מחפש נתונים לגבי פז`ו 106 1600 אוט`

עמיר12

New member
מחפש נתונים לגבי פז`ו 106 1600 אוט`

הציעו לי פז`ו 106 1600 אוטומטית שנת 97 במצב מצויין. אני צריך אוטו קטן לבנאדם אחד כאשר חשוב לי ביותר ההנאה מהנהיגה ואח``כ נוחות, כל שאר הדברים במקום שלישי, ושישרוד נסיעות יומיומיות של 150 ק``מ ונסיעות עירוניות מדי פעם. מה דעתכם ? איך הרכב הזה באופן כללי ? האם יש רכבים עדיפים באותו סדר גודל ??

שי ©

New member
ה-106 היא אוטו עירוני

פיג`ו לא ראו אותה נוסעת 150 ק``מ ליום כשתיכננו אותה, זו הסיבה שהם מייצרים דגמים גדולים יותר. ה-106 צפופה ולא בטיחותית מספיק למסע שכזה. מנסיון אישי עם אותם מכלולי הנעה (בפיג`ו 405) צריכת הדלק גרועה מאוד (בשכונת ה-8 ק``מ לליטר). מדוע אתה בוחר בגיר אוטומטי אם ``הנאה מנהיגה חשובה`` והאוטו מיועד לנסיעות בין עירוניות? אנא פרט תקציבך ונמליץ על משהו מתאים יותר. שי

אילן די

New member
מסכים

יתכן מאד שהפג`ו תחזיק מעמד בנסיעות ארוכות לתקופות ממושכות אבל אל תצפה מהנסיעה להיות נוחה. מה שאתה צריך זה לא אוטו ספורטיבי ולא אוטו קטן אלא מה שנקרא בארה``ב Cruiser. מכונית אוטומטית גדולה ונוחה שתעזור לך לעבור את הנסיעה השגרתית הזו בנוחות מירבית. לאנטיס היא דוגמא טובה, מיצובישי גאלאנט, הונדה אקורד אם אתה רוצה ללכת על משהו קצת יותר יקר.

עמיר12

New member
תיקון קל בדרישות +

מדובר על 500 ק``מ בשבוע פחות או יותר, בעיקר כבישים קטנים ומפותלים יחסית, לא דרכים ראשיות. למה אוטומטי, משתי סיבות - 1. הרכב שהציעו לי במצב מדהים/חדש (מזקנה והכל כמו בסיפורים) ובכל זאת אני קונה משומשת, לא תמיד אפשר להיות בררנים. 2. נסעתי הרבה על הילוכים ועל אוטומט, וכשאני בעיר נוח לי פי כמה וכמה אוטומט, מה לעשות, מצטער. דרך אגב לפי מה שראיתי באירופה דווקא אנשים רבים (בעיקר צעירים בלי משפחות) נוהגים במכוניות קטנות כדוגמת קליאו, סקסו, 106, פולו וכו` כרכב ראשי, ומשתמשים בו גם בנסיעות ארוכות ויומיומיות לצרכי עבודה, לא רק בעיר. לא נראה לי שיש סיבה הגיונית לקנות רכב גדול רק בגלל שהוא גדול, כאשר המשתמש הוא אדם אחד ולא משפחה, בעיקר שיחידת ההנעה שלו זהה בגודל (במקרה זה זהה לחלוטין) לדגמים הגדולים יותר של אותו יצרן. בכל מקרה התקציב שלי הוא עד 45000 ש``ח פלוס מינוס.

אילן די

New member
הלוך פלוס חזור ?

טוב, אני מתכוון לרוב הרכבים הגדולים. בעקרון, חוק אצבע הוא (ויש הרבה יוצאים מן הכלל בגלל שקיימות בעולם מדינות כמו קוריאה ושאר אי אלו מדינות עולם שלישי) שרכב גדול יהיה נוח יותר מרכב קטן (לדוגמא - פג`ו 406 נוחה יותר מ- 306, טויוטה אוואנסיס נוחה מקורולה, פורד מונדיאו נוחה מפוקוס וכו). תסתכל על השוק האמריקאי - לא סתם קונים פה מכוניות גדולות, בשום מדינה בעולם לא נוסעים את המרחק שנוסעים כאן. אני מכיר אנשים שנוסעים 100 מייל לעבודה, הלוך וחזור ובשביל זה צריך אוטו נוח כמה שיותר. בכל מקרה- נחזור לעניין, אם אתה נוסע 500 ק``מ בשבוע הלוך פלוס חזור - הרי מדובר ב- 50 ק``מ לנסיעה (חמישה ימים בשבוע וכו) שזה לא מי יודע מה... בקיצור אם מצאת מציאה, לך עליה.

ranfin

New member
לי היה מאוד צפוף ב 106

ואני לא ג`בר במיוחד, רגל ימין תמיד נתקע בפנל איפה שהרדיו, אבל הרכב עצמו נח קטן וזריז. אם זה xs הוא מאובזר לא רע וגם העלויות של טיפולים לא יקרים במיוחד. ההגה היה לא משהו וגם קצת קשה בשביל רכב קטן. ולגבי האוטומט אתה צודק ב 100% אם אתה מחפש את הנוחות שבפקקים ובתנוע של תוך העיר.

שי ©

New member
תיקון קל בהצעות

ישנן מכוניות קטנות בהן ניתן ונוח להשתמש מחוץ לעיר. ההבדל הוא שאלו מכוניות סופר מיני (פולו, פונטו, קלאו, 206...) ולא מכוניות מיני (106, סאקסו, טווינגו...). כפי שכבר נאמר, ה-106 צפופה מאוד ולא בטיחותית. ההמלצות שלי הן מכוניות גדולות יותר במחיר דומה, כגון: פורד מונדיאו (1.8 מודל 96), פיאט בראבה (1.6 מודל 97), רנו מגאן (מודל 96). כולן יעשו טוב יותר את העבודה. בהצלחה! שי

ranfin

New member
תקן אם אני טועה

עלויות הטיפולים שלהן הרבה יותר גבוהות משל ה 106 (לא יודע לגבי ה 206). ה 206 לא פחות צפופה מה 106 מבחינת הנהג.

עמיר12

New member
לקחתי אותו לנסיעה...ובכלל.

תודה על העזרה ! לקחתי את האוטו ועשיתי נסיעה ארוכה בסגנון הנסיעות שאצטרך לעשות עם הרכב בעתיד (מדובר על 150 ק``מ שלושה ימים בשבוע והשאר בעיר). אני חייב להגיד שמבחינת התנהגות כביש, הגה ונוחות היא לוקחת כל יפנית שנהגתי עליה (יפניות גדולות וחדשות) ואת רוב האירופאיות שנהגתי עליהן. פשוט היה כיף לנהוג, זריזה, הגה מצויין, אחיזת כביש מדהימה, כל מה שצריך ברכב, פרט כמובן לתיבה האוטומטית שגומרת את המנוע, אבל על זה אני יכול להתפשר לטובת הנוחות בעיר. מבחינת אבזור לא חסר, כריות אוויר, חלונות חשמל, נעילה מרכזית ועוד כל מיני שטויות. בקיצור אתם בטח יכולים לראות שאני מאוהב.. לסיכום אני קונה אותה, עכשיו רק צריך למצוא שם שיתאים לאופי.

drorzi

New member
תתחדש :)

אני חושב שעשיתה קניה מוצלחת ובטח כמו שאמרת עדיפה על רוב היפניות שיש בארץ מבחינת הנאה מהרכב תחזור ספר לנו לאורך טווח איך האוטו (צריכת דלק, נוחות, אמינות) תתחדש דרור זי

66

New member
אולי פי`זו (כמו ביז`ו בגרוזינית)

אני אוהב שמות הומוריסטים כמו שמשון הסאני שלי

ranfin

New member
ל 106 שהית לאישתי קראנו ביז`

בלי שום קשר לגרוזינים

66

New member
נו באמת ג`רמי

נראה אותך צועק באמצע אשדוד ביז`ו מניאק. במקום קופצים עליך משפחה של 120 גרוזינים בלי קירבה שנייה.

66

New member
אני מחכה. ;-)

סתם שאלה אתה בא לראות את המרוץ בשבת? אם כן אז אתה כבר תמצא אותי כי אני כבר לא יכול לחכות יותר לסיבוב בביז`ו

למעלה