מחשבה בוראת מציאות ויהדות

ההבדל בין דתיים למקובלים.

בעל הסולם לא היה סתם "חוטב עצים" כפי שכינית אותו.... הוא היה המקובל הגדול של המאה ה20. הוא כתב עשרות מאמרים על החברה האנושית והתורה. הוא כותב בשפה ברורה ללא התחכמויות, בפשטות ועמקות נדיבה. אין פה בלופ, יש פה אנשים כמו אברהם, נח, משה, שלמה, דוד המלך, ישיעהו...כולם כולם היו בעלי השגה רוחנית = מקובלים. הבלופ הוא כשמנסים להציג את הבורא כמספר בוראים או הוויות. הוא כשלעצמו נמצא בעבר הווה ועתיד, הזמן הוא פונקציה אך ורק עבור החומר הגשמי. אני מבינה שישנם אנשים שעדיין מאמינים למיסטיקה ופילוסופיה...ובכן הגיע הזמן להתעורר, ולבחון את מה שניתן בתוך האדם , מתוך עיון שכלי מעמיק ולאחר מכן פסיכולוגי ולאחר מכן ....כו' וכו', ולא במציאות של כאילו.

למה לרוץ לספר הזוהר פתחי פרק א בספר בראשית

העולם נברא במילים הקדוש ברוך הוא, ברא את העולם במילים ולא בכוח הזרוע או מרקחת קסמים שהרי פרושו מילה=מחשבה "ויאמר אלוהים ויהי אור ויהי אור......"
מחשבה בוראת מציאות יש רק לזכור שאם הכלי (האדם/ הגוף) לא מוכן לך המחשבה לא תברא את מה שנתכוון ולכך קוראים בתורת הקבלה מדרגות או סולם..... "הכל כתוב והרשות נתונה"

הסרט הסוד הוא נכון.

רוב הדברים הנאמרים בו נכונים. אלא מאי? לנו כאנשים מאמינים זה לא מדבר. אצלינו ``היקום`` שהסרט מדבר עליו הוא בורא עולם. וכמו שאומר הפתגם החסידי ``תחשוב טוב יהיה עוד יותר טוב``. זאת אומרת כשאתה סומך על הקב``ה אז ``פתחו לי פתח כפיתחו של מחט ואני אפתח לכם פתח כפיתחו של אולם``. ולגבי הזוהר, עזבי את הספר הזה למקובלים, שגם הם לא מבינים הרבה ממנו.

הסרט הסוד הוא דמגוגיה זולה

הסרט הסוד הוא דמגוגיה זולה ומכוערת, הסרט לוקח הרבה רעיונות רוחנים והרבה עקרונות נכונים ותורם את כולם לטובת הסוד, כאשר אין קשר בינם לבין רעיון הסוד, הסרט בנוי על עקרון בו מציפים אותך בהמון אינפורמציות חלקן נכונות ויוצרים זיקה שקרית בינם לבין רעיון הסוד, הצופה המבולבל יכול לחשוב לאחר שטיפת מח כזאת כי רק הסוד הוא הדרך לגלות את האמת על העולם ואם רק ירתם לשיטה ויתרום את כספו לשיטה הנכונה יגלה את האור, שמעתי מהרבה אנשים שנחשפו לסרט שהם הפיקו ממנו תועלת בגלל ההחשפות להרבה דברים שלא היו מודעיים להם , אין לי בעיה עם זה, הבעיה שלי מתחילה רק כשאותם אנשים כבר לא יודעים להפריד בין טפל לעיקר וקונים את כל החבילה יחד

אני מכיר מישהו

שלקח על עצמו איזה משהו בנידון, כולל כרזות בכל הבית (כמו שאומר הסרט) ואני רוצה לראות מה יהיו חלומותיו.. מעניין אותי..

מחשבות יוצרות מציאות.

כל מה שקורה בפנימיות האדם משתקף בעולם החומרי. בעל הסולם כותב על כך בהקדמה לספר הזוהר. יוצרות עבורינו בלבד, אין זה אומר שזו בריאה = יצירת דבר חדש.

למעלה