מחר יתחיל הטכניון לשלוח הודעות קבלה

rannosha

New member
מחר יתחיל הטכניון לשלוח הודעות קבלה

זה מה שאמר לי מישהו שעובד במרכז הרישום והקבלה!! שאלתי אותו גם האם יש סיכוי שסף הקבלה יהיה יותר מ-94 , והוא אמר לי כן והוא הוסיף: "אתם אשמים ולא אנחנו אם הוא יעלה, כי כשיש יותר סכמים גבוהים הוא יעלה!!" אז כנראה שאולי נקבל משהו בהתחלת השבוע הבא! ד"א שמתם לב שבידיעון שלהם כתוב:
מועמדים שהתקבלו, יקבלו "הודעת קבלה" בכתב בלבד. כל הודעה אחרת, באמצעות המענה הקולי ו.או האינטרנט אינה בגדר הודעת קבלה.!! מה אתם חושבים?

dorin276

New member
עוד סופ"ש של ציפייה?

קודם כל, את בין האשמים העיקריים בעליית הסכם
חוצמזה, לדעתי כמו באוניברסיטאות האחרות - ההודעה בכתב היא ההודעה הרשמית, כל יתר סוגי ההודעות תקפים אבל אינם רשמיים (מכיוון שאנחנו הולכים ללמוד רפואה ולא משפטים, כנראה שלעולם לא נבין את ההבדל המדוייק...).

NoOoLa

New member
מה את חושבת ?

הלב שלי הפסיק לדפוק
מה את חושבת על סכם 94.87 ??????? האם זה לא מספיק בשבל להתקבל השנה ????? תעזרו לייייייייייי, גם הירושליים עדיין אין תגובות , ואי מש לעשות ? לחכות עוד יותר ?? או שאין סיכוי
( תודה

קודם כל, לנשום

ובאמת אנשים, אני מבינה שזה מלחיץ ומתסכל לחכות ככה, גם אני בדיוק באותו מצב כמוכם. אבל קצת פרופורציות, באמת. יש עוד זמן עד שהכל יתעדכן. הודעות קבלה רק התחילו להגיע, שום דבר עוד לא סגור, אז באמת שאין מה להתייאש ולחשוב שכבר אין סיכוי.

rannosha

New member
את במצב מאוד טוב

נכון דיברו על עליה כלשהי בסף הקבלה. אבל אני לא חושבת שמדובר בעלייה דרסטית. וד"א הסיכויים שתתקבלי הם די טובים. ייתכן מאוד שתתקבלי עם הסכם הזה אז חבל על העצבים כמו שאושרית אמרה. יהיה בסדר,שיהיה רק בהצלחה

הכל טוב ויפה...

וליבי עם שמחת המתקבלים ומאחל אני הצלחה מכל הלב!! בדרך החדשה.. יחד עם זאת קשה שלא לצאת מכלל פרופורציות וזאת לאחר דחייה מב"ש, בטיפול בי-ם ,ועם סכם 94.64 בטכניון זאת ועוד כאשר מבין אני שרוצים לקבל עם סכם מעל 94 ויכול להיות שיפסחו עלי... השבוע האחרון מאוד מפרך נפשית מבחינתי.. אני מנסה להתעודד בכך שאולי הסכמים של האנשים הרשומים בפורום והתקבלו לא במאה אחוז מייצגים את הכלל כי אולי מלכתחילה הם גבוהים יותר מהחתך בפועל אולם נראה לי שזה רק אשליה שאני יוצר לעצמי כדי להתמודד עם המצב ה"קצת" מתסכל. רפואה היא משאת נפשי כבר שנתיים אני נלחם ומשפר ציונים אך כל פעם אני מוצא את עצמי מחדש בתחרות לא רצויה עם רף דרישות הקבלה-כשהסכם שלי עולה רף הקבלה עולה... לכן אני ממש נמצא בצומת דרכים אם אני לא אתקבל השנה אולי כדאי לי להפסיק את המרדף אחר המקצוע הנחשק מפני שאני כל פעם מחדש מובס. אולי הגורל הנחרץ אומר לא ללמוד רפואה וללכת לכיוון אחר ואני פשוט מתכחש לו ... לימודי חו"ל הם לא אופציה עבורי מבחינה כלכלית ועקב אוזלת יד זו אולי כדאי לי להשלים עם המצב... מאוד חשוב לי לשתף אותכם בתחושות העוברות עלי כי אני מרגיש שיש בפורום הזה אנשים תומכים ואוזן קשבות גם אם אין תשובות של ממש....

in god we trust

New member
תראה

קודם כל חוסר הוודאות הזמני שאתה שרוי בו כרגע יחלוף כי זה טבעם של מצבים זמניים, מה שנותר לך זה לנסות לעבור אותו בצורה הטובה והמהנה ביותר. אני יכול להזדהות עם התסכול והרצון העז, גם לי חו"ל לא היתה אופצייה. יש לך סיכוי טוב בטכניון לפי מה שאני מבין ואפשר לקוות לטוב. בקשר להמשך קשה לחוות דעה- אתה תצטרך לעשות חשבון נפש ולהחליט האם אתה משנה כיוון או דבק ברצונך הראשון- השיקולים הם רבים ומשתנים מאדם לאדם אך יכולים להיות : יכולת כלכלית ,גיל, סבלנות ,ניתוח של מצבך ומה אתה יכול עוד לשפר, כמובן שהשאלה האם או עד כמה אתה רוצה להיות רופא שבה ועולה לבירור מחודש. לאחר כל ההתלבטויות יש כמובן (לדעתי) לתת מקום ל"תחושת בטן" שעשויה להוביל אותך למחוזות טובים... ובסוף בשקלול כל הפרמטרים יש לקבל את ההחלטה עם הרבה אומץ ותקווה. בהצלחה.

רם יקירי, ממש מוקדם לך להתייאש

אני לא ממש מאמין ב"צרת רבים", אבל אנסה בכל זאת. כמוני כמוך - הכוונה למרדף אחר המקצוע הנחשק ולחוסר יכולת ללמוד בחו"ל מבחינה כלכלית (ובנוסף הייתי צריך לטפל בכל מיני עניינים לא נעימים שאין זה המקום לפרטם, ובלעדיהם סביר להניח שהייתי מתקבל מזמן). אלא שאני מבוגר ממך בכמה שנים והשנה כבר קיבלתי מכתבי דחייה מכולם (לא נרשמתי בירושלים), כך שלי באמת יש סיבות לחשוב שגורלי הנחרץ אומר לא ללמוד רפואה, כלשונך, ולהפסיק את המרדף. אבל במקרה שלך הסכם בטכניון נאה ביותר, ולהערכתי יש סיכוי גבוה שתתקבל. מישהו כבר כתב פה שמי שיש לו סכם של 94.5 ומעלה יתקבל. וכל עוד מצבך בירושלים מוגדר 'בטיפול', יש עדיין סיכוי שתתקבל גם שם - מה רע?. אז לפחות בינתיים אל תתחיל לחשוב על זה שלא תתקבל. אני מקווה ומאחל לך שתתקבל, אבל גם במקרה הגרוע שכן - בגיל 23 יש לך כל הזמן שבעולם (בהנחה שמה שמופיע בדף האישי בתפוז נכון), ולפי הנתונים שלך גם אם חו"ח לא תתקבל חסרה לך עוד קפיצה קטנטנה אחת. אם אתה באמת שואף להיות רופא, זה קטן עליך. חוצמזה זה כמה שנים מדברים על הגדלת מספר המקומות בבתי הספר לרפואה, ואולי גם ההיי-טק ימשיך להשתקם ויהיו פחות מועמדים לרפואה בעלי נתונים גבוהים. בשנים האחרונות ספי הקבלה לרפואה עלו בטירוף, ולא נראה לי שזה יכול להימשך לנצח, אולי בשנה הבאה הספים דווקא יירדו. בקיצור אני באמת לא חושב שיש לך סיבה להתייאש.

תוספת: אני מכיר מישהו שהתקבל לרפואה

(דווקא בטכניון) רק בנסיון שישי. ובחדשות BBC שמעתי על איזו בחורה ממוסקבה שניסתה להתקבל דווקא לחוג לביולוגיה באוניברסיטת מוסקבה 15 פעמים (מוזר ביותר, אבל אולי זה חוג מבוקש שם, ואולי יש משהו יוצא דופן בדרישות הקבלה), והתקבלה רק בנסיון ה-16. אלה אמנם חיזוקים נסיבתיים, אבל בכל זאת משהו. בקיצור אל ייאוש

rannosha

New member
באמת מוקדם מאוד להתייאש../images/Emo24.gif

אני מאוד שמחה שאת מרגישה תחושת תמיכה בפורום הזה ( והכל בזכות אושרית ושאר החברה החביבים פה כמובן). תרגישי חופשי לגיד מה שאת רוצה!! הסכמים של האנשים הרשומים בפורום בכלל לא מייצגים את שאר המועמדים. זו עובדה!אני אישית מכירה אנשים שהסכם שלהם הוא 94.1, 94.2, 94.3...ויש עוד הרבה שהם פחות מזה! ואפילו הם עדיין אופטימיים שאולי הם יתקבלו למרות שהם בתחום האפור! אני חושבת שמבחני מו"ר העלו את הסכם לחלק מהאנשים והורידו אותו לחלק האחר כך שבסופו של דבר יצא מאוזן! ולדעתי ייתכן שהשינוי יהיה מזערי ולא כמו שכולם מפחדים! אני ממליצה לך לא לאבד תקווה.רק שלשום התחילו לשלוח הודעות קבלה, אז באמת מוקדם מדי להתייאש ולהרגיש שהחלום לא יתגשם! ד"א הסכם שלך מאוד טוב.ואני חושבת שהחלום שלך באמת יתגשם בקרוב
שיהיה לך המון בהצלחה

NoOoLa

New member
תודה רנוושא

באמת תודה לך , את נותנת לי תחושת תמיכה טובה , את בחורה טובת לב, אני מאחלת גם לך שתתקבלי גם את ותגשימי את חלומך ... תודה (F)

NoOoLa

New member
../images/Emo13.gif

אז זאת טעות האא
לו נורא
אני חושבת שגם את מתכוונת בדבריך לי

ninjastep

New member
תראה

אני אהיה ריאלי ואולי ישיר מדי, אבל זהו טבעי ואני אומר את הדברים אך ורק מנסיוני האישי. לימודי רפואה מאז ומעולם היו בראש מעייני, כאשר עם שיחרורי ניגשתי לבחינה הפסיכומטרית אליה חרשתי כמו שלא חרשתי לשוב דבר בחיי. התוצאה היתה טובה (729) והייתי סמוך ובטוח שלא אתקל בבעיות בקבלה לאחת מארבעת האוניברסיטאות. אולם לא כך היה הדבר, הטכניון וי-ם דחו אותי בלי ראיון, לב"ש זומנתי לראיון ראשון אותו לא עברתי וכמו כן זומנתי לסבב השני של מו"ר. בת"א, אחרי כל הירידות והעליות בסכ"ם, היו חסרים לי 0.07 כדי להתקבל... כואב פשוט. חשבתי רבות אם לוותר או להמשיך לנסות, ובסופו של דבר החלטתי לגשת שוב לבחינה הפסיכומטרית, בה קיבלתי 746. למזלי גם שינו את כל צורת הקבלה בעברית ובטכניון, והשנה התקבלתי לירושלים. אני לא יודע מה הייתי עושה אם גם השנה הייתי מוצא את עצמי נדחה מארבעת המוסדות, הייתי עומד בפני דילמה, והאמת- רוב הסיכויים שהייתי הולך ללמוד משהו אחר, על אף הקושי שבעצם הויתור. שנה שעברה אמרו לי משהו שלקחתי לתשומת ליבי:"לא התקבלת השנה, תתקבל שנה הבאה. לא תעסוק במקצוע 30 שנה, אלא רק 29...." וזה מה שגרם לי לנסות שוב, אך יחד עם זאת, עם הרצון להתמדה ואמונה עצמית, אני לא מאלה שהולכים עם הראש בקיר.... אני חושב שיש לך סכם טוב מאוד בטכניון, כך שיש מצב טוב שתתקבל. אני מבין שההמתנה מוציאה אותך מדעתך, כך גם אותי, אבל הייתי מציע לך לדחות את קבלת ההחלטות לאחר הודעות הקבלה/דחייה (חס ושלום).. שיהיה רק בהצלחה!

in god we trust

New member
ובצורה קצת יותר אופטימית

אלוהים יאלץ לתת לך במקום 120 שנה, 121 - כדי שתספיק לעבוד עוד שנה...

יהיה בסדר, עוד ממש מוקדם להתייאש

אין לי הרבה מה להוסיף על מה שכבר כתבו לך כאן, רק לחזק את הדברים. תן לאוניברסיטאות עוד קצת זמן, רוב הסיכויים שדווקא כן תתקבל לאיזושהי אוניברסיטה השנה. ואם יקרה ולא תתקבל, זה לא סוף העולם. לוקחים קצת זמן, עושים קצת חשבון נפש, מבררים אפשרויות וממשיכים הלאה, אלה החיים. הכל יהיה בסדר בסוף, אל תדאג

למעלה