מחפש ספרים ש...

מחפש ספרים ש...

לא עוסקים בכדוהא´,אין להם שום קשר לכוכב הקטן הכחלחל הזה ,וכמו כן שלא מעורבים בסיפור בני-אדם , האם מישהו מכיר? ואם אפשר אז רק משהו מומלץ ואל משהו שאחרי 5 דקות מניחים את הספר בגניחות ייאוש. (ואם כבר אז שיהיה בעברית )

Ergil

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo91.gif../images/Emo91.gif../images/Emo91.gif../images/Emo45.gif

moses

New member
נסה את מאדים

מאדים האדום מאדים הירוק מאדים הכחול של קים סטנלי רובינסון לפי דעתי מעולה למרות שישנם קטעים מתים

barzik

New member
מאדים?

חבל שאין פה את אייקון הקיא שיש באורט. שלושה ספרים מייגעים, כבדים ועמוסים בפסאודו מדע מגוחך. הסגנון יבש ומשעמם למוות. אני פשוט לא הבנתי מה רוצים ממני בספר הזה - מניעי הדמויות ומעשיהן לא מובנים כלל, למרות שנשפך שם ים של מלל. אחד מספרי המדע הבדיוני הגרועים ביותר שקראתי. לעומת זאת ´שקיעה´ פשוט מעולה וגם לא עוסק כלל בבני אדם.

moses

New member
על טעם וריח

אין מה להתווכח זכותך המלאה להקיא אבל אני מצאתי את הסידרה מצויינת ההבנה של הכוחות הפועלים בשטח , של האנושות סיקור של ההתישבות האנושית על מאדים תוך כדי סיפורם האישי של הנפשות הפועלות בשטח היחסים בין אנשי מאדים החוטרים לחופש מהתאגידים הבנלאומיים( שבעתיד הם רבי עוצמה אפילו יותר ממדינות שלמות על כדור הארץ) ומכדור הארץ עצמו. הפוליטיקה של מאדים הרצון של הדמויות להקים חברה שונה מכדור הארץ יותר שיוויונית(הרעיון של שינוי הכלכלה עצמה שתהיה יותר דמוקרטית) האם זה לא כל הרעיון של מד"ב? אני אישית מאוד נהנתי למרות שכמו שאמרתי ישנם קטעים משעממים.

moses

New member
לגבי שקיעה

אני לא יודע למה אבל יצא מהדברים שלך שאני מעדיף את מאדים על שקיעה אז לא. שקיעה לפי דעתי ספר מעולה אין בכלל מה להשוות אסימוב וסילברברג עושים עבודה מעולה (לפי דעתי הם נותנים כאן כמו מן הסבר לדתות) רק שכבר הביאו את הספר הזה אז נתתי ספר אחר. אה ובהזדמנות זאת חג שמח וכשר לכולם.

יפ ית

New member
שקיעה

איכשהוא נראה לי שהסיפור הקצר בשם זה עולה בהרבה על הספר (שהוא הרחבה של הסיפור). הסיפור הוא מרוכז, תמציתי ו*מעולה*, והספר, לעומת זאת, קצת מאבד פוקוס. אגב, אמנם לא מוזכר שם שהדמויות הן בהכרח אנשים, אולם ההתנהגות והפסיכולוגיה שלהם הן בהחלט אנושיות (אז אולי זה לא מתאים במדוייק למה שאתה מחפש..) הרעיון (בלי ספוילרים) הוא אחד המקוריים שקראתי (לדעתי כמובן) ואחד מאלה שמצדיקים את המילה "מדע" ב"מד"ב". בגרסה הקצרה או הארוכה, זהו סיפור/ספר יפהפה!

barzik

New member
יש הרבה על מה להתווכח! ../images/Emo13.gif

הרעיון של טרילוגית מאדים מצויין - אך הביצוע כל כך כושל שזה פשוט מפחיד. אני קראתי את כל הטרילוגיה במאמץ רב - אך חוץ מפה ושם קטעים מעניינים, הספרים היו אוקיינוס גדול של שיעמום. התובנות הפסיכולוגיות-כלכליות-מדעיות שהספר מביא הן בלשון עדינה מגוחכות. הדמויות הראשיות חסרות ברק ועניין. שלישיית הספרים הזו היתה אמורה להוות תחליף ל´רשימות מאדים´ של ריי ברדבורי. אך היא אפילו לא מתקרבת לקרסוליים של ספר זה, שלמרות שנכתב ב 1949 - מהווה, לפחות לטעמי, את אחד הספרים המוצלחים ביותר (שלא לומר המוצלח ביותר) על יישוב מאדים.

arifell

New member
הסיבה שהעליתי את "שקיעה"

היא שלפי ההודעה ההתחלתית בשרשור, בקשו שם ספר שלא עוסק בכדור הארץ ושאין בו בני אדם... שקיעה מתאים לזה מאדים (לצבעיו השונים) היה ספר שמאד נהניתי ממנו, אבל הוא לא ענוה להגדרה!

Boojie

New member
האמת? בשקיעה אלה כן בני אדם.

אמנם, אסימוב טען שלא, אבל לא היה שם שום דבר שיבדיל אותם מבני אדם כפי שהם מוכרים לנו. החייזרוּת שלהם היתה רק פרט מתבקש בגלל המקום שבו התפתחו. בדרך כלל, כשמדובר בספרים שלא עוסקים בבני אדם, אני מצפה שיהיה בחיזרים האלה משהו שיצדיק את עובדת היותם חיזרים. לצערי, לא עולה בדעתי כרגע אף ספר שעוסק בחיזרים נטו - כל אלה שאני מצליחה להיזכר בהם תמיד מערבים בני אדם בשלב כלשהו (כמו הגאווה של שאנור שהזכרתי למטה). יש את אלה שמזדהים יותר עם החיזרים, כמו, נגיד, "העולם כיער" של לה-גווין, אבל ספרים שעוסקים רק בחיזרים הם נדירים. הייתי אומרת "שטוחלנדיה", רק ששטוחלנדיה זה לא ממש מד"ב, זה הרבה יותר לכיוון של אלגוריה.

אנשים תתעוררו

זה כל מה שיש לכם מתוך אלפי ספרי המד´ב שחיברו עד היום? "שקיעה" זה הכול? אני אתחיל לחשוב שאנשים פה לא קוראים ספרים או לפחות את הספרים הנכונים. עדין מחכה לתשובות

בורא העולמות מצויין - אבל מילת

אזהרה. לקרוא רק את החלק הראשון העומד בפני עצמו. שני החלקים הבאים אינם עומדים בפני עצמם ויש עוד שלוש חלקים, שעדיין לא תורגמו (כבר יותר מעשרים שנה אנחנו מחכים להמשכים).

alond

New member
לא להרוס לך אבל../images/Emo58.gif

גם אחרי השלוש האלה אין פתרון סופי.

גרומיט

New member
בורא העולמות מחריד

ספר נוסחתי, רדוד, חסר כל אמירה, רדוד, בלתי אמין (שלא לומר מופרך מהיסוד), רדוד, כתוב נורא, רדוד, צפוי, וסתמי. למזלי הוא לא דרש ממני לחשוב, כך שלפחות לא ביזבזתי עליו יותר מדי סינפסות. המממ... פתאום אני לא בטוח אם הייתי חריף מספיק.

alond

New member
למה? רעיון יפה

ביצוע נחמד מאוד. חסר כל אמירה? אין בו הרבה אמירות, לזה אני אסכים. והאמירות שיש אולי לא הכי אבל... לעזאזל, אני יכול להגיד את זה על הרבה ספרים טובים. תכלס, לא נהנית ממנו. אני מאוד נהניתי.

למעלה