מחרב10- שביתה של כל התלמידים בארץ!!

MissUnKnown

New member
זה היה מפעל במצפה רמון .....

אבל זה מפעל אחד מתוך איזה 10 שזה נסגר...ועם זה היה תלוי בעמיר פרץ הם לא היו קונים את המפעל אלה בגלל שהנשים שעבדו שמה לא עזבו את המקום אזה הם היו חייבים להרואת שהם עוזרים ובגלל זה הם קנו את זה.... אז אני לא כל כך בטוחה שהוא עשה את זה מרצון...ואיפה עמיר פרץ היה שסגרו את קרית הפלדה???? איפה?????

למען השם

אנחנו ממש לא מבינים למה תלמידים צרכים לשבות למען הזדהות עם הנכים ולמען האמת לא נראה לנו שגם אתם. אתם סתם מחפשים אקט רדיקלי כדי לעשות שרירים וכדי להציג את עצמכם כאבירי הצדק החברתי. להשבית את מערכת החינוך ?!?!?! איפה לעזאזאל הקשר. את מי אתם מענישים. זה פשוט מעורר רחמים. שלא לדבר על זה שאתם לא ממש בקיאים בנושא והמיסיונרים התנועתיים שיגיעו לבתי הספר ממש לא מעניינים אותנו. BOY כמה שהשטיפת מוח הזאת עובדת, אנחנו ננסה אותה על הכלב של השכנים. ועוד משהו- תפסיקו מיד, אבל מיד את כל הקישקושים האלה סביב הקונספירציה למיטוט הכלכלה בישראל. שמעתי על כל זה שהעשירים (כןכן אלה השמנים עם הסיגר שמנצלים עניים מרודים ואונסים את הבנות שלהם ואחרי כל ארוחה עושים תחרות ריח של גבינת קממבר מהנאדים שלהם) ממציאים מושגים לא מובנים בכלכלה כדי שבני המעמד הבינוני לא יבינו בכלכלה ואז הם יוכלו להשתלט בשקט. תתחילו לקרוא ותבינו. קאט דה בולשיט עכשיו- עמרי אילת ורועי מחרז קן גבעת אלה-חניכים מודאגים מאוד מאוד מודאגים. לעזאזאל. בבקשה תהיו מחוברים למציאות- עמרי אילת ורועי מחרז

קודם כל תרגיעו... אחר-כך תקראו

המטרה שלנו זה לא להשבית את מערכת החינוך, אלא לבוא ולומר- אנחנו פה, כנוער ואנחנו יודעים מה קורה בארץ וזה מה שאנחנו חושבים. לי אישית לא אכפת מהשביטה של ההיסתדרות, זה לא קשור אליינו.. זה קשור לעובדה שלי יש חבר נכה שצריך כסף בשביל מונית כל יום לבית- ספר, כסף לטיפולים ולניתוחים וכן, הוא רוצה גם לקנות בגדים. אז על תאמרי שאנחנו לא מבינים את המאבק, כי אני חושב שהכסף אמור להגיע אליו, ולא אל הבריכות של חברי הכנסת או לישיבות או לאני לא יודע מה הבנת?!? יופי

פיצקה

New member
אני הבנתי

בלי הסברים. דבר ראשון בשביל ניתוחים וטיפולים יש דבר בארצנו הנאורה שנקרא ביטוח בריאות (ושאף אחד לא יבעל לי את הבינה על חוק בריאות ממלכתי). דבר שני-ההסתדרות נועדה כדי ליצור מקומות עבודה-מה שהיא לא עושה, ולא לשבות-מה שראינו כי היא מיטיבה לעשות. השביתה להזדהות עם הנכים היא רמאות בעיני מצידם כי הם אפילו לא אמורים לייצג אותם. אבל מה לעשות, נוח מאוד לתפוס טרמפ על מצב כזה ולהצטייר כמגיני הצדק בישראל- הודלולי דבר שלישי-"הנוער האיכפתי" בישראל יכול לעשות עוד הרבה דברים שהוא לא עושה. שלא לדבר על זה שהאנלוגיה לשביתת ההסתדרות לא נכונה. אבל לשבות אפשר. הבעיה היא שאתם חושבים כי הדרך לשינוי טמונה בהפגנות ושביתות. דבר רביעי-אל תציג אותי בתור איזה אחד שלא אכפת לו מהנכים ומעדיף ברכות של חברי כנסת כיאני לא. מה שאני כן זה חניך בנוע"ל שאכפת לו מהמצב הפסיכואקונומי של החניכים בתנועה שלו.

שביתות הפגנות ועשייה

בקשר למה שההסתדרות עושה או לא עושה, קטונתי, אין לי מושג. הבעת דעה בתנועה היא דבר חשוב. חשוב שחניכי התנועה יגבשו תפישת עולם וגם יצאו באמירה. זה לא נכון שלאמירה אין כוח, היא גם מחזקת את הדעות שלך עם עצמך ועוזרת לך "לחשוב" ולדעתי משפיעה באיזושהי מידה על מישהו, ויכולה לפתוח עיניים. בקשר לעשייה תכלס, זה דבר שלדעתי הוא קדוש וכמובן הרבה יותר משפיע, אך הוא לא סותר. אנחנו לא במצב שבו בכל רגע אנחנו מפגינים וזה לא בא על חשבון מעשים ב"שטח". אני מסכים איתך שהמעשים בשטח לא מספיק נפוצים וכו, אבל זה לא אומר שמאבק הנכים הוא לא לגיטימי ואנחנו לא צריכים לתמוך בו. יכול להיות גם שהבריכות של החברי כנסת לא סותרות את מאבק הנכים, מי יודע? אולי אפשר להקים קומונה בירושלים שיגרו בה כל החברי כנסת ותהיה להם בריכה משותפת?

פיצקה

New member
רגישות רבותיי רגישות

אחת הבעיות הרציניות של הציבור בישראל, שבמקרה הזה נגועה בה גם התנועה (לפחות אנחנו-החניכים הצעירים), היא העובדה שהוא נכון לתת רק תמיכה רגשית ולא תמיכה חברתית (וכתבתי על זה כבר). אז נכון, אנחנו לא יכולים להקים עמותות למען הנכים ולהשקיע בהן את כל מרצנו. אבהההההל אנחנו יכולים לעשות הרבה יותר בכל מה שקשור בחיי הקהילה והחינוך שבאזורינו. כשהעשייה היחידה היא הפגנות-היא זניחה. התמיכה הרגשית היא תמיכה זניחה. אבל הרי אין מי שיבקר אותנו כפי שביקרנו את ילדי הנרו, משתלם לא??? קביעת הגישה הכלכלית של התנועה שלנו היא בעצם דבר מורכב בהרבה מקביעת גישה מדינית. עצם העובדה שלרובנו אין מושג וחצי מושג בכלכלה הופכת אותנו קלים בהרבה לשכנוע ונאיביים בהרבה. אני לא בטוח שאני מסכים עם המאבק של הנכים בצורתו העכשווית ואני לא בטוח שאני מסכים עם כל הדרישות שלהם (ושוב כדי שלא יתנפלו עלי פה כאילו אני איזה עריץ ברפובליקת בננות- אני לא בטוח). אני בן 18 ואני ראיתי פה נחישות, שלא נראה לי שאני אגיע אליה גם בגיל 30. זה נראה לכם הגיוני שלכולם יש פה בערך את אותה דעה בנושא כלכלה? התנועה היא המקום בו שמעתי הכי הרבה הרצאות והטפות בנושא כלכלה ולמען האמת לכל החניכים אין לא השכלה פורמלית (כן כן זה יכול לעזור) ולא ניסיון. כן כן מה לעשות שקומונרים הם רק בני 19.

---

ראשית, אני רוצה להגיד שזה נהדר שיש אנשים שמרימים קצת את הראש ומסתכלים מעל לדברים החוזרים ונאמרים שקוראים לכולם לצאת ולהפגין ולהתנהג לפי הקריזות של השפם של עמיר פרץ. באמת חשוב לראות דברים מעבר לתמונה הקרובה אלייך המוצגת לך. עומרי,אני לא חושב שהמטרה של השביתה היא לעשות דווקא לאף-אחד, הכוונה היא בעיקרון להביא למודעות ולסערה ציבורית. עם זאת, אני חושב ששביתה היא אמצעי שברוב המקרים נוח להשתמש בו כי אז כולם יכולים לראות כמה "אכפת לך" וכמה שאתה "מקדיש" את החיים שלך למאבק. ישנם אמצעים אחרים שיכלו להינקט בבתי-הספר כמו חלוקת הפליירים על המאבק, יצירת הידברות ושכנוע. אמצעים אלו לא גורמים להפסדים של כספים אשר יכלו לשמש עזרה לנכים אבל הם כן מביאים למודעות. חוצמזה, אני רוצה להשב את תשומת ליבם של חניכי התנועה לכך שההסתדרות גם הם אינם חסרי אינטרסים ומגיני הצדק. ההסתדרות אוהבת לקחת חלק במאבקים גדולים כמו של עובדי הנמלים. הם אוהבים מאוד לשבות ולהפגין כוח, אבל בפועל הם באמת גרמו להפסדים גדולים בעקבות סחורה שלא נכנסה לארץ. אנשים, אתם מחונכים ומחנכים כל הזמן להטלת ספק ומחשבה עצמאית, תפעילו את הכלים שהתנועה נותנת לכם ותסתכלו על התמונה הכוללת.

למעלה