מחר שוב תזרח השמש

אין מקום אחר, איילת

זה תמיד יקרה מחדש... כשעוזבים, אנחנו הולכים מעצמנו, מחלק מאיתנו, שלא תמיד נעים לנו איתו... בד"כ נפגוש בדיוק את אותו החלק, בפינה הבאה מימין. לפעמים אני דווקא אוהבת לדבר עם אנשים שאין להם שום הכרות קודמת עם הנושא/האנשים/הטון וכו', מכיוון שיש להם פחות כלים להביא ולבחוש, ומכיוון שהם לא ממש חלק המעניין, הם יותר "קלים", פחות טעונים, הרעיונות שלהם רעננים ולפעמים טובים הרבה יותר ממי שנמצא בתוך הקלחת. מה את אומרת?

ש איילת

New member
המ..כן אבל

לא תמיד יודעים את כל הפרטים.. לעומת זאת, אני בעד לשמוע רעיונות רעננים (טובים יותר או טובים פחות) אז אני בעד.

Deerest

New member
איילת,

מה שאביבה אומרת בקשר ללכת למקום אחר... זה כל כך נכון. דברי איתו! בדיוק כמו שדיברת כאן. מה הדבר הגרוע ביותר שיכול להתרחש ושממנו את חוששת? את בטח מכירה את: "היום הוא המחר שאתמול כל כך פחדנו ממנו"

ש איילת

New member
dear deerest

כן. אני חושבת שאני חייבת לדבר איתו בכל מקרה.. ובקשר לללכת למקום אחר.. עברו 4 חודשים (באותו מקום) שום דבר לא השתנה בחודש שאחרי אחרי כל סיכום חודש כשאמרתי מה שמפריע לי.. אולי הגרוע ביותר הוא להישאר שם.. אז אין מה לפחד. רק לדבר. תודה.

ש איילת

New member
בעצם,

אני לא חושבת שאני חייבת לדבר איתו בכל מקרה. מה שאני כן חייבת זה לדאוג למחר שלי..

ש איילת

New member
לדאוג למחר

אבל לא לחשוש ממנו לחשוש למחר אבל לא לדאוג בגללו.. לחשוש למחר..לא נשמע טוב, בעצם. לדאוג למחר לא לדאוג בגלל המחר לא לחשוש למחר לא לחשוש בגללו

ש איילת

New member
לדאוג במובן החיובי!

הלחשוש הוא במובן שלילי. אני רוצה לדאוג למחר שלי. במובן החיובי. לעזור לו. לעזור לעצמי לעזור לו..ובלי חשש.

לדאוג במובן חיובי זה לא לדאוג

זה לעשות. אין לדאוג במובן חיובי, כמו שאין חתול במובן כלבי. לכן אמרתי שהמבחן הוא המציאות.המציאות מלווה כל הזמן בחשש. מחר, לא נמצא כאן, יקרה, רק היום. ומחר הוא יהיה היום. והיום יהיה אתמול. זה משהו שאני משערת כרגע בעקבות נסיון קודם שלי, מארבעים ומשהו השנים האחרונות, ו...וואללה, אני עדיין משאירה איזה אחוז קטן שיכול להיות שאני אופתע, הלוואי.

ש איילת

New member
לדאוג למחר זה לעשות (היום).

מסכימה עם זה לגמרי. ו...כל המשכים ויוצא זהב הוא מוצא..

ש איילת

New member
אביבה

אני קוראת עכשיו ספר של ניהול פרוייקטים וכתוב שם על תקשורת, על בחירת תקשורת טובה ביותר, תקשורת בתוך פרוייקט, הקשבה פעילה, להתאים את האמצעי למסר וכיצד אנו מתקשרים.. אנסה לרשום את ההתייחסות שלי לזה מאוחר יותר או מחר..זה יכול לעניין אתכם אולי כמו שזה מעניין אותי.. מחקרים הוכיחו שכ 60 אחוזים מן התקשורת מופקים משפת הגוף כ 30 אחוזים מצלילי הדיבור (אין לנו את זה כאן באינטרנט) ורק 10 אחוזים מנמילים שבהם אנו משתמשים.. לכן, כדאי לבחור בקפידה את המילים, הלא כן? :)....

יש גם מחקרים ותיאוריות אחרים,

את יודעת. בכל מקרה יהיה מאוד מעניין לקרא את מה שעניין אותך. בשמחה.בוודאי שכדאי לבחור את המילים, מילים הן מפת המוח שלנו, ויש גישה שטענת שהכל זה טכסט...גם שפת הגוף, כי את מתרגמת אותה ישר למילים. הנה לך משהו לחלום עליו בלילה... נשיקה.

ש איילת

New member
מהמילים

"כאשר עומדים להחליט מהי צורת התקשורת הטובה ביותר להעביר מסר, עליך להביא בחשבון 2 גורמים מהחשובים ביותר- ההיגיון והרגש. שאל את עצמך את השאלות הבאות: - עד כמה קשה המסר להבנה? -האם יש למסר משמעויות שליליות? האם עלי להניע את האדם שלפני כדי שיפעל? "(את זה לא הבנתי) בכל פעם שצויינה מורכבות רגשית גבוהה מציעים שם שהכי טוב פנים אל פנים או טלפון.. מה זה אד- הוק?

לפי זה...אני צריכה לשתוק תמיד.

מזל שאני אופטימית, בעלת אישיות קוטבית, כמה דסלקציות ביחד, היפאקטיבית,עושה רעש שקטה, אמיצה ומנוסה כדי לדעת שזה לא ממש כך... אני כמובן מביעה את דעתי הלא קובעת בהחלט. והרי ברור שמה שאני אומרת הוא לא ממש "קונצנזוס" בהמעטה...

ש איילת

New member
אביבה,

כשאני עוזבת אני לא חושבת שאני תמיד הולכת מעצמי.. יכול להיות דוקא שאני הולכת אל עצמי. עכשיו אני שואלת את עצמי, היכן אני פוגשת את החלקים הלא נעימים שלי? יש לי תשובה. אבל אני רוצה לחשוב עוד קצת. אם מישהו רוצה לענות על זה גם..מוזמן.

למעלה