מחפשת שותפה

תאום ציפיות

תאום ציפיות והחלטה על המרחב הפרטי והמרחב המשותף, במה חולקים ובמה לא...כמו כל שותפות אחרת בחיים, עם האדם הנכון יכול להצליח ולהקל.

אד י

New member
וזה לא באמת מפנה לך זמן

כי את עדיין ההורה היחיד של הילד שלך.
רק את מקלחת,
רק את משכיבה לישון,
רק את מאכילה,
רק את קמה בלילה,
וכו'

אמאנחל

Member
מנהל
אבל אפשר להתחלק

בניקיון הבית, בהכנת ארוחות, בלעשות בייביסיטר אחת עבור השנייה ולאפשר יציאה בערב, בהסעות לחוגים אם זה אותו מתנ"ס, בהבאה ובהוצאה מהגן, ובטח עוד דברים.
&nbsp
אני שמחה שאני יכולה להרשות לעצמי לחיות לבד, אני בהחלט מעדיפה את זה, אבל בעיניי זה מודל שכן יכול לעבוד. מובן שצריך שתי נשים שיש ביניהן הסכמה בסיסית על חינוך הילדים, וגם באמת את היכולת להכיל ולפרגן ולהתפשר, היכולת לקיים תקשורת פתוחה על מה שמפריע, ולהגיע להסכמות. רוב האנשים בעולם מגדלים ילדים בשותפות עם אדם אחר...
בטוח שצריך להיפגש לכמה וכמה בילויים משותפים בגינה וגם אחת אצל השנייה בבית בשעת ארוחת הערב והמקלחת, כדי לראות שיש התאמה, בגידול הילדים, ברמת הסדר והניקיון שכל אחת אוהבת וכו'.

אד י

New member
זה יותר טוב בדימיון מאשר במציאות

אפילו הורים לשלושה ילדים לא מצליחים לתאם את החוגים של השלושה ומוצאים את עצמם מתרוצצים.
ולרוב נעזרים בהורים של ילדים אחרים באותו חוג, או בכיתה.
&nbsp
כל העזרה הטכנית שאנחנו מדמיינות בסיטואציה כזאת היא לא טכנית, זה הכל דברים שנוגעים למערכת היחסים בין הילד להורה,
ואם הם יבוצעו על ידי אדם שהוא לא מטפל ראשוני של הילד, באופן קבוע, עלולה להיות לזה השפעה רגשית על הילד.
&nbsp
ואם מערכת היחסים תהייה כזאת שהילדים ייראו בהן שתי אמהות זה מכניס עוד רמות של מתח רגשי למשוואה.....
&nbsp
הקיצר לא בלתי אפשרי, אבל גם לא פשוט וקל.
&nbsp

לפני שנה או שנתיים מישהי כתבה על זה באיזו קבוצה בפייס

היא נכנסה כשותפה שניה עם תינוק לבית שכבר הייתה שם יחידנית עם פעוטה.
לפי מה שהן סיפרו הייתה אידיליה מהשמיים. הילדים ידעו טוב מאוד מי האמא ומי החברה/שותפה אבל הכל התחלק כמעט חצי חצי.
אני לא מדברת על הפן הכלכלי וזה בטוח שחצי חצי, אבל על הטיפול בילדים. כל יום מישהי אחרת הייתה מכניסה את הילדים למסגרות והשניה הייתה מוציאה.
במחלות האמא של אותו ילד נשארה ובמידה ושני הילדים היו חולים (וזה קרה לא מעט) אז שתיהן היו נשארות כי הן החליטו שבחולי הילד זקוק לאמא שלו בלבד.
הן היו יוצאות לסרוגין כלומר בכלל לא היו צריכות בייביסיטר.
כמובן שגם סיפרו על הקשיים כמו שאחת מהן הייתה חולת ניקיון והשניה לא ותכלס בסוף זה מה שפירק את החבילה, אבל זה החזיק מעמד כמה שנים ועזר מאוד אחת לשניה והן נשארו חברות טובות.
אם אני לא טועה אז גם כאן מישהי מהן רשמה על זה (אולי אני מתבלבלת עם פורום אחר?)
בקיצור - במידה ואתן באותו ראש זה יכול להיות נהדר.
לי בעבר הציעה חברה (מוגזם לקרוא לה חברהף יותר מכרה) אצ הסידור הזה, אבל בגלל שהיה לי ברור שלא אסתדר איתה (השקפת עולם שונה לגמרי יש לנו) אז אפילו לא שקלתי זאת. אבל אם חברה טובה אחרת הייתה מציעה זאת יש מצב שהייתי קופצת על זה.
מקסימום מנסים... כל עוד הילדים קטנים זה נשמע לי פחות בעייתי
מאחלת לך שתמצאי מישהי שגם תרצה ותצליחו ותסתדרו ביחד

למעלה