יש מה לעשות עם המציאות הזו!!!
זה בדיוק העניין, נראה לנו שאת המציאות אי אפשר לשנות, ואני מסכימה מאוד שיתכן ולא נצליח לשנות את המציאות של "המצב" הפוליטי, הכלכלי מספר הילדים בכיתה, וכו´, יתכן ואלה הם דברים שנתונים לנו כ"אוביקטיבים"(???) מה שאני מציעה וזה מה שאני עושה עם ההורים , מורים וילדים, בואו נלמד לחיות עם המציאות הזאת מנקודת מבט אחרת, בואו נעזור לעצמינו לראות את המציאות כפי שהיא ולחיות איתה , בתוכה בסבלנות, שלום, אהבה, תקשורת אפקטיבית, הרמוניה איזון וכו´,,( ואז אולי באופן מפתיע גם המציאות תשתנה?) אני יודעת שזה נשמע מאוד מאוד בשמים, אני יודעת שאחדים מכם אומרים עכשיו "מה זה החרטה הזה?? וזה בסדר שתרימו גבה, וזה בסדר שלא תאמינו שזה אפשרי, בואו תבדקו אותי, תנסו בעצמכם אם זה עובד? אני יכולה להציע לכם כלים ,ודרכים לעבור את השינוי הזה, ומזמינה את מיש שרוצה לנסות להצטרף אתן דוגמא ,, השבוע עבדתי עם קבוצת נערים ונערות 16-17 אלה שביום יום נחשבים, קשים, ,לא מתענינים, לא אכפת להם, ולעיתים גם האלימים, אני רוצה לאמר לכם שהתמוגגתי מהנאה , ממעורבות שלהם, ההתענינות, רמת ההאכפתיות, הכבוד שהם נתנו לי, המשמעת שהיתה מדהימה ובקיצור, ילדה אמרה לי שהגיעה זמן ההפסקה ובדרך כלל הם באים לבית הספר בשביל ההפסקות , אבל אולי אפשר להשיאר כאן ולא לצאת , והחברה המשיכו איתי עד תחילת השיעור הבא, מה שריגש אותי במיוחד היה ,, שאחד הילדים שאל אותי " את תמיד היית טובה?" חיכתי והתבוננתי בהם ושאלתי אותם מה אתם אומרים? ואז ילדה אחת אמרה , כולנו טובים,, כמה שזה נכון,, אכן כולם טובים , בואו נעזור להם לראות את זה ולהרגיש את זה, מגיע להם, וגם לנו