והנה המתכון לעוגה עם הפירורים../images/Emo39.gif
עוגת מוס גבינה ופירורים תבנית קפיצית מס' 24 לפירורים: 250 גר' ביסקוויט פתי בר "חגיגה" או, עוגיות חמאה 100 גרם חמאה מומסת לפורר את הביסקוויטים במעבד מזון להמיס את החמאה (לא להרתיח רק עד שנמס), להוסיף לפירורים ולאחד, להפריש כוס אחת של הפירורים ולשמור במקרר לציפוי העוגה, את היתרה לשטח בצורה אחידה על התבנית. חומרים למוס הגבינה: 750 גר' גבינה לאפיה "טוב טעם", או גבינת שמנת (סימפוניה למשל מצויינת לעוגות) חשוב שלא יהיו מים בגבינה 1 כוס סוכר 1 מכל שמנת מתוקה 1 יוגורט דנונה 1 פודינג אינסטנט וניל 2 כפות מיץ לימון קליפת לימון מגוררת 1 שקית ג'לטין (14 גרם) מים פושרים (1/3-1/2 כוס בערך) להמסת הג'לטין 2 כפות רום (לא תמצית אלא אלכוהול) הכנה: שמים בקערה את כל החומרים (פרט לשמנת המתוקה, ליוגורט, ללימון ולג'לטין) ומערבבים, ממיסים את הג'לטין במים פושרים מערבבים היטב, מסננים דרך מסננת (למניעת גושים) ומוסיפים ליוגורט, מוסיפים את הלימון, מערבבים היטב, מוסיפים למסת הגבינה ומערבבים שוב. מקציפים את השמנת עם פודינג הווניל, מוסיפים למסת הגבינה ומערבבים בעדינות. מעבירים את מסת הגבינה לתבנית ומשטחים אותה על גבי תחתית הפירורים. את הפירורים ששמרנו בצד מפזרים על פני העוגה. וזהו. טיפ - את יכולה לצפות את העוגה גם בגנאש שוקולד: בסיר קטן ממיסים 100 שוקולד מריר מאיכות טובה, 100 גרם חמאה ושתי כפות חלב על אש קטנה מאוד, שופכים מעל פירורי הביסקוויטים, ומיישרים. בתיאבון!