מחפש בשר כשר אך לא מוכשר

מחפש בשר כשר אך לא מוכשר

אז ככה, לאחרונה התחלתי להתעניין בבשרים והבנתי שכל הבשר בארץ היום נשחט בשחיטה כשרה(מה שמתאים לי) וגיליתי שמותר לאכול בשר לא מוכשר( לא מומלח) במידה ועושים אותו על האש\מחבת.. מכיוון שעד היום לא יצא לי לאכול הרבה סטייקים בחיי ולא יצא לי לאכול סטייק שנהנתי ממנו אף פעם, למרות שתמיד קניתי את הכי יקר שיש(פילה) התחלתי לחשוב שאולי הבשר תמיד צמיגי ויבש לי בגלל שהוא בעצם מומלח והבעייה היא לא אצלי.. אז כמה שאלות לי אליכם: 1)האם בשר מומלח שזה בעצם הרוב המוחלט של הבשר שנמכר היום בארץ אכן הורס את טעמו של הבשר ? או שהבעייה היא אצלי ובשר אמור להיות כמו מסטיק? 2)האם יש הבדל בין בשר לא מוכשר למוכשר? 3)אם אכן הבשר המומלח הורס את טעמו של הבשר, אבקש ממכם המלצות למקומות שמוכשרים בשר כשר אך לא מוכשר באיזור המרכז\עם משלוחים לאיזור המרכז. אשמח לקבל עזרה, תודה =)
 
שחכתי לציין

שאכלתי בחיי רק 3 סטייקים , פעמיים סטייק פילה באל גאוצו ופעם אחת אנטריקוט שהכנתי לבד בביתי במחבת ויצא יבש ומגעיל..
 

לקי לי

New member
מבחינת כשרות, רק על האש מותר, ממש לא

על המחבת, כך שאם זה חשוב כדאי לך לדעת.
בטיב טעם תוכלי למצא את מבוקשך.
 

לקי לי

New member
ברווזון, בכל סופר אם תבקש בשר מיושן

לסטק יתנו לך, זה יוצא מעולה גם במחבת, יוצאים סטקים עסיסיים למרות שהבשר מוכשר.
 
לא עניתם על שאלותיי

א'-אני גבר ב'-באמת? איזה באסה חשבתי שמצאתי פירצה.. טוב נו.. ואף אחד מכם לא ענה לי על שאלותיי: 1)האם בשר מומלח שזה בעצם הרוב המוחלט של הבשר שנמכר היום בארץ אכן הורס את טעמו של הבשר ? או שהבעייה היא אצלי ובשר אמור להיות כמו מסטיק? 2)האם יש הבדל בין בשר לא מוכשר למוכשר? 3)מה רצוי לקנות אנטריקוט טרי או מיושן? כנ"ל לגבי פילה, טרי או מיושן? האנטריקוט שהכנתי שבוע שעבר במחבת היה טרי, ולמרות שטעמיו אכן היו חזקים הוא היה יבש לי מידי... תודה.
 

BiggPoppa

New member
תשובות

1. הבעיה עם בשר מוכשר היא לא רק המליחות, אלא העובדה שהמליחה מוציאה נוזלים מן הבשר וגורמת לו להיות פחות עסיסי. 2. זה אותו בשר, אלא שבשר מוכשר עובר עוד תהליכית ובפרט מליחה. 3. לסטייקים אך ורק בשר מיושן. בשר לא מיושן מתאים לטחינה או לבישול ארוך - צלי, קדירה וכיו"ב.
 
לסיכומו של עניין

תודה רבה, אז מה שזה בעצם אומר שסטייק אמיתי וטוב קשה להשיג בישראל? כי אם כך אולי לא שווה לי להשקיע בבשרים יקרים כי ממילא הם יהיו לי סולייתים בכל מצב.. ואשמח להמלצות על אטליזים טובים, רצוי כאלו שעושים משלוחים..
 
בשר כשר או מוכשר

סביר להניח שהבעיה היתה שקניתה בשר לא איכותי או שצלית אותו יותר מידי יש סטיקים טובים גם בשוק הכשר למרות שאני לא מיצג שוק זה אפשר להשיג בשר כשר אצל בוארון בשוק בנתניה וגם אצל עזרה אליהו בשוק התיקווה
 

avi5199

New member
עזוב אותך מסטייקים של בקר

אם טעמת ולא מצא חן בעינך כנראה שזה לא הטעם שלך. אני גם לא מלהב מסטייק אנטריקוט לטעמי הבשר הכי טעים על האש אחרי כבש, זה דווקא עוף. (תרנגולת- כרעיים\ פרגיות, כנפיים... ) בשר בקר טעים על האש צריך להיות עם הרבה שומן, כמו אסאדו, אבל בכללי בשר בקר אני אוהב יותר כשהוא מבושל ולא על האש. כמובן זאת דעתי האישית ועל טעם וריח אין להתוכח... אם בכל זאת אתה מתעקש ורוצה סטייק בקר רך וטעים קנה סטייקים של עגל חלב טרי .
 

פוקסי99

New member
לא כל הבשר מוכשר

רוב הבשר הטרי אשר נמכר הוא לא מוכשר בסופרים מוכרים בשר קפוא גם נתחים מובחרים כמו ורד הצלע לא מוכשרים הבעיה שאכן המלחת הבשר מקשה את הנתח ומשפיעה גם על טעמו מה עוד שבארץ כאשר הבשר מוכשר ברוב המקרים היצרנים מנצלים את המצב ומוסיפים עד 15% מים כל טוב פוקסי גם כאשר מכשירים בשר בבית יש לשים את גוש הבשר על מגבה מעץ ולפזר את המלח לפחות לחצי שעה ניתן לפזר מעט מאד מלח מה שנקרא מצב סימלי ולשטוף ההיייטב הייטב
 
עכשיו אני בכלל מבובלבל..

אז גם סטייק אנטריקוט טרי שקניתי במגה לא היה מוכשר? עכשיו אני ממש מבולבל...אין לי מושג איזה בשר לקנות (מוכשר או לא)ומאיפה... מצאתי כמה אטליזים עם המלצות ברשת ,אשמח לקבל את חוות דעתכם..אציין שלא מצאתי אף אטליז בעיר מגוריי ולכן חובה שיהיו משלוחים .. זלמן פרו מיט משק זמיר לגעת באוכל מרינדו מיטשוס פוקסי99-מה זאת אומרת מצב סמלי? זה ייחשב לכשר?
 
בסדר, אני אכשיר בבית..

נראה לי פחות נורא.. אבל הבשר עצמו שחיטה כשרה לא? הבנתי שבארץ אין כזה דבר בשר לא כשר זה לא חוקי או משהו...
 
ברווז תתעורר בשחיטה כשרה

בין עשרים לשלושים אחוז יוצא טרפה. 1בגלל שחיטה לא נכונה 2.בגלל פגיעה בקיבה 3.סירכות בראה ועוד אלף סיבות ההכשרה היא החלק האחרון לאחר מסע יסורים ארוך גם ישון הבשר בעיה חיבים להכשיר לפני ישון, וכן שוחטים גם לא כשר למגזר המוסלמי.ולמגזר הנוצרי. וגם נוחרים חזירים..יש בשוק גם בשר ארנבות ויענים התילנדים אוכלים כלבים.. ויתר תולדות הבשר הרי הם כתובים בספר הישר "תאוות הבשרים.אשר לקניבלים" צ'י
 

פוקסי99

New member
כשרות

לאחר כל הבדיקות אשר נעשות במשחטה כדי שהבשר יצא כשר יש להכשירו בבית משאריות הדם אשר אסור לאכול לפי הדת ולכן יש להמליח את הבשר כדי שהמלח יספיג את שאריות הדם לפי ההלכה יש לשטוף את נתח הבשר הייטב . במקום שיש ממש שאריות דם הנראה לעין לשפשף הייטב ולהשאיר את הבשר מושרה במים לפחות חצי שעה. לשטוף הייטב את הנתח להניחו על כלי באלכסון ולבזוק מלח רצוי מלח גס על הנתח לפחות לעשרים דקות המדקדקים משאירים לשעה לאחר מכן לשטוף הייטב את הנתח במים. בשום מקום לא רשום כמה מלח לבזוק לכן כתבתי להשתמש במעט מלח אפילו באופן סימלי.
 
כשרות... למען הדיוק

תחילה יש לנקר החלקים המיועדים לכך ואז לנקב עורקים ווורידים.יש המדקדקין ומוציאים אותם לגמרי לשון למשל חובה לחתוך הקצה שהדם יצא.. ואז להשרות חצי שעה במים ולאחר מכן להמליח כך שיהיה ניקוז לדם שיוצא..(שהרי המלחה כבישול) למשך שעה שלמה רק במקרה דחק (כגון כניסת שבת ואין זמן לבשל)מותר לקצר לעשרים דקות. ועדין לא הגענו לאפס קצהו של תהליך ההכשרה והבישול של בשר כשר.. מה קורה אם אינך יודע .האם חלק מהבשר הוכשר ?? האם מותר להכשיר את כולו מחדש. אם עברו למעלה משלושה ימים מהשחיטה .האם מותר להכשיר? ועוד כהנה וכהנה.. צ'י
 

bigjack

New member
אני ממליץ בפה מלא על גיתי זמיר הקצב שלי../images/Emo45.gif

ממשק זמיר אשר החנות שלהם נמצאת באזה'ת המזרחי של טירה... הם לא כשרים אבל בשרים באיכות גבוהה והכי חשוב עושים משלוחים לכל איזור המרכז..... גיתי הוא זה אשר מספק למפגשי הפורום האלו את הבשרים לחגיגה....
 

פוקסי99

New member
אכן נכון גם אני קונה רק שם

אני והילדים בכל פעם שמכינים על האש או מאכל הדורש בשר איכותי קופצים לטירה לגיתי זמיר נהנים מבשר איכותי. נהנים מהמקצועיות. ויותר מהכל נהנים מהיחס ההוגן והחברי אז גם אני מאד ממליץ פוקסי
 
לצערי אני לא יכול..

בגלל כל הבעיות שציינתם, לא בטוח שאקבל בשר כשר לכן לצערי אני חייב מקום שמוכר בשר כשר..היחידי שמצאתי זה פרו מיט..הוא מומלץ? ואשמח לעוד המלצות אם יש.. אגב , הנתחים שהחלטתי לקנות ולנסות להכין בבית, הם פילה בקר ופריים ריב שהבנתי שדומה בטעמו לאנטריקוט אבל רך יותר, שזה בעצם מה שאני מחפש..אז רציתי לדעת האם לקנות את הנתחים מיושנים או טריים? ואת הפילה בצורת סטייק או מדליונים? ואבקש גם הסבר איך להכין אותם בבית בצורה טובה. תודה.
 
למעלה