מחפש עצה טובה

eli5m

New member
מחפש עצה טובה

אני נשוי כבר 10 שנים עם 3 ילדים ויש לי בעיה עם אישתי כל פעם שאנחנו רבים היא מפסיקה לדברומתחילה בברוגז שיכול להמשך גם שבועות אלא אם כן אני פותח בשיחה!!! כמובן שאחרי כל ריב אני מסביר לה שכדי לדבר ולפתור את הבעיה ולא לשתוקקקקק אך זה חוזר על עצמו שוב ושוב. בנוסף בריבים האחרונים שהיו לנו היא עלתה מדרגה והחלה לקלל , אני מרגיש את הזלזול וחוסר כבוד שחל בה. אני לא מעוניין להתגרש עפ"י שלפעמים אני שוקל זאת אך עדין יש לי אחריות רבה כלפי ילדי ולכן אני עוצר את עצמי כל פעם. אשמח לקבל עצה טובה לפתרון הבעיה.

פנה לעזרה מקצועית

כל הסיסמאות שיפריחו לך כאן, הן לא מעשיות האתר כאן קיים ברמת החבר'ה היחידה כאן שמקצועית היא עידית

אענה לך בסיפור

פרופסור באוניברסיטה הציג שאלה לסטודנטים שלו - "האם כל מה שקיים, נברא ע"י אלוהים?". אחד הסטודנטים קם וענה באומץ "כן, כמובן", שאל הפרופסור "אלוהים ברא הכול?". "כן אדוני", ענה לו בחזרה הסטודנט. הפרופסור שאל את הסטודנט, "אם אלוהים ברא הכול, אז אלוהים ברא רוע - מאחר שרוע קיים בעולמנו", בהתאם לעקרון שמעשים מגדירים אותנו עצמנו אז מכך יוצא שאלוהים הוא רע". הסטודנט שתק, והפרופסור היה מרוצה מאוד מעצמו, והתרברב בםני תלמידיו שהוכיח שוב שהאמונה באלוהים היא מיתוס. סטודנט נוסף הרים ידו ואמר "האם אני יכול להציג שאל?". "כמובן" ענה לו הפרופסור. הסטודנט קם ושאל: "האם קיים קור?" "איזו שאלה? מעולם לא היה קר לך?", הסטודנטים צחקו על שאלתו של הסטודנט הצעיר. הסטודנט ענה: "למעשה, הקור אינו קיים. בהתאם לחוקי הפיזיקה מה שאנו מחשיבים כקור, מהווה למעשה חוסר חום. את האדם או החפץ אפשר ללמוד לפי העובדה האם יש לו או האם הוא מעביר אנרגיה. האפס המוחלט (460 מעלות פרנהייט) הוא היעדר חום מוחלט - כל חומר בטמפרטורה זו הופך להיות לא פעיל ולא מסוגל להגיב. קור לא קיים, אנו יצרנו מילה זו כדי לתאר מה אנו מרגישים בהיעדר חום." הסטודנט המשיך ושאל "פרופסור, האם קיים חושך?". הפרופסור ענה: "כמובן שקיים חושך". הסטודנט ענה "פרופסור, אתה שוב טועה. החושך אינו קיים.,החושך הוא למעשה חוסר אור. אנו יכולים לחקור את האור, אך לא את החושך. אנו יכולים להשתמש במנסרה של ניוטון כדי לפרק את האור הלבן להרבה צבעים ולחקור אורכי הגל השונים של כל צבע. אנו לא יכולים למדוד את החושך. קרן אור פשוטה יכולה לחדור לעולם החושך ולהאירו. איך אתה יכול לדעת עד כמה חשוך חלל כלשהו? אתה מודד את כמות האור הקיים, נכון? חושך הוא מושג שהאדם משתמש בו כדי לתאר מה קורה בהיעדר אור." בסופו של דבר, סטודנט הצעיר שאל את הפרופסור "אדוני, האם קיים רוע?" הפעם הפרופסור ענה בחוסר ביטחון "כמובן, כפי שכבר אמרתי. אנו רואים רוע כל יום. אכזריות בין האנשים, המון מעשי פשע ואונס בכל העולם. דברים אלה הן שום דבר אחר מאשר דוגמאות של רוע." על זה ענה הסטודנט "רוע לא קיים, אדוני, או לפחות הוא אינו קיים בפני עצמו. רוע הוא היעדר אלוהים. הוא דומה לחושך ולקור - מילה שנוצרה ע"י בני-האדם כדי לתאר את היעדר האלוהים. אלוהים לא יצר רוע. רוע הוא פשוט לא אמונה ואהבה, שקיימות כמו האור והחום. רוע הוא התוצאה של היעדר אהבת אלוהים בליבו של האדם. זה כמו הקור, שמגיע כאשר אין חום, או כמו החושך, שמגיע כאשר אין אור." הפרופסור השתתק והתיישב. שמו של הסטודנט הצעיר היה - אלברט אינשטיין. בהתנהלות שלה יש את האחריות האישית שלך. < העתקתי את הסיפור המקסים ממקום אחר ב
>

eli5m

New member
בכל זאת לא הבנתי איך אני אמור להתנהג???????

מגי 336

New member
קח אחריות על החיים שלך...

כבר אמרו לך את זה... קח את אשתך ולכו לייעוץ אישי.

sodya

New member
תקרא בעיון מקווה שעזרתי.

היי, מהדברים שלך חסרה אינפורמציה. מה מקור המריבות שלכם, מה גורם לה/לאשתך לכזה זעם, של אי רצון לדבר?? השתיקה היא סמפטום= לא מקור הבעיה אלא מה שרואים על פני השטח, כנ"ל הקללות! אשה בריאה בנפשה, וגבר בריא בנפשו לא שותקים ולא מקללים, אלא אם כן יש משהו שמערער אותך מבפנים!! משהו בהתנהגות, בזוגיות גורם לה לזעם רב, שאם לא תתחילו לטפל בסוף זה יתפוצץ!! מה אתה עושה? מה מקומם אותה? האם ניסתה אשתך בעבר להסביר מה מרגיז אותה/ כואבלה ואתה חוזר על אותה הדבר שמכאיב?? תשאל את עצמך!! בד"כ אדם שמכבד את עצמו, זוכה לכבוד מהסובבים אותו!! לכן לפני שאתה כועס על השתיקות, שאכן אינם בריאות, חפש - תחשוף את מקור הבעיה!!! לא להסתיר! אם תרצו עזרה מקצועית, אשמח לעזור בזה. בהצלחה רבה!!

ירחמר

New member
תזמין נערת ליווי

זה תמיד עובד, ואם לא יעבוד לפחות תהנה אחי...

Gilgil1

New member
תיקון- האפס המחלט הוא 273- מעלות פרנהייט ../images/Emo13.gif

ירחמר

New member
שתי שאלות...

א. אם האפס המוחלט הוא מה שאתה אומר ולא מה שאיינשטיין אמר אולי יש לנו בכלל בעיה עולמית? מי מבטיח לנו שהוא לא טעה בעוד דברים? Huston we have a problem שאלה שניה: האם אדם שנותן לבת זוגו להתייחס אליו כך לאורך שנים ולא מעיף אותה מהגג של עזריאלי בצניחה חופשית לא הגיע מזמן ל 273 פרנהייט או מה שזה יהיה (האפס המוחלט)? ותובנה של גרוש שחי ללא זוגיות מרצון נערות ליווי זה הפתרון לא רבים לא לא מדברים אין ויכוחים הכל סבבה וחוזרים הביתה בשלווה עילאית עם רגליים קלות כרגלי הצבי בעונת היחום. ותחשבו על זה...

אני יוצאת עם חבר שלי כמעט 7 שנים

אני גם יוצאת עם חבר שלי 7 שנים ואנחנו גם רבים על שטיויות ואני משלימה איתו הכי טוב כדאי להשלים עם אחד השני

פזפז29

New member
תגובה

אי אפשר לייעץ בלי לדעת את כל התמונה, אבל השאלה שעלתה לי בראש כשראיתי את מה שרשמת ורק בגלל זה נרשמתי כדי שאני יוכל לענות. איך לעזאזל אפשר לחיות ככה? לחיות באותו בית כמה שבועות. ולא לדבר לפי דעתי זה לא שפוי ולא נראה לי שמהצד שלך כשמגיעים למסקנה שרוצים להתחתן זה כדי להיות יחד ולא להיות לבד!!! ואני בטוחה שאתה מרגיש הכי לבד וזה מבעס ולמה אתה כל הזמן צריך להתחנף???? זה אמור להיות שווה!!!!! ואם נוח לה לא לדבר איתך כמה שבועות ואפילו לקלל אז תשאל אותה אם היא בכלל רוצה להיות יחד. אחרי שתבין מה היא רוצה תדע יותר טוב איך לפעול כי אם היא רוצה אז היא צריכה להשתדל לא להתנהג בצורה כזאת מזוויעה וזה בלי לדעת על מה אתם רבים ואם אתה גם מזלזל ומעליב אותה.ואם היא לא רוצה אפילו שיש ילדים צריך להפרד כי אתה לא רוצה לחיות את שאר החיים שלך לבד אני בטוחה שתוכל להכיר משהי שתתנהג אליך בכבוד ואולי אפילו באהבה!!!!!

היי

מציעה לך ללכת איתה ליעוץ זוגי מוכנה לתת לך גם המלצה אם היא תסרב ונקווה שלא אז תלך לטיפול לבד כדי להבין מה בדרך ההתנהלות שלך גורם לה לזלזל בך ומה בך מונע ממך להציב לה גבולות . ועד שתחליט אם ללכת ביחד או לבד או מה לעשות אספר לך מניסיוני. בתחילת הנישואין שלי ושל האקס בכל פעם שהיינו רבים כעבור שעה הוא היה בא להתפייס והיינו יושבים לדבר . יום אחד באתי אני להתפייס ומאז אחרי כל ריב עד שלא הייתי באה להתפייס וזה היה יכול לקחת כל הסוף שבוע הוא היה שותק ואני מתפוצצת, עד שיום אחד אמרתי לעצמי (אחרי ריב) הדפוס הזה לא יכול להמשך ומצידי עכשיו שיעברו שבועיים עד שהוא לא חושב שגם הוא לפעמים צריך לבוא להתפייס אני גם בדממה וכך עשיתי והדפוס נשבר וחזרנו לפעם אני הייתי המפייסת ופעם הוא בלי שתיקות חד צדדיות. חוזרת לעיניינך מה שהיא עושה זו התעללות וחוסר כבוד טפלו בזה או רכוש כלים לטפל בזה בעצמך. בהצלחה.

the man 123456

New member
אז דפוק לה שתי כאפות

ותגיד לה שאם עוד פעם אחת היא מתחצפת אתה פותח לה תתחת ככה שהיא לא תחרבן שבוע!

itamarc8

New member
שלום לך אלי

אני היתי נשוי שנתיים ו4 חודשים אישתי הייתה במצב כמו אישתך לארח ריבים לא הינו מדברים כמעט שבוע והיינו מדברים ככה משלימים לאחר שגרושתי קיללה אותי ואמרה לי מילים שלא נעים לומר פה אני החלטתי להתגרש ממנה פתחתי תיק ברבנות לאחר שהגעתי למצב של מפגע בריאותי ממנה עצבים הרגשה על הפנים ואני אומר לך אני וגורשתי שנינו אנשים לא בריאים ואין לנו ילדים( טוב שלא היה)אני החלטתי לשים סוף לנישואים פתחתי תיק ברבנות וכיום עוד חודשים אני גור שמאושר נהנה מאוד מבלה עושה חיים טוב לי ואני חושב שגם אתה צריך לעשות ככה אני מציע לך אם אתה רואה שזה ממשיך תחתוך אל תתן לזה להרוס אאותך כמו שאני נהרסתי אפילו שזה קשה עם הילדים תגיעו להסכם ותתגרש אני עברתי את זה בדיוק.מקווה שעזרתי לךץ.

צביקה ה

New member
אני מצטרף למה שכבר כתבו כאן

טיפול זוגי. האמת היא שלזוג שמקים משפחה יש לדעתי שתי בעיות קשות שום דבר בחיים לא הכשיר אותם לפתור אותן: 1) איך מקיימים זוגיות נכונה. 2) איך מגדלים נכון ילדים. את שתי הבעיות האלה כל אחד פותר בדרכו, יש מי שמחקה את הוריו, יש מי שמנסה לעשות בדיוק ההיפך מהם (שזה בעצם שני צדדים של אותה מטבע), אנחנו רואים את הסובבים אותנו, מנסים ללמוד מהמדיות השונות אבל אף אחד לא מלמד אותך לחיות עם בת הזוג שלך על כך המורכביות שלה וכל הבעיות שלה ולהיפך. אנחנו מנסים לחיות לפי אינטואיציות נכונות והרבה פעמים טועים. מלמדים אותנו חשבון, מלמדים אותנו תנ"ך ועוד המון דברים חשובים, אבל איך לחיות כמו בני אדם ואיך לגדל את ילדינו שיהיו בני אדם אף אחד לא מלמד. אני היתי מעביר כל זוג שרוצה להתחתן, חצי שנה של טיפול זוגי על חשבון המדינה ולכל זוג שרוצה להביא ילדים במקום הכנה ללידה, הכנה להיות הורים ולא לקרוא ל"סופר נני" לתקן אותנו אחר כך. לטיפול זוגי יצא שם רע שזה דבר שהולכים אליו כצעד אחרון לפני גרושין. זה לא נכון. טיפול זוגי הוא דבר שאליו צריך להגיע עם תחילת הבעיות, בפעם הראשונה שאישתך לא מדברת איתך שבועות. זה הרי לא נורמלי. איך אפשר לגדל ילדים בבית שאמא לא מדברת עם אבא שבועות? האחריות כלפי הילדים היא רק בעיניין הגרושין? ואיך הם יכולים לחיות בעננה כזו? תעשה לך טובה וגם לאישתך ולילדים. תדרוש ממנה ללכת לטיפול זוגי. לא, אל תידרוש, תבקש. תסביר לה שאתם זקוקים לזה, תקווה שהיא תבין. לכו לטיפול זוגי, תילמדו לדבר במקום לצעוק, תילמדו לשתף במקום לשתוק, תגלו בזוגיות שלכם דברים שקרוב לוודאי היו שם כל הזמן אבל כוסו באבק. האחריות היא של שניכם, זה לא רק היא ולא רק אתה. תעשו את זה עכשיו לפני שהמצב יחמיר ואז באמת תלכו לטיפול זוגי כצעד אחרון לפני הגרושין....

playtrip

New member
מה שאמרת, לגשר ולדבר על הכל.

מיטב האנשים מוצאים את כספם על מבחר כלים יקרים, מומחים גדולים ותעשיה של תחמושת גרפה כבר רבבות על גבי רבבות של רווח על חשבון כל אותן מדינות, קבוצות, משפחות ופרטים. חוסר ההבנה הזה הוא פשוט לפתרון, וכל שעליכם לעשות הוא כפי שהסברת: להיות גלויי לב, להפתח ולדבר על כל דבר שמכאיב מציק ובוער. לא צריך שום רופא לזה, שום מומחה ושום עורך דין, הפתרון הוא בבית, בכנות, בשיח פשוט ובתום לב. ספר כל מה שמציק. עבודה כזו שאינה דורשת הרבה, הפכה לנחלתן של דתות שונות וגדולות, כתות וארגונים העושים ממון רב מן התופעה הזו של סכסוך ויצירת גילועים וסכסוכים... לרוב האדם בעל שליטה ויודע היטב מה עליו לעשות בחייו, הוא אינו צריך את התערבות זולתו, והוא מסוגל לקחת אחריות על מעשיו, אך סביב תקלות וחוסר הבנות הקורות בחיים, התפתחה אותה תעשייה מנצלת אשר מנעה מאיתנו עד היום ועדיין עושה זאת, שוב בשל מספר הפריטים העצום של המין האנושי. הפתרון הוא כמובן פשוט, שב עם אשתך וספר לה כל מה שנבצר ממך לומר והיא כן ואם לא, אז לבטח תוכל למצוא בסופו של דבר קרוב או חבר לשפוך לפניו שיחך לפחות על מנת למצוא פתרון סביר, אם לא להסיר את אותה טינה ואת אותם כעסים הגורמים לך לריב עם אשתך.

למעלה