מחר יש לי משפט...

shlang

New member
בטוח שהמשפט היה בבית משפט לעניינים מקומיים

אם אתה בטוח בצדקתך, אל תוותר, הגש ערעור למחוזי, ושיתנו לך את התשובה למה הכביש מסומן.

shlang

New member
לדעתי יש קשר בין בית המשפט לעירייה

בעניין ערעור, תתיעץ בפורום חוק ומשפט, אם הייתי בטוח בצדקתי, לא הייתי מוותר, גש למקום , נראה לי ליד החוף, צלם תוך הקפדה את סימוני החניה ואת כל האזור.

be_roo

New member
קורה. הצער העיקרי הוא שלפי תיאורך ההרשעה

נובעת מחוסר בקיאות של השופטת. הסימונים הללו הם תמרור לכל דבר ועניין ומוגדרים בספר התמרורים של מדינת ישראל. אם היתה מזכה בטיעון הגיוני סביר, היה ניתן לקבל את הפסיקה גם אם לא מסכימים איתה. אבל סתם בורות? הבינוניות של מערכת המשפט פשוט מוציאה לפעמים את הרוח מהמפרשים.

shlang

New member
לפי הפרוטוקול- שופטת שאינה מכירה חוקי תנועה

להלן הקטע מתוך תמרורים של משרד התחבורה ד 19- מקומות חניה לכלי רכב: לא יחנה אדם רכב במקום מוסדר לחניה אלא בתחומי השטח המסומן על פני הדרך; סומן שטח על המדרכה, מותר לרכב פרטי, פרטי דו-שימושי ומסחרי שמשקלו הכולל המותר הוא עד 2200 ק"ג, לחנות על המדרכה בתחום השטח המסומן על פניה ואם סומן השטח בתוספת המילה "אופנועים" מותר לאופנועים לחנות על המדרכה בתחום השטח המסומן כאמור. לדעתי, תגיש ערעור, שלח מכתב עם צרוף הפרוטוקול למשרד התחבורה שיראו מה חושבת השופטת על תמרורים בכביש, כמו כן לדעתי שלח גם ליועץ המשפטי ולשר המשפטים, אני חושב לדעתי, שיש כאן זלזול באזרח , על כל מקרה הגש ערעור למחוזי.

elimalka

New member
ערעור צריך להגיש למחוזי.

קשה לי להאמין שמישהו יוצא מהדיונים עם השופטת הנ"ל עם ביטול דו"ח...

elimalka

New member
ראיתי, תודה.

האם לדעתך יש משהו שסותר בציור מבחינת הסימונים של התמרור, לבין מה שצילמתי??? דרך אגב, לפני שביקשתי להישפט ניסתי לבטל את הדו"ח באופן הרגיל, ע"י שליחת מכתב למחלקת החנייה. מעניין שהעו"ד של העירייה לא טען שהסימונים אינם מאפשרים חניה, אלא שיש סתירה בין הגרסאות שלי למפקח. (לדעתי הוא טען שלא חניתי באזור המסומן, אם באמת שאלו אותו בכלל). מצ"ב - פרוקטול המשפט - תשובה שקיבלתי בעבר מעיריית ת"א

elimalka

New member
מחר יש לי משפט...

גררו לי את הרכב בת"א, ביקשתי להישפט... בתחילת הרחוב יש שלט האוסר חניה בשוליים, אולם בהמשך יש מקום בשולי הכביש המסומן על הכביש כמקום חניה.. מה דעתכם??? מצ"ב תמונות.. אני חניתי באזור המסומן בכביש כמותר לחנייה. תודה, אלי.

be_roo

New member
מתשובת העיריה קשה להבין

הם טוענים להבדלי גרסאות מבלי להתייחס ספציפית לטענה, אולי כלל לא הובנת נכון. בכל מקרה, הדרך הזו כבר סגורה בפניך כך שאין טעם לדון בה. הסתירה בין התמרורים קיימת. האם זה צריך להביא לזיכוי? מן הסתם תקבל תשובות שונות מאנשים (ומשופטים) שונים. הבעיה שעד עכשיו לא נראה שמישהו בכלל דן בשאלה הספציפית הזו. העיריה ענתה תשובה לאקונית, והשופטת החלטה על בסיס עובדתי שגוי כאילו הסימון על הכביש כלל אינו תמרור.

be_roo

New member
דרך אגב, לדעתי כדאי לשקול להכנע

יש בהחלט טיעונים לפיהם גם אם קיימת אי הבנה, הרי שתמרור ד-19 לא בדיוק מתיר חניה אלא רק מסדיר אותה במקום מותר. בנוסף שופט יכול לטעון שמקרה של סתירה, נהג צריך להפעיל שיקול דעת ולהיות בצד המחמיר כדי לא לגרום לסיכון. והשיקול האחרון הוא חוסר האמון הדי מוחלט שיש לי אישית במערכת המשפט בארץ.

elimalka

New member
גם אני די מאוכזב ממערכת המשפט

מגעיל לראות איך השופטת עושה את העבודה לעיריית ת"א... מילא יצאתי אשם, אבל את אף אחד זה לא מעניין שעוד נהגים תמימים נופלים בפח... זה מכניס כסף די טוב לקופת העירייה.

be_roo

New member
אתה יכול לנסות לפעול בנושא

לפנות לעיריה שוב ושוב כדי שידאגו לפחות למחוק כמו שצריך את הסימונים הללו.

elimalka

New member
לא בטוח שזה יעזור

מה שכן, אם היה איכפת לשופטת מהאזרח התמים הייתה מזכה אותי (גם אם נניח הסימון אינו תמרור), ומחייבת את העירייה הגזלנית למחוק את הסימונים. אבל במקום לעשות זאת, היא נותנת אישור לדרך הפעולה שלהם.

shlang

New member
לפי מה שהבנתי מהתמונות

יש תמרור האוסר על חניה ועצירה, אסור לחנות עד הצומת הקרובה או עד לתמרור המבטל את האיסור. (תמרור ב-32) לכן העירייה צדקה בגרירת הרכב, במשפט תויטען שחנית בתום לב לאחר שראית את סימוני החנייה בכביש, קח איתך את התמונות למשפט אולי השופט יתחשב בכך למרות שהסימונים די חלשים, זכור, אתה לוקח סיכון, תנסה להתפשר עם התובע לפני המשפט..

elimalka

New member
על מה כבר אפשר להתפשר??

מדובר על גרירה ששילמתי 260 ש"ח, ועוד דו"ח של 250 שאני יצטרך לשלם במידה ואפסיד. אם העירייה שמה שילוט שאסור לחנות, האם לא עלייה לדאוג שאין סימון\שילוט אחר הסותר את זה??? תודה, אלי.

shlang

New member
אולי בכוונת העיריה שלא יחנו שם

לכן לא שמה שילוט, תתפשר על 250 שקל של הדו"ח בטענה שהקווי החניה הטעו אותך

be_roo

New member
סימוני החניה על הכביש גם הם תמרור, לפיכך ניתן

לטעון לסתירה בין תמרור אחד האוסר חניה ואילו תמרור אחר שמתיר אותה. ניתן לחזק את הטיעון בכך שהתמרור האוסר הוא כללי לאיזור מסויים בעוד התמרור המתיר (הסימון על הכביש) הוא מקומי ולכן אדם סביר יכול לחשוב שמדובר בסייג לאיסור, כלומר "באיזור כולו אסור, אבל במקום מסויים זה מותר". הסימון על הכביש מוגדר כתמרור ד-19: "מקומות חניה לכלי רכב: לא יחנה אדם רכב במקום מוסדר לחניה אלא בתחומי השטח המסומן על פני הדרך". עוד ניתן לטעון כי השלט הנוסף ""כולל שוליים" יוצר בלבול נוסף. "שול" מוגדר כ: "השטח שאין לצדו מדרכה הסמוך לשפת הכביש, עד לרוחב של שלושה מטרים או עד לקצה תעלת ניקוז, כאשר דופן התעלה מצוי פחות משלושה מטרים משפת הכביש" מהתמונות ניתן לראות שאין כאן למעשה שול, השטח כולו סלול ואין פה כלל "שפת כביש" כך שניתן לחשוב שהתוספת לגבי השוליים מתייסת לאיזור אחר בהמשך.

למעלה