מחפשת מתכונים של..

S H I L G I

New member
מחפשת מתכונים של..

מחפשת מתכונים של דברים לעשות על המנגל! (קחו בחשבון שאני די שונאת ירקות) כ הזמן המשפחה שלי עושה על האש ורק אני נתקעת עם הסלטים ובגלל שאני שונאת ירקות אני סתם לוקחת חומוס ופיתה ומנגבת.. סומבודי פליז?
 

Neta558

New member
הממף...

ירקות על מנגל יוצאים דיי שונה מסלט, שווה לטעום ולנסות. עגבניות על האש זה מומלץ, בצל למי שאוהב. תפו"א, תמיד נחמד... יש תפו"א קטנים שמתאימים למנגל. אפשר גם להכין שניצלי-סויה שונים על האש, יוצא נהדר. ל"ג בעומר האחרון עשינו חג טבעוני. הכנו שיפודים של קוביות טופו וירקות (בצל, גמבה, עגבניות שרי..מה שהיה). תמצאי את מעט הירקות שאת כן אוהבת, שווה את המאמץ :)
 
מצטרפת להמלצה

ביום שבת האחרון יצא לי להיות "אחראית מנגל צימחוניים".
הכנתי נקניקיות ומן קציצות טופו (של טופו-טבע). יצא ממש ממש טעים ובהחלט מומלץ להכין כלמיני שניצלים/קציצות/נקניקיות של סויה או טופו על המנגל.. מה עוד? אם את לא טיבעונית אני ממליצה על חלומי בשילוב ירקות- הכל על שיפודים... בהצלחה
 
ל"ג בעומר - איזה חג...

כמה כיף לחזור לארץ ולהיזכר בנוסטלגיות... זה בהחלט היה ל"ג בעומר נפלא. אם כי מתסכל לשתיים מסוימות (אהמ אהמ...)
לנטע על הטיפול המסור שנתנה לי כשהשתעלי את נשמתי באותו חג.
 

haleth

New member
שיפודי טופו ופטריות

שיפודי טופו ופטריות במרינדת ג´ינג´ר, תפוז וסויה חומרים: 500 גרם טופו 20-16 פטריות יער למרינדה: ½ כוס רוטב סויה ½ כוס תפוזים סחוטים 2 כפות חומץ אורז או חומץ תפוחי עץ 2 כפות שמן 1 כף שמן סומסום כהה 2 כפות ג´ינג´ר מגורר טרי ½ כפית אבקת צ´ילי (לא הכרחי) הכנות: מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה. חותכים את הטופו לקוביות בגודל 3-4 ס"מ ושמים את הקוביות במרינדה למשך שעה או יותר (אפשר למשך הלילה). שוטפים את הפטריות היטב ומייבשים. מוסיפים למרינדה למשך 15 דקות. מסדרים לסירוגין את הטופו והפטריות על השיפודים, וצולים על גריל פחמים בחום נמוך כ 12 דקות.
 

haleth

New member
שיפודי ירקות

שיפודי ירקות חומרים: תפוחי אדמה או בטטות פטריות שמפיניון קישואים זוקיני פלפלים בשלל צבעים מרינדה לירקות בגריל: 1/3 כוס שמן זית 2 כפות חומץ יין 1 שן שום כתושה 2 כפיות טימין טרי או 1/2 כפית טימין יבש ½ כפית מלח ¼ כפית פלפל מרינדה לתפוחי אדמה בגריל: ½ כוס שמן זית 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק 1 כף טרגון או טימין קצוצים או כפית יבשים ¼ כפית פפריקה אדומה ½ כפית מלח ½ כפית פלפל הכנה: את תפוחי האדמה הקטנים יש לבשל תחילה כ 10 דקות, עד שיהיו כמעט רכים, ליבש ולהשאירם שלמים, או לחצות, לפי הגודל. אם משתמשים בתפוחי אדמה גדולים יותר, או בבטטות, יש לבשלם תחילה עד שיהיו רכים, ואח"כ לחתוך לקוביות של 4 ס"מ. קישואים, זוקיני,פלפלים אדומים או צהובים, יש לחתוך לקוביות של 2.5 ס"מ ולבשל תחילה 2 דקות, להעביר למים קרים וליבש. להשרות את הירקות במרינדה כחצי שעה, ולשפד את הירקות לסירוגין. עדיף לשפד את תפוחי האדמה לחוד, אבל אפשר לשלב אותם עם שאר הירקות.
 

אנירמי

New member
אם תנדנדו לי אתן לכם מתכונים של

קרוקטים מפטריות , מתירס. מקטניות מתפוחי אדמה וגם איך עושים פאלפל למי שלא יודע תאורטית את הקרוקטים אפשר לעשות על האש לא ניסיתי ודרך אגב מי ניסה לעשות את הגונדי והחורש?
 

אנירמי

New member
בדיוק עכשו הכנתי גונדי במרק ירקות

יצא משהו גוטה לתערובת הוספתי אדשים אדומים וזה שיפר את הטעם והמירקם. haleth לא אמרת לי אך יצא לך הגונדי והחורש? הקרוקטים במיטבח הצרפתי הוא פירה בלי מיים שמוסיפים לו צהוב ביצה מלח פילפל מוסקט מזלפים אותו או יוצרים צורת אגס מצננים וטובלים בקמח ביצה ופרורי לחם,ומטגנים בשמן עמוק. אבל אני מתכוון למשהוא אחר פיתחתי את זה שעבדתי באולם ארועים הקרוקטים שאני הכנתי היו מיועדים כחטיפים בבר כמו הסיגרים והפסטלים הייתי מכין כמות גדולה ומקפיא וכל פעם מוציא כמה קילו בודדים הנה המתכון לקרוקט תפ"א על חצי ק"ג פירה תפ"א מוסיפים 2 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים כוס אחד קמח חצי כוס אבקת מרק פטריות מלח פילפל מוסקט מערבבים מרתיחים ליטר מים מתובל בקצת מלח פילפל אפשר קצת אבקת מרק מקמחים את הידים ויוצרים קנדלאך קטנים ומבשלים במים הרותחים 10 דקות שיטה נוספת שהיא פטנט שלי על הסיר מותחים חוט תיל דק מתוח היטב ובשק זילוף מזלפים למים הרותחים ובחוט חותכים מקווה שהבנתם קוריוז אני הייתי משתמש במיתר של גיטרה אני מנגן על גיטרה קרוקט תירס דומה מרסקים שלוש כוסות גרעיני תירס מבושל מוסיפים כוס קמח שמיר קצוץ יוצרים או מזלפים כמו קודם מבשלים ואחרי הצינון מצפים בפרורי לחם לפרורי לחם אפשר להוסיף סומסום את כל סוגי הקרוקטים מטגנים בשמן עמוק עכשו לשומרי הדיאטה במקום ציפוי בפרורי לחם וטיגון אפשר לחמם ולאכול בתור תוספת אומנה ראשונה
 

אנירמי

New member
נ.ב שכחתי

בהתחלה מבשלים כמות קטנה אם מתפרק מוסיפים קמח המתכון בלי הציפוי ניקרה ניוקי תפא ועם מטגנים אותו בלי ציפוי במיטבח האידשאי ידוע בתור קנישס הקניבלים ממלאים אותו בבשר,
 
אולי ליוריק יש מה להציע

יוריק הדרקון הצמחוני... ספר שקראתי שנה שעברה והיו בו כמה מתכונים מוצלחים. אני לא בטוחה שיש שם משהו שמיועד למנגל אבל בכלל כדאי להעיף מבט =) המצלה לכווולם =] ד"א, היום דיברו בכיתה על סוגי בשר שונים והמילה ששמעתי הכי הרבה היא "איייייכס!" למרות שאני הצמחונית היחידה בכיתה... פכולופן, כשהגיעו לנושא צמחונות אז כולם אמרו שזה נורא לא בריא ושחסרים ויטמינים בלה בלה בלה וכמה שניסיתי להסביר להם על היתרונות שבצמחונות ועל זה שאם שומריפ זה לא מזיק בכלל, הם התעקשו שזה עושה סרטן (וואט דה פאק?!) ועוד כל מיני קישקושים... זה כ"כ מעצבן
 
../images/Emo32.gif שכחתי לציין ש...

רוב הילדים בכיתה התעקשו על כך שדגים זה לא צמחוני. הכיתה שלי מטומטמת במיוחד או שגם אתם נתקלתם בקשיי הבנה כאלו?
 

lifegirl

New member
הממ... דגים זה באמת לא צמחוני!

<לפחות, לדעת רוב הצמחונים שאני מכירה...>
 

vegan

New member
נא להכיר - עץ דגים ושיח דגים

יש דגים הגדלים על שיחים ויש כאלה הגדלים על עצים. נראה אם תזהו מה בדיוק מצולם בתמונה של העץ.
 
אוווו תמונה יפה ../images/Emo2.gif

ממ.. טוב, אמנם כאן זה לא פורום חידות אבל בתמונה אחת יש שושנת ים ובשניה יש בריכת דגים חביבה עם השתקפות עץ (שאת סוגו אני מתבייש לאמר שלא זיהיתי
)
 

sidharta

New member
../images/Emo19.gif????

ומה צומח לדג מסביב לעצמות, לעיניים ולפה שלו? חסה???? אז מה אם "דגים זה פרווה" ??? אין הכוונה להגדרת כוונת הצמחונות לאי גרימת סבל ליצורים חיים!!!!!
 
למעלה