מחר בזן תדווח Q3

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך
נחכה לדוחות.
מקווה שהחברה תציג רווח של לפחות 130 מליון דולר.
יהיה מענין לראות אם לשם שינוי כל הרווח יחלחל לקיטון בחוב בניכוי הדיבדנד או ששוב יהיה שינוים בהון החוזר.
בטח בשיחה נקבל הרחבה על השלכות המלחמה מהפרסום שניתן מדובר בסכום לא מבוטל.
גם לגבי הקונדיסט יהיה מענין לשמוע עושה רושם שיהיה לזה השלכה מהותית ברגע שהצינור יחובר והם לא יקבלו את החומר בחינם.
אם יהיה שיפור במגזר הפולירומים אז המצב של בזן יהיה טוב במיוחד

tby1

Active member
רווח רבעוני נקי 115 , EBITDA של 233 , צפי למרווחים גבוהים גם ב- 2024. מינוף ירד ל 0.7 , הון למאזן 41%

זו מכונת מזומנים אדירה, ירכשו עוד מניות ב- 10 מיליון דולר (זה 1% משווי השוק ) ואם זה ימשיך , הדיבידנדים יגדלו. לחברה פשוט לא יהיה מה לעשות עם הכסף

בסך הכל דוח טוב, רווח מנוטרל של 140 מליון דולר.
סוף סוף קיטון משמעותי בחוב, זה אומר שיש סיכוי טוב שבשנה הבאה יעלו את אחוז חלוקת הרווח לאזור של 70 אחוז מהרווח.

dw

Well-known member
מנהל
כרגע החוב מדורג +A
שלחתי להם שאלה בצ'ט האם מתוכננת העלאת דירוג ל -AA אך הם בחרו לא להתייחס.

לדעתי למי שמחפש אגח דולרי נחמד אז בזן ט' נראה כמו יופי של קנדידט סולידי. מציע כרגע 7% צמוד דולר.
כרגע אינני מחזיק, מטעמי ספקולציה שאולי הדולר ירד ל 3.5, ואז אשיג נקודת כניסה אטרקטיבית יותר, אולם למי שחושב שהדולר לא ירד זה קנדידט מעניין.

כרגע החוב מדורג +A

לדעתי למי שמחפש אגח דולרי נחמד אז בזן ט' נראה כמו יופי של קנדידט סולידי. מציע כרגע 7% צמוד דולר.
כרגע אינני מחזיק, מטעמי ספקולציה שאולי הדולר ירד ל 3.5, ואז אשיג נקודת כניסה אטרקטיבית יותר, אולם למי שחושב שהדולר לא ירד זה קנדידט מעניין.
דוקא אני לא מתלהב מהאגח שלהם, נראה לי שבבנק אפשר לקבל חמישה אחוז צמוד דולר, אז בשביל שני אחוז להתעסק בפירעונות חלקים ועמלות נוספות....
מה גם שתשואת הדיבנד (לא הרווח) היא יותר מפי שתיים מזה (צפוי לשנה הזאת ושנה הבאה). אז עם כל הסיכונים שיש לתחום הזיקוק ללכת דוקא על האגח?

dw

Well-known member
מנהל
דוקא אני לא מתלהב מהאגח שלהם, נראה לי שבבנק אפשר לקבל חמישה אחוז צמוד דולר, אז בשביל שני אחוז להתעסק בפירעונות חלקים ועמלות נוספות....
מה גם שתשואת הדיבנד (לא הרווח) היא יותר מפי שתיים מזה (צפוי לשנה הזאת ושנה הבאה). אז עם כל הסיכונים שיש לתחום הזיקוק ללכת דוקא על האגח?
האגח הוא די בונקר. תכל'ס המזומנים נוזלים להם מהאוזניים :D
בשביל זה לקבל עשרות אחוזים יותר ממה שהבנק משלם לי? (ההבדל בין 5 ל 7 אחוז הוא די משמעותי בסולידי) מה רע?
הסיכון שלא ישלמו הוא מאד מאד נמוך. לא 0 כמובן, כי זה עדיין "רק" +A ולא AAA ועדיין - לסולידי זה יפה מאד.

המניה הרבה יותר תנודתית מהאגח. אישית אני כרגע מחזיק רק במניה אבל אם אחפש חשיפה מקומית לדולר? (למשל בתרחיש שבו הדולר ירד ל 3.5) אז בזן ט' הוא לגמרי מהחביבים עלי. אשמח לשמוע על עוד קנדידטים.

כרגע החוב מדורג +A

האגח הוא די בונקר. תכל'ס המזומנים נוזלים להם מהאוזניים :D
בשביל זה לקבל עשרות אחוזים יותר ממה שהבנק משלם לי? (ההבדל בין 5 ל 7 אחוז הוא די משמעותי בסולידי) מה רע?
הסיכון שלא ישלמו הוא מאד מאד נמוך. לא 0 כמובן, כי זה עדיין "רק" +A ולא AAA ועדיין - לסולידי זה יפה מאד.

המניה הרבה יותר תנודתית מהאגח. אישית אני כרגע מחזיק רק במניה אבל אם אחפש חשיפה מקומית לדולר? (למשל בתרחיש שבו הדולר ירד ל 3.5) אז בזן ט' הוא לגמרי מהחביבים עלי. אשמח לשמוע על עוד קנדידטים.
הפחד המרכזי הוא פיצוץ במפעל (תקלה או בטחוני) במקרה הזה גם האגח יפול.
למה לא אגח של חברה לישראל /ישראמקו או רציו ותמר פטרולים הטיפה יותר ממונפות?

270552

Active member
האם התיחסו באסיפה לחלוקת דבידנד בעקבות תוצאות הרבעון.

האם התיחסו באסיפה לחלוקת דבידנד בעקבות תוצאות הרבעון.
כן ב2 מילים אמרו שיש מדיוניות מפורסמת ולא הרחיבו.. (מחלקים 50% מהרווח השנתי אם אני לא טועה)
אז כנראה יהיה עוד דיבידנד גדול על 2023, בטח יקזזו את הדיבידנד בניים שכבר נתנו השנה

נערך לאחרונה ב:
יש למישהו הערכות עדכניות כמה המצב טוב או גרוע בפטרוכימים? בהנחה שיש דיבידנד בסוף שנה.
אני מנסה להעריך אבל הסתבכתי ממש

270552

Active member
כל הפרעונות קרן ורבית של האגחים ט ו י בשנת 2027.
מכל תקבול דבידנד החברה חייבת לפרוע בפרעון מוקדם חלק מאגח ט.
יתרת אגח ט כ 277.5 מליון ש"ח +רבית נצברת מההנפקה ב 9/2022.
יתרת אגח י 245 מליון ש"ח+ רבית שנצברה מ 10/2022.
כדי לכסות את כל החוב בזן צריכה לחלק כ 600 מליון דולר דבידנד (חלק פטרו 24.1%).
או שפטרו תמחזר יתרת חוב שלא נפרעה מדבידנד
כמובן שפטרו יכולה גם למכור חלק מהמניות ששוי השוק שלהן היום כ 880 מליון ש"ח

270552

Active member
כל הפרעונות קרן ורבית של האגחים ט ו י בשנת 2027.
מכל תקבול דבידנד החברה חייבת לפרוע בפרעון מוקדם חלק מאגח ט.
יתרת אגח ט כ 277.5 מליון ש"ח +רבית נצברת מההנפקה ב 9/2022.
יתרת אגח י 245 מליון ש"ח+ רבית שנצברה מ 10/2022.
כדי לכסות את כל החוב בזן צריכה לחלק כ 600 מליון דולר דבידנד (חלק פטרו 24.1%).
או שפטרו תמחזר יתרת חוב שלא נפרעה מדבידנד
כמובן שפטרו יכולה גם למכור חלק מהמניות ששוי השוק שלהן היום כ 880 מליון ש"ח

בורסה 2008

Well-known member
היום הסיפור בתמחור בזן לדעתי הוא נטו הסיכוי למערכה בצפון ובפרט למתקפה על מתקני החברה. זה הפקטור שכל אחד צריך להכניס כדי להבין האם וכמה הוא רוצה להחזיק בבזן.

Reem88

Well-known member
אני מעריך שיש על זה ביטוח שיכסה הכל אם וכאשר.

בורסה 2008

Well-known member
מעריך זה טוב. אם כך, אני מוכן לחתום איתך כבר עכשיו שאני מוכר לך בזן ב-10% הנחה על מחיר השוק ערב מתקפה כזאת. משער שתשמח לעשות 10% קלים :)

היום הסיפור בתמחור בזן לדעתי הוא נטו הסיכוי למערכה בצפון ובפרט למתקפה על מתקני החברה. זה הפקטור שכל אחד צריך להכניס כדי להבין האם וכמה הוא רוצה להחזיק בבזן.
הסיפור הביטחוני הוא בהחלט סוגיה שצריך לקחת בחשבון (דרך אגב גם תקלות).
אבל לטעמי אתה מתעלם מעוד נושאים שישאירו תמיד את בזן כ"זולה" מדובר בתחום לא פופולרי ועל בזן יש הרבה כעס מה שמרחיק מוסדים, וכמובן התכנון לסגור את המפעלים, האופסייד של החברה לא נמצא בפיצוי שיקבלו מהמדינה. וכמובן שאי אפשר לדעת כמה הרווח הזה מייצג לשנים הבאות, בכללי שוק ההון לא אוהב חברות שהן בלי פוטנציאל צמיחה והעתיד לא ברור. לתפיסתי אין מה להסתכל על מכפילי רווח, הפער הזה אף פעם לא יסגר, כל עוד החברה תמשיך להרוויח ולחלק דיבדנים המניה תהנה מתשואה שוטפת, גם אם שנה הבאה החברה תרוויח שוב 400 מליון דולר אני עדין לא רואה את החברה מגיעה לשווי של 6 מיליארד שקל (מכפיל 4 הנמוך).

בורסה 2008

Well-known member
הסיפור הביטחוני הוא בהחלט סוגיה שצריך לקחת בחשבון (דרך אגב גם תקלות).
אבל לטעמי אתה מתעלם מעוד נושאים שישאירו תמיד את בזן כ"זולה" מדובר בתחום לא פופולרי ועל בזן יש הרבה כעס מה שמרחיק מוסדים, וכמובן התכנון לסגור את המפעלים, האופסייד של החברה לא נמצא בפיצוי שיקבלו מהמדינה. וכמובן שאי אפשר לדעת כמה הרווח הזה מייצג לשנים הבאות, בכללי שוק ההון לא אוהב חברות שהן בלי פוטנציאל צמיחה והעתיד לא ברור. לתפיסתי אין מה להסתכל על מכפילי רווח, הפער הזה אף פעם לא יסגר, כל עוד החברה תמשיך להרוויח ולחלק דיבדנים המניה תהנה מתשואה שוטפת, גם אם שנה הבאה החברה תרוויח שוב 400 מליון דולר אני עדין לא רואה את החברה מגיעה לשווי של 6 מיליארד שקל (מכפיל 4 הנמוך).
יפתח, כל מה שציינת היה קיים גם יום לפני ה-7/10. מאז אותה שבת התווסף פקטור שמאפיל כרגע לדעתי על שאר הפרמטרים. לטעמי, הסיכון לא מתומחר כראוי ולכן אני מקטין מדי פעם לתוך ימי עליות של בזן וזה לאחר תקופה מאד ארוכה(מאז הקורונה) שלא מכרתי שום נקוב.

למעלה