מחפשת מכשיר פשוט בבקשה...**עורכת ומוסיפה**

yehuda7K

New member
בבקשה היישר מהיבואן המילטון:

REDMI NOTE 11

חיישנים
חיישן קירבה
יפה שאתה סומך על היבואן, כאשר ליבואן יש אינטרס ונוח לו להשמיט את המילה "וירטואלי" מהתיאור המלא של חיישן הקירבה.
עדיף לא להיות צודק אלא להיות חכם ולהניח שהנכון הוא לפי האתר gsmarena.com, והחיישן הוא וירטואלי, שעליו יש תלונות.

SHERME

Well-known member
יפה שאתה סומך על היבואן, כאשר ליבואן יש אינטרס ונוח לו להשמיט את המילה "וירטואלי" מהתיאור המלא של חיישן הקירבה.
עדיף לא להיות צודק אלא להיות חכם ולהניח שהנכון הוא לפי האתר gsmarena.com, והחיישן הוא וירטואלי, שעליו יש תלונות.
לשיטתך כל הטלפונים הללו מקולקלים?
אני מעולם לא שמעתי תלונות על אף אחד מהטלפונים שברשימה הזאת בקשר לחיישן הקירבה

התלונות על חיישן הקירבה בטלפונים של שיאומי הינם כבר כמה שנים
מדובר על חיישנים רגילים שהיו עושים בעיות עד שהם החליפו ספק לפני שנה וחצי ומאז פסקו התלונות

yehuda7K

New member
לשיטתך כל הטלפונים הללו מקולקלים?
אני מעולם לא שמעתי תלונות על אף אחד מהטלפונים שברשימה הזאת בקשר לחיישן הקירבה
מציע שתלמד קצת על הבעיות של אותם מכשירי שיאומי שיש להם חיישן הקירבה הוירטואלי. למשל פה:

SHERME

Well-known member
מציע שתלמד קצת על הבעיות של אותם מכשירי שיאומי שיש להם חיישן הקירבה הוירטואלי. למשל פה:
זה מאמר שמסביר איך עובד חיישן הקירבה בטלפונים של שיאומי
ובאילו דגמים יש את חיישן הקירבה המדובר
לא ראיתי ראיתי תלונות ספציפיות
בקרבתי יש REDMI NOTE 11 REDMI 10C
אף אחד מהם לא מתלונן על בעיה בחיישן הקירבה

yehuda7K

New member
זה מאמר שמסביר איך עובד חיישן הקירבה בטלפונים של שיאומי
ובאילו דגמים יש את חיישן הקירבה המדובר
לא ראיתי ראיתי תלונות ספציפיות
בקרבתי יש REDMI NOTE 11 REDMI 10C
אף אחד מהם לא מתלונן על בעיה בחיישן הקירבה
תקרא שוב את המאמר. כתוב שם למשל:
implementation of the so-called virtual proximity sensor. A change that became necessary with the advent of full screen smartphones, whose conformation does not allow the use of traditional sensors. But this change has led to a whole series of complaints from owners of Xiaomi smartphones with these new sensors

גם לא יזיק לך לחפש בעצמך ולמצוא עוד איזכורים של תלונות על חיישן הקירבה הוירטואלי של שיאומי (אבל לא על המקביל של סמסונג למשל)
וגם- ב רדמי 11 יש עדיין חיישן וירטואלי, אבל ב רדמי 10C המאוחר יותר ושהמפרט שלו זול יותר, בכל זאת התקינו חיישן קירבה אמיתי ולא וירטואלי. האם שיאומי עשו זאת למרות העלות הנוספת כי החליטו שעדיף להימנע מתלונות?

SHERME

Well-known member
תקרא שוב את המאמר. כתוב שם למשל:
implementation of the so-called virtual proximity sensor. A change that became necessary with the advent of full screen smartphones, whose conformation does not allow the use of traditional sensors. But this change has led to a whole series of complaints from owners of Xiaomi smartphones with these new sensors

גם לא יזיק לך לחפש בעצמך ולמצוא עוד איזכורים של תלונות על חיישן הקירבה הוירטואלי של שיאומי (אבל לא על המקביל של סמסונג למשל)
וגם- ב רדמי 11 יש עדיין חיישן וירטואלי, אבל ב רדמי 10C המאוחר יותר ושהמפרט שלו זול יותר, בכל זאת התקינו חיישן קירבה אמיתי ולא וירטואלי. האם שיאומי עשו זאת למרות העלות הנוספת כי החליטו שעדיף להימנע מתלונות?
הפוך
ככל שהטלפון יקר יותר לא מטמיעים חיישן בו חיישן מסך אמיתי
ככל שהוא זול יותר כן מטמיעים בו חיישן אמיתי
זה פשוט זול יותר
התלונות על שיאומי כל השנים היתה על החיישן האמיתי
לשיאומי כנראה נמאס
וזהו

yehuda7K

New member
ככל שהטלפון יקר יותר לא מטמיעים חיישן בו חיישן מסך אמיתי
ככל שהוא זול יותר כן מטמיעים בו חיישן אמיתי
זה פשוט זול יותר
גם אתה טעית.
ראה השוואה ב gsmarena בין שני מכשירים כמעט זהים ברוב הפרמטרים, כולל מחיר ומידות, אבל באחד יש חיישן קרבה אמיתי ובשני חיישן וירטואלי.
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=11371&idPhone2=11333

SHERME

Well-known member
גם אתה טעית.
ראה השוואה ב gsmarena בין שני מכשירים כמעט זהים ברוב הפרמטרים, כולל מחיר ומידות, אבל באחד יש חיישן קרבה אמיתי ובשני חיישן וירטואלי.
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=11371&idPhone2=11333
המכשירים היקרים יותר מגיעים ללא חיישן
ע"ע שלושת הטלפונים הללו 1400/1300/2000 שקל

תמיד יש יוצא מן הכלל
POCO X4 PRO 5G דגם 256/8 1150 שקל
REDMI"N11P5G דגם 128/8 1100 שקל
REDMI"N11PP5G דגם 256/8 1400 שקל

נערך לאחרונה ב:

לוייםLEVIM

Well-known member
חבל שלא ציינת שיש בעיה במכשיר כאשר מצמידים את המכשיר לפנים כשמדברים, כי אין לו חיישן קרבה אלא חיישן וירטואלי שמתבסס על תכנה, ומתברר שהתוכנה דפוקה.
גם בסמסונג A23 אין חיישן, אבל בינתיים אין על כך תלונות.
בשיאומי REDMI 10C וגם בREDMI NOTE 11 יש חיישן קירבה
הבעייה שבשיאומי החיישן לא תמיד תקין פעם זה עובד ופעם לא
אבל ברוב המקרים זה עובד באופן תקין
בסמסונג A23 יש חיישן מסך והוא עובד באופן תקין

נערך לאחרונה ב:

SHERME

Well-known member
שיאומי REDMI NOTE 11 המסך AMOLED רזולוציה +FHD גודל 6.43 רענון מסך 90 הרץ עמיד נגד מים ואבק IP53 שני רמקולים סטריאו מצלמה ראשית 50MP טעינה 33W סוללה 5000
שיאומי REDMI 10C המסך IPS וזול לתיקון רזולוציה +HD גודל 7.1 טעינה 18W סוללה 5000 רמקול חזק מאוד מצלמה ראשית 50MP ניתן להשיג אותו עם NFC בחו"ל
סמסונג A23 המסך IPS וזול לתיקון רזולוציה +FHD גודל 6.6 רענון מסך 90 הרץ מצלמה ראשית 50MP עם מייצב אופטי OIS טעינה 25W סוללה 5000

י_357

Member
שלום

1) NFC אולי לא היה חשוב עד היום (בRN7 שלי אין) אבל יהיה חשוב יותר בעתיד לצורך תשלומים/רב-קו.
2) רצוי מסך מסוג AMOLED (איני בטוח אם זה השם המדויק) בגלל יתרונו בצפיה כאשר נמצאים בחוץ ואור השמש חזק.
3) הקלטת שיחות - לדעתי אופציה סופר חשובה, בשיאומי האופציה הזו היא BUILT IN בחלק מהדגמים,
ההיתכנות משתנה מדגם לדגם, תבררי עם מומחי הפורום .
4) קניה באליאקספרס בחנות של החברה (לא אצל סתם מוכר), המחיר זול ומגיע מהר.
5) כאשר קונים בחו"ל צריך לוודא שקונים גירסא שמתאימה לספק הסלולרי בארץ מבחינת תדרים וכוללת עברית,
בעבר זה נקרא GLOBAL VERSION, אפשר לשאול פה בפורום ואפשר גם לשאול את המוכר, הם עונים.
6) המכשיר שלי כבר בן 4 והבטריה עובדת כמו בהתחלה, הפתעה לטובה.

איני מומחה בתחום

תודה רבה על המענה!! }יש לי תקלה במסך אז מחילה שלא יורדת שורות ..חח..) 1- לגבי הרב קו יש את אפליקציית הו9און ש9שוט סורקים את הברקוד שעל האוטובוס, אבל לגבי תשלומים, כן ,יש מצב שבעתיד יהיה לי נוח רק לצאת עם 9לא' בלי שום אשראי .. 2- נראה לי לכל 3 הדגמים שהמליצו לי 9ה יש את סוג המסך הזה, אבל אבדוק 3- באמת אני צריכה ל9עמין, אבל תמיד אפשר להוריד אפליקציה סעיפים 4-5- אברר, אולי באמת שווה עוד קצת בירור ואז לרמות בחו"ל יותר בזול .. 6- בליעינהרע על הבטריה שלך, שתמשיך כך!! חחחח

רוב הזמן נח

Well-known member
תודה רבה על המענה!! }יש לי תקלה במסך אז מחילה שלא יורדת שורות ..חח..) 1- לגבי הרב קו יש את אפליקציית הו9און ש9שוט סורקים את הברקוד שעל האוטובוס, אבל לגבי תשלומים, כן ,יש מצב שבעתיד יהיה לי נוח רק לצאת עם 9לא' בלי שום אשראי .. 2- נראה לי לכל 3 הדגמים שהמליצו לי 9ה יש את סוג המסך הזה, אבל אבדוק 3- באמת אני צריכה ל9עמין, אבל תמיד אפשר להוריד אפליקציה סעיפים 4-5- אברר, אולי באמת שווה עוד קצת בירור ואז לרמות בחו"ל יותר בזול .. 6- בליעינהרע על הבטריה שלך, שתמשיך כך!! חחחח
יש לי סתם שאלה של הדיוט. אם ברב קו אפשר לשלם באפליקציה על ידי סריקה של בר קוד, אז למה אי אפשר באותה שיטה לשלם כשקונים בסופר?

י_357

Member
שלום

1) הקלטת שיחות - אפליקציות של הקלטת שיחות לא תמיד עובדות מכיוון שהחברות מונעות מסיבות חוקיות (במדינות שונות) את אפשרות
ההקלטה ולכן רצוי לקנות מכשיר שהחברה מאפשרת בו הקלטה, את זה מבררים לפני שקונים, לא אחרי, עבורי אפשרות ההקלטה היא חשובה
מאוד וקובעת איזה מכשיר אקנה, אין יותר מחלוקות לגבי מה שנאמר.

2) קניה בחו"ל - קניתי באליאקספרס מהחנות של שיאומי, היה זול יותר מאשר בארץ, לא נתפס במכס (כלומר חסכתי מע"מ),
והגיע תוך 3 שבועות ( אם זיכרוני אינו מטעני).

3) אחריות - למכשיר יש אחריות אבל מימושה יתבצע בסין, לדעתי המשמעות של קניה בחו"ל היא שאין אחריות מכיוון שלא תשלחי אותו לתיקון
בחו"ל בגלל עלויות המשלוח (אלא אם כן התקלה התרחשה בתחילת חיי המכשיר).

יש יתרונות ויש חסרונות לקניה בחו"ל.

הערה אחרונה:
בפורום החדש קשה מאוד למצוא את התגובה החדשה בשרשור, יתכן שחלק ממשתתפי הפורום מפסיקים לסרוק את ההודעה המקורית בחיפוש
אחר תגובה חדשה, במקרה כזה יתכן שאם לא תקבלי מספיק תגובות לשאלתך כדאי שתפתחי שאלה חדשה.

JEK12345JEK

Well-known member
נקודה נוספת:
לא בכל המכשירים החדשים ניתן להוסיף כרטיס זיכרון, כדאי לברר לפני שרוכשים ומגלים הפתעה לא נעימה.
בשלושת הדגמים הנ"ל יש סלוט לMSD והקלטת שיחות
בשיאומי הקלטת השיחות מובנת באפליקצית החייגן
בסמסונג צריך להתקין את האפליקציה הזאת של סמסונג ואפשר מיד להקליט שיחות

למעלה