מחקר ישראלי: עוגה לארוחת בוקר מסייעת לדיאטה

פולספגן

New member
מחקר ישראלי: עוגה לארוחת בוקר מסייעת לדיאטה

מחקר ישראלי: עוגה לארוחת בוקר מסייעת לדיאטה כמו שטענתי רבות, אין דבר שלא ניתן להראות באמצעות הכלי היוצא דופן ששמו סטטיסטיקה

deathcaster

New member
תיקון

חוש הומור אין לך, אבל אתה יודע נהדר לעשות צחוק מעצמך

deathcaster

New member
שוב, לא מצחיק, אם אתה רוצה לרשום משהו

ענייני לשם שינוי, אתה מוזמן לענות לי על השאלה שאתה מתחמק ממנה.

כלומר:

את מביאה כתבה על מחקר שהתבצע, והטענה שלך היא שהמסקנה שלו כל-כך מופרכת, שאת משתמשת בו כדי להדגים בעיות מתודולויות במחקרים. האם שקלת את האפשרות שמסקנות המחקר תקפות? או שזהו פשוט פרק נוסף בסאגה "האינטואיציה של פולספגן מול העדויות המחקריות"?

uzi2

Active member
גם אני תהיתי

מה הקשר בין הכתבה ובין ההצהרה של פולספגן בעניין הסטטיסטיקה.

פולספגן

New member
שאפשר להוכיח כל דבר באמצעות סטטיסטיקה

גם אבסורדי כמו עוגה לארוחת בוקר כאשר לא חסר פחמימות איכותיות אחרות שאפשר להתחיל את הבוקר בלי עוגה.

פולספגן

New member
צדק במה?

הוא שאל מה הקשר והשבתי על כך. אם הוא חזה את תגובתי (לא היה כ"כ קשה), אז הוא צדק.

deathcaster

New member
מממממ....

האמת שהוא שאל 2 שאלות, אף אחת מהן לא הייתה: "מה הקשר?"

פולספגן

New member
נכון, uzi2 שאל "מה הקשר?"

השאלות שלו הן:- 1) "האם שקלת את האפשרות שמסקנות המחקר תקפות?" תשובתי:- לא, המסקנה כ"כ הזויה שלא הייתי צריכה, כי זה ברור שאין להם טיפת ידע בתזונה והמצחיק, שאם אני זוכרת נכון, הוא נעשה ע"י דיאטיקנית שאמורה להבין בתזונה. 2) "או שזהו פשוט פרק נוסף בסאגה "האינטואיציה של פולספגן מול העדויות המחקריות"?" תשובתי:- לא צריך פה שום אינטואיציות ואין פה שום עדויות מדעיות. מחקרים מסוג זה רק עושים שם רע למדע!

את לא זוכרת נכון.

המחקר נערך ע"י ארבעה רופאים, לא ע"י "דיאטקנית". לגבי "אין פה שום עדויות מדעיות": הנה המחקר עצמו, וכל אחד יכול להתרשם ולקרוא אם מדובר בעדויות מדעיות או לא. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22178258 ולגבי כל היתר - דברייך בנושא מדברים בעד עצמם.

Gidi Shemer

New member
האמת היא שהתכוונתי לשים לינק למחקר עצמו

אבל הבנתי שאנחנו נכנסים לעוד שרשורפלצת שלא מתעסק במדע, אז ויתרתי. בכל זאת, טוב עשית.

פולספגן

New member
צודק, רופאים עשו את המחקר הזה

כנראה שזאת הבעיה, שיצא מחקר כזה עלוב, כי זה ידוע שרופאים לא מבינים כלום בתזונה. באמת התפלאתי שדיאטנית תכתוב מחקר כזה שלא שווה את הנייר שהוא מודפס עליו. אגב, אין לי מושג על איזה כל יתר דברים כתבת שדבריי "בנושא מדברים בעד עצמם" כאשר השבת על כל הדברים שכתבת. אם אתה רוצה לראות התייחסות שלי למחקר, אז בתגובתי לשם מקורי 19 הסברתי קצת את הכשלים של המחקר מבלי שטרחתי לקרוא אותו, כי הוא (המאמר) לא שווה אפילו את זמן הקריאה של ההקדמה שלו.

לא קראתי את התגובה שלך ל"שם מקורי19",

אבל אני מרשה לעצמי להגיב על דברים שלא קראתי, בדיוק כפי שאת מגיבה למחקר שאת לא קוראת. ובכן: התגובה שלך ל"שם מקורי19" (שאותה, כאמור, לא קראתי) היא חובבנית, רצופה טעויות מביכות ואיננה עומדת בקריטריונים הבסיסיים ביותר של הבנה מדעית.

פולספגן

New member
יש לי 2 קישורים מהשרשור הזה שמאוד הולמים אותך

2008/viewmsg.aspx?forumid=2254&messageid=159495389 target=_blank rel=nofollow>1 ו-2.

לא קראתי את מה שיש בקישורים,

אבל זה, לפי השיטה החדשה והמצויינת שהראית לי, לא אמור להפריע לי לחוות את דעתי עליהם: ודעתי על כך שהבאת דווקא את הקישורים הללו ולא אחרים היא שלילית מאד. אני מוכרח לומר שהמתודה הזו שלך של חיווי דעה בלי לטרוח לקרוא היא משחררת מאד וחוסכת לי המון זמן ומאמץ. תודה רבה!

למעלה