מחפשת סרט

נכון! וגם לילבס ילדת הקרקס

וגם לילך הילדה מקיבוץ כלשהוא שלאזוכרת מהו עכשיו

לילך הילדה מקבוצת אילנות...

ונואי מתאילנד, ודרק הילד מהולנד, וגנט הילדת מאתיופיה, עם החרוזים והמכשפה..... (הכי מגניב בעיניי) היום נרשמתי לספריה במושבה שלנו, ובמבט ראשון באגף הילדים מייד ראיתי את כל הספרים האלה! תענוג!!

בטח. הנה קישור ../images/Emo13.gif

סדרת children everywhere של אסטריד לינדגרן - תוכלי למצוא חלק מהספרים לפחות באמזון...

mise

New member
יש לי חור בהשכלה!

אפשר להשיג את הסדרה הזו בספריה מקומית או שהוא נחשב כמשהו נדיר? ועוד שאלה - "פליקס הארנב" הוא איזו פרפרזה על הסדרה הזו?

גם למבי

New member
אני בטוחה שתמצאי

גם בחנויות ספרים. בטח את נוריקו אבל גם חלק מהאחרים. לא נראה שפליקס זה אותו רעיון. בכל אופן הם לא דומים. בפליקס מספרים על המקום ובספרים האלו איך חיים הילדים במקום מסוים. את הספרים של הילדים תרגמה לאה גולדברג (בכל אופן את נוריקו) והם בנויים מתמונות וטקסט שמסביר את התמונות.

גם למבי

New member
ספור יפה עם נוריקו

מעניין. כנראה שיפן היא ממש הקארמה שלך
מה חושב בעלך על הספר?

Rakefetsagman

New member
הספר הכי אהוב עלי -

אייך אהבתי את מסיבת התה, והאמבטיה. למה הספר מרגיש לך שייך לעולם אחר היום יותר מאז?

תמיד רציתי אמבטיה כמו בספר הזה

אבל אני מבינה מסיפורי הלידה של מנטי שזה לא בדיוק הסטנדרט היום. הסדרה הזאת היא הכי נוסטליה שיש! ובאמת שייכת קצת לעולם אחר ותמים יותר (שלי אישית אבל גם הספרים עצמם)

Manty

New member
אז זהו, שדווקא האמבטיה שלנו

בהחלט שווה. ההבדל העיקרי הוא שאז האמבטיה היתה עשויה מעץ (מריח נפלא על פי בעלי), ומעבר לכך, לא היה מתקן לחימום המים כפי שיש היום. במקרה, יש לי תמונה של האמבטיה שלנו, אמנם לא במיטבה (
), אך ניתן לראות בה שהיא עמוקה וקצרה

debby12

New member
מנהל
אני זוכרת שעמד לידה קומקום קטן על

רצפת העץ של האמבטיה - אז אני מניחה שבאמת לא היה בוילר למים חמים <מקווה שזכרוני אינו מטעה אותי - כבר 25 שנה שלא ראיתי את הספר....> אני זוכרת איך הוא הרגיש לי קסום. גם היה בתיאור שעושים אמבטיה חמה כי קריר בחוץ - וזה תמיד נראה לי כיפי ואקזוטי יחסית למדינתו המהבילה

debby12

New member
מנהל
פכככככ אחלה תמונה

אראה לבעלי - שמתקשה עם הסבילות הגבוהה שלי לבלגן ולכלוך (אני מרשה לבילבי גם לעשות כל מיני בלגנים) - שיראה שלא רק אצלנו נותנים לילדים להתבטא

למעלה