מחפשת מתכון לדגים בשמנת

ליני55

New member
ליאת יש לי מתכון של דג קרפיון בשמנת

דג קרפיון בשמנת זה מתכון שאני מכינה בעיקר לחג שבועות דג קרפיון 1 או 2 לפי מיספר האנשים חתוכך לפרוסות רק לעומק 2/3 הדג כלומר שישאר שלם לימרוח מרגרינה (רצוי חלבית)בנדיבות בתבנית להניח את הדג ליזרות מלח ופלפל שחור לכסות את הדג עם פרוסות תפוחי אדמה בעובי 1/2 ס"מ לערבב 2 שמנת חמוצה (רגילה) עם 1/2 כוס מים מלח, פלפל שחור פפריקה ולצקת על תפוחי האדמה לשים קוביות מרגרינה מעל (מ1/4 חב') ולאפות כשעה בתנור בחום של 200 מע' הריח... משגע
 
ליאת יש לי מתכון של דג קרפיון בשמנת

דג קרפיון בשמנת זה מתכון שאני מכינה בעיקר לחג שבועות דג קרפיון 1 או 2 לפי מיספר האנשים חתוכך לפרוסות רק לעומק 2/3 הדג כלומר שישאר שלם לימרוח מרגרינה (רצוי חלבית)בנדיבות בתבנית להניח את הדג ליזרות מלח ופלפל שחור לכסות את הדג עם פרוסות תפוחי אדמה בעובי 1/2 ס"מ לערבב 2 שמנת חמוצה (רגילה) עם 1/2 כוס מים מלח, פלפל שחור פפריקה ולצקת על תפוחי האדמה לשים קוביות מרגרינה מעל (מ1/4 חב') ולאפות כשעה בתנור בחום של 200 מע' הריח... משגע
אז בחרתי באמנון, כי לא היה לי קרפיון. יצא נפלא.
אמנם הלכתי רק על מוצרי חלב, לא אוהב מרגרינה, אז היתה חמאה. גם קל להכנה וגם טעם מאוד. במקום שמנת חמוצה השתמשתי בשמנת לבישול, יצא מוי טעים. ♥♥
תודה
 

clcl

New member
../images/Emo91.gifדג דניס ברוטב פלפלים,שום ושמ

ממתכון מ ע ו ל ה נוסה בהצלחה רבה ונשמר להזדמנויות חוזרות. מתכון: דג דניס ברוטב פלפלים, שום ושמנת החומרים: 1/2 כוס יין לבן יבש 4 דגי דניס מופרדים לנתחי פילה 75 גרם חמאה רכה 3 כפות שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס טרי לרוטב: 25 גרם חמאה 4 שיני שום כתושות 3 בצלים ירוקים (החלק הלבן בלבד), פרוסים 4 פלפלים מתוקים בצבעים שונים, חתוכים לקוביות קטנות 2 שמנת מתוקה מלח ופלפל שחור גרוס טרי 2 כפות עירית קצוצה אופן ההכנה : 1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס). 2. יוצקים את היין לתבנית חסינת חום. ומניחים את הדגים בתבנית. מערבבים את החמאה והשמן ומורחים על הדגים, מתבלים וצולים בתנור 6-8 דקות. 2. הרוטב: מחממים את החמאה במחבת רחבה. מוסיפים את השום, הבצל והפלפלים ומטגנים תוך ערבוב עד שהפלפלים מתרככים מעט. מוסיפים את השמנת ומבשלים עד שכמות הנזולים מצטמצמת למחצית. מתבלים, מוסיפים את העירית ומסירים מהאש. 3. ההגשה: מסדרים בכל צלחת שני נתחי פילה, יוצקים עליהם את הרוטב, ומגישים בתוספת פירה או אורז לבן. הערות: מקור המתכון: חנוך בר שלום, מוסף האוכל של לאשה
 
למעלה