מחר בזן תדווח Q3

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

Reem88

Well-known member

• Like
Reactions: dw

Reem88

Well-known member

Reem88

Well-known member

Reem88

Well-known member

בורסה 2008

Well-known member
מה שמעניין זה שבבזן האירוע הזה כבר היה מתומחר עד סופו, ולעומת זאת בבזא זה התקבל בחיוביות. שוק ההון הישראלי....

Reem88

Well-known member

הזרמת קונדנסט ממאגר לוויתן לבז"א צפויה להתחיל במרץ 2024, הכמות המוזרמת למתקני החברה תפחת משמעותית​

הודעה שלילת בתכלס ומחיר מנית בזן עולה ושובר שיא שנתי.

למניית פטרוכימיים יש עדיין פער לסגור כדי להגיע לשיא, מוזר לא? הייתה צריכה להיות התאמה.

בורסה 2008

Well-known member

הזרמת קונדנסט ממאגר לוויתן לבז"א צפויה להתחיל במרץ 2024, הכמות המוזרמת למתקני החברה תפחת משמעותית​

הודעה שלילת בתכלס ומחיר מנית בזן עולה ושובר שיא שנתי.

למניית פטרוכימיים יש עדיין פער לסגור כדי להגיע לשיא, מוזר לא? הייתה צריכה להיות התאמה.
לא מוזר בכלל. היה מוזר כשהיא היתה בשיא כשבזן היתה נמוכה בהרבה עם פרמיה של 60% על הנאב. עכשיו היא בפרמיה 9% וזה הרבה יותר הגיוני. ועדיין לא עדיפה על בזן לדעתי.

dw

Well-known member
מנהל
נערך לאחרונה ב:

בורסה 2008

Well-known member
אנחנו כתבנו כאן כבר מזמן שבזן צריכה לעבור את הטרום קורונה. לקח יותר מדי זמן, אבל זה קרה וגם במחזורים גבוהים במיוחד.
על בזא לדעתי גם כתבתי פה לאחרונה. אני הקטנתי בזן בתקופה האחרונה והגדלתי מאד את אחזקתי בבזא.
יש לה יתרונות ויש חסרונות מול בזן, אבל האיום הצפוני לא נותן לי לישון בשקט עם אחזקה ממש גדולה בבזן כמו שהיתה לי בעבר.

Reem88

Well-known member
למה בזא נשמח לשמוע.
אני גם עם החזקה גדולה יחסית בבזן ובפטרוכימיים (מההסדר בפטרו)

בורסה 2008

Well-known member
למה בזא נשמח לשמוע.
אני גם עם החזקה גדולה יחסית בבזן ובפטרוכימיים (מההסדר בפטרו)
אני דיי בטוח שכתבתי פה בעבר עליה קצת. נסחרת במכפיל נמוך מאד ויש כמה מהלכים שאמורים לשפר לה את היעילות.
מהצד השני, היא עדיין הרבה פחות יעילה מבזן ובמקרה של משבר היא תיפגע הרבה לפניה. הייתי אומר שגם הסיכוי וגם הסיכון גבוהים אצלה מאשר אצל בזן. בזן עדיפה לדעתי בימים רגילים, אבל הסיטואציה בצפון שיכנעה אותי לחלק את הפוזיציה ואפילו לתת לבזא משקל יתר.

לגבי פטרוכימיים, אני כתבתי פה בזמן אמת שאין שום סיבה שהיא תיסחר בפרמיות של 30, 40 או 60 אחוז ושאני מעביר את הפוזיציה ממנה לבזן. היום היא כבר בפרמיה חד ספרתית ואני לא רואה שום סיבה להחזיק בה אפילו בסיטואציה הנוכחית.

Reem88

Well-known member
לגבי פטרוכימיים, אני כתבתי פה בזמן אמת שאין שום סיבה שהיא תיסחר בפרמיות של 30, 40 או 60 אחוז ושאני מעביר את הפוזיציה ממנה לבזן. היום היא כבר בפרמיה חד ספרתית ואני לא רואה שום סיבה להחזיק בה אפילו בסיטואציה הנוכחית.
יש כתבה ישנה על מנוף של פטרו על בזן.

למעשה על פי התרחישים בכתבה אנחנו נמצאים בתרחיש הכי אופטימי שהוצג שם עליה של 35% בבזן שווה 103% על פטרו.

יכול להיות שמשהו שם לא נכון?

בורסה 2008

Well-known member
יש כתבה ישנה על מנוף של פטרו על בזן.

למעשה על פי התרחישים בכתבה אנחנו נמצאים בתרחיש הכי אופטימי שהוצג שם עליה של 35% בבזן שווה 103% על פטרו.

יכול להיות שמשהו שם לא נכון?

ראשית, מאז כבר חולק עוד דיבידנד.
שנית, אין לי כח לקרוא את זה. מסימולציה שאני עשיתי והיא גם מן הסתם עושה שכל, המינוף הולך וקטן ככל שבזן עולה ושווי פטרו עולה. אנחנו נמצאים באיזור לא כזה אטרקטיבי. כשפטרו יצאה משימור היתה תקופה קצרה שהיא נסחרה סביב השווי הנכסי שלה ואפילו עם דיסקאונט קטן אבל במינוף עצום ועם הגנה מבנית מטה. היום המצב הרבה פחות טוב מהבחינה הזו ובנוסף לזה היא נסחרת בפרמיה.
לדעתי, לא רואה שם כדאיות כלשהי לעומת להחזיק בזן, אך כמובן שכל אחד יעשה כראות עיניו.

Reem88

Well-known member

dw

Well-known member
מנהל
צילום נדיר של עבודות התקנת מיכל חדש בבזן בחודש שעבר:

למעלה