מחקר ישראלי מ2006 מעלה אצלי שאלות. מור?

• פותח הנושא bmno
  • פורסם בתאריך

nightriders

New member
אני בעד ללכת עם העובדות

האם יש פרסום של ממצאי הסקר?

אני לפחות, רק מתוך סקרנות מדעית/מתודולוגית הייתי רוצה לדעת מה היה המדגם - כלומר, פילוח של קבוצות גיל ומוצא (יהודים/בדואיים).
אני מסכים שממצא כזה (בהנחה שמתודולוגיה הייתה נכונה) הוא ממצא מאוד חזק, שיש לו משקל בהכרעת המאזניים לגבי מצבע חיסון חי מוחלש. סה"כ הסטטיסטיקה אמורה להיות פשוטה יחסית (מבחן chi squ אמור להספיק כדי להראות שיש הבדל בין אלה שנולדו בשנתונים שקבלו את החיסון לאלה שלא).

תגובה ד"ר קלינר משרד הבריאות

כרגע עוד אין פרסום רשמי של הסקר. אני יכול להבטיח לך שיהיה.
למידע כללי -המדגם כלל מעל 2000 דגימות, משני המגזרים, הבדואי והיהודי, בכל הגילאים, ילדים ומבוגרים.

אודי, אולי תספר לנו מדוע משרד הבריאות מצנזר

מדוע משרד הבריאות נמנע מלפרסם את דו"ח הוועדה לבקרת איכות הבדיקות לאבחון מוות מוחי? לפני כחודש וחצי המשרד הפיץ הודעה לעיתונות בנושא שהניבה שתי כתבות ב-YNET ובאתר NEWS1 אבל הדו"ח עצמו משום מה לא פורסם באתר המשרד:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4393229,00.html

nightriders

New member
מהמידע הכללי לא ניתן להסיק

באתר משרד הבריאות נכתב כי נמצאו 28 חיוביים בסה"כ (כלומר כ 1%). מדובר בערכים קטנים, לכן אם למשל המדגם שנלקח אינו מייצג וכולל 90% מתחת לגיל 9 , לא תהיה מספיק עוצמה כדי לראות הבדלים באחוזים כאלה קטנים.

אמתין לפרסום הסקר הרשמי.

פולספגן

New member
לא מובן לי למה הפרסום לא לפני המבצע?

מה מסתתר מאחורי החוסר שקיפות הזה?

פולספגן

New member
לא, נצל"שתי את תגובתך כי הזכרת את זה -

שאלתי היא לד"ר אודי קלינר משרד הבריאות וכנראה שלא אקבל מענה גם על זה

nightriders

New member
שום דבר, בית המשפט לא יתערב

במיוחד לאור העובדה שחיסון חי מוחלש ניתן כאן בעבר ולא כל כך מזמן. חוץ מזה, זה לא שמטילים סנקציה על מי שלא מתחסן.

תגובה

שלום רב
התוצאות של הסקר צואה דוקא פורסמו לציבור (חפשי באמצעי התקשורת). אם את מתכוונת לפרסום מדעי, לוקח זמן לכתוב מאמר מדעי ולפרסם אותו. זה יגיע.

פולספגן

New member
לא התכוונתי למאמר מדעי ולא כתבת בשום מקום

שאתם מתכוונים לכתוב מאמר מדעי.

אשמח אם תפנה אותי לסקר צואה, כי אני דיי עוקבת אחרי הפרסומים בתקשורת ולא נתקלתי באחד כזה.

snoopytush

New member

אני אצרף אולי מאוחר יותר כתבה שקשורה לחיסון הזה
שמסבירה שיש שם סכנה ללקות בשיתוק

למעלה