מחפש בשר כשר אך לא מוכשר

יוליקה

Member
מנהל
אני קניתי במגה בשר של "אדום אדום"

סטק אנטריקוט - שהיה לדעתי יקר מאד כ-150 ש"ח לק"ג אבל האיכות היתה מעולה!!! הסטק במחבת פסים יצא רך ועסיסי נימוך בפה אבל בפרוש לא WELL DONE אם אתה עושה סטק WELL DONE תשכח מזה שלא יצא לעיס כמו מסטיק גם אם איכות הבשר מעולה. לטעמי בשר פילה יבש מידי לסטק.
 
מגה

גם אני קניתי במגה אנטריקוט, ולא ייבשתי אותו דווקא אבל הוא עדיין היה לי יבש... ואם פילה יבש מידי אז איזה בשר רך יותר קיים? פילה נחשב לבשר הרך ביותר..
 

יוליקה

Member
מנהל
אם עשית WELL DONE אז זה יבש

אני הזמנתי פילה במסעדת בשרים - דווקא בגלל מה שאתה אומר - גם אני חשבתי שפילה יצא הכי רך והוא היה לעיס כמו מסטיק....
 
לא הזמנתי WELL DONE

פעמיים בחיים הזמנתי סטייק פילה, באל גאוצו והזמנתי מדיום והיה מסטיק... ועוד אמרו לי שככה זה הטעם שלו ושהבעייה היא אצלי.. ואנטריקוט אכלתי פעם אחת בחיים שבוע שעבר קניתי ממגה טרי והכנתי לעצמי, ולמרות שהיה די ורוד בפנים היה מסטיקי..
 

Master Stav

New member
אמרו לי שככה זה הטעם שלו ושהבעייה היא אצלי..

אל גאוצו ....נו שויין
 

Godu

New member
אתה בטוח שאתה מצפה למשהו ריאלי ?

בסופו של דבר אף סטייק לא יצא לך ממש ממש רך כמו חמאה, זה סתם ביטוי. בשר שעשו אותו בבישול ארוך מאוד בקדירה יכול לצאת רך כמו חמאה ומתפורר אבל סטייק שעשו אותו על האש לדרגת מדיום בחיים לא יהיה כזה. זה אמור להיות לעיס אבל אולי אתה מצפה למשהו שלא קיים במציאות. שים לב אגב שיש "סטייקים" שקונים בכל מיני מקומות ברחוב, סטייק בפיתה ב15 שקל שאכן רכים כמו חמאה. מדובר בנתחים נחותים שפשוט ריככו אותם באמצעים כימיים. אתה יכול לקנות גם כאלה קפואים בסופר, לפעמים קוראים להם סטייק עין. תעשה את זה במחבת וזה יצא רך רך אבל קח בחשבון שזה בגלל חומרים מרככים שמחדירים לבשר.
 
זהו, יכול להיות שזה לא ריאלי...

אבל אין לי מושג כי שוב, אכלתי רק 3 סטייקים בחיי כך שאפשר לומר שאני לא מבין בבשר\לא יודע לאכול בשר..אולי באמת בשר צריכים ללעוס כמו מסטיק פשוט..
 

avi5199

New member
בשר לא צריך להיות כמו מסטיק

אל גאוצ'ו לא דוגמה לכלום,(סניף הרצליה) פעם השארתי שם את כל הבשר על הצלחת שילמתי והלכתי. סטייק בקר טוב צריך להיות רך כמו סטייק פרגית . כדי לעשות סטייק על האש צריך בשר שמן של עגל צעיר, מחלקים רכים, ו\או בשר שהתישן נכון, וצריך גם לחתוך אותו נגד הסיבים. בשר פילה כתף סינטה וכ"ד לא מתאים לסטייקים על האש, זה בשר נטול שומן יחסית "יבש" שמתאים יותר לשניצל וינאי או לרוסטביף.
 
עודדת אותי, יש עוד סיכוי שאהנה מבשר..

אני לא עושה על האש אלא במחבת פסים(טפלון)בבית..איזה בשר מומלץ?(רצוי בקר , אבל לא עגל)
 

avi5199

New member
בשר לסטייקים אנטריקוט אסאדו של אדוםאדום

אמור לצאת רך וטוב גם על מחבת פסים. רק אל תשתמש במחבת פסים מטפלון בלי שמן ! טפלון בלי שמן מתחמם מעבר לטמפרטורה המותרת לו, ופולט חומרים רעילים .(ראה שירשור קודם בנושא) עדיף שתקנה מחבת פסים מברזל יצוק. אפשר גם לטגן את הסטייק במחבת רגיל עם קצת שמן תפריט : לא מטבלים את הסטייקים שמים קצת שמן במחבת רגיל ומטגנים את הסטייק משני הצדדים קלות . (לפי כמה שאתה אוהב ) מוציאים את הסטייקים בוזקים עליהם קצת מלח ופלפל שחור ומניחים בצד. מכניסים למחבת בצל ירוק קצוץ מטגנים קצת ומוסיפים יין יבש ( לבן או אדום תלוי מה אתה אוהב) כשהרוטב רותח מחזירים את הסטייקים למחבת לחימום קצר משני הצדדים ביחד עם הרוטב.
 

yerovama

New member
אני תמיד קונה "אדום אדום" במגה

יש גם הנחה לבעלי כרטיס YOU והאנטריקוט יוצא לי עסיסי בהחלט. פילה בד"כ יבש יותר, לכן פחות אוהבת, אבל לא קרה לי ש"נפלתי" עם האנטריקוט
.
 

MeetTheMeat

New member
פרומיט נסגר

לצערי, או לקהל הלקוחות ששומר יותר כשרות, פרומיט בכפר יונה סגר את שעריו
 
למען הסר ספק ובכדי שלא תגידו שלא אמרתי..

בשר לסטק טוב רצוי לקחת ממבכרה בת 15 עד 20 חודשנו והיכן משיגים בשר כזה ?נכון זה בעיתי.בדרך כלל נקבה בריאה כדאי לגדל בכדי שתביא וולדות וכן שתתן חלב.. פרה הריונה 9חודשים כמו השכנה שלי בדיוק...מַפְרים עגלות.ע"י הזרעה.עגלות שלא קולטות כלאמר לא נכנסות להריון נשלחות לשחיטה.יש מספר בעלי מסעדות שרוכשים את הסטקים שלהן בכל מחיר.מסעדות אלו שאני מכיר אינן כעשרות.. דרך אגב אתם ממליצים על מסעדות שונות..כדאי לבקר אצל "איציק הגדול"ביפו.לא כשר הבן אדם מבין בבשר.ויש מעט מאד אנשים שאני מוכן להגיד זאת עליהם... צ'י
 
מחבת אסור באיסור חמור

בשר לא מוכשר אסור לצלות אותו בצורה שנוגעים בו נוזלים. כאשר צולים בשר במחבת קודם כל אם יש שמן אז זה וודאי אסור. אם אין בו שמן המיצים של הבשר נשארים במחבת ומבשלים אותו ולכן זה אסור. רק על האש מותר בגלל שהבשר מונח על רשת וכל המיצים נוזלים ממנו.
 
אז איזו מחבת לקנות?

איזו מחבת לקנות? טפלון אני יודע שמסוכן ולא בריא כנ"ל אלומניום ונירוסטה אבל גם מחבת ברזל הבנתי שיכולה להיות מסוכנת..
 
למעלה