מחפשת עזרה בשם של ירק

מחפשת עזרה בשם של ירק

נראה כמו מלון אבל כנראה ממשפחת הדלועים בפנים יש לו שערות כמו ספגטי וזה כינוייו כנראה אשמח לדעת את שמו ופרטים עליו
 

d a p h n a

New member
כמו שאמרו כאן

קוראים לזה "פרי הספגטי" (או כל מיני שמות אחרים). מבחוץ זה נראה כמו דלורית, אבל כשמבשלים אותו יוצאות שערות-שערות כמו ספגטי. בספר הקלאסי "הבישול הצמחוני" של נעמי ליס-מיברג יש כמה וכמה מתכונים שלו. זה לא משהו חדש בשוק.
 

קוקישטר

New member
גם אני הייתי מעוניינת לדעת יותר

האם אתה בטוח שזה שמה של הדלטת הנ"ל? אנרג'טי? לא מצאתי בשום מקום באינטרנט שום תגובה למושג הזה. אודה למי שנתן את התשובה, או לכל אחד אחר שיודע, אם יואיל להרחיב בכמה מילים על דלעת הספגטי. תודה
 

לקשמי

New member
אגב, לגבי עוגת הדבש (סילאן) באתר:

האם אפשר להשתמש באותו מתכון, רק במקום הסילאן לשים דבש רגיל? (למי שלא טבעוני).
 

לקשמי

New member
שורשר בטעות למקום הלא נכון ../images/Emo4.gif

התכוונתי לשרשר את ההודעה למעלה לשרשור שבו שאלתי על עוגת גבינה. בכל אופן, אשמח לקבל תשובה
 
סילאן מחליף מצויין דבש!!

ואני, אישית, מעדיפה אותו על פני דבש. מבחינת הטעם ולא אידאולוגיה (נסי למרוח ממרח של טחינה + סילאן ביחס של אחד לאחד על פרוסת לחם...
 

לקשמי

New member
גם אני מעדיפה סילאן

מבחינת בריאות (עם כל כמה שאומרים שדבש זה דבר בריא, לי זה לא עושה טוב). אבל העוגה שעשיתי הייתה מיועדת לא רק לי אלא לסעודת החג. בסופו של דבר עשיתי את העוגה עם דבש רגיל ויצא מעולה.
 
אפרופו מלון,

מישהו יודע איך נקרא בעיברית הפרי שנפוץ בדרום אסיה Honey dew ? ומה ההבדל ביו ובין מלון ? הם נראים קצת דומה אבל בכל זאת שונים. תודה
 

d a p h n a

New member
זה עוד סוג של מלון

אין מילה ספציפית אליו בעברית. בעברית אומרים "מלון" על כל סוגי המלונים, מתוקים יותר או פחות, ירוקים או כתומים. לפעמים היעדר המילים מצביע על מבחר יותר קטן שקיים בארץ, ולפעמים המבחר קיים אבל פשוט אין לו מילים. באנגלית יש הבחנה בין סוגים שונים של מלונים לפי שמות שונים honeydew, cantelope וכו'. בעברית ההבחנה לא קיימת. לדעתי האנידו הוא המלון עם הפנים הכתום והמתוק, אבל יכול להיות שאני טועה. אגב, העדר מגוון מילים לאוכל בעברית נורא מטריד, במיוחד למי שכמוני עבד בתרגום תכניות בישול. בנוסף, עכשיו כשעברתי לארה"ב גיליתי למשל עד כמה המילה "דלעת" בעברית (וגם המבחר בסופר) דלה כדי לתאר את המגוון האדיר של דלועים שיש בעולם. עכשיו עונת הדלועים, ויש כאן לפחות שלושה סוגים של דלעת וארבעה-חמישה סוגים של squash (אותו המוצר שבארץ עונה לשם המסחרי האנמי "דלורית").
 
למעלה