מחקר חדש על צמחונות

דידי שי

New member
מחקר חדש על צמחונות

תמצות: מחקר אוסטרי חדש מצא כי על אף שלצמחונים BMI נמוך יותר והם צורכים פחות אלכוהול, הם קושרו עם יותר בעיות בריאות (יותר סרטן, אלרגיות והפרעות נפשיות), הזדקקות גבוהה יותר לטיפול רפואי ואיכות חיים נמוכה יותר.

המחקר המקורי

ניתן לקרוא תמצות באתר חורים ברשת
מחקר חדש קבע: אוכלי בשר בריאים יותר מצמחוניים.

Ofericko

New member
תודה

Gidi Shemer

New member
נו, מה הפלא? צמחונים אוסטריים

ממזמן אני טוען שכל מה שהצמחונים האוסטרים צריכים זה לשתות כוסית או שתיים של יין כל ערב והבריאות תסתדר להם.

Ofericko

New member
עזוב אותך שטויות. ספר איך חגגת את לילסדר.

תעלה איזה תמונה של משהו צמחי מוצלח. יאללה

Ofericko

New member
מסכים איתך לגמרי לגבי הצילום והחמצת

החווייה אבל מבחינתי, תמונה אחת או שתיים זו פשרה מוצלחת בין החווייה לבין הפרעת התיעוד החמורה שניחנתי בה.

דידי שי

New member
מאידך גיסא

בעידן הדיגיטלי, יש לנו כל כך הרבה תמונות, שאנו לא מספיקים להסתכל עליהם, למיין ולארגן.
ועוד לא דיברנו על הכמויות העצומות שמקבלים בפייסבוק.
רגע לפני שכתבתי - הסתכלתי בתמונה בפייסבוק של משפחה (לא שלי) יושבת אל שולחן הסדר ואוכלת מרק קיניידלך.
מה לעשות עם כל זה.

Ofericko

New member
זו שאלה אחרת לגמרי..

אני מניח שהדבר הנכון לעשות זה לקחת מסםר מצומצם של תמונות ולפתח אותן ולהכניס לאלבום לאחר כל אירוע מצולם.
אבל, כפי שליידיבג אמרה, זה לא גורע בשום צורה לשלוף את המצלמה/טלפון לרגע, לצלם ולהעלות לתפארת הפורום

ladybug6

New member
איזה דבר מטופש להגיד..

להוציא לרגע את הטלפון ולצלם משהו נקרא להחמיץ את החוויה? חתיכת חוויה אינטנסיבית יש לך שם, כנראה..

דידי שי

New member
תלוי בהשקעה

שניה לצלם לא מפריע.

אבל מי שבאירוע, ולוקח על עצמו ברצינות את תפקיד הצילום, הוא חושב מראש מה לצלם ואולי לשם מה, נמצא כל הזמן בכוננות, מצלם הרבה, מסתכל דרך עדשה, מחכה להזדמנויות, אולי מביים אירועים (תסתכל למצלמה, תחייך, תעמוד שם...), מחכה להזדמנויות, מחפש הרבה מה מתאים לצלם, בודק תוך כדי את התמונות שיצאו, מבקש ממישהו יצלם גם אותו (או מתחיל לשים מנגנוני השהייה)...
הלו - אל תשכח שאתה בחג, ועוד חג של יציאה מעבדות לחירות. שים ת'מצלמה בצד ותהנה עם כולם.

יוספה 51

New member
בעקרון (לא בצילום האוכלים דווקא) יש הגיון

במה שאתה אומר. אני זוכרת בהופעה של לאונרד כהן, הוצאתי את הפלאפון וניסיתי לצלם, ואז קלטתי שאני עסוקה בצילום במקום לחוות את החוויה. יש בזה סוגשל הרחקה, לטעמי. שוב, לא מול אוכלים כי זה באמת סטטי ולרגע.

RSPA

New member
תגידי, למה?

וזו לא פעם ראשונה שזה קורה ואני שואל את עצמי אם להעלות את זה כאן או לא. אבל, אולי הגיע הזמן?
למה דברים שאינם נראים לך או לא כדעתך, שמישהו אחר חושב או מעלה כאפשרות או מביע - הם "טיפשים"?
למה גם להיכנס בקטנה במישהו באופן אישי במקרים שונים, דוגמת מה שבהמשך השרשור לגבי מה שכינית "תופעות כמו דידי שי"? למה לרדת לפסים אישיים?
נשגב מבינתי. מצטער.

Ofericko

New member
אתה לא חושב שהכינוי "דידי שי" עצמו

הוא בעייתי למדי ומזמין תגובות מהבטן בצורה טבעית?

RSPA

New member
לא. אני חושב שתגובות צריך לרסן

אם הן חודרות למישור האישי ומקבלות מימד פוגעני. כשאתה צוחק על השניצל האוסטרי - זה מצוין. אבל כשאתה שם ללעג את זה שסיפר לך עליו - זה לא בסדר.
אם יש בעיה עם "דידי שי" שבגינה אין לו זכות להתבטא כאן - אז שייחסם.
אם זה לא קיים וזה לא המצב - לאיש אין זכות "לצאת עליו ב-180".
כשאנחנו ומדברים על זכויות בעלי חיים אנחנו מדברים גם על אי-פגיעה בבני-אנוש.
אתה לא חושב כך?

למעלה