תגובה
המקור של השפות ההודו-אירופאיות הוא מאיזור הקווקז-צפון הים השחור. ברור שכל בני האדם קרובים זה לזה - כי ההומו ספייאנס היגר מחוץ לאפריקה רק לפני 70,000 שנים, שזה כלום במובנים של התפתחות האדם. לכן לפי הקשר שעשית אני גם יכול לטעון שיש קשר אתני בין כל בני האדם, ולהרחיב את זה ולטעון שיש עם הומו-ספייאנסי/קבוצה אתנית הומו-ספייאנסית, כיוון שלכולנו יש מוצא משותף, ואת רוב ההסטוריה שלנו עשינו ביחד באפריקה ובנדודים שונים ביבשות עד שנפרדנו לגזעים, ומשם לעמים (בגזעים אני מתכוון אפריקנים תת-סהריים, אירופידים, מונגולואידים ואינדאנים, ולא במובנים של קבוצות אתניות, שאלה עמים). זה אולי נכון במובן זה או אחר, אבל לא רלוונטי כ"כ. השפה שאני מדבר עליה היא הינדו, שהיא השפה הרשמית בהודו, והרבה מאוד דוברים אותה כבר שנים רבות (לפני המהפכה התקשורתית, ככה שזה לא תוצאה של פשוט כל הודו למדה את השפה הזאת ואין קשר דם בין ההודים השונים). כמובן שיש גם דרוידאינים וכו', אבל שוב, לא רלוונטי לדיון. השבט השוודי רוס, או ברוסית הווארנגים, היו השליטים של הסלאבים ולא הרוב בכלל ברוסיה. לכן אפשר להגיד שהרוסים הם סלאבים, ולא גרמאנים. אולם ברור שזה לא מדוייק, כי מבחינה תרבותית הרוסים הם איחוד של התרבות הרוסית (כלומר של הויקינגים השוודים) עם התרבות הביזנטית (ומכאן הנצרות האורתודוכסית), ועוד קצת תרבות סלאבית קדומה (בעיקר מיתוסים). מה גם שאין דבר כזה עם טהור או משהו כזה, וכל העמים מעורבבים זה בזה, ולכן בגלל קרבה גיאוגראפית סביר להניח שהסלאבים והגרמאנים קרובים מאוד זה לזה.