מחפשת מתכונים למאכלים בריאים כנישנושים

מחפשת מתכונים למאכלים בריאים כנישנושים

שלום לכולם.
אני חודש אחרי לידה, מניקה, וחיה חיים די הזויים כיאה וכיאות לתקופה הזאת

אני אוכלת בלי סוף, גם בגלל שאני כל היום בבית, וגם בעקבות חשק עצום לפחמימות וכמה שיותר מתוקות- עדיף.
אני מכירה את עצמי מהלידות הקודמות. כל הנסיונות להתגבר על החשק הזה, הסתיימו בהתנפלות כפולה...

אם כך, נשאר לי להשלים עם החשק לפחמימות ולמתוקים, ולנסות שיהיו לפחות כמה שיותר בריאים.

אז אין לי ניידות, וגם אין כמעט שעות פנויות להתרוצצות בחנויות טבע/שווקים וכדו'
וגם אין לי סבלנות וזמן להכין מאכלים מסובכים.

אני מחפשת מתכונים מהירי הכנה/קניה.

היום למשל הכנתי חטיפי בריאות. שכמעט לא דרשו עבודה, רק לערבב מוצרים ולהכניס לתנור, ובכל זאת העשיה הזאת נמרחה על פני כל היום.
ובסוף גם יצא קצת מתפורר. (אשמח לקבל מתכון של חטיפי בריאות שלא מתפוררים)
אתמול קניתי תמרים וחיסלתי את כולם בערב אחד
(ואח"כ שילמתי את המחיר בצרבת...)
(המתיקות של פירות ופירות מיובשים לא מספיקה לי, יש לי צורך במתוק חזק כמו שוקולד)

אני מחפשת רעיונות נוספים.

אודה לכם על כל עזרה

איניק

New member
מתוק ומהיר

טורטית...
וופלים...
טראפלס...
ממממ.... ממרח "שחר" על כפית או פתי-בר....
ממרח "לוטוס"
גלידה?

שייק פירות גם הולך?

מתוק חזק ובכל זאת בריא (יחסית) הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו הוא שייק פירות על בסיס: בננה, תמרים ופקאנים על בסיס חלב סויה. (לא ה"לייט"
)
מתוק בטירוף אפילו בשבילי שמאוד אוהבת מתוק (לצערי)

נטאשKה

New member
תראע

את רוצה משהו שלא צריך להשקיע כמעט או בכלל בהכנתו ושעדיף לקנות אותו, אם אני מבינה נכון, אבל פירות לא מספקים לך את הקרייבינג וגם לא בא לך או שאין לך זמן ויכולת כרגע ללכת לחנות טבע מתמחה למשל.

אז אני לא מנסה להקשות אבל... בתנאים המאוד מגבילים האלה תתקשי למצוא משהו בריא.

בד"כ מה שמגיע מהיר בסופר רגיל הוא לא בדיוק שיא הבריאות.

אני לא לועגת חלילה למגבלות שציינת, אבל חושבת שיש מקום לבדוק אותן שוב (למשל האם את לא מוכנה להזמין מחנות טבע באינטרנט? עדן טבע עושה משלוחים) - אז יש חטיפים מוכנים שהם אולי לא שיא הבריאות אבל בטח יהיו בריאים לך יותר מטורטייה.

כדי להשביע את הקרייבינג לשוקולד נסי אולי לבקש מחברים/משפחה/בעל וכן הלאה שיביאו לך קילו סורבה שוקולד מוניליה. זה לא שיא הבריאות אבל זה קצת יותר בריא מהגלידות המתועשות מהסופר ובטח מחטיפים כמו טורטייה למינהם.

אני גם לא כ"כ יודעת מה להציע לך בתחום העשיה המהירה בבית כי את כותבת שהצורך הוא במתוק "חזק כמו שוקולד". אז חוץ משוקולד, שאת יכולה אם בא לך להכין "נוטלה" בבית וזה יהיה טיפ טיפה יותר בריא מנוטלה מהחנות אבל יקח לך זמן, מה עוד היה מספק אותך ברמת החטיף אם בריאות לא הייתה אישיו? אם תתני דוגמאות אולי יהיה לנו קל יותר לחשוב על מקבילה קצת יותר בריאה.

אני במקומך אבל הייתי עושה בכלל משהו אחר - הייתי מקציבה לעצמי כמות חטיפים לא בריאים שתספק אותי יומית, אבל בכל זאת מגבילה לרמות ההיגיון. הייתי משלבת אותם עם נשנושי פירות (מה עם תאנים למשל? סופר מתוקות), פירות יבשים וכן הלאה, עוגיות בריאות, תנאים, עוגיות בחושות קצת בריאות יותר...

ושאר הארוחות הייתי מקפידה על ארוחות רזות ובריאות.

והאמת? את אחרי לידה אז הייתי עושה את זה ביעוץ עם תזונתאית. במיוחד אם את מניקה.

וגם, זה לא ענייני אבל רק ברמת המאמר המוסגר - אולי את מסוגלת לשלוט בקרייבינג ברמה מסוימת? אולי אם תרגילי את החיך לטעמים אחרים הם יתחילו לספק אותך? כי יש פה הרי גם איזשהו עניין בראש.

ואני באמת לא מתיימרת לחנך/להטיף וממש מקווה שזה לא עובר ככה. אם זה מעצבן אותך פשוט דלגי הלאה ותשכחי שכתבתי את זה

והכי הכי חשוב - מזל טוב ענקי!

ימימה

New member
כשהתחלתי לאכול עם הדרכה

של נטורופטית, דבר ראשון היא עשתה לי גמילה ממתוק - היא אמרה שבשביל זה פשוט חייבים לחתוך ולא לאכול מתוק בכלל, אין דרך אחרת. זה לא היה קל...
בכל מקרה זה החזיק לזמן מסוים, והיום (שנה אחרי בערך) אני אוכלת מתוק במידה סבירה, אם כי עדיין יותר ממה שהייתי רוצה - או ממה שהיא המליצה לי.... נראה לי שלך כרגע, בנתונים שתיארת זה לא יעבוד.
בכל מקרה גם אני מצטרפת להמלצה למצוא לך מישהו שידריך אותך בתחום התזונה, מעבר ליעוץ הספציפי מה לאכול ומה לא, יש לזה קצת אפקט של קבוצת תמיכה, משהו שגורם לך להרגיש מחויבת - גם אם למישהו חיצוני - וזה עוזר להחזיק את עצמך.
רעיון אחד למתכון שאני עושה לפעמים זה למשל עוגיות בריאות קלות להכנה - משיבולת שועל, שאני מוסיפה להן נטיפי שוקולד צ'יפס (יש היום כאלה איכותיים, משוקולד מריר טוב ולא מצמקאו), מה שמייד משדרג את המתיקות שלהן. בתמורה למתיקות הזו אני מורידה מכמות הסוכר במתכון. לפחות מקבלים כך יחד עם העוגיה קצת סיבים תזונתיים מהקוואקר. ואפשר גם להחליף את הסוכר בבננה ואז מקבלים עוד קצת ערך תזונתי.
יש לי מתכון לחטיף בריאות שנותן הרגשה שהוא ממש בריא, הבעיה היא שהוא לא לגמרי מתוק, אלא מתוק-חמצמץ, לא בטוח שזה יענה לך על הצורך. אם תרצי אמצא אותו.

כתבת כל כך בעדינות שאי אפשר להיפגע

אני כן יכולה להגיע מדי פעם לחנות טבע, אבל לא יכולה להתבסס על זה, לא חשבתי שהדברים הבריאים מחכים לי בסופר על המדף
אבל למשל, יש חנות תבלינים ליד הבית, שם יש לי אגוזים, פירות מסוכרים, קטניות וכו' חלק מהמצרכים אני יכולה להשיג שם.

ואני כן יכולה להקדיש זמן להכין לי פה ושם משהו, אבלשוב- דברים שנחשבים קלי הכנה בזמן נורמלי, כרגע לוקחים אצלי פי שלוש זמן.

לקחתי מהתגובה שלך כמה נקודות למחשבה
תודה רבה!

נטאשKה

New member
את גדולה

די חששתי אחרי ששלחתי לך את ההודעה, כי באמת מה אני נכנסת לך לחיים ומה אני כבר יודעת עלייך.

הרעיונות של מיקי מצוינים - אני חושבת שכדאי לך לעשות קניה מרוכזת ברשת או להוציא מצרכים מהרשת לשלוח בעל/אמא/חברה לעשות לך קניה גדולה לזמן חופשת הלידה של חטיפים בריאים ככל האפשר ולייצר את שאר הארוחות מאוד בריאות ומזינות.

הו אחרי לידה

אכן תקופה סוערת והפכפכת.
אז ככה-
דיסת קוואקר עם דבש/ סוכר/ סילן או שוקולד משובח מומס לתוכה

תמרים שבמקום הגלעין שמים בהם אגוזים - גווני באגוזים. למשל- שני שקדים אחד בכל חצי תמר. אגוז ברזיל. אגוזי מלך שוב חצי בכל מחצית תמר. קשיו.

בנוסף נסי לאכול דברים מזינים, נסיוני עם יולדות שאינו קטן מעיד כי תזונה לא מסובכת ובעלת הרכב מספק מורידה את כמות המתוק המתבקשת.
כריכים! כריך לחם שיפון/ קמח מלא/ קמח מלא עם זרעים ואגוזים מרוח בשוקולד חרובים/ טחינה גולמית וסילן/ דבש/ שוקולד מומס/ חלבה

כריך עם חומוס ועגבניות מיובשות, יש להן טעם מרוכז וצריך להשקיע בלעיסה.

גרעיני חומוס מבושלים מונחים בקערה עם פלפל שחור ומעט מלח.

שימי לעצמך בפינות ההנקה, על שולחנות מזדמנים בבית קעריות עם הפתעות- צימוקים עם שקדים ואגוזים, באחרת קרקרים ולידם טחינה/חומוס/אבוקדו לטבול/ להניח על
ריבועי שומשום קנויים חתוכים יחסית קטן, ענבים , קערה גדולה יותר עם אבטיח.
בקשי מחברות/ אחיות/ גיסות/ אמא...שיאפו עבורך עוגיות / בראוניז וישתמשו בקמח מלא או שיפון בסוכר חום וככה ,אם את טבעונית יכניסו לבלילה בננה שגם לה יש תפקיד בתחושת השובע. שיבשלו עבורך- מרק ירקות עשיר עם גריסים.
מרק קטניות , מרק עדשים. עם נטיה לקטניות וירקות כתומים ואדומים.

שוקולד איכותי מחולק לקוביותיו תמיד מענג...

עוד כמה מחשבות

לא יודעת אם את טבעונית או "רק" צמחונית.
אם את צמחונית אזי ביצים יכולות לעזור . בכריכים, בממרח.

רסק תפוחים מעורבב עם קצפת משמנת צמחית או רגילה יוצא צוסי מגניב ואת יכולה להמתיק לפי טעימתך

מאפינס! אם יש מי שיכין לך את יכולה להקפיא , שיכינו קטנים ממש אז זה יחווה כמו חטיף משביע.
גרנולה בר http://www.pricez.co.il/Price/56458/9851184/459/%D7%A8%D7%9E%D7%99-%D7%9C%D7%95%D7%99-%D7%A1%D7%A0%D7%99%D7%A3-%D7%A0%D7%A9%D7%A8#

אני לא צמחונית ולא טבעונית

אני רק רואה בפורום הזה כמקור לידע ונסיון בתחום הבריאות.
אז קצפת משמנת צמחית זה כמו מרגרינה. ואז אני יכולה כבר לאכול זבל קנוי, לא צריכה לטרוח בבית בשביל לאכול זבל

(ואני אכן אוכלת זבל קנוי, אבל משתדלת לאזן גם עם מאכלים בריאים יותר)

טוב אז מנות צמחוניות זה עודיותר פשוט

כי לכאן נכנסים מאפים למינהם כשמקפידים להשתמש במוצרי יסוד מגוונים ואיכותיים. קמח מלא/ שיפון/ כוסמין/ שיבולת שועל.
ביצים בעדיפות לביצים אורגניות.

עוגות בחושות קל להכין ואפשר לאפות בתבנית מאפינס/ במאנג'טים/ בתבניות קטנות מה שעושה אותן נגיסות יותר וניתנות להקפאה והפשרה מהירה.

למשל עוגת גזר- בבלנדר/ מעבד מזון (זה חשוב! ) 6 גזרים בינוניים, 4 ביצים ,כוס ורבע סוכר, 2/3 כוס שמן.
בקערה לערבב 2 כוסות קמח +שקיק אבקת אפיה. עדיף לנפות יחד אבל ערבוב טוב יספק את הסחורה.
מעט מלח.
לאחד שתי התערובות.
יוצאת עוגה בחושה דמוית טורט כתומה מהממת שאי אפשר לדעת ממה היא. ניתן לצפות אותה בציפוי שחיתות מגבינת שמנת, חמאה ואבקת סוכר אבל אז לא נראה לי להקפאה אם כי מעולם לא ניסיתי להקפיא את הציפוי הזה.

את אותו מתכון ניתן להכיל על בננות וגם על קישואים! לא להאמין איך אנשים אוכלים בשמחה רבה עוגות ירקות

את מודל הבננות ניתן לצפות בזיגוג שוקולד ואת הזוקיני אבקת סוכר וזהו.

אצלנו במטבח כשאופים עם גלוטן משתמשים תמיד בקמח אורגני ברמות שונות של סוביניות, ולרוב מערבבים שני סוגי קמח לגיוון. סוכר אצלנו - לא לבן.

יונתנה

New member
שלום לך

תוכלי בבקשה לכתוב את הכמויות להכנת הציפוי מגבינת שמנת+חמאה+אבקת סוכר?

למעלה