מחפשת לפרוק קצת

nofi1456

New member
אני לא חושבת שיפסיקו לתת טיפים..

אני נותנת למלצר טיפ כי השירות מצא חן בעיני, לא כי "איזה מסכן הוא מרוויח מעט כסף"..אז גם אם, והלוואי, ייעשה איזשהו תיקון בחוק ומלצרים יקבלו את השכר שמגיע להם, מאמינה שהם ימשיכו לקבל טיפים.

תמיד יש דברים שמרתיעים אותי מלעשות איזשהו מהלך נגד המעסיק. אם זה כל מיני חוקים שלא הכרתי ופתאום צצים או ההורים שלי שאומרים לי לוותר על זה.
אבל האמת שיצא לי לדבר היום עם חשבת שכר והיא אמרה לי לא לוותר על זה. ואני באמת לא רוצה לוותר על זה. אז אני מקווה שבקרוב אמצא עבודה אחרת ובאמת אגיע לרגע לחשוב מה ואיך בדיוק אני עושה.

יש לך טעות בסיסית

גם אם הטיפים נרשמים בספרים ומהם המעסיק מנפיק לך את המשכורת, הוא עדיין מחוייב לשלם לך על ההתלמדויות שכר מינימום + תשלום נסיעות על כל משמרת שעבדת ללא קשר לטיפים - וזה אמור להופיע בתלוש בנפרד. בנוסף, עצם זה שהוא לא הוציא לך תלוש על ינואר ולא שילם עליך בט"ל על החודש הזה זו עבירה דיי משמעותית ופגיעה בזכויות שלך.

אתקן אותך

במידה והטיפים עוברים דרך הקופה במסגרת התקבולים הם יכולים לשמש תחליף למשכורת (זאת בהתעלם מפסק הדין שפורסם כאן מלפני כמה ימים שכן אני נוטה להסתמך על פסק הדין עצמו ולא על כתבות ולא יצא לי עדיין לקרוא את פסק הדין)

את לא מתקנת אותי

לא כתבתי שהטיפים אינם יכולים לשמש תחליף למשכורת, אלא שזה לא מכסה על הנסיעות, עליהן המעסיק מחוייב לשלם ללא קשר לטיפים, ויש גם את נושא התשלום על ההתלמדויות - כשאני יוצאת מנקודת הנחה שבהתלמדויות עצמן היא לא קיבלה טיפים, אם כי ייתכן שיש מסעדות שבהן כן כוללים את המתלמדים בתחשיב הטיפים.

nofi1456

New member
אני לא יודעת כמה זה באמת רלוונטי

הוא לא שילם לי על ה-3 התלמדויות, אבל את הטיפים כן קיבלתי..זה משנה?

varui

New member
לנופי 1456

1. אני לא יודע מה היא מטרה שלך עתיד קרוב ללמוד או לצאת לטיול כלשהו ?

2. כאשר חיפשתי עבודה אחרי שירות צבאי הייתי "צעיר ירוק" ועוד
אומנם לא הייתי בתחום נותן שירות כלשהו אלא קרוב
אחרי כמה זמן נהייתי יותר ויותר משופשף בתחום!

אם היו מפטרים אותי או היתפטרות והלכת לחפש עבודה חדשה
יידעתי מה לחפש ולמה אני מסוגל ועוד! אני מציין בגלל כי
אני רואה שאת במצב יואש של מבחינת עבודה ומבין אותך
בתור אחד קצת יותר מבוגר ממך תנצלי את העבודה שלך כרגע זמנית

א. ללכת לחפש משרות יותר משתלמות
ב. ומצב רוח נפשי שלך הוא לא הייה על הפנים

3.ואני יכול להגיד לך מנסיון שלי אישי לא חסר מקומות עבודה
אם שכר מינמום או קצת מעלה !
והם משלמים כל תנאים המגיעים לך על פי החוק ומעבר

אבל חייב להזהיר אותך היא לא יותר קלה

http://www.jobmaster.co.il/

nofi1456

New member
עונה..

תודה רבה על התשובה :)

1.לשאלתך - אין לי תוכניות מיוחדות בקשר ללימודים או טיול. כרגע אני רוצה רק לעבוד. כמובן שאני חוסכת את הכסף למימוש עתידי אבל אין משהו ספציפי כרגע.

2.כמו שאמרת וגם ציינתי את זה בהודעות קודמות בשרשור - כמובן שזאת עבודה זמנית. אני מחפשת עבודה מועדפת כרגע ובכל מקרה, עבודה עם תנאים יותר טובים והוגנים.
דווקא בגלל שאני חדשה בכל תחום העבודה (אף פעם לא עבדתי לפני זה), אני כן מנסה לשאול כמה שיותר ולנסות כמה שיותר כדי להתפתח וללמוד על הנושא הזה.
אני חושבת שזאת עוד סיבה שדוחפת אותי כן לדווח על המעסיק ועל הדברים שבהם הוא עובר על החוק - המהלך הזה גורם לי להבין טוב יותר את כל המערכת הזאת ואת החוקים שלה. גם אם בסופו של דבר לא ייצא מזה החזר כספי כלשהו, לפחות התעקשתי על מה שמגיע לי, אין לי שום דבר להפסיד. ככה אני מחזקת גם את הביטחון שלי בכל שוק העבודה האכזרי הזה.

3.מצב הרוח שלי מצוין, ובאמת תודה על הדאגה!
כשכתבתי שאני באה לעבודה עם חיוך, התכוונתי שזה לא רק מעל פני השטח אלא אמיתי לגמרי. אני אוהבת לעבוד. מוכנה לעבוד הרבה וקשה וזה באמת משהו באופי שלי. חברים שלי אפילו אמרו לי שאני workoholic כזאת.. אבל אני מאמינה שזה בקטע טוב. עדיף לי להיות כזאת מאשר אחת בררנית שמוצאת את עצמה מובטלת.
לכן אני לוקחת את ה"אזהרה" שלך בתור ציפיה להגיע למקום הזה כמה שיותר מהר, ובהרבה כיף.

שוב תודה, המשך שבוע מקסים :)

כמה חוקים ברורים

1.עובד שמתחיל לעבוד מחוייב לקחת על כל שעה עבודה 5 דק הפסקה , אבל מ-השעה ה5 של היום , מה שאומר שעבדת 5 שעות ( את לא זכאית ) עבדת 6 שעות את זכאית להפסקה של חצי שעה

2. לא משנה מה , העולם יתמוטט , המסעדה תקרוס - את , כן את! לוקחת הפסקה!!! אם המנהל אומר לך קחי הפסקה בסוף יום אין בעיה את יכולה לקחת אבל אסור לך בשום אופן לא לקבל את ההפסקה שלך

3. על התלמדות - חובה לשלם!!!
4.אם את עובדת שחור , אל תצפי לקבל את התנאים האלו!
5,אני במקומך הייתי מתלוננת אצלו שאם הוא לא מתכוון לשלם לך בזמן את תלכי עם זה לת"מת - בנוסף אם קיים חוזה , צריך להיות רשום שם תנאי תשלום וזמני תשלום

6. בנוסף לעובד שלא עושה כלום , במקומך הייתי הולך מתלוננת עליו ואומרת שכל עוד הוא לא עובד, את לא עובדת! לא הגיוני שהוא יטייל ואת תעבדי בנוסף הייתי מבקשת לא לעשות משמרות כלל איתו!
( יתכן שאחרים התלוננו עליו ובגלל זה משבצים אותו איתך )

7. נקודה למחשבה : ישנן מלא עבודות אחרות עם משכורות הרבה יותר גבוהות

8. נקודה למחשבה : אני בזמנו הלכתי לחתום בלשכה אחרי שסיימתי צבא קבלתי כסף והלכתי ללמוד בזמן הזה לפסיכומטרי ( וכך " הרווחתי כסף " ) ברור שמקבלים פחות מהמענק ( כ1000 שקל פחות )

9. תלכי לעבוד בקיבוץ , מפעלים , תחנות דלק , בתי מלון - תרוויחי יותר , ועם תלוש ( מה שאומר שביטוח לאומי לא תצטרכי לשלם)

שיהיה בהצלחה

לא יודעת מאיפה לקחת את הנתונים בסעיף הראשון

אבל חוק שעות עבודה ומנוחה מגדיר בפירוש כי על כל יום עבודה של שש שעות לפחות זכאי העובד להפסקה של 45 דקות שמתוכן חצי שעה צריכה להיות רציפה.

זה בדיוק מה שרשמתי, רק ..ש

אם עבדת 6 שעות את זכאית לחצי שעה הפסקה ..ולא 45
בנוסף לא חייב שהפסקה תיהיה רציפה כל עוד העובד רוצה לפצל , אין בעיה..

ומאיפה לקחתי? חוץ מזה שאני עובדת בתחום..

אז בתור עובדת בתחום את אמורה לדעת

שמה שאת מציגה זה טעות מוחלטת

חוק שעות עבודה ומנוחה אומר בוודאות כי על כל 6 שעות עבודה העובד זכאי ל 45 דקות הפסקה מתוכן חצי שעה רציפה וחבל שאת מטעה

הנה הציטוט המדוייק:
פרק חמישי: הפסקות

20. הפסקות (תיקון: תש"ס)
(א) ביום עבודה של שש שעות ולמעלה, תופסק העבודה למנוחה ולסעודה ל-3/4 שעה לפחות, ובכלל זה תהיה הפסקה רצופה אחת של חצי שעה לפחות; ביום שלפני המנוחה השבועית וביום שלפני חג ההפסקה היא של חצי שעה לפחות.

והנה הקישור המדויק לאתר משרד התמ"ת:
http://www.moital.gov.il/NR/exeres/DB32620A-EAD8-4B73-BC90-A5AEE373AEEF.htm

באמת שלא ברור לי היכן את עובדת אבל מקום העבודה שלך עובר על החוק בצורה בוטה.

את צודקת , אבל...

החוק שאת רשמת זה לגבי עובדים אשר עובדים בעבודה "פיזית" (עבודת כפיים )
אם תמשיכי בהמשך הדף תוכלי לראות
30. תחולת החוק (תיקון: תשכ"ט, תשל"א)
(א) חוק זה אינו חל על העבדתם של: -

מה שנותן לנו אפשרות לבדוק דברים כמו :

http://www.ovdim.org.il/הפסקת-אוכל/
סייגים המאפשרים סטייה מהוראות סעיף 20 לחוק שעות עבודה ומנוחה

ושוב את טועה

חוק זה חל על כלל העובדים למעט אלו שרשומים באותו סעיף ואף אחד מהם לא מתייחס למלצרות או אפילו למוקדי שירות אלא לעובדים במסגרות מאוד ספציפיות.

שוב, חבל שאת מטעה בנושא שניכר בוודאות שאינך בקיאה בו.

לא כל מה שכתוב באינטרנט זה "קדוש"..

נתחיל בזה , את קובעת דברים על מה שאת קוראת באינטרנט ,
אני אומרת לך שאני עובדת בזה , וכן למדתי את זה , אז מפה לומר " אינך בקיאה " זה 180 מעלות , אני עובדת בתחום , אני כל יום נתקלת במקרים שונים , אל תנסי להצדיק את מה שאת אומרת על משפט שאת רואה
" החוק מחייב לכל עובד 45 דק עבודה "..

האם שאלת כלכלנים , עורכי דין , אנשים שלמדו חשבונאות ומכירים את החוק ועובדים עם זה כל חודש מידי יום , בררת מולם איך החוק עובד , או שפשוט קראת מהאינטרנט??

יקירה, הגיע הזמן להפסיק להביך את עצמך

לא קראתי סתם עוד אקראי או ויקיפדיה והחלטתי על סמך כך, גם לא טענתי טיעון מסמכות כפי שהצגת שוב ושוב למרות שלא ציינת מהי הסמכות (כן, גם מזכירה משפטית עובדת בתחום, אך אינה בקיאה בו מספיק)

סיפקתי לך את החוק במדויק, בלי הפניות לכל מיני עמודים (בניגוד אליך שהפנת אותי לאתר שאינו אתר ממשלתי רשמי).

אם תריצי חיפוש בפורום או תסתכלי במאמרים, תראי שיש מספר מאמרים שלי שמדברים על זכויות עובדים. למה? כי יש לי נסיון רב בתחום, כי יש לי ידע בתחום וכי כנראה בימי חיי כתבתי הרבה יותר עבודות בדיני עבודה ממך (וזה, גם במידה ולמדת לימודי משפטים מלאים). אבל לא טרחתי לציין זאת, גם לא ציינתי במעומעם כי אני מהתחום ולמה? כי אני לא צריכה להשתמש בטיעון מסמכות (שרטורית הוא טיעון נמוך מאוד) כשיש לי הוכחות כתובות ורישמיות מטעם המדינה כתובות שחור על גבי לבן בנמצא.

אז כן, התשובה שלי מתבססת על תשובה של אנשי משפטים, לא התשובה שלי לא מתבססת על תשובה של כלכלנים או רואי חשבון כי לרוב אין להם נגיעה לחוק שעות עבודה ומנוחה.

אז יקירה, סיבכת את עצמך והבכת את עצמך מספיק, מותר לטעות, זו גדולה להודות בטעות שביצעת. החוק מחייב על כל יום עבודה בן 6 שעות ומעלה זמן הפסקה של 45 דקות ומתוכן 30 דקות רצופות, בדיוק כמו שכתוב בחוק ובדיוק כפי שכתבתי לך כבר פעמיים. אין שום התייחסות בחוק או בפסיקה שמבטלת זאת ולמעשה מדובר בזכות שלעובד אין את הזכות לוותר אליה אלא שוב - במקרים הקבועים בחוק באותו סעיף שניסית להפנות אותי אליו ולא מבטל במאום את מה שהצגתי כאן.

שוב, אין לי מושג מה את עושה, את הידע שלך בנושא זכויות עובדים על סמך השרשור הזה הוא מוטעה וחבל שאת מטעה באמצעותו אחרים כך שהם עלולים לא לדרוש את המגיע להם על פי חוק.

nofi1456

New member
כמה שאלות..

1.לפעמים באופן מובהק אף אחד לא מתכוון לזה שאני אקח הפסקה.
למשל היום עבדתי בשעות 11:00-17:00 וב-16:00 הלכה זאת שעבדתי איתה, במקומה הגיע אותו אחד שלא עושה כלום. כמובן שעד הרגע שהלכתי הוא לא עשה כלום אלא ישב עם המנהל.
(אני חייבת לציין שאותו אחד מאוד מקורב למנהל ובגלל זה גם מקבל יותר משכר מינימום.)
בערך ב16:30 רציתי לשבת לאכול. אחד הטבחים הכין לי את האוכל וכל זה לעיני הפרצוף שלהם, ובשעה הזאת לא היה אפילו לקוח אחד במסעדה.
ובכל זאת, אף אחד מהם לא טרח להציע לי לשבת לאכול. כמובן שאי אפשר להשאיר את המקום ריק מעובדים אז הייתי חייבת להישאר שם.
לקראת השעה 17:00, שמעתי את העובד אומר למנהל "שרית (העובדת שהחליפה אותי) אמרה שהיא תאחר"...כאילו, אתה לא חושב להגיד לי את זה?! מזל ששמעתי במקרה והייתי ערוכה נפשית..
בקיצור, כשמראים לי באופן כל כך מובהק שלא אכפת להם ממני, אני כבר לא מרגישה נוח לבקש כי אני יודעת שיצחקו לי בפרצוף.

4.מה זאת אומרת עובדת שחור?

5.אין שום חוזה. זה יפגע בי איכשהו?

6.בעיה.
כמו שאמרתי אותו עובד מקורב למנהל. מצידו שיישב ולא יעשה כלום. יש עובדים שפוטרו בעבר כי הם "התחצפו" לאותו עובד. ברגע שאני אגיד משהו הכי קטן עליו, הוא יעיף אותי.

7.לאיזה עבודות אתה מתכוון? אני באמת במהלכים של לחפש מועדפת אבל חוץ מזה..איזה עבודות חוץ ממלצרות יש עם משכורות יותר גבוהות ?

8.אין מצב, בעולם!!!!! שאני אלך לחתום אבטלה. אני אלך לנקות בתים מצידי, העיקר לא לעשות דבר כזה. במהלך כזה אני מרגישה שאני לא מכבדת את עצמי. יש לי ידיים גוף וראש ואני יכולה לעבוד ולהרוויח את הכסף בעצמי.

תודה על התשובה :)

הבעיה שבמסעדות הכל פרוץ..

מבחינת חוקים
האם המנהל מספק לך תלוש משכורת ? מבחינת חוק, אפילו הסכם מילולי זה הסכם כל עוד הוא מספק את החוקים הבסייסים ..
המעביד שלך לא נותן לך דברים אלמנטרים , כמו תלוש , הפסקה , נסיעות
מבחינת החוק את יכולה ללכת עכשיו ולתבוע אותו!
האם רשום במשכורת " תשלום נסיעות"?
במידה וכן את צריכה לוודא

למקרה שלך זה פשוט מקרה של ניצול -חד וחלק !
העובד קרוב לצלחת , בטוח בעצמו , המנהל מאפשר לו ( די בטוח שהם משפחה ) ככה שאין לך מילה ואפילו לא תקבלי הערכה
אני אישית לא הייתי נשארת שם שניה ...
אני לא מבינה למה את כן?

nofi1456

New member
למה בעצם אני כן נשארת שם:

דבר ראשון, אני אחת עם יכולת ספיגה גבוהה מאוד. אני אוהבת לעבוד וספציפית גם בעבודה הזאת אני מאוד נהנית.
אבל..הכוונה - לא שוכחת ולא סולחת.
אני נשארת כי אני לא רוצה להיות מובטלת, וכרגע עושה את המאמצים להשיג עבודה אחרת. ברגע שאני אמצא - אני אדרוש מהמעסיק הנוכחי שלי את כל מה שמגיע לי.
אני לא אחת שמתנגחת, אני פשוט דורשת את מה שמגיע לי. אם זה לא יעבוד בצורה יפה, לצערי המקרה יגיע לגופים שמתמחים בזה ויכולים לעזור. נטו הפסד של המעסיק!

אגב, במשכורת אין תשלום נסיעות. לא בתור כותרת ולא בתלוש נפרד ובטח לא חלק מהשכר שאני מקבלת. בוודאות.

האם זה מקום עבודה הראשון שלך??

או שעבדת במקומות אחרים ובגלל שבקודמים זה קרה , אז את אומרת " נו בסדר , אני מתמודדת " ..

יכולת ספיגה צריכה להתבסס על מקום שאת מקבלת את כל התנאים אבל העבודה עצמה קשה , לא שהעבודה עצמה כיפית את נהנית אבל לא מקבלת את כל התנאים שלך..

רשמת שתדרשי את כל מה שמגיע לך .. כמה זמן את עובדת שם? האם דרשת את מה שמגיע לך ברגע שלא קבלת משהו??

בנוסף חובה על המעסיק לשלם דמי נסיעה ! זהו דבר שאסור כלל לחרוג
אפילו אם היית גרה " מול " העסק , המעסיק היה מחוייב לשלם לך דמי נסיעה של מתחנה לתחנה

בגלל זה כל עוד את שם את מפסידה כסף , עדיף לך להיות מובטלת ולא להפסיד כסף ..

בנוסף את מוזמנת לרשום לי באיזה עיר את גרה ( יתכן ואני אוכל לעזור לך )

למעלה