מה דעתך על שוקיים בקולה או ביסלי?
2 אופציות ממש מוצלחות אבל דורשות קצת הכנה מוקדמת. שוקיים בקולה: (הכמויות יחסיות לכמות הבשר והמרכיבים בקערה שהנוזלים בה מכסים אותו) לוקחים את השוקיים מנוקות ומוכנות ומשרים אותן כשעתיים בתערובת של 1/2 כמות קולה כמו שהיא מהבקבוק (רצוי לא מקוררת), 1/4 כמות יין אדום מתוק 2 שיני שום כתושות עבור כל שוק, פלפל שחור אם רוצים, 2-3 קוביות שוקולד מריר מומס במים רותחים (מינימום מים שאפשר להמיס בהם) אחרי ההשריה, קוצצים כמה תפוחי אדמה לרבעים, מניחים יחד בקערה או קדירה ומוסיפים על כל 5 כפות משרה חצי כף שמן. מוסיפים ככה נוזלים עד שהמפלס מגיע לחצי גובה, אופים בחום בינוני עד נמוך במשך בין שעה לשלוש (תלוי כמה חזק רוצים את הטעמים וכמה זמןיש). מומלץ בתוספת מעט אורז לבן אם לא רוצים תפו"א, ואז לוקחים את המשרה, ומוסיפים לו קורנפלור או ביצה כדי להסמיך אותו. עוף בביסלי: (שוב כמויות יחסיות לכמות בשר הרצוי) לוקחים חבילת ביסלי גריל עבור כל 4-5 שוקיים. מרסקים את הביסלי לחתיכות, מערבבים עם כף שמן על כל 4 כפות ביסלי, ומוסיפים פפריקה אדומה או חריפה ומוסקט לפי הטעם (לא הרבה פפריקה כי זה יעשה מר) מוסיפים פלפל שחור או לבן לפי הטעם, קולפים שן שום לכל שוק, לוקחים את העוף המוכן והמנוקה, ומגלגלים אותו בשברי הביסלי בשמן עד שהוא נדבק מכל הכיוונים, לוקחים את שיני השום ומגלגלים אותן בשאריות הביסלי, זורקים הכל בתבנית משומנת קלות, מוסיפים 1/2 או 1/4 כוס יין לבן חצי יבש או אדום יבש (תלוי לאיזה כיוון הולכת הארוחה), שולחים לביקור סטנדרטי בתנור לחום בינוני בין 1/2 שעה ל 40 דקות, לקראת סיום האפיה, מגביהים את החום כדי שהעור ישרף ויעשה קריספי, מגישים חמים אך לא לוהט, הולך בעיקר עם אורז לבן או עם איטריות אורז או איטריות ביצים סיניות דקות למרק. אפשר להשתמש בשאריות שבתבנית לטיבול סלט ירוק אחרי האפיה (רק להוסיף מלח)