"קונצנזוס" זה לא "אמת".
ועל קונצנזוסים כדאי וצריך לערער. אם לא היינו עושים את זה, עדיין היינו מטפלים במחלות ע"י גירוש שדים והקזת דם. ממישהי שמתנגדת באורח כל-כך חריף לקונצנזוס הקים כיום בנושא חיסונים, הייתי מצפה להרבה פחות יראת-כבוד כלפי קונצנזוסים. הבעיה הנוספת עם הטענה שלך היא שאת מבלבלת בין תוצאות לבין היעדר תוצאות. במקרה של "המחקר על 6 כפיות תה", הטענה שלך היא שאם לא נערך מחקר ספציפי דווקא על הסצנריו המסויים הזה - אז אנחנו לא יכולים להסיק כלום. זה, כמובן, מגוחך. כבר יש מספיק מחקרים שמראים השפעות מזיקות של כמויות סוכר גדולות, ומותר לנו להסיק מהפרט אל הכלל, ולכן אנחנו לא צריכים לבחון בנפרד כל צירוף של כל כמות סוכר עם כל משקה ומאכל.... אבל המקרה של וולפסון הוא שונה: כאן הדגש|יש לנו תוצאות ספציפיות, קיימות. את מוזמנת להתעלם מהן (גם אני מאד סקפטי לגביהן, אגב), אבל את עשית משהו אחר לגמרי: את פסלת מראש את המסקנות רק בגלל שהן חורגות - לדעתך - מה"קונצנזוס", וזאת בלי שטרחת לקרוא את המחקר עצמו. בהחלט יכול להיות שאת צודקת ושהתוצאות שגויות, אבל את לא יכולה להגיד דבר כזה בלי להראות איפה הם טועים....והמינימום הנדרש לשם הצהרה כזו הוא לקרוא מה שהם כתבו כדי לדעת מה הם אומרים בכלל. אני נזכר בסיפור עתיק על עיירה באמריקה שבה כולם הצביעו תמיד לרפובליקאים, והנה בעת ספירת הקולות לבחירות, מופיע פתאום פתק לדמוקרטים. כולם מסתכלים על ראש ועדת הבחירות, שאומר "שימו את הפתק בצד בינתיים". ממשיכים לספור והנה - עוד פתק לדמוקרטים! ראש הוועדה אומר: "ידעתי! הממזר הצביע פעמיים. אני פוסל את שני הפתקים." (אפשר להחליף דמוקרטים ברפובליקנים, או לספר את זה על הליכוד והעבודה, או על ש"ס או מי שרוצים) קונצנזוס זה דבר חשוב ומועיל. קריאות תיגר על הקונצנזוס גם הן דבר חשוב ומועיל, ולשני הדברים יש להתייחס ברצינות וללא זלזול. (מי שמזלזל תמיד באיתגורי קונצנזוס יישאר תקוע באותה עמדה לנצח, ומי שמזלזל תמיד בקונצנזוס הוא א. עצבר, על כל המשתמע מכך).