מחפשת עבודה..

NEO83

New member
אחחח התמימות.... התמימות....

לפי מה שאת אומרת, בעצם אף אחד לא צריך ללמוד וכולם הם גאונים מהלכים... וכולם יכולים להתעשר מלטייל בפארק. אני בטוח שלא את זה הקואווצ'רית שלך ניסתה להעביר לך.

כשאומרים שצריך לעבוד בשביל הכסף קשה, זה יכול להיות גם שצריך ללמוד קשה כדי להתקדם, או לעבוד קשה במשרה זוטרה על מנת לצבור ניסיון ולהתקבל אחכ למשרה בכירה ניהולית עם ניסיון רלוונטי... "לעבוד בשביל הכסף" לא אומר שצריך ללכת להיות סבל ולסחוב ולעבוד קשה, הראיה שלך מאוד מעוותת בעניין הזה.

אני בטוח שהורים של חברה שלך לא שיכנעו אותה שהיא כלום בלי תאור (אלא אם כן הם ממש סאדיסטיים), אלא רצו בטובתה, שהיא תלך ללמוד ולהתקדם בחיים, ומה לעשות לרוב זה עובד, בהווה אומנם זה פחות, כי גם עם תואר ראשון ואפילו שני יש כאלה שמרוויחים חרא, אבל אנשים בוחרים מקצועות כאלה מתוך אידיאלוגיה.

ולא, כסף לא גדל על עצים, צריך להרוויח אותו, או שצריך הרבה כסף כדי לעשות עוד כסף... גם הטייקונים עבדו קשה בשביל הכסף שלהם, עכשיו הכסף שלהם עושה עוד כסף בשבילם.

חברה שלך גובה 150 שקל לשעה, כמה שעות היא עובדת ביום?

מעצב שיער שעשה 3000 עד 5000!!! שקל ביום!!!! יש לך מושג כמה מזה הולך למיסים? כמה מזה הוא משלם לעוד עובדים שלו? כמה קשה הוא עבד בשביל השם והמוניטין שלו לפני זה כדי להרוויח ככה? כן, אני דיי בטוח שהרבה, אלא אם כן השתת ב"ספר נולד" או תוכנית ריאליתי שקר כלשהי...

את שמה לב איך את סותרת את עצמך? מצד אחד כסף גדל על עצים, מצד שני צריך ללמוד מקצוע רלוונטי? ללמוד זה גם עבודה, עבודה קשה אפילו לרוב האנשים.

יש לך מקצוע ואת מרוויחה טוב? את יכולה להגיד בלב שלם שאת יכולה לגור לבד עכשיו בדירת 3 חדרים?

לסיכום, ממליץ לך לבחון את הראייה הכללית שלך, ולהפסיק להגיד שכולם יכולים הכל, כי זה לא נכון... עדיין לא היית בכל המצבים, לא של ההורים שלך, או של אנשים אחרים, שהיגרו לארץ חדשה ללא אפשרות לשפה, וצריכים להתחיל הכל מ0, וצריכים לפרנס ילדה קטנה ולדאוג לה... ועוד ועוד ועוד...

Optimistic Girl

New member
נו ברור שצריך ללמוד מקצוע

אבל שום, לא רק תארים...

והכוונה של כסף גדל על העצים היא היתה כוונה אחרת, שאתה פירשת לא בכיוון הנכון.

זאת הדעה שלך.
לי יש דעות אחרות...

ומיסים? אז מה?
למעצב השיער הזה יש 3 בתים משלו!
זה לא קשור למיסים
גם אם חצי מזה הולך למיסים,

הוא עובד במקצוע שהוא עובד
ולא בשכר מינימום,
זאת הפואנטה !!

לחברה שלי יש בין 4 ל5 לקוחות ביום,
והיא מאפשרת לעצמה לקחת כמה ימי חופש מעבודה,
פשוט כי היא יכולה.

וכן,
להיות תמימה ואופטימית זה כן דבר טוב

העיקר שאני יודעת את המטרות שלי ולאן אני צועדת

NEO83

New member
אה, ואותו מעצב

שמרוויח כ"כ טוב כמו שאת טוענת, עומד כל היום על הרגליים... וזה, ממש לא פשוט... זה אומנם לא להיות סבל, אבל זה אומר לעמוד כל היום על הרגליים...

h a j b i

New member
אז מה אם היא גובה 150 לשעה? אני גובה כפול!

כמה משלמים בפועל? זו כבר שאלה אחרת...

Optimistic Girl

New member
יש לי מושג מצויין איך זה

בתור אחת שגרה במדינת עולם שלישית,
ולא היה לי אפילו לחם לאכול ...
שלא לדבר על בשר עוף !

פה בישראל, המדינה היא עשירה יחסית למדינה שבה חייתי!
למשל עכשיו יש מבצעים על ירקות אצלנו כל הירקות ב0.19 אגורות לקילו !!!
<כולל בצל, עגבניות, מלפפון , חצילים >
תפא עלה 40 אגורות לקילו,

בישראל כן אפשר לחיות טוב!

אבל כן יש לי מושג איך זה...
כשההורים שלי עבדו בניקיון אבל ! הם ממש לא חשבו על ללכת ללמוד,
זה לא היה להם במוח אפילו! ולא כי לא היה להם זמן, כי כן היה .
אלא פשוט כי לא רצו...

אנשים כאלו אני לא מבינה,
ואולי גם בחיים לא אבין.

Optimistic Girl

New member
גיל זה לא משנה

היו כבר כתבות על אנשים ששינו קריירה בגיל 50 או 40 !
עפ מחקרים עכשויים המוח ממשיך לעבוד והוא לא נפגע עם הגיל!!!
במחקרים גילו שהמוח הוא כמו כל שריר, אם משתמשים הוא ממשיך לעבוד היטב,
אם לא משתמשים מתעוון.

ממליצה על הספר 'המוח הגמיש' בהקשר לנושא הזה.

הם היו בני 31-35 בערך

NEO83

New member
גיל זה מאוד משנה

אף אחד לא דיבר על זה שהמח מפסיק לחשוב, אבל בגיל מסויים, אחרי שכבר "התחלת את החיים" והיגרת למקום אחר ואתה צריך להתחיל מחדש, קשה, אפילו מאוד קשה, כשצריך לגדל ילדים, כשמגיעים אחרי שעות נוספות אחרי עבודה, גם אם לא פיזית אלא מתישה נפשית, פשוט אין כח לכלום, ורק רוצים לחבק את האישה ולשתות בירה קרה, ובסופש רוצים לנסוע לחוף והים לנוח ולא ללמוד...
כן, זה מאוד שונה מהמצב שבו את נמצאת עכשיו, לכן, את לא יכולה, או אפילו לא מסוגלת להבין מה ההורים שלך עברו באותה התקופה, או אותה אם חד הורית או כל בן אדם שנמצא במצב שהוא מרוויח מנימיום ובוחר שלא להתקדם, או לא יכול להתקדם.

Optimistic Girl

New member
ואתה כן עברת?

אני דווקא כן מתכננת הגירה למדינה אחרת,
ודווקא במסלול של לימודים...

NEO83

New member
אני לא עברתי

אבל אני ראיתי מה הורים שלי עוברים, ואיכשהו, אני יכול להבין אותם, גם אם אני חושב שהם יכלו להסתדר אחרת, אבל אני כן יכול להבין אותם.

לא כולם יכולים ללמוד

חלק גדול מהאנשים (ואולי אפילו רוב האנשים) הם אינם בעלי אינטלקט מספק בשביל ללמוד, בטח שלא תואר אקדמאי אבל חלקם אפילו לא ברמה המקצועית. אולי זה נשמע לך מוזר, כי את וכנראה המקורבים אליך כן מסוגלים אבל אני למשל עבדתי כחשבת שכר בחברת "קבלן" (נקיון אבטחה, מוקדים שונים וכו') שמשלמת לעובדיה שכר מינימום שעתי וראיתי מספיק אנשים שללא התנשאות כי מאוד כואב לי עליהם- אין שום סיכוי שיצליחו ללמוד וזה כבר לא קשור לכסף וחסכונות.
מיותר לציין שלדעתי אם אין לך את היכולות ללמוד זה לא אומר שאתה צריך לחיות בעוני מחפיר.

Optimistic Girl

New member
האמת היא...

אולי אני תמימה או אופטימית מידי...

אבל תמיד חשבתי ש...
כל אדם <אם ההורים מעודדים אותו היטב ומפתחים בו רצון ללמוד>
יכול ללמוד,
כי חשבתי שרצון ללמוד ולצבור ידע, זה רצון טבעי אצל האדם <וחלק מגישות הפסיכולוגיות יסכימו איתי>

אבל יש תאוריות,
ויש מציאות...

אז זהו
''מיותר לציין שלדעתי אם אין לך את היכולות ללמוד זה לא אומר שאתה צריך לחיות בעוני מחפיר. ''

כל אדם צריך לחיות ברמת חיים טובה וסבירה!
אבל ככה זה בארץ, כשמשכורת מינימום לא מספיקה

שמעתי שבמדינות אחרות בחו'ל זה לא ככה...

זה גם לא בהכרח ענין של רצון

אלה ענין של יכולת... וכן את כנראה תמימה ואופטימית מדי אבל זה דווקא חמוד

הילי70

New member
כמובן שלא כולם יכולים ללמוד

זה שטות גמורה.
קודם כל, נתחיל במשפחות עניות שהילד לא משקיע בבגרויות, או לא עושה אותן בכלל, או לא מסיים תיכון והולך לעבוד ולעזור לפרנסת המשפחה.
כן כן, זה נראה לך מוזר מאוד, אבל יש כאלו. והדבר האחרון שמעניין אותם זה לעשות בגרויות כשהמשפחה בחובות...

יש כאלו שכבר מגיל קטן התקשו בבי"ס, ואין להם את תרבות הלמידה.
יש עולים חדשים שקשה להם.
יש ילדים שאין להם את התנאים הפיזים ללמוד - אין להם שולחן כתיבה, אין להם שקט בבית כדי להתרכז...

אגב, עשיתי במסגרת התואר שאני עושה קורס בדיוק על העניין הזה,
אני לא צריכה לספר לך שערבים, אתיופים, ומזרחים באופן מובהק לומדים ללתואר ראשון ברמה נמוכה הרבה יותר מאשכנזים,
בנוסף יש חשיבות למוסד הלימודים ותחום הלימודים, האנשים שהזכרתי לומדים במכללות ציבוריות לרוב, ובמקצועות לא יוקרתיים - הומנים, שאחרי קבלת התעודה, אין להם מה לעשות איתם, ולא מקצועות נחשבים במקומות נחשבים כמו מדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב.
כלומר, גם אם האנשים במעמד כלכלי וסוציו אקונומי נמוך יכנסו למוסד לימודים ויסיימו תואר, התואר שלהם יהיה שווה פחות...

למעלה