מחר יתחיל הטכניון לשלוח הודעות קבלה

dorin276

New member
רם ../images/Emo24.gif

אני מכירה את התחושה בתקופה כזו של המתנה לתשובות. בשנה שעברה, השבוע בו החלו הזימונים לראיון השני בב"ש היה קשה ביותר. המתח, הלחץ, הציפייה, הקפיצה מכל צלצול טלפון גם לאחר שאפסה תקווה, והאכזבה. בראיון השני בב"ש השנה שאלו אותי המראיינים מה הרגשתי כשנדחיתי בראיון בשנה שעברה. מייד אמרתי מה שהרגשתי: כעסתי. רק אחרי הראיון חשבתי על כך שרגש יותר קונבנציונלי ופוליטיקלי-קורקט לומר כתשובה הוא עצב, למשל. אבל אמרתי את מה שהרגשתי, ובאמת כעסתי על אותה דחייה. עוד לפני שקיבלתי את הודעת הדחייה הרשמית כבר ידעתי שבשנת תשס"ו לא אלמד רפואה. חשבתי לאן לנתב את האכזבה והכעס. אבל ידעתי בבירור שאירשם גם בשנה הבאה. שיפרתי פסיכומטרי שוב באוקטובר, רק כדי להיות בטוחה (עד כמה שניתן לאור עליית הסכמים המתמדת) שאזומן למיונים של כל האוניברסיטאות ולא רק לחלקן. ובינתיים התחלתי ללמוד פיסיקה באב"ג מתוך כוונה לעבור לרפואה בסוף השנה. והתכוננתי לכך שאם אדחה גם השנה, אמשיך לעוד שנה בפיסיקה ואירשם שוב לרפואה לשנת הלימודים שאחריה. רבים כאן בפורום עברו דחיות, שיפרו ציונים ובילו תקופה ארוכה בלחץ, בציפייה ובאכזבות, ובסוף התקבלו. אם לימודי רפואה הם מה שאתה רוצה, והם חשובים לך עד כדי כך שתבלה שנה נוספת ב"מקצה שיפורים" אם יהיה צורך, אז חבל שבעבור שנה אחת נוספת תוותר על חלום, שהוויתור עליו ילווה אותך כל החיים. ומצד שני, אולי תתחיל ללמוד משהו אחר, תתאהב בו, תמשיך למחקר ולא תצטער על כך, ואולי תתרום לאנושות הרבה יותר משיכולת לתרום כרופא. הכל תלוי בך ובמה שתחליט. ובינתיים אני מקווה שתתקבל השנה לשתי אוניברסיטאות לפחות, ותקופת ההמתנה מורטת-העצבים הזו תהיה מאחוריך בדרך להתחלה חדשה כסטודנט לרפואה.

NoOoLa

New member
תודה רבה לכןןןןןן.......

אני מבינה שמה שאני אומרת זה די מוקדם אבל באמת אני בלחץ ופחד גדול לא להתקבל לטכניון או לירושליים השנה , ובדברי אני מלחיצה את עצמי ואת הסביבה "ההורים" בלי טעם , למרות שאני מודעת למציאות שאכן אולי אולי אולי אני אתקבל , הרגשי הפחד וזעזוע משתלטים בי מזמן והיום רק התפרצתי... תסלחו לי
ואני מבקשת ממכם שיחד אתכם בו נתפלה לאלוהים שיעזור לנו דווקא בזמן זה להגשים כל אחד את חלומו , אחרי סבל, סבלנות ועבודה ממושכת .............. תודה רבה על העידוד ... מקווה שבימים הקרובים הבאים תגיע הבשרות...

תודה לכל החברים התומכים!

ברוכים תהיו על העידוד והעצות!! מי יתן ואצליח לממש את יעודי השנה!למרות שסף הקבלה גבוה מידי (לפי מה שאני רואה עכשיו בטכניון-קיבלו זימונים היום רק מעל סכם 96)אני מתפלל שבאמצעות ביטולי הרשמה של מספר מועמדים שהתקבלו ליותר מאוניברסיטה אחת .אצליח להתברג(אפילו בתחתית הרשימה) ולהתקבל בכל מוסד שלא יהיה. לכן אני חוזר על דברים שנאמרו לפני ומבקש בכל תחנונים :) מכל החברים שהתקבלו למספר אוניברסיטאות להקדים את הביטול באוניברסיטה שאינכם חפצים ללמוד . ושוב תודה רבה לכולכם!במיוחד לך אושרית שנופחת בי תקווה כל פעם מחדש!

ibrahimbia

New member
או קי אני עם סכם 94.27 ועדין אופטימ

י.... למרות שאם לא אתקבל בארץ אני הולך ללמוד בחול. :) תהיה רגועה אני מאמין שיש לך סיכוי טוב להתקבל בטכניון. בהצלחה

NoOoLa

New member
../images/Emo13.gif

אני משתדלת להיות רגועה , ועדיין מתפלה לאלוהים ומאמינה שעדיין יש סיכוי בשלנו להתקבל -בסופו של הדבר- טוב שיש לך אופציות אחרות כמו ללמוד בחוץ , אבל לצערי אין לי את האופציה הזו מבחינה נפשית וכלכלית . שהיה בהצלחה לך אברהים. תודה

ibrahimbia

New member
תודה רבה לך אבל רציתי לתקן אותך בקש

ר ללימודים בחול. את אמרת שקשה לך מבחינה נפשית ו כלכלית. מבחינה נפשית זה קשה לכולם. בלי חברים בלי הורים, כל פעם שאני חושב על זה ..... אני מרגיש בכלל לא טוב, ובטח אחרי ההשקעה הגדולה שלי בלימודים. כבר שנתיים של שיפור ציוני בגרות ופסיכומטרי.... ובסוף לא להתקבל זה מאד קשה. בקשר למצב הכלכלי. את האמת אין לי את ההורים העשירים שיכולים לממן את לימודי איפה שאבחר ללמוד, לכן אני הולך לגרמניה , מדובר בשכר לימוד של 1000 יורו בשנה. זאת אומרת שעולה לך כמו בארץ, וגם אפשר לעבוד שם. כמובן אסור לשכוח שאני הולך לבזבז שנה שלמה על לימודי שפה. אבל בכל זאות... זהו... כבר זו שנה שניה שהמור והראיונות לא נותנות לי להגשים את החלום שלי..... אני אישית נחוש בדעתי להגשים את החלום הזה.... ומוכן ללכת אפילו לסין כדי ללמוד רפואה. וכמובן בהצלחה לך נוולא :) :)

NoOoLa

New member
מקווה לך הצלחה מכל הלב...

ואאאו עד כמה אתה נחוש על רפואה וזה דבר שאני וכולם מעריכים , ומאוד שמחה לראות בן-אדם שכן מאמין בחלומו ונאמן לו. ואני מאמינה שדווקא אתה מגיע לך ללמוד רפואה. תמשיך הלאה , ומקווה לך שתתקבל אפילו כאן כי זה די מוקדם בשבל להתיאש , כי עדיין יש לך סיכוי אם לא בטכניון אז בתל-אביב ואם לא אז בירושליים, אל תאבד תקווה. בקשר ללימוים בחו"ל דווקה בשבילי כבת ערבייה זה קשה מאוד ללמוד במדינה כלכך רחוקה , ואני מודעת שאנני מסוגלת לזה , אבל אבא מציע לי אם חס וחלילה לא התקבלתי השנה , שאולי אחשוב ללמוד בירדן אבל כולם יודעים שהלימודים בירדן כלכך דורש מבחינה כספית , גם שאחותי לומדת שם "רוקחות" , אז אני בכלל לא חושבת בכיוון הזה ומעדיפה לנסות גם השנה הבאה להתקבל כאן בישראל... ולא מאבדת תקווה.... מאחלת לך המון המון הצלחה , וקבלה לרפואה בימים הבאים...

ibrahimbia

New member
בהצלחה ואני מקווה שיקבלו אותך בארץ.

אני מאמין שיש לך ציונים טובים. ומקסימום אפשר לשפר ציונים בשנה הבאה ולשפר את המור הזה... :) אני מקווה שנתקבל בטכניון, ונתחיל ללמוד בשנה הבאה ביחד (למרות שיש לך סיכויים טובים). :) :) שיהיה לך בהצלחה ... המון הצלחה

eimad

New member
חחח...לא נסחפתם קצת ??

תרגיעו אנשים .... כולה קבלה ללימודים ... לא הלך השנה..ילך בשנה הבאה אני נתאר לעצמי שאת בת 18 או 19 .... מציע לך ללכת לים ... תשתזפי ותשכחי מכל זה .. בהצלחה

NoOoLa

New member
כן אתה צודק עמאד

תראה זה נכון שאני עדיין בת 19 אבל כל שנה מפספסת אותה בלי לימודים , מפחיתה את האנרגיה שלי , ואז אני לא אוהבת לחכות עוד יותר מקווה שאכן השנה אתקבל , ועדיין מאמינה שיש עוד סיכוי בשבילי אפילו שהוא מזערי .... תודה לך על העידוד
ואני עכשיו הולכת לים להשתזף

eimad

New member
אני חושב..

אם התקבלת ... צאי מהבית לכי לים אל תבזבזי זמן מול המחשב יהיה לך הרבה מאוד לילות בטכניון שלא תישני טוב ... לכי לצבור אנרגיה ותחשבי פעמיים לפני שאת מגיעה למקום הנוראי הזה

rannosha

New member
אוקי ../images/Emo8.gif

אני אנסה לצבור כמה שיותר אנרגיה כי כנראה אני אצטרך לה ובגדול
בהצלחה במבחנים

למעלה