מחפשת מתכון

b4icu

New member
רולן ../images/Emo12.gif

שלום לפני שאני עונה לך ברצינות, רק תתארי לעצמך, ולו לרגע שאני משיב לך כמו שאת השבת לי, בנושא דומה. תסיימי את הקשר שלך עם אוהי והצרות יעלמו... תנסי לחשוב על ההרגשה שמישהו בכלל יכול להעלות על דעתו לענות כך. להזכריך, שאת וכמה מחברות הפורום היותר מכובדות השיבו כך יותר מפעם! ועכשיו לעיניננו. מנסיוני (האומלל), ילד(ה) בגיל העשרה עקשן ביותר ויהפוך עולמות להשיג את מבוקשו. נצחונה של הצעירה הוא בעצם כשלונכם שלכם. גם של הקשר וגם של עוד דברים... המסלול יכול להיות קשה וארוך. הילדה יכולה להראות ברגליים שהיא רצינית, ובסופו של דבר למישהו מהשלושה (את, בן הזוג או הילדה) יכולים למצוא את עצמם במבוי סתום. זה יכול להיות שהילדה תעזוב למסגרת אחרת ותחרים אותך (כמו הבן של R), זה יכול להיות שאוהי יגלה שהנושא פשוט עומד על המצפון שלו, והמצב כבר רחוק מלהיות רצוי והוא יעזוב לבית אחר (כמו שעשיתי אני) ויכול להיות שאחרי שהילדה תעזוב ותתרחק, את תשברי ותעשי הכל להחזיר אותה, גם אם זה יעלה לך בזוגיות! תרשי לי לשער, שעם כלים חדשים שקבלתם בסדנע, באתם עם רצון לשנות והדברים קצת יצאו משליטה והמשוב של הילדות זה מה שאת מתארת? רולן. כאשר אני שאלתי פה את השאלות בהתחלה, הן היו על אותו נושא, אך בשלב הרבה יותר מתקדם! כדברי התמונה הידועה מתקופת המגיפה השחורה באירופה: אנחנו במצב שלך כבר היינו, אבל את במצב שלי עוד לא... (בתמונה רואים זוג שלדים עומדים ע"י שתי חולים ששוכבים על הארץ - וזה הדו שיח שביניהם). המקרה, הוא של ילדה יותר "עקשנית" או קשה מילדים רגילים, שלא מוכנים להתכופף ולעבור הלאה, והם חייבים לקבל את שלהם בזקיפות. לדעתי, תריכה להתנהל שיחה בינך לילדות (ללא אוהי) ובה עליך להבהיר את כל התמונה: 1. מה הרווח ומה ההפסד של כל אחד מכן במערכת הזו. אם להן אין רווח (רק הפסד...כמתואר) זו בעיה! אך ממה שידוע לי, לאוהי תרומה ניכרת, וראוי שיבינו אותה ואת המשמעות שלה. 2. מה האפשרויות שהן רואות: א. אוהי בחוץ, רולן לא מאושרת, אוהי לא מאושר, הן קבלו את שלהן. ב. אוהי נשאר, הן מתכופפות קצת, אוהי מתכופף קצת וזה נרשם על נייר! ג. מושכים את המצב כמו שהוא, לא ממש מרוצים כל אחד אוכל קצת קש עד לפעם הבאה (עיקרון שימור הקיים). 3. את יכולה להעביר מסר שדן במערכת הנוכחית ובה את מבקשת מהן לקבל אותה, ולשאול מה הן רוצות בתמורה, כדי לשמר את אושרך (ואושרו של אוהי). פשוט עסקת BARTER! 4. אני לא יודע איל אוהי מרגיש, אבל אם אנסה להשליך זאת לתחושתי שלי, בנסיבות שהיו מנת נסיוני, מדובר על שתי תחושות קשות: 1. תסכול מכפיות הטובה של הילדים. 2. ראיה מפוכחת יותר, שהן בעצם מאימות ואף עושות מעשה כדי לפרק משהו מאוד יקר - מערכת זוגית טובה (מדהימה), אחרי הרבה מרורים מאז הגירושים... רולן ואוהי. לבי אתכם. דברי נאמרים מתוך כאבי שלי ורצון להיות לכם לעזר, שאולי, אוכל לחסוך לכם ולו נסיון אחד רע שהיה לי, בשזכות עצה טובה. אשמח גם לפנות מזמני ולשוחח עם כוס קפה.

rolan

New member
ביפור ../images/Emo6.gif

תודה על העצות ועל הקפה. אני לא רוצה להכנס כאן למסכת השוואות - איך זה נראה מהצד, כל אחד יעשה את ההשוואות שלו, אף שלדעתי אין מקום, אולם מכיוון שהערת חשבתי לנכון להגיב על כך בטיפ טיפה. ושוב תודה.

עלמה 3

New member
מה אתה עושה בכלל השוואות ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אתה מדבר על עיסקאות ברטר ? היי ... תתעורר מדובר כאן בבני אדם , בשר ודם עם נשמה ורגשות ולא בסחר חליפין של גרוטאות... ורק בהשוואה שלך שכחת לציין דבר אחד... שיתכן וזה יצליח ותשרור הרמוניה.
תשתלט על יצר הנקמות שלך. הפתיחה של ממש נוראית !

avitalp

New member
אני רוצה להגיד משהו....../images/Emo20.gif

שיהיה מאד לא פופולרי, אבל חייבת - שמתי
שבכל פעם ש"מסמנים" כאן מישהו, שכותב דברים "אחרים", "חריגים", "שונים מדעת הרוב", יש עליו מין "עליהום"... וכשזה קורה, קשה לראות את הכאב שלו שעולה מבין השורות... b4icu כתב מנסיונו, כתב מכאבו, כתב מהדברים שהוא יודע וחווה ובמקום לקבל אותו כפי שהוא, עם המטען שאיתו (והרי לכל אחד מאיתנו המטען שלו), תוקפים אותו...וזו לא פעם ראשונה... גם הוא זקוק ל
לפעמים, גם לו הזוגיות המורכבת קשה, ואם המקום הזה מבקש לתת תמיכה לכל חבריו - לא זו הדרך... ממני, שאכפת לה, וקשה לה (לפעמים) לכתוב בגלל התופעות הנ"ל...

אביטל

בגדול אני מסכימה איתך,למרות שלא פעם גם אני מתנפלת..... אני באמת חושבת שהפורום המיוחד שלנו צריך להיות המקום המוגן ביותר ,בו אפשר לשפוך מבלי לקבל ביקורת עויינת את הרגשות הקשים שיש לנו בתוך מע" מורכבת כל כך. מתנצלת בפני כל מי שהרגיש מסומן או סתם סתמתי לו את פיו

rolan

New member
גם אני רוצה מאוד להגיד כמה משהוהים

עכשיו אני מרגישה קצת מותקפת... (אביטל) כבר דנו בשאלות הללו מספר פעמים (רב), סף הרגישות של כל אחד ואחת... כמה פעמים נאמר כאן על כך שאנחנו בוחרים אם להיעלב או לא... גם אני יכולתי להיעלב מגישתו של ביפור, זאת לא פעם ראשונה שהוא נוקט לשון כזו. מכיון שאני לא מעונינת בפגיעות, איני בוחרת לעצמי את הדרך הזו, לקחתי מדבריו את החלקים שמוצאים חן בעיני. בנוסף, אביטל, וזה לא לפרוטוקול, יש דברים שהם מעבר למילים הנכתבות כאן ומשפיעות גם הן על דיעות האנשים. ורק כדי לסבר את האוזן (או נכון יותר את העין הקוראת) הנה תגובה שלי לביפור באחת מהפעמים בהן כתב על מצוקתו. האם גם כאן יש פגיעה, או אולי תמיכה? כל אחד על פי ראות עיניו....

רולן

כתבנו כמעט יחד ולכן לא ראיתי את תגובתך לאביטל... חייבת לומר דבר בשם עצמי כמובן את שכתבתי , כתבתי מתוך תחושה שלי ותחושות של עוד אי אלו אנשים שחיים במשפחה מורכבת אך מרגישים שאין להם מקום פה לא באתי לבקר או להטיף - ממש לא רק להעלות תחושות לתשומת לבכם (ולא זה לא אישי אלייך רולן אלה לאוירה בפורום בכלל הדברים נכתבו מתוך איכפתיות מתוך הכרה בחשיבות של הפורום הזה ובשום פנים ואופן לא בכוונה לפגוע

avitalp

New member
רולן../images/Emo20.gif

רק אמרתי את דעתי הבלתי-פופולרית, השונה.. לא התכוונתי להתקיף אותך וצר לי שכך הובנו דברי. לגבי התגובה שהבאת - כן, היא בהחלט תומכת... אבל מאז, מים רבים זרמו... וזה לא שאני מסכימה עם כל מה שביפור כותב... וההודעה הזו לא באה לסנגר על אופי הכתיבה שלו... כן, לכל אחד מאיתנו סף רגישות שונה וכל אחד מאיתנו יכול לבחור (ורצוי שיבחר) ממה להיפגע וממה לא ועדיין יש סגנון של כתיבה שנפוץ כאן, בפרט כלפי מי ש"שונה", שמרתיע במקום לקרב...

b4icu

New member
פורום חביב ../images/Emo140.gif

שלום אביטל ביטאה מגמה ותחושה שאני מהלך עמה מזה זמן. אולי, בשל העובדה שהייתי זקוק לעצתכם ולמידע חיוני להבנת הבעיה שיש לנו, המשכתי לכתוב ולנסות. לא קל היה לי, לקרוא את תגובותיכם והכניסה והשהיה הופכים לא אחת למאימים. כן, החשש כיצד יגיבו, ורוח הדברים הנכתבים אכן מחדירים חשש ללב הכותב - כיצד יגיבו חברות וחברים? רולן היקרה. מעבר לליטוש ולסיגנון הנאה של מנהלת, לצערי גם ידך בדבר. לא אחת החלפנו פה התנצלויות, ועד היום נראה שנושאים מסוימים הם טבו. לדעתי, אמירתה של אביטל יפה ובמקומה. במקום לומר את דעתנו, ראוי שניקח לתשומת ליבנו. כי חבל על כל מי שמדיר רגליו מכתיבה, ונסיונו ודבריו יכלו להאיר לרבים את הדרך או לפתוח אפיקי מחשבה חדשים. גם במסרים, חיזקו כמה חברים את ידי, אך לא קל הוא הדבר בעיני. אם לא ל-"צורך", לרוב האנשים לא נעים לכתוב בפורום שלכם. וכך, הוא הופך במה לקבוצה מצומצמת וסגורה שדי מפספסת את המטרה. יום טוב ותודה.

../images/Emo45.gif

לא יכולה שלא ללחוץ את ידך אביטל גם אני חשתי כאן לא פעם מותקפת בגלל דעותי ה"שונות" ולכן בחרתי לחדול מלכתוב כאן יחד עם זה חושבת שזה פורום מאוד חשוב ומשום מה התחושה היא של פורום סגור אשר מי שחושב כמונו מוזמן ומי שחושב אחרת - אין לו מקום חבל

oehhe

New member
אני קורא אם כן

לכל באי הפורום, פעילים וכאלה שפחות. לאלו הפעילים - המשיכו לאלו הפעילים, שלפעמים קצת פוגעים באחרים (בטוח שללא כוונה) - אנא, התעדנו למקרים לעיתים נדירות (כמוני) - הגבירו את הקצב לאורבנים (אלו שקוראים אך נשארים בצל) - יאללה, לעבודה, כתבו קצת ולכולנו, עוד מעט יחלו ברכות ספטמבר, בואו נתחיל כבר עכשיו. שלום ושלווה ואחווה ודיצה רינה גילה ורננה oehhe הייו עלי

noamic

New member
../images/Emo45.gif שוב מצטרפת. די לעליהום !

אין צורך להתנפל על אנשים. מותר להגיד דעה אחרת. ואם חושבים טוב, אפשר גם ללמוד ממנה משהו. לפעמים מה שמרגיז אותנו הוא מה שבאמת נוגע. בכל מקרה - אפשר להתבטא אחרת.

1נתי 1

New member
מתכון אין לאף אחד

וכמו שהסבתות בישלו מאלתרים כל פעם מחדש פעם יוצא קצת מלוח מידיי ופעם -טעם גן עדן אבל - רולן - יש לי שאלה שאולי את ואוהי לא תאהבו במיוחד הבנתי כי את והבנות חייתן תקופה ארוכה לבד ולפני כשנה + אוהי הצטרף האם זה הוגן (מנקודת מבט של הבנות) שאדם "חדש" פתאום ישנה מנהגים בבית לא רק ש"לקח" מהן את תשומת ליבך שהיתה שלהן במלואה הוא גם "מכתיב " התנהגויות בבית ? אמנם כשנוסף בן זוג לאם הדינאמיקה בבית משתנה אולם מאחר ומדובר בבנות בוגרות שאופיין ואישיותן כבר עוצבו האם לא ניתן להתגמש לכיוון הבנות? אני לא מתכוונת לעמוד דום לכל גחמה שלהן ויש כללים שאין לעבור עליהם (והם נקבעים ע"י בני הבית) אולם לא להתווכח על מנהגים/התנהגויות שהיו נהוגים במשך שנים רבות ולפתע פתאום מתבקש שינוי.

נתי

אם הבנות היו סובלות במובן שאוהי היה מתנהג איתן באופן עוין,אני בטוחה שהדיון היה נפתח,לכאן או לכאן. אבל הבנות מדברות על כך שהשינוי שחל הוא בכך שאמא מתחלקת עכשיו גם עם אוהי,ויש כאן משהו מאד לא מתחשב לדעתי. במילים אחרות הן רוצות אותה לעצמן. מדובר על בנות יחסית גדולות ואין שום סיבה שהן לא יראו גם את טובת אימן. זה לא פוסל הבנת החסך שלהן אך בהחלט לא ויתור.

rolan

New member
נתושקה יקירה

חוסר הכרות בסיסית במערכת היחסים שלנו... זה מה שהוביל אותך לענות ולכתוב את מה שכתבת. אז בואי אספר לך במה דברים אמורים. אוהי נכנס לחיינו לפני שנה +, לאחר קרוב ל 9 שנים ללא אבא, או גבר משמעותי בבית. אוהי לא משפיע על חיין שבלולית וסייחה באופן כזה שפוגע בהן חלילה, ההיפך הוא הנכון, אוהי לימד אותי (מה שידעתי, אך לא יכולתי ליישם) להעמיד גבולות ברורים. לשבלולית וסייחה קשה עם גבולות, תמיד היה להן קשה, היום על אחת כמה וכמה אחרי שנים עם אמא "קולית" שמרשה ה-כ-ל!!! במאמר מוסגר - למזלי יש להן כנראה גנים טובים וגם טיפת חינוך טוב, הן לא ניצלו זאת מעולם לרעה. זה הקושי העקרי של שבלולית וסייחה עם "העידן החדש" שהביא איתו אוהי. מעבר לכך, היחסים איתו מצוינים. הן מקשיבות לו, לומדות ממנו, מעריכות אותו (ציטוט מדבריהן) ועוד ועוד כמו במערכות יחסים בריאות בבתים נורמאליים. לעניין תשומת הלב? זו אכן בעיה קשה, הן צריכות היו להתרגל לכך שאמא לא רק שלהן יותר, לזה אין פתרון, יש רק זמן שעושה את שלו. עם הזמן גם הן לומדות ורואות כמה טוב לי, כמה החברות עם אוהי מועילה להן דרכי. הזמן, הסבלנות ואורך הרוח - הם הרופאים הטובים ביותר...

1נתי 1

New member
לא מפקפקת לשנייה

במערכת היחסים שלכם וזוכרת כמעט את כל ההודעות (בתקופה שאני איתכם) זוכרת את הצילומים בתחרות זוכרת את הויכוח עם סייחה ועוד ועוד..... אבל שוב - מנקודת מבט של הבנות שרק חיזקת לי בתשובתך מאמא "קולית" הפכת לאמא המעמידה גבולות ולמה? בגלל ה"איש הזר " (ויסלח לי אוהי ) ונכון שהוא לפעמים נחמד ונכון שאנחנו מעריכות אותו אבל מי הוא שישנה את אמא שלנו? ושוב - אני מזכירה - נקודת ראות שלהן נכון שאין פתרון
ורק סבלנות וזמן - הם התרופה והאמת - עד היום - כמעט 9 שנים עם בן זוגי עדיין יש לבתי הערות עוקצניות על תשומת לב או כל מיני קטנות אבל למדה להכיר בעובדה שהוא ואני יחדיו

rolan

New member
אז הנה המתכון, נתשקה../images/Emo70.gif

זהו זה!!! ללמד אותן שהוא ואני יחדיו - זוהי עובדה! לעשות זאת בנועם, ברכות ובהמון אהבה. תגידי לי נתי, תגידי שזה זה...

noamic

New member
משהו לא ברור -

את אומרת שיש להן גנים טובים, והן לא ניצלו את פתיחותך לרעה, והתנהגותן היתה טובה , אז למה פתאום לשים להן גבולות ? לשם הגבולות ? יש לך דוגמא קונקרטית ? האם היתה בעיה אמיתית שהצבת הגבולות פתרה ? ואם היא פתרה - צריך לחדד את הבנתן שהנה - הצלחנו לפתור.

למעלה