מחפש מידע

מחפש מידע

בוקר טוב איני יודע אם אני במקום הנכון אך אשמח לקבל הפניה אני מחפש מידע לגבי כללי האתיקה המקצועית של העוסקים ברפואה משלימה בעיקר טיפולים במגע רצוי מידע בעברית כיוון שבאנגלית כבר יש לי תודה מראש לכל העונים עודד המטפל

מי אמר

שיש להם כללי אתיקה? כללי אתיקה הם דבר שהמקצוע קובע לעצמו, ולכן הכתובת לשאלה כזו היא בארגונים המקצועיים של העוסקים בתחום (ויש הרבה כאלה. יותר מדי אולי).

את התחום שלי אני מכיר היטב

אני מחפש מידע מתחום המשפט והחוק האם יש כזה? היכן אני יכול לקרוא פסקי דין בנושא? מקווה לקבל תשובות מנומסות ולא מאנשים שמגדירים עצמם כקשקשנים וכנראה גם פגועים או ממורמרים תודה מראש עודד המטפל

אני לא מכירה...

אני לא מכירה פסקי דין כאלו, אך אבדוק במהלך סופהשבוע ואחזור אליך אם אמצא משהוא. מכל מקום, באופן אינטואיטיבי אוכל לומר לך שבמובנים רבים חשופים המטפלים האלרטנטיביים לתביעות בגין טיפול רשלני, בדיוק כמו רופאים רגילים. במיוחד נכון הדבר למקרים בהם מטפל אלטרנטיבי ימליץ למטופל לוותר על טיפול מוכח ומוצלח שיכולה להציע הרפואה הרגילה להציע. במקרה כזה, אם יגרם נזק למטופל, הרי שהמטפל חשוף לתביעה משפטית.

מהם כללי אתיקה

כללי אתיקה הם בדיוק כל מה שאינו כתוב במשפט או בחוק. האתיקה היא מתחת לחוק, כלומר - מוסיפה כללים שאינם קבועים בו. אין היא עוסקת בדיני הנזיקין ובנושא הרשלנות, ובאחריות למתן שירות איכותי ומקצועי - שהם אכן עניין לדין - חוק ולפסיקה. מה אתה מחפש?

למעלה