מחפשת עבודה..

crema2

New member
מחפשת עבודה..

אני עובדת כמה שנים בתחנת דלק ומרגישה שמזלזלים בי.
מצד אחד אני אוהבת את העבודה עצמה , מצד שני חוסר הרצון שלהם לשים אותי גם לעבוד במקביל בחנות מתסכלת אותי.
הם חושבים שאני לא מתאימה מסיבות כמו עמידה במצב לחץ שלדעתם לא אעמוד בו, אולי חוסר ריכוז , שחא אבצע את המטלות כמו שצריך אך הם לא אומרים לי את האמת בםנים ומעדיף לשקר לי שאני יוצר מדי טובה לדלק, שאני נכס ולשים אותי לעבוד בחנות זה בזבוז. שמכייון שדיש עובדים גרועים ואני הזמינה בתחנה אם אעמוד בחנות זה יצור בעייה גדולה.
אני שיודעת את הסיבה האמתית שלהם שאותה הם מסתירים ממני כדי שלא אפגע רוצה לעשות להם פרינציפפ!!
זה היתרון שלי באמת שאני תמיד זמינה להם . הם אמרו שהם יחשבו על זה ועדיין לא סגורים לגבי החלטה ויגידו לי תשובה.
אני כבר יודעת את התשובה לפי השיחה שהייתה וגם לפי מה שנדע לי מהעובדת שהם חושבים שאני לא מתאימה לחנות.
היום כבר באה מתלמדת לחנות מה שעוד יותר מבהיר לי שאני לא אכנס לשם.

אז אם נפגעת ומתוסכלת מהיחס הזה ומכייון שאם אתפטר לא יגיעו לי הפיצויים החלטתי לעבוד במקביל ב2 מקומות עבודה.
אני מעוניינת לעבוד בעבודה כמו חנות , עבודה שהיא שונה מהדלק .
השאלה איזה סוג עבודה אוכל למצוא כדי לשלב את זה?
כדי שיהיה לי התענוג כשהמנהל מקפיץ אותי להגיד לו "אני מצטערת , אבל אני עובדת כרגע ולא יכולה להגיע למשמרת ".
אם יהיה הצורך אני יתחיל לקחת דוגמא מעובדות . אחת תמיד לא הייתה זמינה לו בטלפון , גם לא הייתה טורחת לחזור אליו.
במידה ולא אמצא עבודה , אני עוד שוקלת לשקר ולהגיד שמצאתי כדי שלא ארגיש יסורי מצפון כשהוא מקפיץ אות. אבל זה אופציה הכי פחות עדיפה רק מהסיבה שאני לא אוהבת לשקר ולשקר אין רגליים.

אז חב'רה איזה סוג עבודה אני יכולה לחפש כדי שתשתלב עם העבודה שלי?

ScorpioID

New member
את מעצבנת אותי.

יודעת למה?
כי משך 4 שנים את מתלוננת על העבודה המחורבנת שלך, אומרת כמה שאת אוהבת אותה אבל מרגישה לא שייכת ומזלזלים בך.
את נשמעת כמו בחורה אינטליגנטית, קחי את הרגליים שלך, לכי תעבדי במקום אחר, תתחילי ללמוד ותעשי משהו עם החיים שלך.
את פשוט תקועה, ואין מה שיזיז אותך. צאי מזה. אין קריירה בתדלוק.

Purple Mushroom

New member

crema2

New member
ומה עם הפיצויים?

הם לא יפטרו אותי ונראה לי מוגזם ישר להתפטר .
כי מהעבודה עצמה אני כן מרוצה ומהמשמרות רק היחס מעציב אותי.
הייתי מעוניינת לעשות להם דווקה ולשב עוד עבודה.
השאלה איזה ?

NEO83

New member

את כנראה לא רואה נכון את היחס שלהם כלפייך...

EdisonGirl

New member
ואם תעשי להם דווקא...

אז פתאום יהיה להם ממש אכפת ממך, או מה״דווקא״ שלך. הם עלולים אפילו לא להבחין בו, את יודעת- חשבת על האופציה הזו?

אם רע בעבודה, לוקחים את הרגליים ועוזבים. מי בדיוק יפצה אותך על הנזק הנפשי שהעבודה הזו גורמת לך?
כשאני התחלתי להרגיש לא מוערכת בעבודה שמאוד אהבתי, בקונדיטוריה, שעבדתי בה כמעט שנתיים, לא לקח לי יותר משבועיים להחליט שדי ולהתפטר. פיצויים? נכון, זה כואב, אבל הבוס הבהיר לי שהוא לא מתכוון לפטר אותי, אז מה אני אמורה לעשות? לחכות שהוא ישנה את דעתו ולסבול בינתיים? היום אני מרוויחה הרבה יותר מאותה עבודה, ואת יודעת מה? עזבי את עניין הכסף! מרוב שנמאס לי, עזבתי את העבודה מבלי שהייתה לי אחת אחרת. רציתי לחכות עד שאמצא עבודה, אבל פשוט אני לא טיפוס שירשה לעצמו לסבול יותר מידי, ועדיף היה לי לסבול קושי כלכלי מאשר שיהיה כסף אבל אהיה מתוסכלת.
שבוע אחרי כבר מצאתי עבודה, וזו העבודה הכי הכי כייפית שהייתה לי בחיים! לא הייתה וכנראה גם לא תהיה עבודה מענגת ממנה.

בקיצור, שווה לעשות צעדים חיוביים בחיים. צעד חיובי מוביל לתוצאה חיובית. המצב השלילי שאת נמצאת בו כרגע מוביל אותך לתוצאה שלילית, ועצם הנתרכזות שלך בנקמה מטמאת את הנפש שלך. להם זה לא יעשה כלום. מי שתסבול מכל הסיפור הזה בסופו של דבר זו את.
אז אני רואה שאת מתמידה כאן לכתוב, אז אני רוצה שמחר תגידי לי מה עשית. האם התפטרת?

crema2

New member
אממ

המנהל שלי כן ישים לב אם פתאום לא אהיה זמינה לא תמיד כשהוא צריך.
היום מכל הפעמים שתמיד היה מקפיץ אותי ותמיד הייתי זמינה, קואה פעמים שהוא ישר משנה סידור ורושם אותי. עד כה לא התלוננתי והרווחתי משמרות.
אם פתאום שיתקשר אשקר לו פעם ועוד פעם זה יהיה ברור שאעשה לו דווקה. וכן, זה יכול לפגוע לי במשמרות אבל זה לטובה אני ינוח קצת, שם נשחקתי לגמרי עם כל הטחינות.

הקטע שטוב לי בעבודה עצמה, נותנים לי לאכול מתי שבא לי, היחס מהמנהל הוא נחמד וחברמן. פתאום אני מסתכלת על עצמי ורואה שאולי אני בעצמי מפונקת מדי. במקום אחר מי מבטיח שיהיה לי תנאים כאלה?
אולי אמצא עבודה פיזית קשה יותר ואסבול יותר?

חשבתי אולי אני יתכנן קצת מנוחה בחו"ל ומשם אחשוב על לימודים.
לגבי התפטרות אני שוקלת את זה. מאז השיחרור מהצבא אין לי נסיון בעבודות אחרות חוץ מהמפעל שהיה גרוע בהרבה יותר.
אז אני חושבת עם עצמי אוטלי לעשות פררינציפ באמת יפגע בי, מה שכן אני צריכה פחות לתת מעצמי כי אני לא מקבלת בחזרה וזה לא פר.. לא מעריכים את זה.
אז פעם הבא שיתקשר כבר לא אבטל את הנסיעה לים רק כי הוא צריך אותי דחוף . אני מקווה שאמוד במילים שלי ולא אפשל.

EdisonGirl

New member
בהחלט, השאלה אם יהיה לו אכפת.

אם אין לו אותך, תהיה לו עובדת אחרת. מהניסיון למדתי שעובד טוב ככל שיהיה- תמיד אפשר למצוא לו תחליף. כמעט ולא מוצאים מצבים ששומרים "בכוח" על עובד רק בגלל שעושה עבודה טובה, אז אם את רוצה לדאוג לתחת שלך, תתחילי כבר עכשיו, ותדאגי שלך יהיה טוב, כי לאף אחד זה לא באמת משנה.

ולכי על ההמלצה של אופטימיסטיק גירל- לכי לקאוצ'ינג- היא מבינה בזה ויודעת מה היא אומרת.

h a j b i

New member
כולה תחנת דלק

יש מליון כמו שיהיו מוכנים לבוא לעבוד בשכר מינימום (ותודה למדינה על ה - "עבודה המועדפת" שממש לא ברור מה מועדף בה).

Optimistic Girl

New member

ויש את ה0.01% אחוז מהאוכלוסייה,
שלא מתכוונים לעבוד בשכר מינימום...

מאתגר להיות שונה

לא מבינה את האנשים האלו , שעובדים בעבודה כלשהי ללא מקצוע ,
מלא עוס'ים עם משכורת רעב, אבל לפחות הם למדו לתואר מקצועי...
אבל עבודות כמו מפעלים ותחנות דלק, כאילו כל החיים לעבוד בזה,
זה נוראי.. לדעתי...
כאילו לעבוד קצת כדי לחסוך כסף זה מצויין...
אבל לכל החיים זה עצוב

NEO83

New member
את ממש תמימה...

למה נראה לך שכולם נמצאים במצבך כיום שיכולים ללמוד?

יש אימהות חד פעמיות שנאלצות לעבוד על מנת לפרסם את עצמה ואת ילדיה.

יש משפחות שבאו בלי השכלה לארץ וצריכים לפרנס את המשפחה שלהם בעבודה קשה ופיזית אבל אין זמן ללמוד או אפשרות עקב שפה...

Optimistic Girl

New member
שטויות...

מה שאתה מתאר, זה מקרים נדירים, ומסכימה איתך.

אבל:
אדם שרוצה ללמוד, חוסך
והולך ללמוד.

NEO83

New member
מקרים נדירים? באמת?

כנראה את חיה באוטופיה....

ושוב, אל תשפטי בני אדם לפני שתהיי במצבם... אין לך מושג איך זה.

NEO83

New member
לצערי אני לא מוצא את הנתונים עכשיו

אבל על פי כל מיני סטטיסטיקות יותר מחצי מהמדינה מרוויחה שכר שקרוב למינימום, משהו בסביבות ה6K.... למשכורות כאלה מגיעים בקלות בעבודה "שחורה" כשעובדים לילה.

radio active

New member
6K זה מעל מינימום,

המינימום היום זה 4100.
אבל אני מסכימה עם זה שיש המון אנשים לא אקדמאים, ושהם לא מיעוט בכלל

NEO83

New member
הרעיון היה לא להגיד ש6 זה כמו 4

אלא להראות שגם עם עבודות כאלה, אנשים חיים...

אתה מדבר על השכר החציוני- השנה הוא היה 5340

השכר החציוני = השכר ש50% מהאזרחים במדינה מרוויחים יותר ממנו ו50% פחות ממנו. אני התפלצתי כשגיליתי את הנתון הזה ובשיא הרצינות אין לי מושג איך אפשר לחיות מסכום כזה...

Optimistic Girl

New member
שמחה על דיון פורה ...

מה שאתה מציג,
באימון אישי נקרא אמונות מגבילות
ולמזלנו אפשר להפטר מאמונות מגבילות...

אם לעשות סקר סטטיסטי, רוב האנשים האלו
שעובדים במשכורת מינימום
מאמינים ש''צריך לעבוד קשה בשביל כסף''
או ש''כסף לא גדל על העצים''
או ש''צריך להתקדם בדרג הניהולי כדי לעלות את המשכורת''
''שצריך להגדיל יותר שעות עבודה''

זה האמונות מגבילות שלהם,
הם גדלו עליהם, וקיבלו את האמונות שלהם מההורים שלהם.

הנה דוגמא אמיתית:
ההורים של חברה שלי,
אנשים שעובדים במשכוורת מינימום בעבודות קשות, הם לא למדו כי... <או שלא רצו, או שלא היה להם זמן הסיבה לא משנה כרגע>

ומה?
הם הכניסו רעיונות לחברה שלי,
כל החיים חפרו לה,
שבלי תואר היא לא שווה כלום,
בלי תואר אין שום עבודה וכו
זאת אמונה מגבילה!

האמת,
האמת הסובייקטיבית שלי היא,
שכסף כן גדל על העצים,
שצריך לעבוד בקלילות בשביל כסף.

דוגמא אמיתית, חברה שלי,
למדה קורס שעולה 8000 שח,
ועכשיו היא עצמאית ועובדת מהבית,
וגובה 150 שח לשעה !!!!!!!
שזה מאוד מאוד זול לתחום שלנו, <בדכ גובים מ250 ל350 שח לשעה>

אז כן, אפשר להרוויח ולא לעבוד קשה...

הנה בעבודה קודמת של ידידה שעבדה במספרה,
היה שם מעצב שיער, שהרוויח כל יום בין 3000 ל5000 שח ביום !!!!!!!!!
אז כן
כסף גודל על עצים...

רק צריך להאמין בזה, וללמוד מקצוע שמכניס כסף.

ואני? אני לומדת תואר ראשון בשביל הכייף...
יש לי מקצוע משלי כבר, ולא צריכה תואר בשביל לעבוד כשכירה תמורת 22 שח לשעה.

לסיכום אמונות מגבילות, הם אלו שתוקעות אותנו.
ממליצה על אימון קואוצ'ינג כדי להיפטר מהן.

למעלה