מחפשת רופא שיניים מומלץ בתל אביב

ברטה5

New member
מחפשת רופא שיניים מומלץ בתל אביב

על פי מבדק ברופא השינים של קופת החולים שלי אני צריכה לשים מבנה + כתר לשן טוחנת. אין לי מושג אם הרופא שבדק אותי טוב והוא דורש ממני 2,500 ש"ח שזה סכום די מכובד. חשבתי,אולי למישהו יש המלצה על רופא שיניים טוב בתל אביב כמו גם מידע האם זה מחיר סביר לכתר ומבנה? המון תודה!

7575

New member
2500 שקל לכתר בלבד ללא טיפול שורש

נשמע לי יקר אני לא הייתי משלם יותר מאשר 1500

MasterCeramist

New member
מה זה, מוצר מדף במכולת, בעל איכות אחידה?

ומחיר ממשלתי מסובסד? אין הבדל ברמת הביצוע, חומרים, מיומנות, כישרון, תוצאה?

7575

New member
תראה אני יוצא בהנחה שכל רופא שיניים בישראל

בעל רישיון כדת וכדין אמור לדעת לבצע את העבודה כך שאין קשר למיומנות כישרון תוצאה. וכהוכחה לכך ראה מדינות מערב אירופה שבחלקם טיפולי השיניים המשמרים משולמים עיי קופות החולים, והיא נוהגת לשלם מחיר אחיד לכל טיפול שמבוצע ללא כל קשר לסיבות שהזכרת

MasterCeramist

New member
הנחה מוטעית בעליל:

השירותים לעולם אינם זהים, בדיוק כמו האנשים המעניקים אותם. אין קשר למיומנות/ כישרון/ תוצאה? אתה טוען שכל בעלי המקצוע הנם בעלי ידע זהה, כולם עובדים באותה רמה ובעלי אותם כישורים ומיומנויות, אותה סבלנות, אותו ציוד וחומרים, לכן התוצאה תמיד תהיה זהה, והמחיר צריך להיות אחיד? ידידי, אתה טועה קשות

7575

New member
ונניח ואתה אולי צודק שלא כולם שווים אז

אתה מסוגל להבחין מיהו יותר טוב מהאחר ובאילו חומרים זה משתמש ובאילו זה משתמש.(אין חברה בעולם שמייצרת ציוד גרוע למרפאות שיניים) אני מאמין שבעל מרפאת שיניים עם רישיון כדת וכדין (ולא נוכל) לא צריכה להיות לו בעיה להתקין כתר עם כל המשתמע מכך.אדוני הנכבד חברות הביטוח משלמות מחיר אחיד לרופא אם הם בכלל משלמות, וזה בכלל לא מעניין אותם מי הרופא.יש מחיר לכתר,יש מחיר לסתימה,יש מחיר לטיפול שורש וכך הלה וכך הלה.

7575

New member
נוסף לכך

אין רופאים גרועים אבל יש הרבה מאוד רופאים לא הגונים אשר לא אומרים אמת.מאוד מאוד קשה למצוא רופא 100 אחוז הגון,הייתי אומר אפילו בלתי אפשרי

MasterCeramist

New member
הרופאים באים מתוך העם, והעם לא תמיד הגון

ולא תמיד ישר, ולא בהכרח מוכשר, ולא בהכרח סבלני, ולא תמיד הולך לקורסים, לא תמיד מבין ומיישם הכל באותה יעילות. אין ציוד גרוע? יש הבדלים באיכות ובכמות הציוד והמיכשור, הבדלים באיכות וכמות החומרים, הבדלים בידע, ביכולת ובכשרון של האנשים להשתמש בציוד ובחומרים הללו, בזמן שהם מוכנים להקריב, ביחס שהאנשים האלה מעניקים וכו'.

7575

New member
אם אתה מכיר ציוד גרוע אז

בבקשה תגיד לי איזה פירמות מייצרות ציוד או חומרים גרועים.בקשר לשאר הדברים שאתה מציין אני לא יכול לענות כי אני לא מבין על מה אתה מדבר.

drossi

New member
שמעת על מדינה קטנה בשם סין?...

7575 יקר, לידיעתך ישנם הרבה מוצרים גרועים בשוק הדנטלי. מי שמחפש בזול ישלם ביוקר. רופאי שיניים הם כמו כל בעל מקצוע אחר - יש טובים, יש מצויינים, יש בסדר ויש גם גרועים. masterceramist בהחלט יודע על מה הוא מדבר וכדאי לשים לב לתגובות שלו.

7575

New member
אני מדבר על הירח ואתם על הכוכבים

אני מדבר על רופא שיניים ישראלי בעל רישיון כחוק לעסוק במקצוע רפואת שיניים.אדם לא פונה לרופא שיניים סתם כך אלה עקב המלצות. אם רופא שיניים מבקש 2500 שח לכתר,תאמין לי שמחברת הביטוח הוא לא יבקש זאת כי הוא יודע שהוא לא יקבל,חברות הביטוח יודעות בדיוק מהם העלויות וכמה כסף משלם הרופא לטכנאי עבור אותו הכתר.

MasterCeramist

New member
לא הבנת,

ציוד פחות איכותי ישליך על היעילות האופרטיבית של הרופא. רופא לא יעיל יצטרך להקריב זמן מיותר שהיה יכול להיות מושקע בטיפול בך. מלבד זאת יש מיכשור שלא כל רופא יכול להרשות לעצמו, אבל זה מיטיב עם האפקטיביות של הפעולות המבוצעות, ולפיכך - עם המתרפא. יש חומרים מתקדמים יותר ומתקדמים פחות, יקרים יותר ויקרים הרבה יותר, עמידים יותר ועמידים פחות. יש שיטות עבודה חסכניות בזמן/חומרים/השקעה, שהמתרפא ההדיוט אינו מבחין בהן לעומת שיטות עתירות ידע/חומרים/ציוד/השקעה/כישרון, מכאן ההבדלים בתוצאה. אפילו בסתימה "פשוטה", יש ניקוי עששת חפיף ולא יסודי, הכנת חלל לא נכונה, קיצור הליכים רשלני של שלב חומרי הקישור או אף העדרם המוחלט, דחיסה של חומר מיושן לעומת מתקדם, הקשיה קמצנית בעזרת ציוד לא עילאי, עיבוד רע, ליטוש ללא כלים מגוונים ומתאימים וכו'. מנגד, ניתן לעשות את כל השלבים הנ"ל באופן מושלם, וזה ללא ספק ישפיע על איכות הסתימה. חוסר ידע וניסיון עלולים להביא לאבחנה לא נכונה ודרך טיפול לא נכונה, מבלי להזדקק למרעין-בישין מתוצאותיה העגומות של הרשלנות המזלזלת. תשלום קמצני עלול להכתיב טיפול קמצני במונחים של זמן וחומרים. רופא לא מתוגמל עלול רחמנא ליצלן להזמין את השיקום הפרותטי ממעבדה זולה, והיא בתורה- מעסיקה טכנאים מפוקפקים במשכורות מצחיקות, משתמשת במתכות זולות ומסוכנות ומחומרים המיובאים בצורה פיראטית מקזחסטאן ומסין. הטכנאים האלה, שעובדים בשכר מינימום, אינם התגלמות ממשיכי דרכו של דה וינצ'י וברניני, וממילא נדרשים לבצע כמות עצומה של עבודה, ע"מ לנסות להרוויח איכשהו את ה-ארבע-אלף-שקל. אין להם לא יכולת, לא תנאים, לא זמן ולא מוטיבציה לפסל בנאמנות שיניים טבעיות מחומרים אקזוטיים באווירת סטודיו מעוררת יצירתיות. הם לא הולכים לקורסים, לא רוכשים ציוד חדש ומתקדם, לא מחפשים בעלי מקצוע מוכשרים ויקרים ושוכרים אותם לעבודה וכו'. אין להם תקציב לסכיני גילוח, שירותי ניקיון, או תכניות להעשרת הידע לעובדים, ואין פלא-ככה זה גם נראה. אגב, קופות החולים עובדות בדיוק עם המעבדות המתוארות מעלה, כמו גם רופאי ההסכם של הביטוח, עובדה. יש לזכור שחברות הביטוח חייבות להרוויח כסף, לכן לא יתכן שפלוני יעשה ביטוח ב-30 שקל לחודש ויקבל במתנה טיפול שיניים של מאה-וחמישים - אלף -שקל. אתה לא יכול לבוא למגרש מכוניות ולקבל לקסוס בשני גרוש. אפשר לקנות אוטו בשני גרוש, אבל הוא יהיה שווה רק גרוש אחד, מכוון שהסוחר גם צריך להרוויח.

7575

New member
אתה יודע זה מאוד מעניין מה שאתה אומר אבל יותר

מעניין שבכל מה שקשור לשתלים יש בין כל הרופאים דעה משותפת שאין שתל לא טוב(מה שגם אני מאמין)ולכן אם אין שתל גרוע גם אין חומרים נלווים גרועים.אתה הרי לא מצפה שמרפאת שיניים בסביון תגבה את אותו המחיר כמו מרפאת שיניים במגדל העמק כי הרי מישהו צריך לשלם עבור הכיסא תוצרתkavo שעלותו 26000יורו ושכר דירה למרפאה באזור יוקרה.השאלה הנשאלת האם יש הבדל באיכות הטיפול ולדעתי לא,להפך לסביונר הסכנה גדולה יותר כי לסביונר יש יותר כסף ואפשר לנפח טיפולים. אם רופא שיניים בעל רישיון ישראלי לא יודע לנקות עששת כהלכה אז הוא לא רופא הוא נוכל ולא בעיניני נוכלות דנים אנו. כל מרפאת שיניים לוחצת את המעבדה על מנת לקבל מחירים טובים יותר במקרה זה אין צדיקים כלל וכלל.

MasterCeramist

New member
בפעם האחרונה:

הרופא לא עוטף לך את השתל בנייר עיתון, אלא מחדיר לך אותו לגולגולת. לידיעתך, בגולגולת יש עצבים וסינוסים. יכולים להתרחש סיבוכים, ולהגרם נזקים בלתי הפיכים מהחדרה לא מדוייקת או לא זהירה, והם אכן מתרחשים בישראל בתדירות גבוהה יחסית (בגלל התפוצה הגדולה של שתלים דנטליים) בגלל טעות של מילימטר אחד. עצב קרוע לא יתאחה, השיתוק ישאר לעולם. הידעת שחימום יתר של העצם תוך כדי קידוח -יכשיל את השתל בעתיד? על שתלים עדיין צריך לבצע שיקום. יש לתכנן ולבצע בקפידה את כל השלבים, ולנווט בין המיקום האידאלי של השתל לעומת עמדתה של השן העתידית, לבין המיקום האידיאלי מבחינת מימדי ואיכות העצם. יש לתכנן את הכוחות ולהתאים את יחסי הגומלין ביניהם, ע"מ להבטיח אריכות חיים לשיקום, ולא כישלון לאחר שנתיים. שתלים קדמיים לא ממוקמים היטב- יגרמו למיקום לקוי של הכתרים הקדמיים ולפגיעה אנושה באסתטיקה של החיוך העתידי. אגב, מסתובבים בארץ שתלים וחלקים עיליים/מבנים מתוצרת עלומה (שטחים? סין?) אשר אינם נושאים תו תקן, בעלי התאמת חלקים עלובה וברגים שנשברים בקלות. יתכן והם נחרטו על אותו המכשיר עם רקטות הקסאם, אבל הם יהוו את החוליה החלשה בשיקום, כאשר ישברו ויכשילו את כל העבודה, כך שמחירם המפתה יהיה להם לרועץ. להמשיך עוד? האם לא ברור שלא כל השיקומים נבראו שווים ולא כל הרופאים הם מיכלאנג'לו בואונרוטי?

7575

New member
מה אתה רוצה בעצם להגיד

שזול לא שווה. אדוני,יש מרפאות שמציאות השתלת שן כולל הכל, שתל ביו אלפא ב 2500 שח . האם לדעתך במחיר זה אין סיכוי לקבל תוצאה טובה תענה לי בכן או לא

MasterCeramist

New member
רק שתל-כן, כולל כתר-לא.

לא כשיטה בכל אופן. זה כמו להניח שאם תחפש היטב, תמצא בסוף צרור כסף שמישהו איבד, אבל במציאות הסיכוי לכך- אפסי. אנחנו מדברים על "טוב", לא "בינוני" ולא "לקוי", וודאי שלא "מעולה". ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- נ"ב לא את זה רציתי להגיד, אבל זה אכן חלק מהפואנטה הכללית.

7575

New member
אם אדוני כל כך חכם אולי יוכל לומר לנו אדוני

כיצד בוחר אדוני את רופא השיניים שלו,האם זה עיי מודעות ענק בעיתונים שבהם מפרסמים עצמם רופאים מכובדים המבטיחים כדרך פלא השתלה ללא ניתוח.או האם לפי עיצוב המרפאה ובדיקה מדוקדקת של החומרים בהם משתמש הרופא.או האם פשוט לזה המרבה במחיר.אנה אדוני שתף אותנו בהחלטותיך כיצד אמור בן-אדם לבחור לעצמו רופא שיניים

MasterCeramist

New member
אתעלם מהעוקצנות בשל חשיבות השאלה :

בבחירת רופא שיניים מוטב לנהוג ע"פי המלצות של אנשים שסומכים על חוות דעתם, קרובי משפחה וחברים. כדאי לתחקר את המתרפאים לשעבר של הרופא/רופאים ה"מועמדים" בדבר המאפיינים הרלוונטיים לנו, כגון: שביעות רצון כללית מהטיפול, השגת היעדים הפונקציונליים והאסתטיים של הטיפול, סבלנותו של הרופא, האווירה הכללית במרפאה, היחס של הצוות, רמת הניקיון הנראית לעין המתבונן, יחסו של הרופא לתלונות / טענות בנוגע לאי שביעות רצון מהטיפול, התנהלות המרפאה והרופא בתהליכי תחזוקה של שיקום מורכב ומדיניות החיוב בנושאי אחריות, כימיה אישית עם הרופא וכו'. מומלץ לקבוע פגישה אישית במרפאה ולהתרשם מהזיקה של הרופא והצוות לנושאים המטרידים אותך באופן אישי, כגון : אסתטיקה, נכונות לפריסת תשלומים, או עמידתו של הרופא בסטנדרטים שקבעת לעצמך במונחים של השכלה, לימודי המשך, התמחויות, תפקידים ציבוריים רמי דרג, נוכחות סלבריטאים ברשימת המתרפאים וכו'. כמו כן, מומלץ להתרשם מהתיעוד הפוטוגרפי של הצלחותיו . כדאי לזכור שטיפול שיניים נדרש לעיתים להושיט תמיכה פסיכולוגית למתרפא, ליצור לו אווירה אוהדת, להפגין בפניו קשב ולהטות אוזן לצרכיו היחודיים, עם נכונות כנה לבוא לקראתו במידת האפשר. שילוב של ידע ומקצועיות בלתי מתפשרת, יחד עם היכולת להנעים למתרפא את תקופת שהותו בטיפול בכלל ובמרפאה בפרט, נכונות להתחשב בצרכיו והענקת תחושה כללית נעימה ככל האפשר- הנם נדבך מהותי בתהליך הטיפול עבור אנשים מסוימים. עבור אנשים אחרים- ערך מוסף זה הנו חסר חשיבות, ומתגמד לעומת השורה התחתונה: המחיר. אולם בבואנו להשוות בין שתי מרפאות, עלינו לזכור שאין להשוות בין תפוזים לצימוקים, אלא להציב על כפות המאזניים את התמורה הכללית שאנו מקבלים עבור כספנו. אנחנו לא קונים שתל או כתר, אלא מקבלים טיפול רב היבטים, שהכתר הוא רק פן אחד מני רבים שלו. נ"ב אתה טכנאי?

7575

New member
בקשר להמלצותיך כיצד לבחור רופא

אני מסכים איתך כמעט בכל מילה (למרות שבאופן מעשי חלק מהדברים לא ניתנים לביצוע כמו לבדוק רשימות מתרפאים),יש גבול לכמה שאני יכול לתחקר את הרופא. ראה, אין לי שום בעיה עם זה שרופא שיניים ירוויח,אבל אם הרופא רוצה להרוויח הוא גם צריך לחשוף מהן העלויות שלו.לא ייתכן שרופא גובה 5000 שח לשתל כאשר עלות השתל והמעבדה מסתכמים בכמה מאות שקלים,ואם אתה חושב שאני טועה אז תאמר לי בבקשה כמה עולה שתל אלפא-בין (שזהו שתל נפוץ מאוד בין רופאי השיניים)וגם תראה לי הוכחה לכך,זה לא אמור להיות סוד צבאי,תהליך ההשתלה הוא עניין של אולי 20 דקות עבודה (כמובן שאינני מתכוון ששכרו של הרופא ייגזר ממשך זמן העבודה אך גם לזה יש גבול). אני לא טכנאי שיניים

למעלה