מחקרים בענין הסויה, מתוך גליון עמותת אנונימוס

דייאטה וחלב עיזים

אני מסכימה שכדי לדעת אם GFCF עובדת, צריך להימנע לחלוטין ממאכלי חלב מכל סוג במשך תקופה ארוכה. בלי לגרוע מכך, הדייאטה אינה דת, כפי שכבר כתבנו בעבר כמה פעמים. ויש גם טענות מעניינות שלפיהן הסיבה שקזאין בעייתי מלכתחילה היא בגלל הפיסטור (אאל"ט הגב"ץ כתב על זה בעבר). על פי דיווחים שקראתי בקבוצות, יש לא מעט ילדים, שמצבם השתפר לאחר שהוסיפו לדייאטה שלהם מאכלי חלב מסויימים (למשל אלה המותרים על פי SCD). בקיצור - יש להביא בחשבון שאין כאן תשובה מוחלטת, אלא פיתרונות אינדיבידואליים. לדעתי עדיין עדיף לתת קודם צ'אנס לדייאטה המלאה פשוט כי מבחינה סטטיסטית יש לה הכי הרבה הצלחה. אחרי כמה שנים על דייאטה מוקפדת מאוד, יותם אוכל היום מאכלי חלב ומבחינתי זה תחליף עדיף לממתקים (העברנו אותו לדייאטה קטוגנית לפני חודשיים ואנחנו רואים שיפור גדול שעשוי להיות קשור לכך). מדגנים אנחנו עדיין נמנעים, כי הם עדיין משפיעים עליו לא טוב. אבל יותם מעולם לא הגיב לדייאטת GFCF בלבד אלא רק לדייאטת מגבילות יותר כמו SCD ולכן לדעתי אצלו זו לא רגישות לגלוטן דווקא, אלא סביר יותר שרגישות לעמילנים ואלרגיות.
 

JacobSk

New member
אני בהחלת מסכים שדייאטה לא דת

אבל צריך להגדיר אם ילד בדייאתה אז לא אוחלים חלב עם כזאין גם חלב עיזים וחבל שלאנשים שיושבים על דייאטה יהיה צל של ספק בקשר לחלב עיזים.אם מחלתים לצת מדייאטה זה דבר אחר לגמרי.
 
שאלה מצויינת

ומעוררת מחשבה, אבל תאמת - אני לא יודעת מה התשובה. נכון שאומרים שהאסטרוגן נותן הגנה מסויימת מפני נזקי כספית במוח (ולכך מייחסים למשל את שיעור הבנות לעומת הבנים עם אוטיזם). אבל אני לא יודעת אם זה אומר גם שתיסוף או העלאה מלאכותית יעזרו, בהכרח. אגב, אני קוראת עכשיו ספר מצויין בשם THE AUTOIMMUNE EPIDEMIC (כשאסיים לקרוא אחלוק תובנות, אם יהיו). מסתבר שהרבה מאוד כימיקלים בסביבה הם ENDOCRINE DISRUPTORS וכך הם גם משפיעים בעקיפין על מערכת החיסון. באופן כללי, אני מאלה שסבורים שעדיף לא לשחק בהורמוני מין של ילדים. לכן, למשל, אני לא הייתי מזדרזת לתת לופרון ליותם (התרופה ל-early puberty שניתנת לילדים אוטיסטיים מסויימים בהצלחה מרובה). ולגבי באופן טבעי - כן, אני מהכותבות הקבועות, ומכורה לגמרי
. יש לי שם דף בית ארוך למדיי, וכתבתי בדי הרבה דפים... את מוזמנת!
 
למעלה