מחפשת עובדת דוברת פרסית!!!!

דוטקצי

New member
מחפשת עובדת דוברת פרסית!!!!

שבת שלום לכולם!!!! חזרתי מבית הורי קצת עצובה. הסיפור הוא כזה: לאבא שלי יש פיליפיני כבר חמש שנים, בחצי השנה האחרונה הוחמר מצבה של אמא יקרה שלי, הבאנו גם לה פיליפינית, למעשה הטבנו את תנאיו של העובד הפיליפני,כי התחיל רומן בינהם, אמא תמיד אמרה לי ,עזבי,שיהיה להם טוב,ובפרסית:"ולאשון קון -חוש בשאן" אבל הם הגזימו, במקום לדבר עם אמא שהיא מאוד אינטלגנטית,הם היו עסוקים בשלהם, הסידור היה שהפיליפיני יוצא לחופש בשישי חוזר בשבת ,ואז הפיליפינית יוצאת בשבת לחופש, ההסדר היה טוב לנו ,כי כך תמיד יש בבית עובד, היום הם הגזימו בבקשתם:רוצים לצאת לחופשה של פעם בשבוע יחד!!!!רק יחד!!! בעצם היחד הזה מוגזם,כשהסברתי להם שהבאנו את הפיליפינית למטרה זו(שתמיד יהיה אתם מישהוא)ואי אפשר להענות לבקשתם,הודיעה לי הגברת, שלא מתאים לה להמשיך, הרגעתי את אמא,שאמצא עובדת טובה.וזה רק לטוכה שהיא עוזבת, היש לכם מידע על אישה דוברת פרסית או עברית שרוצה לעבוד? אצל משפחה מדהימה? שבת שלום דוטקצ'י

פרויז1

New member
מכיר יהודיה פרסיה. אבל

לא בטוח שתרצה שַׁבָּנֵרוּזי. אבדוק ואחזור אליך ביום ראשון. חוצפה ! זה רק מראה שלאנשים יש עצמיות ושום עוני/חמלה כלפיהם לא יגרום להם להיות חייבים טובה. רשיון השהות שלהם בישראל, תלוי בהורייך??????

דוטקצי

New member
עובדת לאמא

שבת שלום פרויז1 !!! תודה לך,וכן הועובדת צריכה לישון בבית הורי,האמת היא שזה בית מלון -ולא בית,הבת שלי תמיד אמרה:"איזה כייף לפיליפיני,אני מקנאה בו-הוא אוכל את האוכל של סבתא" ההורים שלי אנשים מדהימים!!! יש להם רשיון שהות,אני לא חושבת שהרישיון תלוי בהורי. פרויז1 -הורי גרים בקרית- ביאליק,האם זה מתאים לפרסיה שאתה מכיר?

פרויז1

New member
../images/Emo79.gif../images/Emo202.gif הפרסיה שלי ירושלמית,

ובכל זאת אתענין ביום א'. אולי היא תרצה/תיתן לנו כיוון. יש עתונות פרסית בישראל? מי יכול לדעת? ייתכן שהפרסיה שלי, גם אברר. בינתיים תנעימו את הרגע על מנת שיהיו לכם כוחות להסדיר את הבעיה.

דוטקצ'י,שלחי אותה הביתה...

הייתי ממליץ לך לפרק את החבילה. עם כל הכבוד לעובדים שלכם הם הגיעו אליכם על מנת לפתור בעיות ולעזור! והם מתוגמלים בהתאם!!! הייתי ממלץ לך לשלוח אותה הבייתה ולהביא לאמא שלך עובדת ממוצא הודי. הם די קרובים אלינו במנטליות והם עובדים מסורים ממדרגה ראשונה! גם בעניין הבישולים והריחות הם די קרובים למטבח שלנו. גם אצל הורי עברו כמה וכמה עובדים פיליפינים אך לאחר תקופת מה הם "מתהפכים" ומתחילות הבעיות. ההודי שגר אצלנו מטפל באבא שלי כמו בתינוק. אין,אין עליו. לפני כחודשיים איפשרנו לו לצאת לבקר את משפחתו בהודו אך התננו את הנסיעה בכך שידאג למחליף לתקופת היעדרותו אחרת הנסיעה שלו לא תתאפשר. הוא הביא מחליף ליגה לאומית וכך ניתנה לנו האפשרות להמשיך בשיגרה ולתת לעובד להתאוורר. כמו-כן, הוא יוצא לחופשה אחת לחודש.(כך הוא בחר)וגם אז הוא יוצא לאחר שדאג למחליף. תבהירי לעובדת חד משמעית שהיציאות של שניהם בו זמנית לא יתאפשרו ואם היא בוחרת לעזוב תבהירי לה שתוך שבועיים את מחליפה אותה באחרת. שיהיה בהצלחה וקחי בחשבון שההורים בסוף יתרגלו לעובדת חדשה מתוך ניסיון. שבת-שלום לכולם ולמינהלת כמובן..... ו................פרויז הרגת אותי עם הקליפ. חחחח

פרויז1

New member
אז, אל תהיה משקיף פסיבי.

מדי פעם טגיד מָשֵׁאוּ. ואיך היה השיר אטל מטל טוטולה ? והאלבום בכלל - איך היה? אה? הה? מה? ושתהיה לכולכם שבת שלום ושהבנים יחזרו בשלום הביתה. אמן.

טלפתיה...ועוד שיר שנזכרתי בו...

יאק או דו וו סה. זאנגה מאדראסה. צ'אר או פאנג' או שיש, לאון היה פיש. האפט או האשט או נואו, בפושראחטה נואו. יאזה דו וואזה. לאון ב - - זה.... מכיר? היום כשאני מתאמץ לתרגם זה מצחיק... מצחיק...עד דמעות.

פרויז1

New member
בטח מכיר. אלה הדבריםשגדלנו עליהם.

אמי שתחיה, היתה שולחת אותי בילדותי, אל סבתי ז"ל להביא ממנה את ה - נוֹכוֹד סייָה(החומוס השחור) . ואין דבר כזה. והיות וסבתה הבינה שהיא מונתה לבייבי סיטר, היתה מעכבת אותי אצלה שעה ארוכה, עד שהייתי חוזר בריצה הביתה ומספר לאמא שאין לה לסבתה חומוס שחור.

niya

New member
ראיתם את ההצגה של יצחק נבון

שהיה נשיאנו? שם עשו לילד בדיוק את אותו תרגיל עם ה"טנה מכה" שלחו אותו לדודה להגיד שאמת צריכה את ה"טנה מכה" ומעכבים אותו שם שעות עד שהוא היה מבין שאין דבר כזה...

niya

New member
כנראה../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

שזה טריק של יהודים

דוטקצי

New member
יש לי סיכוי למצוא דוברת פרסית?

אתה ממש צודק!!! תחתית הסיר מה שמובן לנו:שהם הגיעו אלינו על מנת לפתור בעיות ולעזור, היה ברור להם בהתחלה,אך מאז שהתחיל בינהם רומן הם שכחו למה הגיעו,הפעם אחפש עובדת שלפחות מדברת עברית,אמא שלי אשת שיחה וחשוב שידברו איתה, יש לי סיכוי למצוא דוברת פרסית?

לדעתי,תהיה לכם בעיה למצוא דוברת פרסית.

אם יש בנמצא היא לבטח ישראלית שתדרוש תשלום משכנתא על העבודה הכוללת לינה. לאבי יש עובד הודי ולאימי מגיעה 3 פעמים בשבוע אשה מנפאל לעזרה בסיסית וזה מספיק לעת עתה.(אימי ניידת) עדיף לקחת הודית שנמצאת בארץ מ'ס שנים ושולטת בשפה(התשלום גבוה יותר) על עובדת ישראלית. אם זה לא כולל לינה ורק למספר שעות ביום יש סיכוי שתמצאי, אך עם לינה זה סיפור מורכב וכמעט בלתי אפשרי. בכל אופן בהצלחה ובריאות טובה להורים.

דוטקצי

New member
י ה יה טוב אני בטוחה

אני יודעת שלמצוא פרסיה זו פאנטזיה פרטית שלי,אבל הופתעתי לגלות שלגיסתי שגרה בנתניה יש עוזרת פרסיה?!? לאמא יקרה שלי גם עובדת שמדברת מעט עברית זה טוב, הפליפינית הזו מההתחלה הבנתי ,תסלח לי שהיא :"ג'נדה"-החוצפה שלי הטריפה אותי,כל פעם שבאתי לבקר היא באינטרנט,,, הפליפיני כן חביב ,מסור ונאמן ,רק שהמפגש הזה שיצרנו עבורו שיפר את תנאיו,,,ולא לאמא- א ב ס ו ר ד, י ה יה טוב אני בטוחה

פרויז1

New member
דוטקצ'י צהרים טובים !

לנתח ולהסתכל ממצב של הסיכויים הקיימים. זאת נקודת המוצא. ומכאן להתחיל לחפש. נכון שההיא תפשה את אלוהים בביXים. קצת מאוחר, אבל לא קרה כלום! תמשיכי בחיפושים תוך המשך העסקתה, ותראי שתוך חודש תימצא הפרסיה התרבותית והצנועה שתסכים להתגורר אצל אמך תמורת שכר מקובל שלא בשמים. תגדירי דרישות אופטימאליות.תמיד מוצאים את מה שמחפשים!!!

דוטקצי

New member
נתנו להם יותר מי די הרגשה טובה

תחתית הסיר 'אמא עכשיו בלחץ שהם יתנקמו בה,פתאום הם התהפכו,הטעות מיסודה הייתה היחס החם והאוהב שקבלו מהורי ,עודף התחשבות,בהתחלה היה כאילו אמא עובדת שלו:היא בשלה,דאגה לשקט שישן,,,,מי שנותן-מ ס ת כ ן!!!!

תראי,הרגישות והאנושיות שלנו ביחס לזר היא

לפעמים יריה ברגל של עצמנו. תביני ותפנימי שהם באים לכאן רק למטרה אחת שהיא : פרנסה וכסף!! גם בבית הורי התנאים הם כמו במלון של 5 כוכבים. הם לא מוציאים שקל ומקבלים מאיתנו הכל מכל וכל. מתנות ימי הולדת,מענק לנסיעה.. ועוד... את חייבת לעשות בין שני העובדים הפרדת כוחות. אין ברירה. תהיי חזקה , קחי אומץ ותחליפי. לדעתי,עובד שנמצא באותו מקום יותר מ-3 שנים צריך להחליפו אחרת הוא "מתהפך",אולי גם נשחק והכי טוב לכולם למרות הקושי להיפרד להפשיל שרוולים ולאתר עובד חדש. לכולם כמעט יש תכונות בסיסיות של תודעת שירות טובה ולמטרה זו הם באים. שוב בהצלחה.

דוטקצי

New member
יש הבדל?

אחרי כמה זמן צריכים לשלם פיצויים? יש הבדל אם הם עוזבים מרצונם,או שמעזיבים אותם?

כדאי שתתייעצי עם החברה שאיתה אתם בקשר.

אני כל כך מבין את החרדות של אמא. גם אני עברתי סרטים עם אמא שלי כשנאלצנו להחליף עובדים. המבוגרים, אין להם שיקול דעת וכל שינוי במרחב המחיה שלהם יוצר וגורם לזעזועים. מי שמחליט ויחליט לגבי המשך העסקת העובדת זה את והאחים. אמא תתרגל ותשכח אחרי שבוע שהג'נדה (קוסטה) תתחפף ותשלים עם השינוי אחרי שתבין שהיא השתדרגה וקיבלה עובדת חדשה,צייתנית,נאמנה ומסורה. בעניין האינטרנט...אנחנו לא איפשרנו לעובד שלנו להתחבר לאינטרנט. יש לנו חברים שאיפשרו זאת והם מנצלים את ההטבה ומחוברים למחשב 24 שעות ותשומת הלב להורים נפגעת. תתחילי להתנהג כאחת עם פוסקולופט והכל יסתדר. שבת-שלום !

למעלה