מחפשת מתכון לעוגה ללא אפיה

פ י צ י ת

New member
מחפשת מתכון לעוגה ללא אפיה

התנור שלי הלך הבוקר........... לכן אשמח אם תגאלו אותי מערימות הגבינה במקרר ותעזרו לי למצוא מתכון לעוגת גבינה ללא אפיה (במחשבה שניה: לא חייבת להיות עוגת גבינה) עדיף בלי ג'לטין. תודה
 

noati

New member
אם יש לך גם שמנת מתוקה אז

2 שמנת מתוקה 2 גבינה לבנה חצי כוס סוכר *להקציף עד שמסמיך הניחי בתבנית ביסקוויטים לא טבולים ועליהם את הקצפת גררי מעל שוקולד מריר ופרורי ביסקוויטים ולמקרר......
 

דנטל

New member
אוי, זה נראה כל כך קל

חוץ מהשמנת, שזה כמעט הכל. במסגרת ההקלות שאני עושה לעצמי - אני לא עושה מתכונים שדורשים הקצפה. כלומר, לא ג'לטין, לא אפיה, לא הקצפה, ולא בישולים שלוקחים המון זמן - זה בערך משאיר לי חביתה ופסטה. כבר כתבתי, בשלנית דגולה אני.
 

דנטל

New member
העוגה היחידה שאני עושה

היא ממתכון של רות סירקיס ששיניתי מאוד כדי להקל עלי. זה ללא ג'לטין, כי שימוש בזה יסתור את עניין ה"להקל עלי". זה ללא אפיה, כי אני אף פעם לא ממש יודעת על איזה ציור אני צריכה לסובב את הכפתור של התנור. כן, כן, אני יודעת, בשלנית דגולה אני, ובתנור כבר יש אבק. אני מקווה שיש לך את המצרכים. בתאבון. מערבבים 200 ג' מרגרינה וכוס סוכר בקערה עד שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים 500 ג' גבינה שמנה (אני בדרך כלל משתמשת ב- 250 ג' 9% ו- 250 ג' 5%) ובוחשים היטב. מוסיפים שתי כפיות מיץ לימון, קליפת לימון מגוררת ושתי כפיות תמצית וניל (אצלנו בבית בדרך כלל מעדיפים להשתמש בסוכר ונילין, בעיקר בגלל שזה לא מכהה את צבע הגבינה). בוחשים היטב. מסדרים ביסקויטים בתחתית התבנית ובדפנות. שופכים את הבלילה של הגבינה על גבי הביסקויטים. אפשר כמובן לפזר מעל ביסקויטים מפוררים ובכלל לאלתר מה שבא. אני בדרך כלל לא מוסיפה כלום למעלה, כי זה פשוט טעים גם בלי תוספת, וזה דק יחסית, כך שאין הגזמה בטעם של הגבינה. מצננים את העוגה במקרר כשעתיים והיא מוכנה להגשה. היא יציבה ונמסה לאט יחסית.
 

דנטל

New member
דווקא קטנה יחסית

תראי, אני לא בשלנית, לכן גם אין לי תבניות. אני משתמשת בקופסא שנשארה לי מהבורקסים לאפיה של מעדנות. זה אחלה גודל וגובה. זה אמנם קטן יחסית לתבניות שגרתיות, אבל יוצאות לא מעט מנות. אלה לא פרוסות עוגה גדולות כמו שמגישים במסעדה. אלה פרוסות בגודל שפוי. בגודל מנות סביר אפשר להוציא 16 חתיכות מהכלי הזה. והיתרון שאני אוהבת הוא שכשלא מחסלים את הכל נשארת כמות שלא תופסת המון מקום במקרר ושגם לא תשב שם ותתקלקל.
 

נירהמ1

New member
פיצית - עוגת גבינה ופירורים הולך?

אם כן, יש לי מתכון מצויין עבורך, אבל יש בו ג'לטין, ולא היילי מציעה לוותר עליו כי חשוב להוסיף אותי על מנת לייצוב המוס וטעמו אינו מורגש. העוגה מאוד עדינה וטעימה. אם את מעוניינת נא תני קריאת כיוון. כל טוב,
 

נירהמ1

New member
והנה המתכון לעוגה עם הפירורים../images/Emo39.gif

עוגת מוס גבינה ופירורים תבנית קפיצית מס' 24 לפירורים: 250 גר' ביסקוויט פתי בר "חגיגה" או, עוגיות חמאה 100 גרם חמאה מומסת לפורר את הביסקוויטים במעבד מזון להמיס את החמאה (לא להרתיח רק עד שנמס), להוסיף לפירורים ולאחד, להפריש כוס אחת של הפירורים ולשמור במקרר לציפוי העוגה, את היתרה לשטח בצורה אחידה על התבנית. חומרים למוס הגבינה: 750 גר' גבינה לאפיה "טוב טעם", או גבינת שמנת (סימפוניה למשל מצויינת לעוגות) חשוב שלא יהיו מים בגבינה 1 כוס סוכר 1 מכל שמנת מתוקה 1 יוגורט דנונה 1 פודינג אינסטנט וניל 2 כפות מיץ לימון קליפת לימון מגוררת 1 שקית ג'לטין (14 גרם) מים פושרים (1/3-1/2 כוס בערך) להמסת הג'לטין 2 כפות רום (לא תמצית אלא אלכוהול) הכנה: שמים בקערה את כל החומרים (פרט לשמנת המתוקה, ליוגורט, ללימון ולג'לטין) ומערבבים, ממיסים את הג'לטין במים פושרים מערבבים היטב, מסננים דרך מסננת (למניעת גושים) ומוסיפים ליוגורט, מוסיפים את הלימון, מערבבים היטב, מוסיפים למסת הגבינה ומערבבים שוב. מקציפים את השמנת עם פודינג הווניל, מוסיפים למסת הגבינה ומערבבים בעדינות. מעבירים את מסת הגבינה לתבנית ומשטחים אותה על גבי תחתית הפירורים. את הפירורים ששמרנו בצד מפזרים על פני העוגה. וזהו. טיפ - את יכולה לצפות את העוגה גם בגנאש שוקולד: בסיר קטן ממיסים 100 שוקולד מריר מאיכות טובה, 100 גרם חמאה ושתי כפות חלב על אש קטנה מאוד, שופכים מעל פירורי הביסקוויטים, ומיישרים. בתיאבון!
 

neriaku

New member
אין לי מתכון, אבל...

כמעט בכל ספר עוגותובישול יש מתכון לעוגת שכבות עם ביסרוויטים שמנת ושוקולד מומלץ
 
למעלה