה. בתלוש משכורת כתוב "השתתפות בנזקים". ולפי מה שהבנתי לא חוקי להוריד לי במשכורת אם שברתי משהו או משהו כזה.
האם זה חוקי? ואם כן - שוב, האם חוקי שהוא לא הודיעל י על זה לפני זה?

אגב..כמה אחוזים משלמים על עבודה בלילה?
ואם זה עבודה בלילה + נכנס לשעות נוספות..כמה אחוזים זה?

תודה מראש :)
 
אני אשתדל לענות סעיף סעיף

ואפנה אותך גם ללשון החוק.

לגבי נושא ההפסקות - לא צריך להודיע לך. גם לי לא הודיעו, ואם איני טועה, זה לא מופיע בחוזה. ואני עובדת בחברה מאוד גדולה, והם שומרים על החוק טוב טוב. (סעיף מספר 20 בלשון החוק)

לגבי הנזקים - אני לא חושבת שזה חוקי, כפי שזה נשמע על פניו. אבל, ופה יכול להיות שאני טועה, הוא יוכל לטעון שמדובר בסעיף הוצאות "מקובל", כגון מס על לבוש או נייד וכדומה.

לגבי אחוזים - כמדומני, זה משתנה מחברה לחברה, בהתאם ללשון החוק.
בעבודה הנוכחית, למשל, התפלאתי לראות בתלוש האחרון, ששעות הקטנות של הלילה (אחרי השעה 00:00 ), לא נחשבות 175 אחוזים. (אלא 150 אחוזים). אז, כאמור, אני מניחה שזה תלוי.
את מוזמנת לבדוק לפי סעיף מספר 16.

אני ממליצה לפנות לשי"ל (שירות יעוץ לאזרח שקיים כמעט בכל עירייה, והוא חינמי או בעלות מאוד נמוכה).
או לקו לעובד או להסתדרות (שם הם מכירים את החוק על בוריו ועל כל חלקיו).

העיקר - לא לוותר. מזכירה לך - שהפגנות קיץ 2011 התחילו עם סטטוס בפייסבוק.
 

nofi1456

New member
תודה :)

זה שהוא יכול לטעון שמדובר בסעיף הוצאות "מקובל"...זה מזכה אותו במשהו? הכוונה..."מקובל" לא תמיד משמעו "חוקי".
אגב, לגבי ההודעה הקודמת. הוא בוודאות לא משלם נסיעות, וזה גם נאמר לי בראיון עבודה.

הקישור שהוספת זה כל הסעיפים שדיברת עליהם? כי זה אומר שיש בעיה שאי אפשר לפתוח את העמוד...
יש קישור אחר אולי?
 
אסור למעסיק לקנוס אותך

בדיוק בשביל זה יש לו ביטוח לנזקים שכאלו.
כל עוד מעסיק לא עדכן כי הוא משלם לך על הפסקה, את לא יכולה להניח זאת וזאת כיוון שהוא לא מחויב לשלם עליה.

הבעיה העיקרית בפסיקה הנוגעת למלצרים היא שעל פי חוק, מעסיק רשאי להעביר את הטיפים כחלק מתקבולי המסעדה בקופה ולהנפיק עליהם תלוש. במידה ואת מגיעה למשכורת מינימום בדרך הזו - מדובר במהלך חוקי לחלוטין.

חוק שעות עבודה ומנוחה לא מגדיר גמול מיוחד לעבודה בשעות הלילה אבל משמרת לילה היא בת 7 שעות ולא 8 כמו משמרת רגילה. משמרת לילה מוגדרת כזו שלפחות שעתיים מתוכה הן אחרי השעה עשר.

נתנו לך הרבה מאוד עצות טובות והסבירו לך מדוע מקום העבודה שלך אינו טוב עבורך. נכון, לא נעים לשבת בבית, אך לא ברורה ההתעקשות להישאר במקום שלוקח ממך כספים בניגוד לחוק ורומס את זכויותייך.
 

Reutgold

New member
גם אני חשבתי שקונסים

את מי ששובר
אבל היו את הפרסומות לא מזמן של זכויות עובדים לגבי המעסיק
וגם היה מוזכר בקטע של אם משהו נשבר- זו "בעיה" של בעל העסק...

בקשר למקום עבודה שלי, כל הדברים הבסיסיים הם סבבה
אבל יש דברים שכן לפעמים צריך לרוץ ולרדוף אחרי הבוס- פנסייה, ומס הבראה

אני עדיין בדעה של כמו שבמקומות עבודה כמו שלנו, מקבלים כל הזמן
ולכן הייתי מציעה לך לפחות לחפש מקום עבודה אחר, אז בסדר לא לעזוב ולהישאר בלי כלום
בידיים (מבינה את הפחד), תחפשי בינתיים ורק כשתמצאי- תעזבי
 

nofi1456

New member
את מנפצת הרבה מאוד מיתוסים

הרי, תמיד אמרו שיש הרבה מעסיקים שמשלמים באופן לא חוקי למלצרים, שהטיפים הם המשכורת ומקסימום אם לא הגיעו למינימום עם הטיפים אז המעסיק משלים.
עכשיו את אומרת שזה חוקי? אני קצת בשוק האמת.

ובקשר ללילה - את אומרת שבעצם הוא בכלל לא חייב לשלם לי יותר מ100% ?
ולא הבנתי את כל הקטע של 7 או 8 שעות. כאילו...אם הוא יעסיק אותי 8 שעות ברציפות בלילה זה לא חוקי? זה העניין היחיד בעבודה בלילה? חוץ מזה השכר רגיל?

ותודה רבה על התשובה :)
 
מיתוסים למי?

אם המעסיק מעביר את הטיפים כתקבולים בקופה ואת מקבלת תלוש בסוף החודש והטיפים בעצמם עוברים את שכר המינימום השעתי - על פי פסיקת בית המשפט, הדבר חוקי.

בלילה, בניגוד ליום, מתחילים לקבל שכר שעות נוספות אחרי 7 שעות. ביום מקבלים אחרי 8 שעות.
 

nofi1456

New member
אה הבנתי

וואו. אז אם המעסיק שלי לא סופר טיפים..זה אומר שהוא אפילו נתן לי פה איזו פריווילגיה? מעניין. עכשיו אני מסתכלת על זה באופן קצת שונה, וספק אם אני אדווח עליו אחרי זה. כי אין ספק שהטיפים מכסים לי את הנסיעות ואת ההתלמדויות שהוא לא משלם לי. ונראה שחוץ מזה הוא דווקא די בסדר..

בכל מקרה תודה רבה!
 

Osnatz1

New member
בדיוק בגלל זה אף פעם לא תהיה מהפכה בתנאי

ההעסקה של מלצרים... כשהטיפים מגיעים לשכר שבסופו של דבר מכסה את כל החוסרים ולרוב מגיע ליותר ממינימום - המלצרים נוטים לשכוח שהם משלמים לעצמם על המוניות או משלמים כשנשברת צלחת.

זו עבודה שלרוב לא מגיעה עם זכויות למיניהן אבל הטיפים מכסים על זה. המעסיק הרוויח מלצרים בחינם (כי כמעט אף פעם הוא לא צריך להשלים למינימום) והמלצרים מרוויחים אחלה משכורת לעומת השעות שנתנו (ברוב המסעדות/בתי קפה/בארים, מובן לי שיש מקומות שיש בהם תנועה דלה ואז השכר בהתאם).
רק חבל שכולם מרוויחים על חשבון הלקוח שבסופו של דבר משלם את המשכורות האלו בצורת הטיפים.

וכתגובה אגב למה שכתבת בנוגע לאם כל המלצרים יתפטרו יהיו המון מובטלים - גם יהיו המון מסעדות בלי מלצרים שיאלצו לשפר את התנאים בשביל שיעבדו אצלם, אבל כאמור - אין שום סיכוי שדבר כזה יקרה, לא רק כי מדובר על המון מלצרים ברחבי הארץ בלי איגוד כלשהו מאחוריהם, אלא כי מרבית המלצרים יפסידו כלכלית אם מקום העבודה יתחיל לשלם ע"פ חוק ואנשים יפסיקו לשלם טיפים...
 
למעלה