מחפשת רעיונות למנה ראשונה ״ ישראלית״ לארוח צהרי שבת הבאה

michalgad

Active member
מארחים כמה משפחות אמריקאיות ורוצה להכין ארוחה לכבוד החג. לא דג.
 

חנהפ

Active member
מארחים כמה משפחות אמריקאיות ורוצה להכין ארוחה לכבוד החג. לא דג.
אני חושבת שהכי ישראלי זה מלא סלטים חיים , אולי כמה מבושלים, פיתות ו/או לאפות. פלאפל מחומם לא נראה לי אטרקטיבי, אבל חומוס עם תוספות חמות זה דוקא כן
 

mיטלמן

Well-known member
מארחים כמה משפחות אמריקאיות ורוצה להכין ארוחה לכבוד החג. לא דג.
מצאתי,
נראה כמו המון עבודה,
ואם לא, יש שם בבלוג של עז תלם המון רעיונות.
כרשה ממולאת באורז.
 
אולי תכתבי לנו מה שאר המנות שתוגשנה? כדאי שהמנה הראשונה תשתלב ותתאים גם להן.
באופן כללי חשבתי מיד על פלאפל אפוי עם טחינה. רוצה מתכון?
 

michalgad

Active member
אשמח למתכון אבל תוהה אם לא יתייבש בחימום חוזר לצהרי שבת?
 
אשמח למתכון אבל תוהה אם לא יתייבש בחימום חוזר לצהרי שבת?

בבקשה - פלאפל ללא תוספת עמילן (קמח או לחם) - מאד אוורירי ופריך ומגיב טוב גם לחימום.

פלאפל בתנור

================================================

350 גרם גרגרי חומוס יבשים מושרים ללילה (או אף יותר זמן. בקיץ כדאי לשמור במקרר).

אני קונה קילו, משרה, מסננת, מחלקת לשלוש שקיות ומקפיאה.

מכניסים למעבד המזון ומוסיפים:

בצל גדול חתוך גס

שום – 2-4 שיניים גדולות (אני אוהבת יותר ושמה כחצי ראש)

הרבה ירק: חבילה גדולה של פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה גס, וגם גבעול סלרי קצוץ יתאים פה

(אני אוהבת חצי חבילה פטרוזיליה וחצי חבילה כוסברה)

2-3 כפות שמן זית,

מלח, כמון ומעט כורכום (ויתרתי על הכורכום)

כפית אבקת אפייה

מעבדים לעיסה גרגרית.

יוצרים קציצות קטנות, לא כדורים עגולים אלא פחוסים קצת, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה מרוח בשכבה דקה של שמן קנולה ואופים בתנור מחומם מראש ל- 190-200 מעלות, עד לקבלת צבע חום זהוב.
 

אמרלדה

Active member
"מאפינס" חומוס, בשר וצנוברים. לא יודעת אם תספיקי לקרוא או להכין, אבל הנה הצעת הגשה שלי כששכללתי את נושא החומוסים
כדי לא להתעסק עם פלאפל:

קונים תבניות מאפינס מנייר (כאלה שיחזיקו מעמד)
מבשלים גרגרי חומוס, רצוי קטנים, בסיר מלא מים עם מלח. רצוי להשרות אותם לילה מראש (לפעם הבאה). אם לא משרים, אפשר
להוסיף רבע כפית סודה לשתיה והרבה סבלנות. אני שמה בסיר גם בצל גדול חתוך לשניים וכמה שיני שום חצויות. מוסיף טעם.

בינתיים מטגנים בשר טחון עם תבלינים, ומפרידים במזלג לפירורים.

כשהחומוסים מוכנים (רכים למדי) מוציאים, מסננים היטב, בודקים את טעמי המלח ומוסיפים אם צריך,
ומוסיפים גם פלפל שחור גרוס. וטורפים (אה. לא, סליחה. זה מה שאני עושה. מכינה כפול כי אין מצב שלא אטרוף חצי בדרך).
להעביר כף או כפותיים חומוסים עגולים ללא מעיכה או עם מעיכה חלקית לתבניות המאפינס, לפזר מעליהם כף טחינה, להוסיף כף
פירורי בשר טחון ממעל, להוסיף למעלה עוד כף טחינה (בהחלט אפשר גולמית, ואפשר גם לא) ולהכניס לתנור מחומם מראש ל 180 מעלות.

אפשר לפזר למעלה צנוברים אם יש, או אם את צריכה לעבור בדרך בסופר בין כה וכה...הם מאוד מוסיפים שם.
לא זוכרת כמה זמן בתנור. בעיקרון הכל מבושל ומוכן, אז רק עד לאחידות מסוימת. הייתי בודקת אחרי כחצי שעה.

מגישה את זה בתוך הנייר כמנה אישית, לאכילה במזלג.

יום עצמאות שמח.
 
נערך לאחרונה ב:
"מאפינס" חומוס, בשר וצנוברים. לא יודעת אם תספיקי לקרוא או להכין, אבל הנה הצעת הגשה שלי כששכללתי את נושא החומוסים
כדי לא להתעסק עם פלאפל:

קונים תבניות מאפינס מנייר (כאלה שיחזיקו מעמד)
מבשלים גרגרי חומוס, רצוי קטנים, בסיר מלא מים עם מלח. רצוי להשרות אותם לילה מראש (לפעם הבאה). אם לא משרים, אפשר
להוסיף רבע כפית סודה לשתיה והרבה סבלנות. אני שמה בסיר גם בצל גדול חתוך לשניים וכמה שיני שום חצויות. מוסיף טעם.

בינתיים מטגנים בשר טחון עם תבלינים, ומפרידים במזלג לפירורים.

כשהחומוסים מוכנים (רכים למדי) מוציאים, מסננים היטב, בודקים את טעמי המלח ומוסיפים אם צריך,
ומוסיפים גם פלפל שחור גרוס. וטורפים (אה. לא, סליחה. זה מה שאני עושה. מכינה כפול כי אין מצב שלא אטרוף חצי בדרך).
להעביר כף או כפותיים חומוסים עגולים ללא מעיכה או עם מעיכה חלקית לתבניות המאפינס, לפזר מעליהם כף טחינה, להוסיף כף
פירורי בשר טחון ממעל, להוסיף למעלה עוד כף טחינה (בהחלט אפשר גולמית, ואפשר גם לא) ולהכניס לתנור מחומם מראש ל 180 מעלות.

אפשר לפזר למעלה צנוברים אם יש, או אם את צריכה לעבור בדרך בסופר בין כה וכה...הם מאוד מוסיפים שם.
לא זוכרת כמה זמן בתנור. בעיקרון הכל מבושל ומוכן, אז רק עד לאחידות מסוימת. הייתי בודקת אחרי כחצי שעה.

מגישה את זה בתוך הנייר כמנה אישית, לאכילה במזלג.

יום עצמאות שמח.
כשמבשלים קטניות, כדאי להוסיף את המלח רק לקראת הסוף כיוון שהוא מעכב את התרככותן.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
"מאפינס" חומוס, בשר וצנוברים. לא יודעת אם תספיקי לקרוא או להכין, אבל הנה הצעת הגשה שלי כששכללתי את נושא החומוסים
כדי לא להתעסק עם פלאפל:

קונים תבניות מאפינס מנייר (כאלה שיחזיקו מעמד)
מבשלים גרגרי חומוס, רצוי קטנים, בסיר מלא מים עם מלח. רצוי להשרות אותם לילה מראש (לפעם הבאה). אם לא משרים, אפשר
להוסיף רבע כפית סודה לשתיה והרבה סבלנות. אני שמה בסיר גם בצל גדול חתוך לשניים וכמה שיני שום חצויות. מוסיף טעם.

בינתיים מטגנים בשר טחון עם תבלינים, ומפרידים במזלג לפירורים.

כשהחומוסים מוכנים (רכים למדי) מוציאים, מסננים היטב, בודקים את טעמי המלח ומוסיפים אם צריך,
ומוסיפים גם פלפל שחור גרוס. וטורפים (אה. לא, סליחה. זה מה שאני עושה. מכינה כפול כי אין מצב שלא אטרוף חצי בדרך).
להעביר כף או כפותיים חומוסים עגולים ללא מעיכה או עם מעיכה חלקית לתבניות המאפינס, לפזר מעליהם כף טחינה, להוסיף כף
פירורי בשר טחון ממעל, להוסיף למעלה עוד כף טחינה (בהחלט אפשר גולמית, ואפשר גם לא) ולהכניס לתנור מחומם מראש ל 180 מעלות.

אפשר לפזר למעלה צנוברים אם יש, או אם את צריכה לעבור בדרך בסופר בין כה וכה...הם מאוד מוסיפים שם.
לא זוכרת כמה זמן בתנור. בעיקרון הכל מבושל ומוכן, אז רק עד לאחידות מסוימת. הייתי בודקת אחרי כחצי שעה.

מגישה את זה בתוך הנייר כמנה אישית, לאכילה במזלג.

יום עצמאות שמח.
אהבתי!!!
אולי אאמץ לשבת בה אמורים לארח משפחה עם שני צליאקים- יכול לעזור לי בתפריט.
תודה!
 
למעלה