מחפש הרבה מידע...

מחפש הרבה מידע...

אני מחפש מידע על תפיסת האלוהות השמית לעומת תפיסת האלוהות של עמי המערב. תוכלו לתרום לי כל מה שאתם יודעים, בין אם זה אתרים באינטרנט, שמות של ספרים מומלצים בנושא, או פשוט תשפכו מהידיעות שלכם כאן בפורום. אני מודה...

אלי ו.

New member
היות והדת השלטת במערב היא דת שמית

הנצרות, קצת קשה לעמת את האמונות.

הנצרות זאת דת שמית?

איך מגדירים דת שמית בכלל? מה האפיונים. אשמח מאד לשמע עוד חומר בעניין...

אלי ו.

New member
שמים זה אפיון אתני

הנצרות פותחה ע"י אנשים שמיים. אנשים שמיים רבים מחזיקים בדת הנוצרית. אפשר להתוכח על התפתחות הנצרות וצורותיה הנוכחיות, והזרמים המרכזיים, אבל ערש הנצרות הוא כאן. (כמו גם היהדות והאסלם) אני לא יודע איך מגדירים דת שמית. למיטב ידיעתי זהו אפיון אתני, אבל אני בטוח שיש מישהו שהגדיר לפי האפיון הזה גם דתות. ממליץ לך לעשות חיפוש בגוגל.

L e s t a t

New member
ונצרות פרוטסטנטית היא גם שמית?

מרטין לותר היה גרמני, לא שמי. לנצרות כיום יש שורשים שמיים, אבל את עיקר הפיתוחים והגלגולים לא עשו אנשים שמיים.

אריק ל

New member
נצרות פרוטסטנטית, קתולית ואורתודוכס

כל הנצרות כולה היא שפה שמית במקור. הזרמים שהתפתחו בה אח"כ לא משנים את זה, אלא אם כן היו דתות שונות, שלאו דווקא דומות אחת לשנייה במקורות השמיים שלה, ואז אפשר היה להגיד שזו לא שפה שמית, אלא שפה ממקורות שמיים. פאולוס עצמו היה יהודי, ככה שהברית החדשה היא ספר שמי בעיקרו. ד"א, שמיים זו לא קבוצה אתנית, זה כמה קבוצות אתניות שהמכנה המשותף להם הוא שפות מאותה משפחה (זה כמו שאין דבר כזה קבוצה אתנית הודו-אירופאית - יש הודים, יש רוסים, יש גרמנים, יוונים, איטלקים וכו' שפשוט השפות שלהם קרובות זו לזו)

L e s t a t

New member
בא לך להוכיח משהו?

"(זה כמו שאין דבר כזה קבוצה אתנית הודו-אירופאית - יש הודים, יש רוסים, יש גרמנים, יוונים, איטלקים וכו' שפשוט השפות שלהם קרובות זו לזו)" תוכיח את הקביעה הזו.

אריק ל

New member
ברור!

אין דבר כזה עם הוהוד-אירופאי. כל הקשר בין העמים שציינתי הוא שפות קרובות זו לזו, מאותה משפחת שפות. אבל הם לחלוטין לא חטיבה אתנית אחת.

אריק ל

New member
לדוגמה

האם אתה רואה איזשהו קשר בין ליטאי שגר בוילנה לבין הודי בניו-דלהי? אין שום קשר! חוץ מדבר אחד - השפות שלהם קרובות אחת לשנייה, כי שתי השפות הן הודו-אירופאיות.

L e s t a t

New member
המקור של העמים האלה הוא בשבטים

שחיו באזור הודו. יש תיעודים בוודות שהשבטים האריים השתלטו על הודו בשלב מסויים (מה שמסביר את המראה האירופאי של בודהה), אף חלק מהאלים ההינדים (אָגְנִי ושִיוָה, לדוגמא). מהשבטים הקדומים האלו צצו הקלטים, הרומאים הקדומים והשבטים הגרמאניים, אלו נדדו לאירופה (בתקופות שונות) והשאר כבר היסטוריה (היסטוריה שאני מוצא מעניינת, אבל היסטוריה) - אבל זה לא אומר שאין ביניהם קשר אתני כלשהו. בין הודי שגר בניו-דלהי לבין גרמני שגר בברלין אין הרבה קשר חוץ מהעובדה שאבות אבותיו של הגרמני ישבו בהודו בשלב מסויים. רוב השפות המדוברות בהודו הן שפות הודיות ולא הודו-אירופאיות (הודו נמצאת בהודו, פעם אחרונה שבדקתי). הקלטים נחשבים ל"בני דודם" של הגרמאניים ובאשר לרוסים - היה היה שבט גרמאני ושמו רוס שנדד משוודיה אל המקום שאנו מכירים היום בשם רוס-יה. ישנו קשר אתני כלשהו בין צאצאי השבטים ההודו-אירופאים השונים. מוצא משותף ואבות קדומים משותפים.

אין תיעוד בוודות

תאוריית פלישת השבטים האריים היא המצאה של האקדמיה המערבית שנועדה לבסס את העליונות התרבותית האירופאית. ההיסטוריה המתוארת בוודות מפריחה אותה, לא מתעדת אותה. ההיסטוריונים הבריטים שהמציאו את מיתוס הפלישה הארית טענו שהוודות נכתבו לפני 2000-3000 שנה. האמת היא שהממלכה הוודית השתרעה על חלקים נרחבים מהעולם וכל התרבויות בעולם ניזונו ממנה. זה המקור לדמיון ולנקודות המפגש. הוגי מיתוס הפלישה הארית יצאו מתוך הנחה ששום דבר אינטיליגנטי לא יכל להתפתח מחוץ לאירופה, שהגזע הנורדי, הלבן, הוא עליון ומכאן שהוא המקור לכל דבר מדעי ואינטיליגנטי ועל סמך זאת בלבד הגו את התיאוריה הדמיונית של פלישת השבטים הארים. אלא שהעובדות בשטח מפריחות תיאוריה זו.

L e s t a t

New member
מה קורה לי היום...

"ההיסטוריה המתוארת בוודות מפריחה אותה, לא מתעדת אותה." קראתי שהריג-ודה מתעדת את טקסי האש של השבטים האריים הקדומים, אך מכיוון שלא מצאתי את הריג-ודה לא יכולתי אלא להסתמך על אותו מאמר. בכל אופן, תודה על התיקון. "האמת היא שהממלכה הוודית השתרעה על חלקים נרחבים מהעולם וכל התרבויות בעולם ניזונו ממנה." מה ההוכחות לזה? "אלא שהעובדות בשטח מפריחות תיאוריה זו." אודה לך אם תפנה אותי לעובדות הללו (באמת). "הוגי מיתוס הפלישה הארית יצאו מתוך הנחה ששום דבר אינטיליגנטי לא יכל להתפתח מחוץ לאירופה, שהגזע הנורדי, הלבן, הוא עליון" מה, זה לא נכון?

להלן

בוודות מתוארת בפירוט היסטוריה של ממלכה גלובאלית שהיתה קיימת בעולם עד לפני כמה אלפי שנים. השושלת האחרונה ששלטה בממלכה היתה שושלת הבהרטה כפי שמתואר במהבהרטה. להלןבוודות מתוארת בפירוט היסטוריה של ממלכה גלובאלית שהיתה קיימת בעולם עד לפני כמה אלפי שנים. השושלת האחרונה ששלטה בממלכה היתה שושלת הבהרטה כפי שמתואר במהבהרטה. להלן קישור למחקרו של ד. פראוולי אשר מפריח את מיתוס הפלישה הארית על פי עובדות: http://www.hindubooks.org/david_frawley/myth_aryan_invasion/index.htm באשר לתאוריית גזע האדונים אני רק מקווה שהתלוצצת.

L e s t a t

New member
תודה בהקתה עומר!

(בהקתה זה קדוש, לא?) נראה שסיפקת לי חומר קריאה מעניין לפחות עד אחרי הבגרויות
"באשר לתאוריית גזע האדונים אני רק מקווה שהתלוצצת." הסמיילי הקורץ ליד המשפט אמור לרמוז שכן, אבל במקרה ולא ראית אותו - כן, התלוצצתי.

קצת זהירות.

אף אחד לא יודע מה מקורם של הקלטים. גם לא הקלטים עצמם. אין שום הוכחות לכך שהגיעו מהודו דווקא - זוהי סברה ותו לא אשר הועלתה במאה שעברה על ידי ארכיאולוגים שחשפו סמלים קלטיים בהודו. אולם כיום הצטברו עדויות לנוכחות קלטית באוסטרליה ובניו-זילנד ובצ'ילה יש קבוצה אתנית גדולה שמדברת גאלית בניב דומה מאוד לוולשית, כך שהסברה הזאת מתנדנדת על כרעי תרנגולת. כשאנו באים לדון והאסמכתאות שלנו הן סברות גרידא, מותר ורצוי להשתמש במטבע הלשון הזהיר "כנראה ש.."

L e s t a t

New member
ואני מסתמך על הסברה הזו

עד שיוכח אחרת. בכל אופן, תודה על התיקונים. אני לא מבין מה קורה לי היום.. איזה שגיאות יש לי אני..

למעלה