מחפש : זמרות מצו סופרן ..

אסף6

New member
מחפש : זמרות מצו סופרן ..

אפשר בבקשה רשימה של זמרות מצו סופרן ??

yonti261

New member
לך על מגדלנה קוז'נה ומהר!!!!$!

זמרת מצו סופרן צ'כית שמרבה לשיר תחת שרביטו של מרק מינקובסקי המפורסם.היא מלאת צבע ואקספרסיביות ומצטיינת בדרמטיות רבה.היא מרגשת אותי כל פעם,והיא גם וירטואוזית-בקנטטה אחת של הנדל ששמעתי היא שרה צליל מסוים בזמן שהאנסמבל שמלווה אותה מנגן הלאה את המנגינה והיא המשיכה לשיר חצי דקה שלמה בלי לעצור ובלי להנמיך את הקול! כרגע היא הזמרת האהובה עליי גם באופן כללי,בלי התמקדות בסוג קול מסוים.יש לה כמה דיסקים-רסיטל של אריות צרפתיות:ברליוז,אובר,ביזה וכו',רסיטל אריות שלבאך,ריסטל אריות של הנדל,שלוש קנטטות של הנדל ועוד.היא גם מופיעה ביוליוס קיסר בניצוח מינקובסקי כקליאופטרה.

L m a o

New member
../images/Emo45.gif

שמעתי אותה מבצעת לידר כלשהו של שופן- אמנם זה לסופרן, אבל היא שרה את זה מדהים. יוליוס קיסר לא שמעתי אותה מבצעת- יכול להיות מרשים מאוד.

Vivaldimort

New member
אפרופו מגדלנה

יש לה צבע מאוד סופראני, והיא גם עושה תפקידים די גבוהים. אני היחידי שקשה לו לחשוב עליה כמצו?

אני חושש

שהכניסה שלה לתחום הסופרן חיסלה לה את הצבע הבסיסי היפייפה שהיה לה. בדיוק כמו ברטולי.

Vivaldimort

New member
הן לא אותה דוגמה

ברטולי השתמשה בטכניקה מוזרה להקנות לקול שלה צבע כהה. ברגע שהיא הפסיקה לעשות את זה, הקול שלה עלה לסופראן (וגם נאמר לי שהנפח שלו גדל פלאים).

אני לא חושב ככה

היא הרי מצו סופרן, וכשמקשיבים להקלטות הראשונות שלה אז שומעים צבע של מצו. אני לא חושב שהיא הקנתה לקול שלה צבע כהה. לאט לאט היא החלה לשיר תפקידי סופרן והרסה לעצמה את הקול. תקשיב לה היום ותגיד לי אם אתה שומע שיש לה איזה צבע כלשהו. זה הכל אוויר וקול ראש. נפח או לא - הקול שלה גמור. לצערי קוז'נה הולכת בדרכה ומאבדת את הצבע היפה שהיה לה.

jonbaum

New member
קולע

היום במקרה פתחתי את הרדיו והשמיעו את הדואט של פפגנו ופפגנה מתוך חליל הקסם. הבריטון היה מעולה, אבל שאלתי את עצמי מי זאת הזמרת הזאת - אף פעם לא שמעתי שירה עם כל כך הרבה "אויר". זה היה ממש לא נעים לאוזן. וכשיצירה נגמרה הקריינית הודיעה שמדובר בברין טרפל וצ'צ'ליה ברטולי. פשוט מאכזב.

L m a o

New member
נכון-

היא ביצעה את הלידר לסופרן של שופן. אני יותר אוהב אותה בתור מצו.

יש כמובן המון, וזה תלוי איזה סגנון אתה מחפש

אבל הנה באופן כללי כל מיני שמות של זמרות טובות, לנוחות החיפוש באנגלית CHRISTA LUDWIG MARILYN HORN ANNA LARSSON AGNES BALTSA CECILIA BARTOLI FIORENZA COSSOTTO SHIRLEY VERRET GRACE BUMBRY JANET BAKER ANNE SOFIE VON OTTER BERNARDA FINK SUSAN GRAHAM SARA MINGARDO BRIGITE FASSBAENDER NATHALIE STUTZMANN SONIA PRINA FEDERICA VON STADE ELENA OBRATSOVA OLGA BORODINA CATHERINE KING CATHERINE DENLEY CATHLEEN FERRIER MARIJANA LIPOVCEK EWA PODLES ANN MURRAY

GustavM

New member
לא הייתי מגדיר את קת'לין פרייר כמצו-סופרן...

היא ממש קונטראלטו - אלטית נמוכה באופן יוצא דופן.... הקול שלה פשוט לא דומה לכלום, וזה מדהים במיוחד במוזיקה של מאהלר שהיא הרבתה להקליט עם ברונו וואלטר. ההקלטה שלה ל"שירי מות ילדים" משאירה את כל השאר הרבה הרבה מאחור. ו"השיר על הארץ" איתה ועם ברונו וואלטר ופאצאק בהקלטה המפורסמת - כנ"ל.

נכון

אבל הוא לא כתב מה בדיוק הוא מחפש אז סתם נתתי שמות באופן כללי של זמרות בתחום הקולי הזה.

cut2

New member
צ'צ'יליה

Cecilia - זה באיטלקית, ועל כן התנועה Ce נהגית כ-צ'. בכל אופן, גם אני מאוד אוהב אותה - מיוחדת ושונה מאוד. (אסף 6 - Cecilia Bartoli).

Vivaldimort

New member
אפרופו

בסרט שרץ במצו, Perché Salieri, Signora Bartoli? (שהוא אגב סרט 100מם ביותר), גיליתי שהוגים את שם המשפחה שלה עם דגש על ההברה הראשונה, ואף אחד לא מאמין לי!

cut2

New member
באאארטולי!

ברור, היא איטלקיה לפנים. מה זה הסרט הזה?

Vivaldimort

New member
סרט תיעודי-מוקומנטארי

על הפקת הדיסק שלה ורסיטלים שלה עם אריות של סאליירי לסופראן.

cut2

New member
מה הסיפור איתה באמת?

ממה שידעתי וממה שכתוב בויקיפדיה, היא מצו (מצו-קולורטורה, אם נדייק). אבל הבנתי שהיא שרה גם רפרטואר לסופרן - מה העניין?

Vivaldimort

New member
דווקא סיפור מעניין (אזהרת tl;dr)

(שאני מוצא את עצמי מתחבר אליו ככל שאני נתקל יותר במנצחים ומורים פחות מנוסים לזמרה) היא למדה זמרה בעיקר אצל אמא שלה שלימדה אותה טכניקה גרמנית משהו שאני לא מבין לגמרי (קדם, הבריטון שהוא הכוכב של הפורום המקביל בynet הסביר לי את זה לעומק אבל לא נקלט אצלי כלום) שהעניקה לקול שלה צבע כהה מאוד. כתוצאה, הניחו שהיא מצו ולימדו אותה לשיר בעיקר במיקס והיא למדה רפרטואר בארוק לאלט ורפרטואר בל קנטו למצו. ממה שנאמר לי מהמורה שלי שאת זה היא שמעה מהמורה שלה, נלי מיריצ'ויו, זה שכבר אחרי שברטולי עשתה קריירה רצינית ונהייתה די כוכבת, מנצחים שונים שמו לב שיש לה מנעד של סופראן לכל דבר, והיא התחילה לעבוד על הקול שלה בלי עירוב קול חזה, והטסיטורה שלה קפצה לסופראן, וכמו כן נאמר לי שהווליום שלה גדל פלאים. שמעתי אותה בהקלטות (אלבום הסליירי המדהים) מחזיקה דו סופראן ושאר גבהים. רבים מגדירים אותה soprano sfogato (שזה, כמדומני, "סופראן מעושן") אבל אני לא יודע אם זו ההגדרה הספציפית.

למעלה