מחפשת שותפה

מחפשת שותפה

שלום, אני חדשה כאן וגם חדשה באמהות, אני בת 42, יש לי ילד בן חצי שנה מתוק וכייפי אבל אני מתעייפת... אני מחפשת מישהי שמעוניינת בשותפות בדירה בתל אביב, חברה טובה, שנבנה יחד שותפות בגידול הילדים שלי ושלה כך שישאר לנו גם קצת זמן לעצמנו... ( אני סטרייטית, לא מחפשת בת זוג...) ובכלל אשמח להצעות שותפות ותמיכה למיניהן

אמאנחל

Member
מנהל
ברוכה הבאה
ובהצלחה!!

נראה לי לא רלוונטי מה שאת מחפשת.

שתי נשים וכל אחת עם הילדים שלה.
יחזיק בדיוק יומיים.
ותחשבי שאת עם ילד אחד.
תארי לך עוד שניים בבית.
והם לא שלך ולא על פיך יישק דבר.

אמרת שאת מתעייפת? ממה? ואולי למה?
איזו תמיכה את מחפשת?
ואיפה את גרה?
אולי בסביבה שלי ואז אוכל להושיט יד:)

נו, ברור.

שתי נשים זרות מגדלות יחד ילדים? ואת חושבת שזה יצליח?
טוב, בהצלחה לנפשות הפועלות.
לי נראה גיהנום.
ואיכשהו לא פגשתי מודל כזה אלא בתןך כת.
&nbsp

אכן, תלוי בנפשות הפועלות...

אני מחפשת מישהי עם ילד פחות או יותר בגיל הבן שלי, כך שנוכל לחלוק בינינו את האחריות מהבחינה הטכנית כגון הכנת אוכל, בייביסיטרים האחת לילד של השנייה, קניות לבית, כביסות וכדומה. אני מרגישה שאין לי רגע לעצמי, כל היום סביבו, ועם כל ההנאה שבדבר צריכה קצת זמן פנוי לעצמי... אנחנו בימים אלו בתל אביב אבל אם לא אמצא פתרון כלשהו אאלץ לחזור לאיזור בו מתגוררת המשפחה המורחבת לקבלת עזרה טכנית המלווה בלא מעט כעסים וראיית חיים שונה.

תודה על הרעיון

אבל מניסיוני עד עתה יותר קשה להסתמך עליו...פחות אחריות מצידן..

אני יכולה להבטיח לך שהמצב הזה ממש זמני.

גם אני גידלתי את בני לבד לבד לבד.
והייתי עם הילד שלוש שנים בבית.
הם גדלים ואז הזמן הפנוי מגיע.
אז לפני שאת עוברת ולא עם רצון מיוחד להיות ליד משפחתך
תחשבי אולי על פתרונות מעשיים.

זה באמת גיל שרוצים את אימא כל הזמן.
יש לך אפשרות לקחת שמרטפית מדי פעם?

גם אני גרה בתל אביב.
מוזמנת להגיע לשתות קפה איתי:) ולחשוב ביחד.

אד י

New member
זה באמת מצב זמני

בשנים הראשונות העומס גדול.
זה הולך ומשתפר משנה לשנה.
כך שגם אם עכשיו נורא קשה תזכרי שזה רק עכשיו.
תוך כמה שנים שוב יהיה לך זמן פנוי לעצמך.

אד י

New member
זה משתנה בהדרגתיות

סביב גיל שנה וחצי - שנתיים (ויש כאלה שקודם) הם ישנים לילה שלם וארוך ויש לך את כל הערב לעצמך. לרוב זה הולך על כביסות וכלים, אבל אם תשקיעי במדיח ומייבש כביסה, זה יחסוך לך הרבה זמן.
את יכולה בשלב הזה כבר לקחת נערה בייביסיטר ולצאת לבלות בערב בראש שקט.
סביב גיל 2-3 - הם כבר אוכלים כמו מבוגרים (ויש כאלה שקודם), ואת לא צריכה להכין אוכל במיוחד לילד, ואת אוכלת איתו, אז פחות התעסקות סביב זה מפנה לך המון זמן.
הם גם נגמלים מחיתולים ונגמרת כל ההתעסקות בהחלפות וחיתולים.
סביב גיל 4-5 הם מתחילים ללכת לחברים בלי אמא, ואת מתחילה למצוא את עצמך לבד מדיי פעם בשעות אחר הצהריים.
הם כבר לא מחליפים בגדים פעמיים ביום וכמויות הכביסה פוחתות.
סביב גיל 6-8 הם כבר עצמאים בלבוש, בהיגיינה, ברחצה ואפילו לוקחים לעצמם ארוחות ביניים ושתייה באופן עצמאי.הם הולכים לחוגים שאליהם את רק מסיעה, יש להם עיסוקים רבים אחר הצהריים ונוכחותך אינה נדרשת. הם מתחילים לישון אצל חברים ופתאום יש לך הרבה הרבה שעות פנויות.
סביב גיל 9-10 את כבר יכולה להשאיר את הילד לבד בבית ל 3-4 שעות, ולפעמים יותר (תלוי במצב ובילד). הם הולכים בעצמם לחוגים ולבית ספר וגם חוזרים בעצמם.
וגם כשהם בבית הם לא ממש זקוקים לך.....
מה שכן גם בגיל 10 את עדיין נדרשת לכביסה וכלים, אבל אם את קשוחה (מה שאני לא) יש מצב שבגיל הזה הילד כבר ירוקן מדיח ויעשה כביסה.
אני היום אמא לבת 10, אני עושה כביסה פעמיים בשבוע, מדיח אחד ביום, לפחות 3 פעמים בשבוע הילדה לא בבית אחר הצהריים. אין לי בעיה להשאיר אותה בבית לכמה זמן שאני צריכה, היא מעדיפה להשאר בבית ולא לבוא איתי לעיסוקי אחר הצהריים, והיא אפילו מפרגנת לי ללכת להפגש עם חברות בערב ולא איכפת לה להשאר לבד.
&nbsp

נכון לעכשיו...

הוא רק בן חצי שנה...אני בשלב הכנת המחיות...כביסות...בקבוקים...שמירה בזמן זחילה ומשחקים וכמובן בנוסף לזה קניות, מקלחות וכדומה...לא מוצאת זמן לאכול או לנקות את הבית.. אמנם עד עכשיו אני מתעקשת להשאר איתו בבית עד גיל שנה אבל אולי אני צריכה לשנות משהו מהכיוון הזה. אני קצת מהססת להשאיר אותו בבית עם נערה ועורכת חיפושים אחרי בייביסיטר עם ניסיון עם תינוקות כך שיהיו לי כמה שעות פנויות בשבוע. הרעיון לשותפות עלה כפתרון נוח לשנים הראשונות והייתי שמחה למצוא מי שרואה בו כרעיון שיכול להתאים גם לה ולילד/ה שלה.

אד י

New member
השנה הראשונה הכי אינטנסיבית

באמת אין שנייה לנשום.
אין אפילו מתי ללכת לשירותים שלא לדבר על לאכול.
בשנה הראשונה לקחתי עוזרת בית כדי שלפחות לניקיון לא אצטרך לדאוג.
אני בכלל לא חלמתי על לצאת מהבית לבד בשנה הזאת, הייתי לגמרי מסתפקת במקלחת וארוחת ערב

&nbsp
את רק בהתחלה, זה עוד ישתפר ויהיה יותר קל.
&nbsp

מייבש כביסה ומדיח כלים מקלים מאוד מאוד על החיים

קניות און ליין, עם משלוח עד הבית, חוסך המון המון זמן, ובעיקר סחיבות.
&nbsp
מקלחת - אני הייתי מתקלחת כשהיא בעגלה במקלחת, או בעגלה מול לולי.....
לא רואה רע בכמה דקות שירים של לולי / הופ.
אגב, מהניסיון שלי הרבה יותר קל היה לי להתקלח כשהיא היתה ערה בלול / בעגלה,
או משחקת באיזור תחום, כי כך אם בכתה ידעתי שהיא במקום מוגן, ודיברתי איתה. כשהיא התעוררה בבכי משינה והתקלחתי היה הרבה יותר גרוע מבחינתה, בכי נוראי.
וכמובן בהלה גדולה שלי...
&nbsp
תסדרי לו מקום שהוא יכול להסתובב בו חופשי בלי לחץ מצידך, אפשר ממש לתחום איזור שממנו הוא לא יצא.
&nbsp
לאכול אכלתי יחד איתה / מעל הראש שלה... הילדונת שלי אכלה כל שעתיים וישנה רק עליי עד גיל חצי שנה........ לא פשוט.
&nbsp
מבטיחה לך שהם גדלים הכל נהיה קל יותר.
&nbsp
אני לא בטוחה ששותפות כזו היא פתרון נוח, כי אני לא בטוחה ששותפה באמת
תהפוך לבייביסיטר ושלך באמת יהיה חשק לשמור על ילדים שלא שלך,
זה נראה לי מתכון לעצבים נוספים, ככה יש לך את השקט והפרטיות שלך
ואת יכולה לחיות בג'יפה שלכם בלי עיניים נוספות ותלונות נוספות.
&nbsp
מה שכן הייתי מחפשת זה עוזרת לניקיון הבית, אבל אני שרדתי בלי,
שמתי את הילדונת בלול ושטפתי את הבית.
&nbsp
בגיל חצי שנה שלחתי אותה למטפלת
וחזרתי לעבודה...
&nbsp
הם גדלים כל כך מהר, פתאום התינוקת שלי בת שנתיים

&nbsp

אד י

New member
בעיניי זה לא מודל שמקל על החיים

זה מוזיל עלויות ללא ספק.
אבל מצד שני דורש גמישות ויכולת הכלה והתאמה לאמא אחרת שהיא גם שותפה לדירה.
להצטרך להתחשב כל הזמן באדם אחר ובילדיו, לפעמים על חשבון ילדייך שלך.
זה לא פשוט.
&nbsp
&nbsp

למעלה